HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, September 5, 2011

Tangisan Pagi Syawal



Assalamualaikum...

Oh. Hai. Apa khabar semua? Masih dalam mood hari raya? Saya semestinya. Dari raya 1 sampai semalam masih pegi beraya-raya sini sana. Hingga terpaksa melupakan blog ini buat sementara. Atau sebenarnya buat-buat terlupa. Haha.


Selamat hari raya dan mohon kemaafan andai saya ada menggores hati sesapa dengan tulisan yang tidak seberapa ni.


Rutin hari raya 1 dan 2 saya adalah sama setiap tahun. 


Kluang - Parit Lahak - Parit Belemam - Linau - Kluang.


Cuma tahun ini pagi raya saya dan encik terhebat (ET) ke rumah sakit dulu melawat tok mak ET. 


Dan saya akan beraya selama sebulan. Bukan over. Tapi ini masanya nak jumpa-jumpa sedara mara dan jugak jenguk-jenguk rumah kengkawan.


Tragedi Pagi Syawal.


Nih omak den yang snap foto. Blur pasal tak reti pegang iphone. Tiap tahun risya misti carik pasal bila nak amek gambar famili berbaju raya kaler sedondon camni. Dia memang drama queen.



Tengok tangan aku tu dah siap buat peace dah.




Sampai senget-senget aku nak suruh dia bergambar sekali.



Akhirnya inilah gambar paling baik boleh disnap. Tengok tu risya tetap tak nak tunjuk muka. Hai anak. Nanti dah besar tengok balik ya. Ni bukti kejadian ni. Harus disimpan.



nota-noti:
Nanti aku 'beraya' slow-slow kat blog korang ya. Jangan lupa hidang 'juadah' sedap-sedap tahu. Aku nak mengemas dulu nih takut orang tetiba datang beraya terkejut tengok ada mak lampir tengah blogging. Haha.



59 comments

September 5, 2011 at 8:36 AM

lawa purple!

September 5, 2011 at 8:41 AM

Kamu ni nyusah kan omak je... suroh la orang lain....

(bila nak dapat hero?)

September 5, 2011 at 8:41 AM

Anak dara tu pemalu atau dia memang tak nak bergambar? :)

September 5, 2011 at 8:43 AM

kaler sedondon

September 5, 2011 at 8:49 AM

samalah, anak kite pun uat hal berdrama pagi raya...adehhh

mmg dah lama rina tak bw ke tmpat sya...huwaaaa

September 5, 2011 at 8:53 AM

baju kaler ribena.kelas ko jah!keh keh~~kemain sedondon~

*selamat hari raya~~

September 5, 2011 at 8:54 AM

cantik kaler purple sedondon tu, apa nak buat saya tak dapat sedondon gara2 tukang jahit tak siapkan tempahan. apesal la anak dara awak tu susah sgt nak bergambar ya, selalu budak2 la yg suka sgt nak berposing sakan.

September 5, 2011 at 9:02 AM

he..he.. family photo utk raya akak setiap tahun pun selalu tak semenggah.. sbb anak2 tak minat bergambar..

September 5, 2011 at 9:07 AM

salam syawal Rina

anak omak ni ikut pangai sapa nih??

hehehe

September 5, 2011 at 9:56 AM

haha. nanti dah besar tunjuk kat dia kak. betapa payah nya nak bergambar, kesian mak dia. hehe ;p

September 5, 2011 at 10:33 AM

baru nampak muka si rina..hehe..

September 5, 2011 at 10:34 AM

selamat hari raya.. maaf zahir dan batin.. owesome pic sis -)

September 5, 2011 at 10:39 AM

hehehe..nape Riysa tak mo ambil gambar...

wah..besh nya beraya sebulan.... :)

September 5, 2011 at 10:58 AM

sama la tema kita thn ni..

p/s

selamat hari raya n welcome back to work!

September 5, 2011 at 11:03 AM

hehe .. baju colour ribena ... apsal risya .. dia x suka bergambar ka ... kalau anak2 sy suka sangat..

September 5, 2011 at 11:04 AM

hehe .. baju colour ribena ... apsal risya .. dia x suka bergambar ka ... kalau anak2 sy suka sangat..

September 5, 2011 at 11:09 AM

huhu... kritikalnya nak amik gambar.. haha... kitorang pon sama... harraz takde snyum langsung.. tapi bleh ler... hehe.. kemas jangan tak kemas..

p/s slamat hari raya... x sempat nak menyinggah untuk beraya... balik skejap jer.. :(

September 5, 2011 at 11:49 AM

selamat ari raye...best x tahun nih? hope best!

September 5, 2011 at 12:02 PM

hohoho... camerashy macam aku...

September 5, 2011 at 12:08 PM

agak musykil.. rasanya bukan sebab dia tak suka bergambar sbb gambar yg jadi profile pic tu cun je.. ni mesti sbb sedondon..boria..dia tak suka sama ek..

September 5, 2011 at 12:17 PM

alahai risya.
pemalu benar ye

September 5, 2011 at 12:19 PM

wah.. purple gitu.. hehe.. cantikk... tahun ne saya xde pic family la... :(

September 5, 2011 at 12:31 PM

amboi purple sume ye..same gan kaler baju prince jgk la..

prince nk dtg beraya jgk boley??masak rendang banyak2 taw!hehe

September 5, 2011 at 12:48 PM

Selamat hari raya ....

Samalah kaler tema kita tahun nih ... Purple ehehehehehe

September 5, 2011 at 1:21 PM

Jgn bimbang rina..dah besar sikit nanti..semuanya pandai posing..takyah suruh2 dah.hehe
cantik purple..:)

September 5, 2011 at 1:31 PM

risya kenapa kak?nk tgk muka comel dia.

September 5, 2011 at 1:54 PM

salam syawal :D

September 5, 2011 at 1:55 PM

wahhhhhhhhhhh serba purple!

September 5, 2011 at 2:36 PM

selamat hari raya buat cik betty sekeluarga...

September 5, 2011 at 3:02 PM

eleh risya....... ingt kecik kecik dulu, baik jek...tomei jek..... :)...

September 5, 2011 at 3:47 PM

selamat hari raya cik betty...pemalunya anak dara sorang tue..esok besar kang mesti dia malu tengok gambar tue..hehhee

September 5, 2011 at 4:15 PM

alahai risya...x suka bergambar ke? biasanya gegurl suka posing....^_^

September 5, 2011 at 4:49 PM

akak cantik! :D hehe, meriahnya raya dengan family. saya teringin gak. sebab tu nk kahwin cepat tapi jodoh tak sampai lagi. kalau tak tentu raya tahun ni serba purple juga. keh keh :) hehe

September 5, 2011 at 5:07 PM

napo nangis tuh...xdapek duit rayo lg kot...hehe

September 5, 2011 at 10:19 PM

lor apsal lesya itu macam?apa pun msti sweet utk dikenang bila lesya besar nti kan..:)

September 6, 2011 at 6:18 AM

@gedek!

kt umah tu takda org lain uncle..cuma ada omak dgn abah je..abah sakit jadik kenalah suruh omak..

yg baby tu hero lah tu..

September 6, 2011 at 6:28 AM

@Dr. Ben

dr nyer blog ada malware..sy x leh terjah :(

September 6, 2011 at 6:31 AM

@kakcik

dia moody la kakcik..kalau mood dia baik kemain dia berposing

September 6, 2011 at 9:05 AM

oh.. begitu sukar sekali..
macam anak ai yang no. 2.. memang tak suka bergambar tapi takdelah sampai kena paksa macam tu.. huhuhu.. sabar jelah..

September 6, 2011 at 11:08 AM

haha sadiss ank akk xmo bergamboo...
jenoh yg laen senyumm yea hihi

September 6, 2011 at 11:13 AM

selamat hari raya rina...


mak ai..ape kes si risya tu..ni mesti rina tak bagi duit raye lg tu hehe

September 6, 2011 at 12:18 PM

kenapa risya tak mahu bergambar tu...simpan kasi tgk kat dia bila besar nanti..hehehe

September 6, 2011 at 1:00 PM

betty aka rina selamat hari raya maaf zahir batin, cik ina menyusun jari sepuluh sekiranya selama kita kenal rina ada tersinggung ngan tulisan atau komen cik ina ye. . 0 & 0

September 6, 2011 at 1:38 PM

raya sebulan cik Betty??...lamanyaaa..

September 6, 2011 at 2:37 PM

Selamat Hari Raya.. wahhh kaler pepel..suka..tgk.. cantik.. :) Biasa la budak2 ada masa2 wat perangai.. :)

laily
September 6, 2011 at 3:17 PM

Nurzaira aka Rina..suka baca tulisan awak..seronok baca.cantik baju raya warna purple.

Selamat Hari Raya Aidilfitri. :)

September 6, 2011 at 4:26 PM

mmg ada masa2 budak2 ni susah nak diajak bergambar...sampai kena paksa...

September 6, 2011 at 5:28 PM

kenapakah dia begitu? hehehehehe

September 6, 2011 at 6:25 PM

samala pangai ngan anaqk laki sulong msred...nak snap pic je ngada2

September 6, 2011 at 7:55 PM

tema ungu ke raya tahun ni... menarik gambar2 di atas ni,.. pandai mak tolong snap kan,.. ehehe

salam aidilfitri... salam ukhuwah ye cik Betty... eh, puan .. ngeee~

September 6, 2011 at 9:49 PM

wahaaa. cantik le purple. hee

September 6, 2011 at 10:08 PM

alolo..bad mood plak yer pg syawal. tp ada gak satu yg ok.sipi2 pun takpe la nampak muka si risya tu ehehehe

September 6, 2011 at 11:11 PM

but ur daughter different dgn my little sis..dia pantang jumpa kamera terus posing mengalahkan artis..hehe..

lawa2 semuanya berbaju purple ;)

selamat hari raya ya!

September 7, 2011 at 7:42 AM

haha!!! kejadian 'sadis' mcm ni selalu terjadi masa time nak bergambo bagi mereka yang ada anak-anak. hahaha!!!

September 7, 2011 at 9:44 AM

wahh purple..
selamat hari raya =)

September 7, 2011 at 2:44 PM

aduhai anak dara ni...malu sgt nak bergambar...slalunya budak2 yg malu nak buat something mase besar t diorg la juara dlm hal tersebut.

September 8, 2011 at 3:41 PM

berpuple di hari raya.. ceria sungguh.. selamat hari raya..

September 10, 2011 at 2:54 AM

apsal menangis sampai mcm tu skali?
selamat hari raya, maaf sgt sibuk x sempat nk komen blog kak rina :)

September 13, 2011 at 2:04 PM

pepel kaler la dia...cantik....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal