HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, December 3, 2012

trick art museum @i-city shah alam






As-salam..

Lama gilos tak update kan.
Tak menyempatla dek non.
Aritu tu 3 hari kita bukak booth pagi sampai senja (20 - 22 nov).
Pastu esoknya terus gi jengka untuk majlis bertandang adik ipar (terbayang-bayang kesedapan lauk nganten patin masak lemak tempoyak slrppp!!)
Pastu gi cuti-cuti kat gambang waterpark lak dengan famili husband.
Pastu berdesup gi putrajaya sebab hubby ada dinner.
Kita pon patutnya gi dinner tu tapi tak jadik disebabkan hal yang tidak diingini telah berlaku (sakit ati ngenangkan baju gedoboh tu).
Pastu memalam buta berdesup lak gi shah alam sebab hubby ada conference esoknya.
Pastu berdesup sana-sini hantar barang kat customer sambil bersukaria.


Antara tempat yang sempat kitaorang singgah untuk bersukaria : i-city.
Memula cam bosan masuk sini.
Rasa cam nak nyesal pulak masuk parking RM10.

Kitaorang tryla satu game ni, spacewalk. Nyesal naik. Gayattt. Aku fobia tinggi. Sebab tu aku pendek kot haha.

Lepas tu kitaorang plan nak balik jer memandangkan hari pon ujan.
Tido lagi sodap kan.
Pastu masa round-round tu terjumpa museum ni : trick art.
Masuk sini kena bayar juga. 
Banyak lukisan dalam tu.
Fun jugakla main-main dengan lukisan tu. Tak nyesal dah masuk i-city :D

Buaya???? Tolonggggg...

Hati-hati nak turun tangga. Nampak real kan tangga tu.

Ooopsss!!

Iyah! Iyah!

Hebakk kau pandai lukis monalisa.

Jangan main tangga la risya!


Arghhh!!! 

Pelayaran yang membosankan?

Superheroo meh selamatkan saya.

Ni sebahagian kecil saja yang saya kongsikan.
Selebihnya maleh nak letak kiki.
Bye. Nak wat keje umah jap.
Petang kang jenguk korang.
Rinduuu.


47 comments

December 3, 2012 at 10:42 AM

woahhh, selalu gak nengok lukisan camni tapi tak sangka plak ada kat Icity. akak yg jauh dari JB pun datang, saya yg dekat ermmm rasa cam tak tergoda nak pg Icity. wakakakakak

December 3, 2012 at 10:45 AM

semenjak da kene bayar parking rm10 ni malas btul nk gi i city..hehe. Kak, cantik gilos lukisan dia..3d ke..nmpak real btul

December 3, 2012 at 10:47 AM

@LiNda

tu la kan lukisan dia nampak real..seronok kat situ :D

December 3, 2012 at 11:03 AM

bestnya kat tempat art tu.. suka tgk gambar2 tu.. waktu ke i-city hari tu tak nmpk plk tempat tu.. kena pergi ke i-city lagilah nampaknya.. he..he..

December 3, 2012 at 11:07 AM

Wah lukisan memang nampak real.. Aksi2 pelakon tambahan kat atas ni pun boleh tahan.. :D

December 3, 2012 at 11:22 AM

bestnya

December 3, 2012 at 11:26 AM

Macam betul je. :)

December 3, 2012 at 11:36 AM

serius..mcm real!!best jgk ek..dlu pgi blm ada pun bnda2 ni smua..

December 3, 2012 at 11:39 AM

amboi seronoknya

December 3, 2012 at 11:49 AM

real betul lukisan tu semua ekk, waktu saya pegi dulu takde lagi semua tu datang Icity betul2 tengok lampu je mmg rasa bosan. sekarang macam2 ada kat Icity tu cuma yg penting sedia je duit nak masuk kik.kik.kik.

December 3, 2012 at 11:51 AM

gambar last tu nampak macam seram...

December 3, 2012 at 12:10 PM

Rina jln2 KL? Adeh...org JB yg smpi dulu ke muzium tu. Hehehehe...

December 3, 2012 at 1:55 PM

seronoknya, bila la dpt bawak dania pi sini...

December 3, 2012 at 3:05 PM

assalamualaikum rina....seronoknya n cantik2 gambar2 tu..;)

December 3, 2012 at 3:15 PM

@Hanis Azla

tu la kak..ramai org x perasan tempat ni..lps sy pegi n show off gambo kt fb sepupu sepapat pon teruja nk pegi :D

December 3, 2012 at 3:27 PM

macam real la gambar2 tue...kita yg kat selangor nie pun tak terjah lagi..org johor dah sampai dulu

December 3, 2012 at 3:48 PM

Pelakon hebat itu yg nampak real. Risya macak betul nak belayar dan atas tembok tu macam betul-betul tinggi..

December 3, 2012 at 3:54 PM

ala..awat saya tak jumpa pun bnda ni...macam real jerr

December 3, 2012 at 4:25 PM

woh. cool! siyesli cool!

balik wiken ni kite nak terjah i-city!!!

December 3, 2012 at 4:32 PM

memang cantik..

December 3, 2012 at 5:05 PM

Hai.. salam kenalan. kalau sudi singgahlah ke blog saya juga. Jangan tak sudi berkawan dengan saya juga :-)
http://makcikmun.blogspot.com/

December 3, 2012 at 5:12 PM

menariknya..dulu tak ada pun... mcm real lukisan nya

December 3, 2012 at 6:04 PM

trick art ni mcm best jer. sgt real kan..

December 3, 2012 at 6:34 PM

owh men! tertipu sungguh ni...

December 3, 2012 at 7:15 PM

eyhh..comelnyer..betul2 nampak real la

December 3, 2012 at 7:15 PM

eyhh..comelnyer..betul2 nampak real la

December 3, 2012 at 9:53 PM

nice info psl tempat neh.. ada la peluang saya nk jalan2 ke sini nnt.. hehehehe~

December 3, 2012 at 10:24 PM

Ahaa .. hahaha .. baru ku kenal ..

December 3, 2012 at 10:37 PM

ehhh.. seriusss mmg ala2 nyatalah lukisan tu

December 3, 2012 at 11:34 PM

As salam Rina,

Eh, seronoknye! Macam real! Comel je awak panjat dinding tu...hehehe

Anonymous
December 4, 2012 at 4:15 AM

It's remarkable for me to have a website, which is beneficial in support of my experience. thanks admin
Feel free to surf my weblog : nakedgirls

December 4, 2012 at 8:52 AM

Ikan patin tempoyak mmg sedap kan..feveret tu..tak prnah g icity sbb cm mhal nak byar..tp best plak tgok lukisan tu..

December 4, 2012 at 10:26 AM

seronoknya tengok lukisan tu semua..knpa akak tak jumpa tempat tu masa pergi???

December 4, 2012 at 4:23 PM

bestnya....macam real...

mahal gile parking...kalah parking sogo..hahaha...sy xpenah pegi i city lagi tau...

bape lak kena bayar masuk trick art ni?

December 4, 2012 at 8:53 PM

super terbaik lah gambar2 tuh...semuanya nampak agak real...!!

December 4, 2012 at 11:29 PM

Akak, nak tnye. Trick museum icity ni kat belah mana eh? Masuk kena bayar berapa? :)

December 5, 2012 at 3:35 PM

mcm realla panjat bukit tu.lukisan macam betul..rm10 ok la.berbaloi jg

December 5, 2012 at 5:57 PM

@SS

i-city yg ada lampu dan game tu seblah bawah kan..yg trick art ni dia sebelah atas..dia sebelah wayang5D..tempatnya mcm tersorok sikit..

December 5, 2012 at 5:58 PM

@MaMa Rey

rm10 masuk parking je..nk masuk sini kena bayar lain hihi

December 5, 2012 at 6:00 PM

Baru lg ke ada kat I city ni, knp akak g tak jumpa pun..kalau tak, dh lama try jd pelakon mcm Rina n ank2 gak..hehe
Sibuk betul Rina skrg ye..mesti bisnes tgh naik ni..Tahniah..:)

December 5, 2012 at 6:12 PM

@Makcik Mun Rabab

sori dear..x leh masuk blog kamu sbb ada malware :(

December 5, 2012 at 6:22 PM

@aanie

x ingat pulak berapa..sbbnya hubby yg bayor ekeke..tp takla mahal sgt..agaknya Rm10 jugak kot

December 6, 2012 at 9:42 AM

@Zana Ariana

Tula kak..ramai org x tau psl museum ni..mgkin sbb tmt dia agak tersorok..

bisnes bolehla sikit-sikit..alhamdulillah..busy sbb keje rumah pon bnyk hihi

December 6, 2012 at 2:34 PM

dah lama tak ke sini walaupun rumah mak mertua cuma 5minit je dr i-city..

December 6, 2012 at 8:28 PM

mcm best je. kena pergi ni. :))

December 9, 2012 at 1:20 PM

semua gambar tu nampak real lah. pandai pulak semua berlakon dalam gambar tu. hehee

January 15, 2013 at 11:11 AM

Baru-baru ni sabtu lepas pergi i-City, masuk gaklah museum ni.. walaupun tak besar mana tapi oklah dengan harga tiket Rm5 je.. compare to Snow Walk yang mahal giler...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal