HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, October 3, 2012

weddings.






As-salam..

Wuwu. Nak ikutkan kadar masa memang tak sempat nak hupdate blog ni.
Sentiasa ada keje rumah yang menanti nak kena buat.
Stress juga kengkadang. Boleh sampai menangis (tu haku je haha).
Ada orang penah cakap,

"Alah duduk rumah tak keje apala yang stressnya."

Hemmm..stress tu bukan untuk orang yang bekerja je.
Surirumah pon ada stressnya yang tersendiri.
Menghadapi cabaran juga setiap hari.
Memang perlukan kudrat 100% dan mencabar mental jugak apa.
Nak kata keje surirumah tak berfikir, hari-hari perah otak fikir nak masak apa.
Pengurusan masa memang kena perfect.
Macam malam tadi saya tertido tak gosok baju suami dengan anak.
Pagi kelam kabut jadinya sebab pagi patutnya buat keje lain.
Walaupon bangun tiap hari kul 5 tapi macam tak cukup masa je rasanya.


Okla, update laju-laju pasal hujung minggu saya haritu (zikry dah uk-uk nak kena mandikan dia).
Wedding Is, my SIL.


Me dan Is kat masjid, sebelum upacara nikah. Sebelum ada yang tanya apesal kaler tudung saya tak maching ngan baju hikhik macamla orang nak tanya, kaler tudung camtu sebab bunga dia kaler camtu (sila melihat bunga-bunga di bajuku ittewww). Eh tak yah ah pokus kat saya, saya pemaluu (tampau kangg) sila pokus pada pengantin.


Pasangan yang baru diijabkabulkan. Ku pinang kau dengan bismillah. Tetibaa..


Hantaran kedua-dua belah pihak. Tema peach dari belah pompuan, tema hijau dari belah lelaki. Hijaunya serupa dengan hijau hantaran saya masa kawen dulu ~ sweet memories :)).


Makan-makan after nikah. Ada kambing bergolek-golek. Sodaapppp.


Dewan sanding @ Jubli Intan, JB. Memang tip top dewan ni. Selesa. Ada air-cond, bilik rehat besar dan ber air-cond. Surau pon ada walaupun kecik. Kat surau haritu lepas solat tengah siap-siap betulkan tudung tetiba masuk budak katering nak solat. Diaorang bukak je stokin pahhh pitam terus saya kat dalam tu. Laju-laju kuar dari surau pi betulkan tudung kat toilet. Toilet lagi wangi hahaha.


Is in her wedding gown. Terpesona dengan turban yang Is gayakan ni. Mulala rasa nak gugel cara-cara lilit turban ngeh ngeh <-- hemmm macamla sesuweii sangat muka bulat haku nak pakai turban kan dahla pakai spek silap-silap terus jadik cam makcik baru naik mandi lilit towel kat kepala. Baju ni is pakai untuk outdoor photoshoot. Tak sabar nak tengok hasilnya. Nanti mulala rasa nak kawen semula haha. Maklumla kita ni orang lama, zaman kita dulu takde gambar-gambar stail outdoor tu. Baju masa sanding tak sempat nak hambek gambo pulak. Besala..jadik penunggu pintu dewan tak dapekla jadik photographer. Eleh..kalo ye pon ada can ambek gambo misti tak ambek juga sebab edenn pemaluuu (bila nak menangkap gamba). Jadik penunggu pintu muka naik kebas. Senyum sepanjang masa sambil bersalaman bersama tetamu mengucapkan silakan masuk dan terima kasih sila datang lagi hehe.


Tinggg..terus pengantin bertukar haha. Bukan ni bukan is. The next day (ahad) gerak pi Melaka pula untuk wedding apo - sue. Haa..memang weekend haritu fully booked untuk wedding saja. Sila jangan pokus pada tudung saya nanti kantoi ulang tayang tudung sama masa nikah Is. Eh terbagitau pulak hehe. Amacam matching tak baju pink tudung turqoise haha? Colour block kengkononnyaaa..But i love my pink kurung pahang beri much pasal memanik dia lebatttt. Yer saya hantu baju manik.

Show off cikit ok jangan marah.

Zikry biasa tak peramah. Aish bagi gegula terus fren-fren :)). Zikry dah 3 tahun dah, tarikh besday sama ngan cik is sanding. Hadiah kawen cik is kena bagi separuh kat zikry laa kan hehe. Mama nak vacuum kalau hadoo eh nape mama pulak ek haha.

Reramai. Semua ialah availian bukan alien hokayy. Sian mr husband asik kena tumbuk ngan zikry. 


#Tak sempat BW pagi ni. Nanti petang BW slow-slow pasal saya kena guna tab. Stress lhorr pakai tab :((.


35 comments

October 3, 2012 at 9:58 AM

bestla gaun pengantin ngan turban tu...

October 3, 2012 at 10:03 AM

akak pun berkenan juga style turban tu.. tp tak berani nak pakai sebab colour block pun akak tak berani jugak.. dah tua kut.. ha..ha..

October 3, 2012 at 10:12 AM

oooo suri rumah pun sangat sibuk kan...

October 3, 2012 at 10:19 AM

nak kawen jugak la..hehe..


mcm tak caye jerr nak panggil kakak...muda jerr...

saya tahun 84..tah2 kita sebaya dak ^_^

October 3, 2012 at 11:07 AM

kah kah kah..stoking budak katering busuk sebab gigih angkat hidangan!

October 3, 2012 at 11:21 AM

As salam Rina,

Kalau org tanya skrg ni siapa superwoman? Saya akan jwb housewife! Sgt kagum dgn Rina :)) Awalnye bangun rs malu dgn diri sendiri sb bangun awal solat pastu bommm... tido balik... hiks...

Baju Rina tu mmg cantik & khelass gitu! Jujur tau! :))

October 3, 2012 at 11:38 AM

salam kak rina

comellllllllllllllll zikry pakai baju pink.

baju raya akak warna turquoise tu padan je dengan tudung akak.

dan baju pink tu pun padan dengan selendang akak jugak. cantikkkkkk

October 3, 2012 at 12:00 PM

alaa..tomeinye zikry. kak, cntik bju akk yg wane pink tu, linda pun suke manik lebat2 ...hihi.

Psss..akk sgt cntik pakai shawl. :)

October 3, 2012 at 12:17 PM

setuju dgn cik betty..sebenarnya keje surirumah lah yg x penah abis2..
kadang2,stress rasa nak meroyan jer..
terkejo2 masa..

October 3, 2012 at 1:05 PM

bagus la akak berani mencuba..

matching apa baju dgn tudung tu..pandai akak mix & match.. :)

opss..lupa lak.. Selamat Pengantin Baru buat kedua2 pasangan.. :)

Bab suri rumah tu...yupp sy setuju..tgk my mom je dah..baru berkemas...rumah dah sepah balik...mesti stress..sesi khutbah kat rumah tu tak kira waktu...hehehe.. :)

October 3, 2012 at 1:18 PM

A'ah.. tepat. Suri rumah kerjanya ibarat tak cukup 24jam sehari... Banyak benda nak kena settle... *walaupun saya bukanlah seorang suri rumah* :)

Salam kenal... :)

October 3, 2012 at 1:41 PM

awak...awak...

saya nak mintak maaf sebab tak pegi wedding tu...

awak ok kan? tak marah kan?

:)

October 3, 2012 at 2:00 PM

xkisah tudung ulang pkai atau tyg..yg pntg nmpk cute n cantik je cik betty..hehe

btw..rsanya jd fully housewives lg mencbr kot..sbb kje mesti setel..umh mesti bersih..kan?klu kje ada alasan..hehe

October 3, 2012 at 3:26 PM

bestnyer tgk kambing golek... huhuhuhu....

October 3, 2012 at 3:53 PM

Kalau tak ada tetamu rumah kakak petang tu kakak dan sampai. Dah siap-siap kakak tau. Kalau kakak cepat sikit keluar selamat, tapi mereka dtg sekeluarga nak tinggal tak sedap, itu abg kata tak apalah...:(

October 3, 2012 at 4:07 PM

wahh.. turban.. cantik, ala mana tua sangat kot akak.. masih cantik je kalau pakai..:)

October 3, 2012 at 4:42 PM

jarang ada pengantin pakai turban kan?

October 3, 2012 at 5:34 PM

cantik..tahniah utk pengantin..

October 3, 2012 at 6:48 PM

suker la kaler biru tu..

melaka kt ne?

October 4, 2012 at 8:44 AM

sesuai la turban tu ngan pengantin kena sangat. kalau saya yang pakai turban tu dah rupa macam yang awak kata tu la keh.keh.keh.
jadi penyambut tetamu ya.. kalau kata sila datang lagi nanti pengsan orang nak kena salam kukut dua kali kik.kik.kik.

October 4, 2012 at 9:29 AM

Semua pun cantik..Tahniah....

October 4, 2012 at 10:52 AM

akak macam anak dara lg tau.. sesuai la akak dress up cam dkna..tu duk sebelah pengantin boleh tertukar yang mana masih dara ;p

October 4, 2012 at 1:12 PM

selamat pengantin baru..huu dpt tgk gambo kepala je, line k.o terus :)

October 4, 2012 at 1:51 PM

heee pengantin :) Cantik pengantin :)

Selamat pengantin baru diucapkan dari Ros :)

serius cakap, memang stress bukak blog guna tab or phone.. huhuhu. pengalamn Ros ...

October 4, 2012 at 2:08 PM

seronoknyaaa majlis kawin di hall mcm niee, besar, luasss dan selesa utk tetamu kan

Aah cantik turban tuu, tapi akk x pandai pakai lahh huhuh

Alahhh dikm, same je ngan semua org, kalau bolh resicle, recycle ajeee, nak2 kalau majlis yg dekat2 huhuh

October 4, 2012 at 4:30 PM

keje surirumah pun stress jgk....keje yg x penah habis..nyampah....kalo xbuat kang lagi stress nak hadap....

selesanya dewan tu....tetamu pun rasa best je....

October 4, 2012 at 5:37 PM

Salam.. Meriahnya majlis kahwin ni.. Takde rezeki nak jumpa Rina buat kedua...

October 4, 2012 at 5:37 PM

Salam.. Meriahnya majlis kahwin ni.. Takde rezeki nak jumpa Rina buat kedua...

October 4, 2012 at 5:37 PM

Salam.. Meriahnya majlis kahwin ni.. Takde rezeki nak jumpa Rina buat kedua...

October 6, 2012 at 10:20 PM

meriah2 !!

lama da nelly tak jenguk sini !

:)

October 8, 2012 at 6:41 PM

cantiknyer..
gaun pgntin merah tu lain dr lain.

October 8, 2012 at 7:11 PM

Rina.. nape lama tak update??? Kami rinduuuu.. :)

October 9, 2012 at 9:24 AM

selamat penganti baru untuk pengantin :)

October 9, 2012 at 10:34 AM

susah adi surirumah..pukul 5 akak bangun ?? wow..tidur pukul berapa ?? :B aiii ni yang takut nak kahwin ni... hehe. btw, akak nampak cantik dan berseri ! :D

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal