HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, October 10, 2012

bini-biniku gengster terpaksa rela






As-salam..hai koranggg =)).
Aci tak sekarang ni 1 minggu 1 entri pastu nanti 1 bulan 1 entri pastu kang 1 tahun 1 entri sampai lelama kang tutup terus blog T__T.


Update pasal last weekend punya citer.
Memandangkan lama tak update tulis panjang-panjang terus.
Agak-agak malas nak baca boleh sambung besok ahahaha.


Alkisahnya, kami kumpulan bini-biniku gengster (saya, Lin dan Sal) telah dipaksa dalam kerelaan oleh somi masing-masing untuk join satu program ni.
Program yang diberi nama Avail Rally ni bagus sebenaunya untuk muhasabah diri.
Tapi memandangkan haku rasa haku dah cukup bermuhasabah agak malas sebenarnya nak join.
Dahla kena bayar sendiri hewhewhew. Tu yang lagi malas tu :p.


Gambar-gambar bawah ni kalau ada yang haku ngadap kamera tu maknanya haku tauler ada orang nak ambik gambo haku mana yang haku tak hadap kamera tu maknanya haku tak tau. Kalau haku tau boleh wat muka comel sikit.


Cer carik mana saya hewhewhew. Program ni buat kat hotel Selesa, JB 2 hari 1 malam. 


First day kitaorang banyak main game. Syiok juga dah bangka begini bermain game. Yang kat sebelah saya tu Sal (another bini-biniku gengster). Nampak cam saya tengah tulis benda kat tapak tangan. Game apa yek ni?? Oh ye, kena hapal nama dan asal 5 peserta lain dalam masa bape saat tah. Tapi tak leh yang sebelah menyebelah, kena menyeberang kat grup belah sana.Otak jem tak sempat cukupkan 5. Sebabnya masa tu tengah kalut curik-curik reply sms customer ahaha. Henpon dilarang masa program berjalan tapi haku pedulik hape. Kata gengster. 


Pastu kitaorang dibahagikan ikut grup. Grup kitaorang green fit namanya. Saya memang dah agak dapat masuk kumpulan ni, ngeee memang harap pon dapat masuk grup ni pasal saya suka minum green fit dan jual green fit. Yang rambut ada terang sikit tu ketua kumpulan kitaorang, jangan kacau dia.


Turn kumpulan green fit mempersembahkan hasil kerja kumpulan. Yang pegang kad manila tu Lin (another biniku gengster). Saya ialah yang paling sekeping kalah kad manila. Tapi ada kelebihan jugak badan sekeping ni. Ada orang ingat saya budak sekolah tersesat masuk program ni hewhewhew. Dahla muka bulat, lagila nampak macam budak tak cukup umur tapi tengok dekat-dekat eh macam tua pulak budak ni, ada kedut sobs!


Lhorr, sapela yang parkinson tangkap gambo ni. Cer ngaku sikit. Masa ni main game follow my action. Tah pape tah. Ke lautt terus actionnya, sampaila orang yang last yang kena teka jawapannya. Kata beliau spiderman minum air wakaka. Padahal jawapan sebenar kingkong makan durian sambil berjoget. Motipnya kat sini, sesuatu perkara tu kalau dah disampai-sampai biasanya akan jadik tak betul. Maknanya kalau kita nak menyampaikan sesuatu biarla kita betul-betul mahir dan tau. Bagi orang yang menerima maklumat pulak janganla terus percaya apa yang disampaikan. Kena kaji selidik dulu.


Alah ciannya zikry sampai tertido atas kosi tunggu mama. Belum boleh check in masa ni. 


Program sampai malam, tapi takde gamba sebab takde sape hambik letteww. Ni dah second day. Aktiviti hari kedua ni banyak yang haku tak gemar. Kena jual produk bukak kasut sebelah lah. Tapi memandangkan guwa gengster maka guwa malas nak jual. Lagipon dah ada customer beli pon kat sms kira dah jual la tu ahahaha. Tapi motipnya bagus juga. Nak ajar kita supaya jangan terlalu pikir apa orang cakap. Yang benaunya aku malas nak jalan kaki ayam. Dahla kaki sebelah lagi pakai kasut wedges yang tapak tinggi tu. Terpaksa jalan tinjit-tinjit. Rasa nak kencing pon terpaksa tahan sebab tak rela masuk toilet hotel pakai kaki ayam. 

Ni haku tengah ralit tulis ikrar. Ikrar nak berubah, berazam jadik lebih baik demi yang tersayang. Haku saje jer malas nak mendalami ikrar ni pasalnya haku tak suka orang paksa-paksa. Bagi aku, keazaman yang dipaksa dari luar susah nak kekal. Biar keazaman tu datang dari dalam. Dan haku lebih suka cari sendiri kekuatan dalaman aku tanpa paksaan sesape. Lepas tu kena baca pulak ikrar ni. Kena baca kuat-kuat depan orang, pastu orang keliling ramai-ramai dok provoke kita baca ikrar tu sampai nangis. Agaknya kalau nangis tu maknanya kita menghayati. Diaorang tak tau haku dah penat nangis beberapa tahun sudah. Haku dah tak nak nangis lagi. The past is history. Aku dah tinggalkan zaman kesuraman. Zaman aku dihina sebab tak kerja dan nak jadi fulltime hauswife. Aku dah lama carik kekuatan sendiri. Itu yang orang tak tau dan tak paham kenapa aku paling benci acara tu. Akibatnya orang yang provoke kena jerit ngan haku. Mangsanya yang berdiri paling dekat ngan haku la. Sori encik aidil. Misti dia kaget kenapa haku tetiba memekik kat muka dia. Kata bini-biniku gengster kan.


Anak-anak kepada bini-biniku gengster bercanda kat kolam sementara tunggu mama-mama habis program. Somi-somi gagah perkasa jadik pengasuhla 2 hari tersebut. 2 hari tak cium bau uk-uk zikry hewhewhew.


Upacara penutup, kumpulan green fit jadik juara. Nampak tak saya mana? Kuyus sangat rupanya aku pakai jubah kembang tu. Dapat hadiah sabun basuh. Bagus sangat sebab sabun kat umah pon dah bis.


Ha, citer pon dah abess.
Kalau korang lum baca abes sila sambung besok kalau sudi hewhewhew.
Can cin cauu.
Pagi saya bz petang baru BW okeh :)).




34 comments

October 10, 2012 at 9:54 AM

ok dear :)

October 10, 2012 at 10:33 AM

Wah rajinnya bini2ku gengster berkursus,aktifnya.

October 10, 2012 at 10:34 AM

sangat la gangster sangat kan...

October 10, 2012 at 10:35 AM

rajen akak betty g seminar :)

October 10, 2012 at 11:07 AM

a`ahlah awak...nape kurus sgt nie? iskk...(jeles dlm hati)

October 10, 2012 at 11:29 AM

aik..tak pernah tau ada hotel nama Hotel Selesa kat JB...mmg gambar last tu nampak kurus gila! ahahaha

October 10, 2012 at 12:21 PM

macam gangnam style jakk.. ahhakks

October 10, 2012 at 1:00 PM

baru nak komen kusyuk kemain menulis...skali main game...hehe...

dah bosan rasa kalo nak join program2 gini...

October 10, 2012 at 1:34 PM

wah activity !bagus activity macam ni ! dapat kembangkan minda and kenal2 orang juga ! eleh,akak yang paling comel, senang je nak teka mana satu ! hehe.

October 10, 2012 at 5:28 PM

"salam, lamanya tak kesini..ni pon dr blog puan kutu bc citer lama2 dia tersampai sini lak sbb ada link cik betty..apapun ayat mula2 tu mmg kena la akk la ni makin jarang update...dr seminggu ke sebulan sekali...kang lama2 ntah ada lg ke tak blog akak tu kan..hee..bw rajin..tp jarang2 komen,blog sendiri lak tk ada citer..agak2 akak pon kena pi kursus/seminar gak kot.."

October 10, 2012 at 8:20 PM

pergh ! aktifnya !!!
hehehe

October 11, 2012 at 8:35 AM

Kuruslah bagus Rina. Gemuk kan berat dah mudah aje penyakit nak hinggap.. Meh sini ambil lemak-lemak kakak nie..

October 11, 2012 at 12:15 PM

zikry pun ikut.....hehe....

ikrar tu kalo sendiri buat kat umah xleh ke? sy pun x suka buat camtu....

awk mmg kurus la...jeles tul....

October 11, 2012 at 2:19 PM

comeynye pakai jubah tu :)

October 11, 2012 at 4:52 PM

haha..sesekali join aktiviti mcm ni best juga kan... :)

October 11, 2012 at 5:33 PM

kira cam team building punya kursus pula

October 11, 2012 at 7:16 PM

gambo gegar pun saya boleh cam awak yang mana. terer tak? :D

October 12, 2012 at 7:34 AM

comelnya cik betty

October 12, 2012 at 1:30 PM

geli-geli kelakar ai baca entry ni..
tapi betuller.. memula 1 hari 1 entry.. pastu seminggu sekali.. pastu sebulan sekali.. pastu.. pastu.. kihkihkih..

October 12, 2012 at 3:53 PM

ko mmg cam budak sekolah jer zaira.. tahniah.. aku pun x kosser nak nanges2 depan org gitu. nanges tgk hindustan takpe hehe..

aku lagi nk jadi suri rumah taw.. mcm intan hihi. x caye ko tanya semua org yg kerje..

October 12, 2012 at 8:46 PM

Betul kata Kak Zakie.. Kurus senang nak bergerak aktif.. Wahh panjang entri ni... Nur memang payah nak karang entri panjang2.. ayat pun nanti berterabur.

Suka tengok Rina aktif dalam bisnes.. All the best!

October 13, 2012 at 4:36 AM

memang gengster hee... berjaya gengster menghabiskan acara sampai jadi juara ya, baru la terbukti gengster.
auww tomotnya mulut dia. tu baru 2 hari somi-somi gagah perkasa jadi pengasuh... kalau 2 minggu pengsannn heee....

October 13, 2012 at 12:01 PM

Bini2ku gangster versi chomel sgt!!haha

October 14, 2012 at 1:35 PM

Same la kite kak. Sekang busy btol x sempat update. Hahaha.

Rindu zikryyy!!! Hihi

October 15, 2012 at 2:52 PM

comelnya bini2ku gangster. P/s: jubah tu cantik per cuma panjang sangat, kasi potong sikit.

October 15, 2012 at 8:11 PM

berat badan lepas tak utk derma darah?? kalo tak better gain weight sikit...hehe

October 15, 2012 at 9:39 PM

Fuyoo, Kumpulan dia menang. hehehe. Bila bini sibuk, Para bapa la kena jadi pengasuh kan? Hihik.

October 16, 2012 at 11:17 AM

comey la awk

October 16, 2012 at 11:18 AM

tingin nk beli bj jubah mcm awk pakai tu. pakai ngn seluar ke kain ek? kat ne beli hehe

October 16, 2012 at 3:21 PM

wah bestnyer !

October 16, 2012 at 5:00 PM

kamu memang kuros kan?

October 17, 2012 at 3:34 PM

@Afasz

jubah ni dh lama sgt beli..dia siap kain..tp kalau nk tukar pakai ngn seluar pon boleh :))

October 25, 2012 at 12:28 AM

alaa. bukan selalu kena paksa berkursus kan. hehee

October 25, 2012 at 8:46 AM

gangster2 pun tetap jd juara...itu yg penting...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal