HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, August 28, 2012

satu hari di hari rayaa ~ sesi si kecil bergambar






As-salam korang :))).


Dah raya ke berapa ni eh? 10 eh?
Tapi aku baru nak update pasal satu hari di hari raya yihaaa !!



Pes of all mistila juadah raya yang jadik kewajipan setiap hari raya. Kalau takde juadah raya yang emak masak pastila aku kempunan sampai raya tawun depan. Tapi mak dah pesan siap-siap bahawasanya satu hari nanti pabila mak dah tua sangat dan tak larat nak buat ketupat, sambal kacang, rendang, lodeh, sambal goreng (ni aku kutip parunya saja tempe aku buang pasal aku jawa murtadd muehehe) maka akula yang kena ganti emak memasak juadah ini semua. Uhukkk !! Tersedak ketupat mendengarnyaa.



Tapi ada orang tak taula dari planet mana nak makan meggi di pagi raya huwahuwa. Ketupat dan segala mak nenek makanan raya tak nakk. Apa kes la kan anak dara aku yang sorang tu. Punyala sedap ketupat dengan sambal kacang maggi jugak yang ko idamkan yee. Pakkal jela kat rumah nyai (kata ganti diri mak kepada cucu beliau) kalau tak memang dah kena fire ngan aku di pagi hari raya.



Orang lelaki gi sembahyang raya kami pompuan (aku ngan mak aku je pon) buat sesi makan-makan.
Orang laki dah makan tadi dah.
Adik aku tawun ni balik umah mertua dia kat kuantan.


Nahh marilah melihat foto-foto model cilik di hari raya pertama sebelum kami gerak ke batu pahat untuk beraya dengan famili belah encik papa pulak.




Tahun ni zikry lengkap berbaju melayu siap samping dengan songkok. Kelihatan kacak pula dia kannn..



Aku rasa risya sangat comels dengan baju kurung cotton bunga kecik-kecik ni. Malang sekali dia tak suka baju ini. Katanya ini bukan baju raya, ini kain batik mama T__T.






Itu model perempuan sudah bosan menunggu mamanya yang dari tadi tak siap-siap.



Tema tahun ini adalah kelabu. Ramai orang pada mulanya heran nape aku pilih tudung kaler turqoise tu bukannya kaler kelabu. Sebabnya kat baju aku tu ada bunga kaler turqoise. Aku kalo boleh memang nak elak pakai tudung kaler kelabu sebab muka aku dah sedia kelabu. Tapi apa motipnya aku nak tulis pasal ini semua kat sini yee???



Aku nak buat keje dulu.
Nanti petang baru bertandang blog korang ye.
Sediakan air ribena tau.
Air oren takda curlassss.
Kecian air oren yang tak bersalah.


52 comments

August 28, 2012 at 10:07 AM

comelnya

August 28, 2012 at 10:08 AM

comel la zikry..hehe

kalau akak nak tau saya pun rase kain cotton macam kain batik yang kurang bercorak

August 28, 2012 at 10:11 AM

oi~dak kecik tu langgar etika~mana boleh baju melayu johor masuk dalam~keh keh~

August 28, 2012 at 10:18 AM

gambar dekat kerta tu ohsem...

August 28, 2012 at 10:18 AM

Comelnya Zikry dan Risya berbaju kebangsaan. :)

August 28, 2012 at 10:20 AM

alahai comelnya... pandai posing lak tu :)

August 28, 2012 at 10:24 AM

haha..petang nnti sy jamu akk ngn air ribena, jmput la dtg blog.
zikry sgt kacak dgn lengkp bju mlayu, risya lak sgt comei cam mama dia..;)

August 28, 2012 at 10:33 AM

kak ati sgt rindu nk makan sambal goreng...dulu2 jiran sebelah rumah
jawa :)

mintalah resepi dgn mak tu
then tempek kat blog ..ok!

August 28, 2012 at 10:43 AM

comelnye zikry cium sikit muahmuahmuah. hensem anak bujang ni. kakak risya pun comel jugak. ada ke kain batik mama pulak. haha, lawak la risya ni. cer zoom dekat2 baju cik betty, nak tengok bunga terqoise sket.

August 28, 2012 at 10:47 AM

hensemnya zikry

psst tu ke tudung raya yg beli aritu

selamat hari raya rina

August 28, 2012 at 10:49 AM

salam kenal cik betty. Selamat hr raya. Nak bgtau satu benda...er..sweet sangat blog cik betty ni rasa mcm duk dlm bilik girl so sweet..!

August 28, 2012 at 11:02 AM

@Tina Othman

ya..salah satunya..hehe..(maknanya ada berhelai-helai lagi weee)

August 28, 2012 at 11:04 AM

@Nor

err..tuan blog dia sweet tak? kekeke

August 28, 2012 at 11:04 AM

Hensem zikry berbaju melayu dan bersamping.. cute

Wah tema kelabu..yer.. cantik.. :)

August 28, 2012 at 11:40 AM

hahaha..saya baru nak tanya kenapa tak pakai tudung kaler kelabu :P...tgk baju your husband, nak buat lah baju melayu teluk belanga, utk raya tahun depan :P

August 28, 2012 at 11:40 AM

Grey pun cantik kak.. mcm nak buat tema taun dpn je ni.. hehehe..

August 28, 2012 at 11:50 AM

Tema kelabu u! Comel. Segak. Bergaya. Zikry dah mcm wakil rakyat pun ade. Heee~

August 28, 2012 at 12:12 PM

waa..mak dara ni awet muda..patut la last week org cari kak rina, tanya mak mana..hehe

**lawa la anak dara dia...hero pun ensem.. =)

August 28, 2012 at 1:02 PM

encemnya Zikry... :)

hubby dgn akak...dua2 org johor eh...mudah la...xyah gaduh2 nak balik kampung mana... :)

August 28, 2012 at 1:52 PM

yang penting Rina sentiasa chomel je..cam budak sek menengah..bestnya u ageless!!

Anonymous
August 28, 2012 at 2:01 PM

SELAMAT HARI RAYA zaira. maaf zahir batin ye. comel dan ensem aje anak2. aku paham nape tdg biru tu. psl aku pun kepoh konon nak kelainan kaler tudung hihi ikut kaler plg sikit di baju kan..

kite kenelah menyerlah (konon)

kikiki-diana ali

August 28, 2012 at 2:58 PM

encemmmnya zikri :) jmput follow kmbali :)

August 28, 2012 at 3:24 PM

ai pun tak update entry lagi pasal raya..
dah draft tapi takde masa lagi.. nak pulak server kat office kejap ok kejap tak..

August 28, 2012 at 4:05 PM

zikry comel!nampak mcm polis trafik junior pun ada tgnnya mcm itu hehe.baju risya comel jugak.kakak like!(padahal auntie patutnya HAHA).

tahun ni baju sy pun kaler kelabu.tapi temanya corak harimau bintang hakhak.

August 28, 2012 at 4:07 PM

sy pun x update cite raya lagi...hehe...

zikry memang kacak...:)

lawa kain batik mama ye..hehe...

August 28, 2012 at 4:18 PM

dah tak tahan sangat tu yang makan megi buat sahur dipagi hari hahahaaa

August 28, 2012 at 5:35 PM

@Anonymous

haha..ko mmg mengerti hati sanubari dakuuuu

August 28, 2012 at 5:36 PM

@Dkna Abza


haha..org dah raya dia nak sahur pulak dah

August 28, 2012 at 5:49 PM

@nabilah_2908

yg lebih bestnya..kedua-dua org tua kami kampung sebelah menyebelah jee

August 28, 2012 at 6:11 PM

Tu diaaa..... Akhirnya muncul juga entri raya... Anak2 Rina sangat la comel.. Bilalah kita nak date yek?

August 29, 2012 at 9:44 AM

selamat hari raya Rina. Maaf zahir batin. ada gak wat N3 satu hari raya...akak tak tulis apa pun pasal raya..ekeke. hais...megi yer...megi kari, megi tomyam sedap! seksa buah pinggang nak mencuci.

August 29, 2012 at 9:58 AM

samalah dgn kita,baru sempat nk update blog pasal raya..hehe
selamat hari raya cik betty..maaf zahir batin

August 29, 2012 at 10:59 AM

Nampaknya kena la rina menuntut ilmu memasak juadah raya dr sekarang...

risya punya ayat tu tk menahan lah..kain batik mama juga...

dtgla..sirap dari bndung pun ada ;)

August 29, 2012 at 11:54 AM

he.he.. ketupat rendang tak mengamit selera risya kot.. he..he.. dok bagi keterangan pasal tudung tu bg menjawab persoalan org lain kut.. he..he..

August 29, 2012 at 12:37 PM

zikry menari zapin satu ! dah hensem dah tuu. :D

August 29, 2012 at 2:22 PM

Alahai, comelnyaaa.

August 29, 2012 at 3:33 PM

zikryyy comellll.
hehehe

tahun ni memang ramai amik tema kelabu.
makcik kite dua family amik kelabu.
family kite takde tema tapi pagi raye kite dengan adik lelaki pakai kelabu. hehehe


pagi raya kite takde ayam masak merah. sedihhhhhhh :(

August 29, 2012 at 3:50 PM

comeynyer bebudak ni!

August 29, 2012 at 4:02 PM

comelyeeee

August 29, 2012 at 5:40 PM

mucung panjang si rusya tu yer..tak suka baju kurung yang dikatakan kain batik..hehehe..skrg dah tak pakai sedondon kaler baju dgn tudung..sekarang punya style kalerful

August 29, 2012 at 7:32 PM

alahaiii, comelnya si kecil begmbar raya.... nice... salam aidilfitri kak

August 29, 2012 at 8:49 PM

salam aidilfitri..same tema kt taun ni

August 30, 2012 at 8:14 PM

lawak la...pagi rayo mkn maggi...hehe

salam merdeka yer...:)

August 31, 2012 at 12:41 PM

alahai comelnya model si cilik berdua tu.....

Cantik warna kelabu tu dik, tema akak tahun depan...hehehe...

September 1, 2012 at 8:49 AM

Salam. Rina, Nur dah update cerita jemputan open house.. Terima kasih ye atas jemputan.. :)

September 1, 2012 at 5:25 PM

Salam Aidil Fitri..berposing di Hari Raya, memang aktiviti wajib..

Comel2nya..sekeluarga..

September 1, 2012 at 5:38 PM

hehe..comel
mkn megi ari raya pun sodapppp..haha

gmbr raya kita

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/entry-gambar-qasehraihan-julung2-kali.html

September 1, 2012 at 7:54 PM

Comelnya! :D

September 2, 2012 at 5:33 AM

As salam Rina,

Knock...knock... dtg nak raya! hehehe... Kitorang pun tema sama dgn awak jugak... tp tu tema tahun lepas sbnrnya...thn ni repeat je...sebab xdok baju raya baru! huk3...

Mamam meggie? budak2 mmcm tulah kan pelik2 sikit..layankan aje :))

Salam merdeka raya! :))

September 2, 2012 at 8:50 AM

Wah bukan main lagi si kecik tu bergaya.. comel hehe.. Selamat Hari raya ;)

September 3, 2012 at 10:56 AM

sebenarnya tanpa sedar...masuk jugak turquoise dgn kelabu. kan kan?

September 4, 2012 at 2:41 PM

tema tahun nie kaler kelabu...cantik...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal