HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, September 7, 2011

Walaupun Bertitle Mak Budak Aku Dapat Jugak Duit Raya Tahu!



Assalamualaikum..



Kadang-kadang risya suka posing


Dekat kampung, hari-hari beraya. Dah balik JB pon masih hari-hari beraya. Sakan betul.


Semalam pegi marhaban dekat kejiranan MIL, Taman Nong Chik. Lenguh kaki jalan. Ada 13 buah rumah semuanya. Rata-rata rumah orang kaya-kaya, rumah dato'-datin. Ada rumah DO, rumah mufti, rumah Dato' Noh Gadut, rumah Speaker DUN. 


Sambil marhaban sambil cuci mata tengok deko-deko rumah orang yang sampai bila pon takkan mampu nak tiru.


Memula malas nak pegi tapi sebab takut rumah MIL takda orang pegi jugaklah. Lagipon perut lapar. Pegi marhaban dapat makan-makan. Kat rumah Speaker (rumah last) aku siap tapau makanan bawak balik. Boleh buat sahur. 


Yang bestnya, ada beberapa buah rumah aku dapat duit raya sebab mereka ingat aku masih student. Wakaka. Best. Best. 


Korang yang dah jadik mak atau bapak budak hado dapat duit raya jugak tak?


nota-noti:
Harini aku kena pegi hantar barang kat customer. Aku jalan 'rumah' korang lewat sikit naa...



45 comments

September 7, 2011 at 8:43 AM

Kakcik pun ada dapat duit raya. Tak sampai RM10 pun! hehehe...

Tapi kakcik dapat hadiah beg tangan dan jubah. Alhamdulillah.

September 7, 2011 at 8:47 AM

dapat2..tp biasa abang dan kakak je la bagi hehe...


wah, best betul la rina p marhaban sana ye..kalo tak p, tak kenal la tuan umah ye tak hehe..

September 7, 2011 at 9:25 AM

ingat hubby yg bagi rupanya org lain...

pergh..mesti muka innocent je nie kan huhuhhh

September 7, 2011 at 9:27 AM

bestnya.. boleh cuci mata di rumah org besar2 yer.. tak dpt tiru dpt tgk pun jdlah.. blh juga adjust2 idea dekorasi tu kan.. wah, dapat duit raya.. jeles i u..

September 7, 2011 at 9:28 AM

agak2 bdn kcik mcm akak ni bleh lg kot nyamar cam student heheh

salam lebaran buat rina n family!

September 7, 2011 at 9:30 AM

ala comelnya

September 7, 2011 at 9:30 AM

rezeki bermarhaban...:)
hehehe same la kak...ecah pun suker cuci mata tgk deko2 umah org kaya....nak wat memang xkan mampuuu hoho......

September 7, 2011 at 9:43 AM

x aci betol lahhhhhhhhhhhh...
ini kes bolehh wat jeles ni..
hahaha!
perghhh akak pendik sgt kot..
tu ar nmpk cam budakk =p

September 7, 2011 at 9:45 AM

patut masuk beraya kat rumah2 VVIP kat Tmn Nong Chik tu, konpom dapat collect lagi byk duit raya...ekekekee

September 7, 2011 at 10:55 AM

ha...tahun ni sy dpt duit raya....thnu2 yg sudah xde pun..padahal pergi rumah yg sama gak...

p/s : gambar2 raya kat blog sy tu..xde muka sy..hehehe...yg tu adik sy.. :) :)

September 7, 2011 at 10:59 AM

dapat g ke kak~? hehehe

September 7, 2011 at 11:00 AM

prince yg blum kawin ni pon xdpt duit raya malah kene bg duit raya lagi..xaci la camni..hehe

September 7, 2011 at 11:15 AM

ui~~kemain dapat duit raya!

September 7, 2011 at 11:29 AM

ni yang jeles ngan orang badan kecik. hehe

tp, kite tetap dapat wet raya walau tinggi dah 164cm. ekekeke ;p

September 7, 2011 at 11:30 AM

sy pun still dpt duit raya lagi dr mak..hehe....

September 7, 2011 at 11:30 AM

dapat dari bos2.... tp ema kasi kat anak jer..

September 7, 2011 at 11:35 AM

mmg Nong chik tu kwsan org kaya kan... geram je tengok umah situ..

cepat gak uat marhaban sana kan...

pulai perdana tak uat ke?

September 7, 2011 at 11:59 AM

sungguh jeles ngan orang itu...huh!!...ekeke...

September 7, 2011 at 12:04 PM

saya dapat jugak duitnya...

September 7, 2011 at 1:02 PM

mesti duit raya tu angka2 besar...best tu kak :D

September 7, 2011 at 2:10 PM

untungnya dia masih dpt duit raya!! hehe..

p/s: actually, i'm half malaysian, half indonesian :)

September 7, 2011 at 2:30 PM

belum kawen pun dh xdpt duit raya dah..sob2..

September 7, 2011 at 2:38 PM

Wah best la .. saya pulak .. macam biasa la kena bg la duit raya ,,,

September 7, 2011 at 2:42 PM

beshnye dpt duit raye...sha dpt pegang duit raye amzar je la

September 7, 2011 at 3:20 PM

hehe...x pa cik betty...rezeki jgn ditolak...musuh jgn dicari...alhamdulillah...bak singgit...")

September 7, 2011 at 3:45 PM

aik... en kumbang gagah awak mesti gelak sakan... wife cun dia still dpt duit raya...

ps: untung orang badan kecil molek nie... awek muda... heeeeeeeeee... kita jeles tau..... risya dpt duit raya byk tak?

September 7, 2011 at 6:04 PM

rezeki jangan ditolakkan...

September 7, 2011 at 6:27 PM

wahhh awet muda gituh cik betty kite :P

September 7, 2011 at 7:05 PM

bestnya...dapat duit raya hihihi....siap tapau lagi kau...

September 7, 2011 at 7:05 PM

hihi,awet muda katakan..

jat dpt duit raya dr sorg je.bos.hihi

September 7, 2011 at 10:20 PM

untunglah sbb masih student.haha..

September 7, 2011 at 10:21 PM

kim salam je la muka saya nak dapat duit raya

badan mcm tom dram ada hati nak dapat duit raya.. hahaha

September 7, 2011 at 11:06 PM

eh... camtu nak mintak duit raya jugak la...

September 8, 2011 at 12:37 AM

tak cukup comel cam cik betty.. sbb tu tak dapat duit raya....

September 8, 2011 at 8:19 AM

amboiii sis..nak duit raya sis..hahaa

September 8, 2011 at 4:08 PM

elok la tu...da dpt bleh blanje KFC!

September 8, 2011 at 4:19 PM

dapat duit raya boleh la belanja makan ye...

kat johor memang meriah dengan marhaban time raya nie

September 8, 2011 at 6:51 PM

Dah rezeki..ambik je lah rina..:) akak dapat dari Cik Abg je lah..tapi..berbaloi gak hehe
oh..minat jg rina join geng marhaban tu ye..eloklah tu..:)

September 8, 2011 at 8:07 PM

lamo dah papa mifz x dapek duit rayo...huhu

September 8, 2011 at 9:43 PM

yang lawaknya, saya pun dapat duit raya tau! haha!!

September 9, 2011 at 9:55 AM

rina cik ina jeles ko masih dapat duit raya. tak aci.keh keh.

September 9, 2011 at 4:22 PM

nak kata muka die masih remaja la tu... hehe.. awey muda kt kn :)

September 9, 2011 at 4:28 PM

memang ah. akak macam anak dara. tak aci nih. grr. hahaha


selamat hari raye kak!

:)

September 12, 2011 at 5:17 PM

wahh....dpt duit raya lg tu..nasib baik chii pun masih dpt gak..kalo x..mmg boikot cik betty ar camni :p

September 13, 2011 at 2:07 PM

rajinnye follow marhaban byk2 rumah tu...nong cik mmg umh org kaye2 kan...ratu kalau pegi mesti bukan marhaban tp mraban sbb mata kompem dok mlilau tgk deco umh org..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal