HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, May 27, 2013

Nak berangkat dah..






As-salam..

Fuhhh..fuhhh...fuhhh.
Tiup sawang dulu kiki.


In shaa allah lagi beberapa jam saya akan tinggalkan Malaysia untuk berangkat ke Madinah dan seterusnya menunaikan umrah di Mekah.
Saya pegi dengan hasben, mak mertua, makcik hasben dan suaminya dan jugak dengan 3-4 orang kawan Avail.
Kitaorang pegi dengan travel agent Concorde. Flight ikut changi airport, singapore. Transit kat colombo - jeddah.
Alhamdulillah..tak pernah rancang tiba-tiba dah diizinkan menjadi tetamu-Nya.
Allah..rasa kecil dan dhaif sangat diri ini.
Aku adalah hambaMu yang lemah ya Allah.


Saat ini selain berdebar-debar nak pegi hati rasa rindu sangat dengan anak-anak. Especially yang kecik tu, Zikry.
Sebelum ni tak pernah pisah lama-lama.
Anak-anak saya dah hantar ke Putrajaya semalam kat umah adik sebab mak ada kat sana jaga adik yang sedang berpantang anak ke-3.
Huhu..meriahla rumah adik. Huru-hara la jawabnya.
Jadik nursery jap.
Mujur adik ada maid jadi takdelah mak penat sangat mana nak layan cucu, nak jaga orang pantang, nak masak dan buat kerja-kerja rumah.
Pagi tadi baru gerak jb balik.
Ingatkan masa nak balik tadi mesti susah nak cakap dengan Zikry yang dia akan ditinggalkan.
Mesti dia nak ikut punya.
Rupanya dia rilek je babai-babai.
Saya je yang tak boleh nak tahan nangis masa peluk dia.
Masa taip ni pon dah meleleh air mata ingatkan dia.
Tapi alhamdulillah lah dia ok. Tak nangis.
Kakak dia pulak yang berdrama swasta.
Hemm..pelik pulak.
Salu suka nau dapat duduk dengan nyai dia.
Tapi tepon risya tadi ok je. Dah makan spagethi. Hihi..


Tengokla tu risya dah tersangkut kat badan saya tak nak lepas. Acting lebey anak dara saya sorang ni.


Rindu zikry. Zikry (kanan) dengan cousin dia Akif. Harap-harap Zikry bolehla main sama dengan Akif. Salunya Akif suka main dengan Risya. Zikry suka main sorang-sorang. Anak bujang saya ni tak berapa lasak.  Kuat merajuk. Kalau gaduh berebut mainan nanti dia mesti merajuk bawak diri masuk bilik tutup pintu.


Otw balik jb tadi calling-calling atok.
Alhamdulillah saya masih ada atok dan nenek baik belah mak maupun belah ayah.
Mujur nombor telefon umah atok belah mak masih ingat walaupun lama tak call.
Atok belah abah je kena mintak nombor dengan abah pasal dah lupa. Huhu..memang tak guna punya cucu.
Masa cakap dengan atok (belah mak), mintak maaf semua dengan dia tetiba dia cakap "Naa..bak tok dah nak nanges ni Naa". Laahh tacing pulak atok saya ni.
Mungkin beliau terharu sangat sebab cucu tak guna sorang ni masih ingat nak call.
Maafkan saya tok. Walaupun jarang call atok dan mak tok tetap dalam ingatan.


Baiklah korang.
Doakan saya selamat pergi dan pulang ye.
Doakan urusan ibadah saya dipermudahkan.
Saya mintak maaf andai kata ada antara coretan saya di blog ni yang menyinggung perasaan sesiapa.

19 comments

May 27, 2013 at 10:14 PM

aminnnnnnnnnnn

ayu mendoakan moga ibadat disana dpt disempurnakan dengan baik.

moga umrah Rina berserta suami,mertua dan geng avail dipermudahkan

(doakan supaya ayu btambah ahli keluarga ya(bab zuriat Hehhehe)

May 27, 2013 at 10:20 PM

semoga dipermudahkan urusan disana nti ye rina...tc..

May 27, 2013 at 10:55 PM

semoga selamat pegi dan pulang

May 27, 2013 at 11:30 PM

akk, da lame linda x jenguk sini. semoga selamat pergi dan pulang ye kak, selamat menunaikan umrah. Jage diri ye kak :)

May 27, 2013 at 11:45 PM

Smoga selamat tiba& selamat pulang, teringin jgk nk g sana. Insya Allah satu hari nnt...

May 28, 2013 at 12:40 AM

Salam rina..
Alhamdulillah,rezeki rina awai utk smp ke tanah suci..doakan utk kami jgk yea..
Semoga selamat pergi n pulang..
Amin..

May 28, 2013 at 7:37 AM

semoga selamat pergi selamat kembali...alhamdulillah menjadi tetamu Allah..

May 28, 2013 at 9:56 AM

jeles~~selamat berangkat,selamat tiba ,selamat pulang,selamat semuanya~~

May 28, 2013 at 10:19 AM

semoga beroleh umrah yg mabrur...selamat pergi dan selamat kembali kak..doakan kesejahteraan kami ya...

May 28, 2013 at 10:23 AM

assalamualaikum rina...alhamdullilah semoga dipermudahkan semuanya...:)

May 28, 2013 at 10:41 AM

Moga perjalanan pergi dan balik dipermudahkanNYA..
Moga Rina dan keluarga sihat dan kuat dalam mmenjalani ibadah di sana..

May 28, 2013 at 11:54 AM

selamat menunaikan umrah wahai rina...semoga dipermudahkan segala urusan ye. :)

May 28, 2013 at 1:33 PM

Alhamdulillah, sampai juga seru awak ya semoga selamat pergi dan pulang. Selamat menjalankan ibadah umrah.

May 29, 2013 at 9:44 AM

semoga semuanya selamat...

May 29, 2013 at 12:33 PM

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

June 3, 2013 at 1:55 PM

bestnya dapat pergi sana.... selamat pergi, selamat kembali dan selamat semuanya....

June 10, 2013 at 8:43 AM

Alhmdulillah..bertuah dapat jadi tetamu Allah...
Semoga dipermudahkan segala urusan...

June 15, 2013 at 6:50 PM

owh..baru terbaca yg ni..da tau mana si kecik ngan kakak nya stay..ahaks..ilex je zikry eh....risya leh jd drama queen tu :p

June 28, 2013 at 9:58 AM

baru sempat nak baca..sedih plk saat2 nak pegi ni ek..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal