HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, September 14, 2011

Hidup Meriah Lalu Pengsan




Assalamualaikum..



turn grup UTM beraya kat rumah

Hai...:)

Harini saya free sikit. Malam kang baru nak pegi beraya lagik.

Lama tak hupdate tak tahu nak mula dari mana yerr..

Korang suka pegi open haus bila hari raya? 

Saya suka. Sebab boleh makan-makan. Sape yang tak suka makan kan. Udahla free. Sambil tu boleh nengok deko-deko rumah orang. Hehe.


Dari hari Jumaat - Isnin hidup saya meriah dengan orang dan makanan.


Jumaat

Pegi open haus ofismate incik papa kat Ulu Choh. Lawanyaaaa rumah dia. Tu je lah keje saya bila pegi beraya rumah orang. Keje buat siasatan deko rumah orang. Haha. Balik open haus kocoh-kacah hantar risya pegi art school. Lepas tu saya dengan incik papa pegi carik kipas+lampu baru untuk dining room. Risya balik dari art school laju-laju packing barang zupppp balik kluang (rumah mak).



Sabtu

Matahari baru nak terbit zuppp balik Skudai semula. Sampai rumah cina datang nak pasang kipas. Kemas rumah. Pegi Jusco shopping barang pasal malam turn rumah saya marhaban. Kami beli eskrim je wat hidang kat orang marhaban. Balik Jusco goreng mee pulak pasal petang kawan sekolah saya nak datang beraya. Lepas tu kami keluar lagi pegi jamuan raya Avail kat UDA. Pastu balik kocoh-kacah pasal kawan nak beraya. Sian diaorang tunggu saya lama.


Ahad

Burung lum kesat tahi mata saya dah bertungkus-lumus kat dapur buat soto ngan rendang pasal petang grup bisnes kami dari Pasir Gudang nak beraya ngan sebelah malamnya kengkawan incik papa dari JB pon nak beraya. Diaorang datang ramai-ramai jadi haruslah sedia banyak juadah kan. Ayah mertua saya tolong  masakkan kambing masak masam-manis. Dah alang-alang banyak makanan kami ajaklah jiran-jiran terdekat join sekalik. Meriah dah. Macam open haus pulak.


Isnin

Turn grup kengkawan UTM incik papa lak beraya. Saya masak nasik serai jer harini. Boleh makan dengan kambing lebih semalamnya tu. Kuah soto saya buat yang baru.


Selasa

Saya pengsan. Hoho.


nota-noti:
Dengar cerita kilang biskut munchy's kat batu pahat kena serbu JAKIM pasal diaorang letak arak dalam biskut. 





58 comments

September 14, 2011 at 9:51 AM

syoknya beraya

September 14, 2011 at 9:59 AM

sibuknye... tapi best kan..

bukan selalu pun...

patutla tak terjenguk sya ek...huhu

husben rina kat utm part mana?

September 14, 2011 at 10:01 AM

Patut lah menyepi sekejap..rupanya Cik rina tak menang tangan melayan tetamu beraya ye..kalau dekat, akak pun nak jadi salah sorang tetamu Rina juga..nak rasa mee soto rina hehe..

September 14, 2011 at 10:02 AM

wah busynya cik betty dek kemeriahan hari raya.hehe.kitorang dekat sini dah stat kelas dah wuwuwuw~

September 14, 2011 at 10:04 AM

smlah..asek pgi open house je..hehe..yg nota noti tu betul ke?mc2la skang ni..mkn ns ngan budu jerlah senang

September 14, 2011 at 10:10 AM

pergh...busynya dia...

September 14, 2011 at 10:10 AM

open hause-penat dan seronok

September 14, 2011 at 10:11 AM

Amboi syoknyeee dia beraya eh... :)

Eh, betul ke kilang tu kena serbu? ayooo......

September 14, 2011 at 10:13 AM

@mamaNoriz

dia staf CICT..sy baru jenguk mamaNoriz td..mamaNoriz keje UTM gak ke?

September 14, 2011 at 10:15 AM

Betul2 sibuk sampai pengsan tu. :)

Alamak! lepas ni apa lagi la yang dah kita telan berbakul2 nak diistiharkan tidak halal pulak! :(

September 14, 2011 at 10:15 AM

Wahh meriahnyaa... hari2 masak2 ramai tetamu yang datang singgah yer.. :)

September 14, 2011 at 10:18 AM

@ariana

sy masak nasi soto akak..biasa jer..sy bukan pandai masak sgt pon hehe..

September 14, 2011 at 10:19 AM

wahhhh beshnya.

September 14, 2011 at 10:27 AM

takpe klu pengsan selepas org dah dtg rumah.. klu pengsan sebelum tu lagilah pengsan.. he..he..

September 14, 2011 at 10:27 AM

meriah tu

September 14, 2011 at 10:44 AM

mana tak pengsan kak. non-stop tu. hehehe


yeke ke kena serbu? kite baru tau. ;)

September 14, 2011 at 10:48 AM

tahun ni saya pecah rekod~tak makan kambing golek open house~~

*sebab malas nak beratur~keh keh~

September 14, 2011 at 10:49 AM

pehhh sakannya akk beraya....

September 14, 2011 at 10:49 AM

mmg bz sgt2...bz open hoz

September 14, 2011 at 11:36 AM

Serampang dua mata tu, sambil makan sambil tgk deko rumah org! Haha

September 14, 2011 at 11:39 AM

bestnye beraya.. walaupun dengah setengah bulan syawal, mood raya masih meluap2 kn :)

September 14, 2011 at 11:45 AM

meriah betul raya org yg dah klawin ni ye, i should try..hahaha

September 14, 2011 at 11:48 AM

tempat kerja utm sama dgn mamanoriz kan????

September 14, 2011 at 11:52 AM

yay akak dah ada free time untuk update :D hehe, meriahnya hari2 akak. kalau saya punya routine sama je tiap hari. tak productive langsung.

September 14, 2011 at 11:58 AM

Mak aih. Meriah betul raya awak tahun nie.

Saya pun suka beraya umah org tp baru g satu umah sbb hubby keje tak tentu masa. Sedih.

September 14, 2011 at 12:04 PM

mn tau burung blum ksat tahi mt hehehe... akak pun asyik jamu org ngan soto...snang

munchy plak buat hal...ooo tidak!

September 14, 2011 at 12:17 PM

raya aku makan serdak kuih raya je...

September 14, 2011 at 12:17 PM

rajin betoi! beraya sakan..

September 14, 2011 at 12:27 PM

esok lak tempat bunga keje wak rumah terbuka..hkahaka.

September 14, 2011 at 12:29 PM

suka woooooo... masa tulah dpt rasa memacam jenis menu raya... best2

September 14, 2011 at 12:32 PM

cik ina tak suka beraya rumah orang, tunggu orang datang rumah je. cik ina hadkan kalau datang raya pertama hingga ke lima je , selepas tu stop tak nak terima, sebab berkerja leceh. rajinnya rina masa lepas raya ye, banyak juadah tu. kalau dekat mesti cik ina tak malunya terjah,

September 14, 2011 at 1:08 PM

best woooooooooooo!sakan sungguh mama kita sorang ni,hehehe....


p/s: serius kena serbu dengan jakim?

September 14, 2011 at 1:44 PM

cantik rumah cik betty...sy skrg ni pun suka tgk deco rumah org...nak tiruuu...hehe...

September 14, 2011 at 1:46 PM

@sahromnasrudin

sy baru tau harini mamanoriz keje UTM haha

September 14, 2011 at 1:57 PM

Wah bz betul ngan jemputan raya yer

September 14, 2011 at 1:58 PM

Out of topic ... rasanya rina dgn noriz tinggal dekat2 jer lah .. cepat lah jejak .. mesti best bila awak jumpa rakan blogger nanti ...

September 14, 2011 at 2:10 PM

tu dia sakan betul beraya nie sampai pengsan.haha..

September 14, 2011 at 2:37 PM

sakan sungguh

fensan dalam sedar tak mengapa

hehehe

September 14, 2011 at 2:41 PM

sebulan la cik betty sibuk macam ni ek..asyik ramai tetamu yg dgt rumah...hehe

prince nk gi beraya jgk lah camtu..kehkehkeh

September 14, 2011 at 3:37 PM

hee... kesian awak pengsan apa taknya raya sana sini pastu sana sini org datang beraya kalau saya mau sakit pinggang sampai jalan terbongkok2 cam nenek si bongkok tiga hee...

September 14, 2011 at 4:11 PM

/salam kenal..dan slmt hari raya...;d

September 14, 2011 at 4:28 PM

saya nak tgk cara2 burung kesat tahi mata. tolonglah! heheheh!!!

September 14, 2011 at 4:32 PM

busy mengalahkan menteri

September 14, 2011 at 4:39 PM

patutlah menyepi seketika..umah kena serbu...walau penat tapi mesti seronokkan..leh jumpa kawan2 lama dan baru...:)

Anonymous
September 14, 2011 at 4:53 PM

a.k.a Faizura:
Alaa bestnye makan sotooooooo...

September 14, 2011 at 4:56 PM

seronok beraya bertemu keluarga, rakan2 dan jiran tetangga.. ;)

September 14, 2011 at 5:29 PM

oh yer.tak sangka macam tue plak. patutla lalu kawasan tue kuat bau biskutnya(tak ada kaitan).hehehe

September 14, 2011 at 6:34 PM

saya suka open house,makan2,potluck dan sewaktu dengannya..=)

September 14, 2011 at 10:07 PM

amboi kak .. syoknya beraya !

September 14, 2011 at 11:11 PM

mak aih..byk nya open house..leh naik berat badan dibuatnya :p

September 15, 2011 at 2:18 AM

"adoii..pengsan lagi sekali kat sini...jadual akak pun padat ni.."

September 15, 2011 at 8:46 AM

salam kenal...
sakan beraya yea...raya kan setahun sekali...papepun, Salam syawal dari akak...:)

September 15, 2011 at 2:38 PM

dah sah dapur x berasap ni heheheh

September 17, 2011 at 11:11 AM

banyaknya cik betty beraya....sorry..lama tak singgah sini...5 hari komputer problem..huhuhu

September 18, 2011 at 10:26 AM

memang meriah tp mesti mlm je rasa nak fengsan hihi

September 18, 2011 at 11:06 PM

Mmg seronok sakan beraya nampaknya. Sambil makan, tgk deko dan boleh merapatkan silaturahim. Sedapnya nasi serai. akk suka tu.

September 19, 2011 at 11:42 PM

hihi,kak weekend ni insyaAllah jat g johor.adik konvo utm.hihi

September 20, 2011 at 12:55 AM

Apa kata Puan Betty pergi timbang berat badan sekarang.. Ahahaha. Gurau je. Anyway, betul gak. Siapa tak suka makan kan? Huhu..

P/s: Maaf lama tak singgah melawat. Kami sangat sibuk tahap dewata raya baru-baru ni.. :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal