HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, September 18, 2012

cuti 3 hari






Hari sabtu fully open haus dengan jemputan kawin je. 
Tu pon tak larat nak pegi semua. 
Baru 2 rumah dah senak.
Sebab kat rumah mula-mula dah makan banyak-banyak.
Nak buat cemana. Dah masa tu kelaparan tengah memuncak.
Tak ingat nak simpan perut.


Lepas 2 rumah balik rehat dulu kat rumah mak mentua.
Konon nak kasik perut lapar balik.
Takda maknanya.
Kat rumah ke-3 terus bersopan makan buah-buahan je.


Lagi baki 2 rumah tak jadik pegi sebab penat dah. Penat makan. 
Tapi best juga banyak open haus ni. Boleh cuti masak hehe.


Hari ahad, bizi siapkan lipat tuala untuk door gift kawen adik encik papa.


Gulung-gulung ajer pehtu ikat reben. Ngantukk woo siapkan mende alah ni.


Hari senin nyaris je terlupa haritu cuti.
Aku ni terlupa takpe lagi sebab aku duk rumah jer.
Yang bestnya encik papa pon hampir nak terlupa.
Tak pasal je karang dapat anugerah pekerja cemerlang pulak tetiba.
Cuti umum pon bantai nak keje kan.


Hari isnin ingat nak bersuka-ria tengok wayang ke apa.
Takda maknanya.
Keje aku dari hari ahad tak habis rupanya.
Terpaksa la habiskan cuti dengan membuat kerja.
:((.

#Kerja sampai bila pon tak habis. Eh? Aku kerja ke? Kerja weii. Surirumah pon kerja tauuuu.


27 comments

September 18, 2012 at 11:17 AM

wow makan smp penat
hehehe

September 18, 2012 at 11:24 AM

bestnya makan-makan

hihi bab2 deco doorgift ni kita suka sangat

September 18, 2012 at 11:36 AM

memang makan2 leh buat senak perut

September 18, 2012 at 11:39 AM

cuti 3 hari tu aku naik 3kg...haihhhh...

September 18, 2012 at 12:22 PM

woowwww..bagus tu, doorgift tuala...boleh lap peluh lepas makan..hehehehe

September 18, 2012 at 1:47 PM

3 hari cuti betul2 puas bercuti.. ;)

September 18, 2012 at 2:48 PM

pasni dah tak ada open haus dah...

September 18, 2012 at 2:48 PM

@Tina Othman

org tgn seni mcm tina mmg suka..mcm sy keje camni bikin ngantuk hehe

September 18, 2012 at 4:02 PM

hai suri rumah bekerjaya..kehkeh...

memang para suri lagi penat buat keje...masak , basuh, lipat kain (tipu, x lipat pun)...


bercuti 3 bulan ni semak perut dh nk pikio menu hari2...

September 18, 2012 at 4:06 PM

perut kecik sgt tu kak, tu yg baru 2buah rumah dah senak. hehee

September 18, 2012 at 4:14 PM

heheh. comel akak ni! lain kali ajak kami semua tolong bungkus give kahwin tu ! hehe. seronok jugak tolong2 orang kahwin ni.. :D

September 18, 2012 at 5:09 PM

takpe kak..buat perlahan2.. ;)

hujung minggu merangkap hujung syawal..mmg banyak org buat open house kan..berlawan2 dengan kenduri kawin.. :)

September 18, 2012 at 5:53 PM

tu la akak betty. masing2 ada tanggungjawab. takde ape nak pertikai kan?

September 18, 2012 at 8:40 PM

lya pon ct 3 hari memerap j kat rmh..sedar2 dh habis cuti..huhu

September 18, 2012 at 9:10 PM

samala cuti 3hari dok rmh je la..tgh sarat2 ni mmg malas nak bersiap g jejalan..huhu.,

suri rumah lagila banyak kejekan??

September 18, 2012 at 10:09 PM

Nasib la tak terpergi office tu.. Memang haru... hehe..

Weekend balik kg.. Cuti2 kt kg.. :)

September 18, 2012 at 10:11 PM

Kalau open house banyak sangat. Senak jugak perut. Kdg2 bulan puasa berat badan dah turun. Masuk je Syawal, naik mendadak. Gara-gara open house. Huhuhu.

September 18, 2012 at 10:40 PM

yaa semua ada sibuk..huu xlarat..sama2 la kita

September 19, 2012 at 12:05 AM

kalo kat kelantan.door gift orang panggil siso.
hehhe.

September 19, 2012 at 12:56 AM

penat makan tak pe dik, jgn penat badan...hehe..

September 19, 2012 at 5:07 AM

As salam Cik Rina,

Busiest job in the world surirumahlah! Mmg tabik toink2... tp yg jeles tu boleh cuti bila2 masa... tidur bila2 suka... pssssstt...sedang menikmati kerja surirumah ni...syiok! Pahala pun byk kan...insya'ALLAH...Ameen :))

September 19, 2012 at 9:41 AM

kikiki...encik papa pun lupa...ada lagi ke jemputan open house...Yg seronok ada open house nie dapat cuti masak..

September 19, 2012 at 11:23 AM

sy thn ni x byk org ajak g open house pun....huhu...sedih sebab malas nak masak time cuti..hehe...

September 19, 2012 at 12:50 PM

surirumah pun satu pekerjaan kak..

September 19, 2012 at 4:33 PM

bagus rajin buat sendiri

September 19, 2012 at 4:44 PM

penuh padat xtvtnya.. akak suka klu dapat towel atau barangan yg boleh guna untuk rumah.. tp klu dapat jajan pun suka jgk.. sbb dalam kereta dah ngup ngap ngup ngap.. he..he..

September 20, 2012 at 1:04 AM

kerja suri rumah ni dari pg smpai mlm pun xabis2 kan..:)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal