HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, December 20, 2011

Ombak Rindu.





Haha. Bikin spoil mood jiwang orang lain aje.


Akhirnya, setelah berhari-hari memujuk incik papa terkabul juga hasrat nak menonton Ombak Rindu. Cadangan incik papa untuk tengok Puss In The Boots telah ditolak mentah-mentah.


Motip nak sangat tengok cerita ni sebab nak tengok Aaron Aziz je. Sukalah sangat kalau dia berlakon jadik suami-suami baik, penyayang dan romantis. Tapi tak lalu tengok dia berlakon watak ganas macam dalam KL Gangster atau berlakon citer murahan macam Datin Gerah tu ewwww.



Paling suka tengok Maya bertudung masa babak ni. Cantekkk sangat berbanding tudung lain yang dia pakai dalam filem tu. Alahai sakan Aaron dengan Maya berpeluk-peluk ya. Belum lagi babak-babak romantis lain. Kagum dengan ketahanan perasaan isteri Aaron.



Jujurnya saya rasa Lisa Surihani terlalu comel untuk bawak watak Mila. Lebih baik bagi kat Fasha Sandha. Sesetengah babak Mila rasa macam nak terketawa pulak. Antaranya masa Mila sampai kat airport balik dari oversea. Lagi satu masa Mila datang ke kampung Izzah. Turun dari kereta dengan spek beso. Entah nape rasa lucu tak pasal-pasal. Tak kesahlah. Yang penting jelesnya tengok pinggang dia ramping cam kerengga. Besar jugak parut BCG Lisa ya huhu. 



Sebenarnya adalah juga part yang buat saya tersebak sikit. Bukan takda langsung.


Satu, masa Izzah nak naik keretapi pegi bandar. Kesian Mail kena tinggal.


Dua, masa Izzah kejar kereta Harriz setelah dituduh curang lepas tu terjatuh. Dahler Izzah mengandung. Kesiann sangat. Tertitislah jugak sedikit air mata.


Lain part tak nangess lah pulak padahal dah siap sedia dah nak lencunkan tudung.


Akhir kalam (ceewahh), bagi saya kalau Ombak Rindu dijadikan drama bersiri akan lagi best kut sebab barulah dapat rasa macam mana cinta Hariz berkembang terhadap Izzah. Mestilah banyak lagi babak romantis Hariz-Izzah dapat dibuat. Haip! Tak semestinya babak 18SX. Dapat rasa macam mana sakitnya hati Mila bila kesetiaannya adalah sia-sia. 



Pengajaran: Selagi masih bergelar isteri jagalah batas pergaulan untuk mengelak berlakunya fitnah.



Sekian. Sori entri panjang sangat. Penulis blog ni memang suka syok sendiri. Haha. Kalau malas baca komen jelah apa-apa janji komennn. Babaiii.


Dah like gambar si comel saya? Kalau belum sila LIKE kat >>SINI.

68 comments

December 20, 2011 at 9:18 AM

nangis tak ni....hehehe

kalau tak nangis kira xde JIWA gitu....hahaha

December 20, 2011 at 9:30 AM

@azam


ni musti baca x habes nih kan haha

December 20, 2011 at 9:46 AM

kak, saya lom tgk lagi cite ni.. tapi ramai yang cakap best gilee.. mesti kena g tgk juge nanti..

December 20, 2011 at 9:54 AM

akak nages... sbb akak tak pi tgk lagi.. en. asben tak nak teman.. sob sob..

December 20, 2011 at 9:57 AM

adeh..gambo xleh tengok de...tenet wat hal lgiiiiiii...

No rase kene tgu masuk tb dlu la nk tengok..berkobar2 gak nak tengok nih hehehehe

pst : xde entri baru coz geram line cam siput huhuhuhu....

December 20, 2011 at 9:57 AM

amboi sempat lagi tgk parut BCG lisa tu...tu pasal tak nangis kan

December 20, 2011 at 10:01 AM

Rugi oh tak tgk Puss In Boots!

December 20, 2011 at 10:02 AM

anum pun tgk x nangis
x cukup emosi lagi nie

December 20, 2011 at 10:05 AM

alamak, belum tengok lagi. suami saya tak mau layan cite nih. dia lagi suka puss in the boots

December 20, 2011 at 10:07 AM

@Anum


kan anum..agaknya kita ni hati batu kot ek

December 20, 2011 at 10:07 AM

@Pok Amai-Amai


terpaksa korbankan puss sbb nk sgt tgk aaron haha

December 20, 2011 at 10:08 AM

tak berapa nak nangis? Tak jadi nak nengok.

December 20, 2011 at 10:10 AM

knp akk t.xcited lgsung nk tngok cite ni? knp? knp? nora elena pun akk t.pnh tngok! normalkah akk?

December 20, 2011 at 10:48 AM

sya lom tgk agi ombak rindu..tunggu kuar kat astro 1st kot...tp dah baca novel dia...mmmm..sya rasa "andai itu takdirnya" lagi touching..dari ombak rindu sbbnya sya baca ombak rindu x nangis pon...jgn marah yer peminat novel ombak rindu...this is my opinion...:)

December 20, 2011 at 11:02 AM

@Dr. Ben


ala..pegi jelah..mana tahu wife Dr nanges nnt huhu

December 20, 2011 at 11:04 AM

@intan morsalin


ombak rindu bkn novel nanges bg sy tp lebih kpd novel romantis..


andai itu takdirnya sy x ingat penah baca ke tidak

December 20, 2011 at 11:05 AM

@So Shy Lady


haha..akak nih..

December 20, 2011 at 11:11 AM

blm nengok..incik hubby kelija... wuuuu

December 20, 2011 at 11:17 AM

mmg xkena watak mila tu dgn lisa... pelik jee

December 20, 2011 at 11:20 AM

salam sejahtera ...
penulisan yg menarik ..

December 20, 2011 at 11:56 AM

@teha


kan..rsnya Fasha lg best bab penjiwaan watak..bukanlah Lisa x bagus cuma watak Mila tu x sesuai utk Lisa

December 20, 2011 at 12:06 PM

tapi kalau buat drama bersiri mesti tak best sebab pelakon nya berubah..
macam lagenda budak setan buat drama terus tak syok sebab banyak pelakon2 yang entah apa2..

December 20, 2011 at 12:08 PM

setuju dgn k.rina..

kalo drama bersiri br best kan??heee ;p

ira pon sebak juga bila ada part2 sedih tu..tp xla menangis tersedu2..haha..;p

ada y nangis sedu2 tau!heee

Anonymous
December 20, 2011 at 12:10 PM

saya le faizura:

hari2 xbaca blog kakrina mmg tak sah..(walau tgh sebok keje)

kak rina ingat tak masa kat rumah sewa dulu pun duk tergila2kan aaron aziz berlakon dlm siaran tv singapore..

tetiba dia kawen, kiciwa betul (bajet leh tackle aaron aziz sbb dkt je ngan singapore)..

hua hua rugi2...

December 20, 2011 at 12:16 PM

sama lah kite.
lagi banyak ketawa daripada menangis.
hehehe :P

December 20, 2011 at 12:17 PM

Jelesnyaa..Rina dah gi tengok ekk.. akak nie dok ajak le abg gi tengok tah ler bila..nya.. nie dok pujuk2 lagik nie..heheh..

December 20, 2011 at 12:22 PM

@Anonymous


hahaha..ingat..a'ahla kan..rupanya dr dulu kita berdua dh tergilakan aaron..opsss!!!

December 20, 2011 at 12:24 PM

@diana

lagenda budak setan yg bersiri tu mmg hampeh..nk² heroinnya..adusss


maksud sy kalau buat drama bersiri ditambah dgn pelakon yg mantap mcm cerita i'm not single jd drama bersiri..meletopsss apa

December 20, 2011 at 12:27 PM

saya nangis masa tgk aaron menangis..

December 20, 2011 at 12:33 PM

@zunah


bukan senang lelaki nk nanges kan..:)

December 20, 2011 at 1:11 PM

aku tak tengok lagi la kak.. gempak betol cite ni.. bejuta2 kutipan..

nampak iklan lisa macam garang dn jahat gila.. tak tahu la pulak dlm movie tu.. sbb ada yag kata bugus kalau watak tu bagi kat fazura dan fasaha sandal..

yg +ve +ve.. kita ambil.. nice..:D

ehem ehem.. sampai tertitis air mata ya.. harap paklum hahahaha..

December 20, 2011 at 1:22 PM

belum berkesempatan tgok cerita ni... :(

December 20, 2011 at 1:24 PM

kak...ko ni berjiwa kental sebab cuma sebak jerkk..

rugi kalau bagi tisu sekotak..kihkih.

December 20, 2011 at 1:34 PM

saya tak tgk lagi...

tapi sy sependapat...kalau dijadikan drama bersiri..sure meletup punya macam cite Nora Elena tu.. :)

December 20, 2011 at 1:41 PM

BCG lisa tu ha tak tahan. sempat pulak di tilik ek kak. hehe :p

December 20, 2011 at 1:50 PM

berangan nk tgk
tapi tak sempat dah..

dah like :)

December 20, 2011 at 1:59 PM

cik ina belum dapat tengok lagi, mungkin tunggu cd keluar. syy jangan cakap sesapa aoron ajij encem.

December 20, 2011 at 2:41 PM

setuju dgn akak. bg saya, lisa taksesuai sgt bwk watak jahat2 nih. fasha sandha sesuai. :P hehe. em, xtgk lg ombakrindu !! sobs sobs. gambar anak akak, sy dah like dah !!comel sgt !! :)

December 20, 2011 at 3:12 PM

kite pon dah tengok . kite pon ade bace novel die. rasa macam ade yg tak kena .. hehehe .. best tu best la jugak . haha

December 20, 2011 at 3:15 PM

bab tanya nama kucing tue mmg comel betul heheheeee

December 20, 2011 at 3:16 PM

banyaknya pengulas2 dari seluruh malaysia termasuk akak ..hehe..

December 20, 2011 at 3:17 PM

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

azam mmg gitu,main terjah jer komen.hoho..

December 20, 2011 at 3:22 PM

hari tu mmg dh nk p tgok,tp last minit kena p amik aiman kt lumut,trus cancel.

tp secara peribadi tak ralat sgt tak dpt tgok pasal sy mmg tak minat aron.pastu maya karin lglah tak suka.lisa suka..tp bawak watak jahat dah tau kompem tak jadi.hehe..

kira sedih jugaklah sbb ada nangis jugak walau sikit.klu sy pantang tgok sedih2 nie,mesti meleleh berlebihan.muahaha..

December 20, 2011 at 3:30 PM

@ABU


tulah Abu..watak Mila tu bg kt fasha misti lg terbaekk!!

December 20, 2011 at 3:31 PM

@lieynanilaz


akak pon x paham dgn diri akak..kdg emo lebih..kdg kental kahkahkah

December 20, 2011 at 3:32 PM

@nabilah_2908


kita tunggu..manalah tahu dijadikan series lps ni kan

December 20, 2011 at 3:32 PM

@Ati Masrif


maceh kak ati :)

December 20, 2011 at 3:33 PM

@Namee Roslan


thanx namee..so suwitt!

December 20, 2011 at 3:33 PM

@Puan Kutu


haha..xpelah..penat nk baca panjang sgt entri sy

December 20, 2011 at 4:06 PM

ala.. tak sabar nak tengok sesangat nih.. terpaksa tunggu astro first.. hmm..

suka komen Rina part istri aron yang tak cemburu.. kalau saya mahunya merajuk berhari2.. huhu.. tak boleh2.. mntk simpang.. hahaha

December 20, 2011 at 4:09 PM

sy pun baru p tgok sabtu lepas..mmg nk masuk enti pun kisahnye..dan masa tgok tu, sy pun tercari2 manala babak yg nak nangis ni..sampai habis pun tak rasa nak nanges...

uwaaaaaaa....

December 20, 2011 at 4:15 PM

@Chekgu Azrine


haha..that's why kita dijodohkan dgn bukan retiss..kalo x cemanalah suami nk carik rejeki kan..

December 20, 2011 at 5:12 PM

wife ado ajak g tgk..tp papa mifz takmo..hehe

December 20, 2011 at 5:17 PM

sokong.kalau buat drama lg menarik sbb puas tgk adegan romantik aeron yg cam nora elena tu.ni filem rasa cam skip2 sbb nak cukupkan cerita.tak puas tau!

December 20, 2011 at 6:16 PM

hehehehehehehehe

sy smpi la ni x tgk2 lg cite ni..dgr kabo da bleh donlot...

December 20, 2011 at 6:41 PM

kire oklah ada jugak tertitik airmata tuh.

saya ni pulak, asal kuar lagu soundtrack je mesti nanges. kompius rasa, nangis sebab movie ke sebab lagu? huhuhu~

December 20, 2011 at 6:58 PM

Nasib baik aku tak tertengok lagi... eh...

December 20, 2011 at 7:17 PM

Belum berpeluang menonton filem.. Bilalah agaknya kan.. Sangat ketinggalan.. :(

December 20, 2011 at 8:42 PM

tgk jugak akhirnyeeeeee.haha

December 20, 2011 at 9:19 PM

saya tk berapa minat aaron becoz dimata saya dia kelihatan jambu walau bwak watak jahat/ganas cemana pun

saya suka ady putra...lebih maskulin..

sy rsa betul ombak rindu lbih sesuai jd drama,saya baca komen dr pengkritik felem cerita ni krg pengisian agamanya , tak nmpak yg aron dh berubah,islam hanya pd tudung si izzah dan songkok aji pk cik sapa ntah tu...

saya lbih suka tgok kartun sebab hilang stress dan spend masa yg baik sekeluarga,semua enjoy :)

tk buat entry pun tkpe awak,saya tkut ye-ye minta alamat tiba2 tk smpai..hehe

December 21, 2011 at 2:51 AM

wow...berombak baca review cik betty..hehehe...best2!

December 21, 2011 at 8:34 AM

sy suke puss in the boots lg la..

hehehe.. :)

December 21, 2011 at 9:20 AM

tak panjang pun lah entri ni...
sy x tengok lagi cite ni...teringin nak tgk...huhuh....
teringin nak lencunkan tudung...hehe...

December 21, 2011 at 11:36 AM

saya pun tak nangis tgk cite ni..
siap ckp dgn hubby.. "lama lagi ke nak habis..??"

December 21, 2011 at 11:49 AM

chii masih tak berkesempatan nak tgk lagi...setakat baca novel je

December 21, 2011 at 5:55 PM

Belum tengok lagi cerita nie...hihihi novel dah banyak kali baca...

December 22, 2011 at 10:27 AM

dah tgk dua kali..nangis2 tak sgt tp syahdu n sayu.. hehe..ingat izan je prasan parut bcg lisa tu ehehe

cadangan tang siri tu menarik sgt rina.bagus idea rina tu =)

December 23, 2011 at 10:03 AM

dah 10 juta kutipan kan...

sya tak sempat tengok pun...huhuuuuu

dah like pic tu, cute!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal