HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, June 25, 2012

mana boleh kawen






Haritu balik sekolah agama risya nanges-nanges.
Aku tanya nape.
Dia kata kena buli dalam bas.
Aku tanya cane leh kena buli kan mama dah soh abang driver tu copkan tempat untuk sya kat depan.
Dulu-dulu memang aku dah mintak dengan driver biar sya dok depan sebab anakku yang sorang ni lembik sikit.
Kena kacau sikit nangis.
Nampak macam protective sangat kan aku.


Aku pon malas nak tanya lagi biorkan je si sya melayan perasaan.
Siap tunjuk siku dia luka sikit.
Jatuh kat sekolah sebab ada budak lelaki main kejar-kejar terlanggar dia.
Alahai. Anak omak ni.
Kena kuat sikit nak oii.
Doniya ni memang penuh cabaran.


Dah layan boboiboi kat tv si sya pon dah ok.
Dia startla cerita kejadian dalam bas.


Tadi kan ma, sya kena duduk belakanggg sekali.
Sebab kawan sya tak bagi dok depan. 
Kawan sya tak nak kawan sya sebab kata sya tipu.
Sya mana ada tipu.
(* tah mende perkara yang digadohkan maleh nak amek tau).


Pastu kat belakang ada banyak budak lelaki.
Ada budak laki tu buli syaa.
Dia cubit tangan sya.
Dia dok atas riba sya.
Dia dok rapat-rapat ngan sya.
Sya gelila mama.
Kan kecik lagi.
Kan sekolah lagi.
Mana boleh kawenn.
Tunggula besar nanti kan maa.


*hanya mampu tersengeh




my bocah @Taman Merdeka, nong chik



44 comments

June 25, 2012 at 10:09 AM

kelakar giler si risya ni. hehehe.

comel betul. kecit2 dah cakap pasal kawen. hoho

June 25, 2012 at 10:16 AM

hhahaha
kelakar

June 25, 2012 at 10:27 AM

alahai sya..kecik2 dah pandai ye bab kahwin2 nie..hehehe

June 25, 2012 at 10:34 AM

bagus sya! maksudnya dia tahu pasal batasan pergaulan walaupun interpretasinya lain... :)

June 25, 2012 at 11:19 AM

masukkan sya kat kelas taekwando! hehe

eh, taman merdeka kat nong chik tu..best..boleh terus gi hutan bandar makan lontong kering..haha

June 25, 2012 at 11:30 AM

Amboi kecik3 dah pandai.HEHE

June 25, 2012 at 11:39 AM

alahai sya......sya ni mcm saye ms zaman kecik2 dulu.asik kene buli.......pastu tetibe ade kwn hasut kwn lain tak bg kwn dgn sy.

June 25, 2012 at 11:39 AM

Sya gelila mama.

'geli' betul-betul ke geli cam meluat tu?

siannye risya kena duduk kat riba ngn budak laki tu kan. agaknya budak tu nak kawen ngn risya kot. haha

June 25, 2012 at 11:43 AM

so sweet...dah mcm zaman kita kecik2 dulu plak..now kena kat anak2 kita..so diam jer la..lumrah kan...

June 25, 2012 at 11:53 AM

bijak nyer sya ni...:)
bagus2

June 25, 2012 at 12:01 PM

Hahahahahah! Sy dulu pun lembik. Badan besar tp selalu kene buli. Dah kene buli, melalak bagai nak rak. Wahahahahaha...

Kisah benar ye Rina. Apapun, Sya t bila dah bsr...dielah queen antara kekawan t. Ramai berebut nak kwn.

Errr.....queen ape eh? Kikikikiki....

June 25, 2012 at 12:01 PM

he..he.. kdg2 mmg kena proaktif kan rina.. comel aje risya ni.. pandai dia, mana boleh kawen lagi..

June 25, 2012 at 12:21 PM

kalau anak bujang akak, pantang sebut kawin....tersipu2 dia..
budak2 ni main sebut je, bukan tau pun...taunya kawin tu bersanding.

June 25, 2012 at 12:47 PM

haha. comel lah sya ni. :D

June 25, 2012 at 12:49 PM

Alahai, so kiutt ^_^ Kan kecik lagi mana boleh kawin. Hihihi :p

June 25, 2012 at 1:01 PM

Alalalalala.. gitu yer.. cian dia kena buli.. :)

June 25, 2012 at 1:42 PM

alahaiiiii 101% comelness~!

June 25, 2012 at 1:47 PM

keh keh keh. suruh sya debik je laki tu.

June 25, 2012 at 1:50 PM

heheeh..kawen2 tu sapa ajar tuh??hahaha

June 25, 2012 at 2:10 PM

ahahaha. comel. mana boleh kawen. kita kan kecik lagi.comelnya lah !!! hehe :D macam mama dia la comel sangat.

June 25, 2012 at 3:29 PM

ahahaha so sweet
budak2 nie kan ..
kalau mereka ok , kawan2 lak macam tuu adehhh ;)

June 25, 2012 at 4:00 PM

hiks so sweet pandai si Risya ini menyusun ayat. ibunya waktu kecil-kecil dulu pasti bersikap camni juga! ckckckckck

June 25, 2012 at 4:43 PM

doniya..oh doniya!

sabar ajolah risya

baguslah..tak mau kawen kecik2kan..hik3

June 25, 2012 at 4:57 PM

tiba-tiba keluar perkataan kahwin..hehehe

June 25, 2012 at 5:19 PM

sama la anak saya pun lembik juga tapi kalau ngan adik dia boleh plak dia jadi garang tapi bila ngan kawan2 selalu mengalah. nak kena hantar masuk kem ni hee... kem apa yang sesuai agaknya ya

June 25, 2012 at 5:21 PM

zaman budak2 memang suka main kawin2...hohoho.

June 25, 2012 at 5:42 PM

ratu kecik2 dulu pun suka main kawin2.ehehe..pastu suka sgt jadi 'emak'.pastu main cikgu2.manjang asik nak jd cikgu je.gila kuasa.ehehe.

June 25, 2012 at 6:17 PM

salam..

mengadu kat mak tersayang la tu ;)

June 25, 2012 at 6:33 PM

cuba masukan sya ke kelas seni mempertahankan diri ke...pasti xde budak lelaki yg berani kaco Sya dah lepas nih...:)

June 25, 2012 at 6:42 PM

haha comel jer dia ngadu cenggitu.. :)

June 25, 2012 at 7:00 PM

kena ajar dia tau... takut ada gangguan seksual je nanti...

June 25, 2012 at 7:20 PM

heheh..sweet nyer dierrr

June 26, 2012 at 12:34 AM

lawaklah anak omak nie..budak2 tu minat dgn sya lah tu..hehe

June 26, 2012 at 10:32 AM

comelnye Sya :)

yup, kecik lagi, tak leh kawen lagi.. hehehhe...

June 26, 2012 at 11:23 AM

he he...kelakar lak pulak ye!

June 26, 2012 at 1:29 PM

suka dengar kanak2 mengadu hal2 sekolah..chomel je..

June 26, 2012 at 3:09 PM

hahahahahahahahhaha comel je heheeheh

June 26, 2012 at 3:24 PM

hahahaha....duduk rapat2 kira kawen ke ni....hehehe....lawakla bile dgr celoteh bebudak ni...amzar pun bile berceloteh kelakar je dengar tapi sha control takut t die malu & tak nak crite lagi

June 26, 2012 at 4:08 PM

alolo sian die... comell lah..

salam kenal & i follow...

June 26, 2012 at 5:04 PM

kelakar pulak baca kisah risya nie hihihi Nanti acik cubit budak lelaki tu ya risya...

June 26, 2012 at 9:26 PM

hahaha...
sweet betul aka ni,kelakar!

June 26, 2012 at 11:26 PM

lucu je dak Sya ni.. hehehe..

June 27, 2012 at 10:30 AM

hehe kadang2 nengok ragam anak2 pun memang boleh buat kita ketawa dan tersenyum kan.. tp bila time anak kena bully kdg2 tu geram pun ada juga hehe

June 27, 2012 at 11:51 AM

hahaha..cute..!!

tapi bagus juga Risya ni..tahu mana yang betul..mana yang salah... :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal