HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, November 5, 2012

kecurigaan dan gogoland.






Jap..ini blog saya eh? Hehe.
As-salam..

Dalam mencintai pasangan kita bagi 99% kepercayaan, 1% kena simpan sikit kecurigaan
Hehe. Tu pendapat sayalah.
Tahla mungkin sebab terlalu banyak baca masalah rumahtangga orang lain especially ruangan di celah-celah kehidupan kat dalam paper kecik hari ahad tu.

Walaupun saya tahu insya-allah my hubby takkan cuba carik pasal dekat belakang.
Setakat nakal jeling-jeling awek pakai sexy itu normal la kan.

My hubby baru balik dari jogja malam tadi.
Pagi tadi masa kemas-kemas his things terjumpa satu beg kecik..macam beg mekapla gitu dengan jenama MAC kat luarnya.
Ehemm..beg sape tu.
Setahu saya my hubby takde beg macam tu.
So, ai thought maybe dia baru beli.
Oleh sebab my curiousity sangat tinggi so ai 'geledah' sikit beg tersebut hehe.
Ok, ai found lelaki punya barang macam yg my hubby salu pakai like deadorant, gel rambut akan TETAPIIII yg memusykilkan ai ada NATURACTOR (sejenis foundation) dengan two way foundation.
Aikkk..
Ok, saya takdela nak gelabah satu macam.
Maybe ada kengkawan pompuan dia yg sama gi jogja tumpang letak barang sebab beg diaorang penuh akibat bershopping ke mana tau kan.
Kobek-kobek lagi jumpa nametag, tertera nama LELAKI.
Haha. Ok lelaki tu saya kenal la sebab dia memang kawan my hubby yg pegi jogga juger.
Rupanya kawan dia tu jenis pakai foundation.
OO..patutla hemsem hahahaha opppsss.
My hubby lagi hemsem <-- kaber line nehhh.

Begitula adanya kecurigaan seorang isteri.
Tak salah kalau kita nak cemburu atau rasa was-was cuma jangan melampau-lampau sampai merimaskan pasangan.
Sikit-sikit cemburu tu kan tandanya sayangggg, melampau-lampau cemburu tu tandanya kita tak yakin dengan diri kita sendiri sebenarnya hehe.

Okla cukup sampai situ. Nak share-share gambar kitaorang pi GOGOLAND (zikry sebut begini) haritu.
Kiranya ini second time datang, one day after raya haji.
Balik dari rumah mak berdesup gi sana.


Mula-mula sampai terus terjah tempat drive untuk kanak-kanak 3-6 tahun ni. Keta tu nak kasik gerak kena pijak pedal. Tapi kesian my hero. Dia belum paham lagi. Maklumla kat rumah pon takde keta mainan camtu. Tersekat-sekat keta dia. Jap benti jap benti. Dia biasanya naik keta control yg kat pasaraya tu. Dia naik je papa dia yg control dari jauh dengan remote hehe.


Yg ni pulak tempat drive untuk kanak-kanak 7-13 tahun. Punyaaaaaala lama tunggu nak sampai turn risya. Mainan ni best juga sebab budak-budak kena bawak keta dengan ikut peraturan jalanraya. Kena benti kat trafik light merah. Jalan ikut lorong sendiri. Pakai seatbelt. Risya did good! Hehe. Pas untuk dapat lesen tapi tak belikan lesen tu. RM25 nak oiii..dahla mainan je pon hehe. Kalau lesen betul kan ke bagus. Leh mama apply heheh.


Oh kat sana boleh sewa stroller. Ada yang satu seat camni ada yg seat berkembar. Mahal juga sewa ni. Tak ingat plak baper. RM20++ ke RM30 ++ gitula.


Sebab musim cuti, maka ramaila manusia. Nak masuk satu-satu game kena beratur panjang tapi biasanya tak lama sangat pon nak sampai turn. It's me yg orang salu tersalah tafsir sebagai kakak kepada risya (if jalan without my hubby la)..huhu. Mudewww sangat ke aii ni??? Kedut juerr dah ada.


Gama ala-ala spaceshot untuk kids. Muka happy je bebudak tu.


Risya still senyum sampai telinga tu.


Sekali benda tu naik, senyuman sampai telinga terus tukar raungan memekak telinga HAHA. Zikry pon memula suka pastu start dah nangis bila tengok kakak dia meraung. Apara risya nii. Tak rock betul la. Mama kalau naik spaceshot yang kat genting tu pon tutup mata HAHA.

Girrafe lego.

Rasanya ni paling best. Paling mama menikmati sebab game lain semua layan kids je. Wayang 4D. Next time pegi nak masuk lagi sebab dia ada 3 filem berbeza.


Choo-choo train.


At the playground. Mama dah penat masa ni. Rileks je kat bangku.


Ahah! Game ni pon mama suka. Cawan pusing-pusing. Kita berdua je naik sebab papa nak jaga adik zikry hehe.


Ok, that's all for now.
Tak taula bila akan tulis lagi.
Kalau rindu baca jela entri lama yg tak best tu haha.

Oh ya, bagi ibu bapa yg ada masalah anak selalu kena tonsil ke atau ibu bapa sendiri yg ada masalah sembelit ke jom jenguk my blogshop >>HERE. Manalah tau dengan izin Allah our product can help :).

Bye-bye.



33 comments

November 5, 2012 at 4:33 PM

selamat kan

November 5, 2012 at 5:20 PM

nasib baik...tp pelik lelaki pakai foundation ni..hehehe...curiga lagi di situ...mcm best jer legoland....

November 5, 2012 at 5:51 PM

wah dah pergi legoland

bestnya

November 5, 2012 at 6:45 PM

wah nampak sgt best Legoland tuh...

November 5, 2012 at 8:02 PM

kite yg dekat pon tak pergi lagi gogoland. lau dah pernah lah. haha

November 5, 2012 at 8:35 PM

amboi...nampak macam mak budak excited tu..hehe

kak, sorry hari tu semua link blog hilang..pastu saya sampai terlupa blog akak...malam ni baru teringat...dah masuk balik dlm list...huhuh

November 5, 2012 at 9:05 PM

amboi... suka dapat gi gogoland ek...

November 6, 2012 at 8:56 AM

salam rina..

curiga tu perlu ada juga wp sedikit kan.. wah.. baca entry & tgk gambar2 rina kat legoland ni terus rasa teringin nak pergi jgk..

November 6, 2012 at 9:40 AM

sy x suke kalo dia jeling2 awek sexy...huhu...apa igt kita ni tunggul? kehkeh...

bestnya gogoland...hehe..masa tgk gmbr mula2 zikry naik spaceshot tu mcm eh, biar betul? beraninya....sekali?? hahaha...

November 6, 2012 at 10:04 AM

bestnye gogoland...insya ALLAH if ada cuti nak p la

November 6, 2012 at 10:29 AM

wow. nak kena try gogoland. atau foundation tu...

November 6, 2012 at 2:24 PM

wah seronok sungguh ye kat sini

November 6, 2012 at 3:10 PM

as salam

insya Allah perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..begitulah sebaliknya..kalau kita baik, insya Allah dia baik juga.. :)

November 6, 2012 at 3:28 PM

Masih muda ada lagi rasa jeles-jeles Rina. Tapi kalau dah macam kakak nie dah tak ada rasa cemburu (bukan tak sayang) tapi dalam hati kalau dia ada lagi kita berdikari hihi... sebab tu masa muda kumpul duit bukan dapat duit terus shopping (simpanan utk berjaga kata org tua-tua)...

November 6, 2012 at 3:49 PM

uishh dikk
kalau akk pun sama ..
agaknyaa akak terus tanye koot ekke
sib baik kan ;)

alhamdulillah ,segala perasaan yg x baik tuu berakhir dgn baik ..

wahh bukan main suke budak2 tuu main .. nie kalau anak2 akk niee mauu x nak balik huhuh

November 6, 2012 at 3:50 PM

legoland!!! teringin nak pegi.. tapi fulussnye..

November 6, 2012 at 5:38 PM

Hurm... CiM penah hadapi situasi mcm ni. Hubby balik kursus jmpa higheel dlm laugage. Gila tk ngamok. Then dia jelaskn heel tu opismate dia punya trtinggal kirim suruh bw balik. Minah tu brkursus dulu then hubby plak ganti d other nx wk tmpt yg sama. Gelabah minah tu, dtg umah say sory.
Yea lah kan, suka2 je kirim2 mcm tu. Huby i jns tk kesah, kami plak lbh suka bincang. Klau buatnya minah tu kirim kt pasangan yg baru kawin thn wife jns tknk dgr penjelasan mcm mana? Sengal kann...hubby CiM pun sama, baik tk brtempat.

November 6, 2012 at 5:39 PM

Owh yea, legoland pegi dah. Kanak2 suka lah kannn

November 6, 2012 at 6:25 PM

Memang ada lelaki yg mcm tu..ada complete set skincare..kalah pompuan..

November 7, 2012 at 8:57 AM

memng perlu simpan curiga..nnti xde la frust menongeng kan. Hehe. Kak, happy gile muke risya n zikry. kelakar tgok risya meraung..hehe

November 7, 2012 at 10:06 AM

Rina, awak nampaj muda & cantik mana org tak ingat awak kakak kepada anak2kam...anak2pun comel2 cam mak dialah tu.

November 7, 2012 at 11:30 AM

Kanak-kanak begitu menyukainya

November 7, 2012 at 2:30 PM

anak anak dengan mak nampak sama gembira!

November 8, 2012 at 12:22 AM

alamak..mcm ckp kat akak je Rina ni..samalah..akak pun dok gelebek beg abg waktu dia balik dr Bandung hari tu..jumpa habuk je lah..haha

Tapi..mmg kena ada rasa syak sikit2..tu berjaga-jaga namanya..:)

November 8, 2012 at 10:13 AM

wah comelnya risya dgn zikry main kat legoland.hehe.

sy tgok muka akak makin berseri2 dua tiga menjak ni.awet muda uols.teehee.sebab tu kot nampak macam kakak risya :D

November 8, 2012 at 11:54 AM

entah bila nk pergi gogoland ni...

November 8, 2012 at 11:59 AM

kawan hubby kayrul siap pakai bedak compact lagi...sebelum jumpa clien mesti dia pkai dulu.....memang pelik betul

November 8, 2012 at 4:08 PM

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

November 8, 2012 at 8:08 PM

wahhhh bestnya dapat pergi gogoland..

p/s betul tu dik,akak pun setuju, perlu jugak ada sedkit curiga..

November 9, 2012 at 4:51 AM

As salam Rina,

Sangat setuju bila Rina kata org yg cemburu keterlaluan adalah org yg kurang yakin dengan diri sendiri :)

Heboh org dok cite ttg gogoland zikry ni! Kami ntah bila leh sampai..hehehe...

November 9, 2012 at 5:40 PM

Selamat pasal kecurigaan tue ya...hihihi..mesti mahal masuk situkan....seronok tengok zikry main..

November 11, 2012 at 2:41 PM

perempuan memang ada sifat curiga its how we handle lah. kalau sy mungkin tak pandai handle kot.mengamuk terus. :P haha. tapi kawan saya lelaki pun dia pakai bedak kat muka! dia kata nak nampak smooth. hehe.

December 6, 2012 at 4:16 PM

Ha ha ha.. Ada gak lelaki yg makeup ek bila nak keluar rumah.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal