HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Friday, December 7, 2012

Unfortunately messaging has stopped.






Pernah tak korang yang pakai s3 mengalami masalah macam ni?
Nak bukak mesej keluar error : Unfortunately messaging has stopped.
Bengang kan.
Memangla bengang kalau time tu kita tengah nak baca or reply mesej penting.
Macam saya..berlaku beberapa hari yang lepas.
Tensi. Padahal tukar henpon dari cokia ke s3 sebab masalah sms selalu hang juger.


Rileks. Jangan nanges.
Boleh cuba cara saya menyelesaikannya.


Punca masalah ni mungkin disebabkan virus yang menyerang selepas korang donload sesuatu aplikasi.
Macam kes saya, rasanya sebab sms.
SMS terakhir yang diterima adalah daripada celcom offer.
Cis celcom neh. Bagi virus dekat henpon saya T___T.
Caranya, korang kena delete sms/aplikasi yang menjadi punca kejadian.
Tapi acane nak delete sebab nak buka mesej pun tak boleh kan.


Apa yang saya buat, donload handcent sms daripada playstore.
Dari aplikasi ni nanti kita leh bukak semua sms yang ada.
Bolehla kita delete sms yang menjadi punca kekalutan.
Lepas tu restart phone.
Tak restart pon saya nyer messaging dah boleh berfungsi dah.
Tapi better restart jelah.
Lepas tu kita akan ada 2 jenis messaging. Satu yang memang dah ada satu lagi handcent tu.
Ikut sukala nak pakai yang mana.


Ok. Kalau korang dah cuba ni tapi tak leh gak silala google cara lain dan kalau berjaya sudi-sudikanlah share dekat ruangan komen. Sangat dialu-alukan :D.


Gamabar hiasan takde kena-mengena dengan entri. Bye. Saya nak jalan naik ke awan dulu kui-kui. Berita penuh boleh cek entri >>INI.


26 comments

December 7, 2012 at 11:14 AM

cantik gambar hiasan

December 7, 2012 at 11:27 AM

Macam real gmbr tu..

Tq for sharing..

December 7, 2012 at 11:32 AM

Sy pki henpon torch...mksd sy, sasung torchlight...heheheh!

December 7, 2012 at 12:36 PM

Kakak tak guna yg canggih so tak adalah masalah macam tu Rina.

Kakak nak ikut jugalah Rina panjat sampai awan tu hebat kan:)

December 7, 2012 at 12:53 PM

akak pakai henpon cokia yo... tak de lak jumpa masalah camtu

December 7, 2012 at 3:56 PM

tak dapek nak nolong, masih pakai hp cokia aka norkiah..

December 7, 2012 at 7:26 PM

OMG pictures as real as life. well, the apps download used to spread of malware and viruses. :/ okay so beware. :p

December 7, 2012 at 8:03 PM

Tak pernah pulak kena macam tu.. Anyway tq sebab ajarkan kami..

Cantik gambar tu.. Entri gathering tak update ke?? hehe

December 7, 2012 at 8:14 PM

ooooo s3 pun kena virus ke...

December 7, 2012 at 9:04 PM

enpon cecanggih ni gitu ler masalahnya.. :D

December 8, 2012 at 12:31 PM

cantik gambar tu....jgn lama2 kat atas nanti ya dik....turun balik tau...hehehe..

p/s..thnks kongsi pasal tepon tu...

December 8, 2012 at 6:52 PM

Oooooo..itu macam ka...
Tapi saya tak pakai s3...
Saya pakai s5..hahahaha...model s5 ni limted edition..ada gambarnya kat entri saya hari ni..:P

December 8, 2012 at 10:09 PM

kite bukan pengguna s3. maka tiada masalah itu. hoho :D

December 8, 2012 at 11:04 PM

Bgus info ni,berguna utk kemudian hri kot2 terbeli s3..hehe
Cun aihh gmbr bwh tuu..kiki

December 9, 2012 at 5:56 AM

ye kee..Akak baru perasan..
mulanya anak pun kena penyakit spt ini diHP-nya..
akak tak peka sgt..
bru peka, rupanya virus..
terimakasih berkongsi info..

December 9, 2012 at 3:19 PM

as salam

oh S3..:)

gi jalan2 best nya, nak itot :)

December 9, 2012 at 10:38 PM

Sy pkai s2 je..tak prnah kena camtu pun..tp mmg selalu hang je..

December 11, 2012 at 5:03 AM

terima kasih berkongsi..salam kenal dari bunda..

December 11, 2012 at 1:12 PM

sy pakai cokia je, takdo virus atau malware. hiks.

December 11, 2012 at 8:56 PM

ehehe. tak tau lah, kita pakai s je. ngee. hang tu perkara biasa ler. tapi kat msj xpenah lagi.

December 12, 2012 at 7:39 AM

As salam Rina la bella,

Naik awan jgn lupa kirim salam dgn bidadari... Lama tak godek hp...

December 12, 2012 at 12:29 PM

HTC pun selalu jer hang..nak minta belikan yg baru lah ni... nak ke bulan ke tu cik betty

December 13, 2012 at 10:46 AM

As salam.
Belum pernah dan terima kasih berkongsi :)
Singgah dan follow sini ;)

January 10, 2013 at 4:38 PM

saya tak pernah kena pulak mcm ni kak :O haaaa. tp mana tahu terkena..kena take note ni. thanks kak. :)

March 27, 2014 at 11:15 PM

sy dh cuba.ternyata berjaya.tqvm

April 7, 2016 at 11:32 AM

terima kasih banyak2 tips yang sngat berguna..sya dah cuba td memang menjadi...rasa nak menangis bila fon kena mcm tu...dlu ciap hantar format lagi terbang RM50...terima kasih cik betty..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal