HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, January 22, 2013

CAK!






As-salam..

Haih.
Lama giler saya tak update.
Memang rasa macam nak tutup terus blog ni.
Tapi bila tengok-tengok jumlah follower (walaupun yang betul-betul follow ntah baper kerat), jumlah nuffnang (bukan banyak pon), BE yang masih melekat walaupun blog dah bersawang rasa macam tak jadikla nak tutup.


Cuma buat masa ni rasa macam malas nak cerita apa-apa.
Konon-konon ingat nak tulis blog untuk tatapan anak-anak nanti.
Tapi..tahla.
Tak banyak benda yang boleh dikongsi dekat sini.


Buat masa ni yang paling terkini adalah anak nombor 2 saya zikry dah sekolah tadika.
Nombor 2?
Ntah bakal ada nombor 3 atau tak.
Kalau ada..adalah tapi buat masa ni tak ada.
Jadi jangan buat spekulasi macam-macam haha.


Tahun ni rasanya macam tahun orang mengandung secara berjemaah haha.
Tahniah buat semua kawan blogger dan sepupu sepapat serta ipar duai.


Untuk saya, tak tahu nak menambah ahli keluarganya bila.
Rasa macam tak mampu.
Tak mampu bukan sebab apa.
Sebab nanti bila pregnant saya tak mampu buat apa-apa.
Mabuk.
Lembik.
Tersadai.
Badan berangin, angin sangkut tak boleh keluar ikut mana-mana lubang.
Tak boleh makan,
Tak boleh bangun.
Bila berdiri rasa macam ada kat bulan.
Puh.
Pengalaman ngeri untuk orang yang tiap hari bergerak macam lipas kudung tak reti duduk diam.
Tapi tengoklah.
Kalau Dia bagi, terima dengan gembira :).


His first day scool. Dah dekat 3 minggu tapi masih ada separation anxiety. Lucu dengar cikgu cakap dalam menangis boleh sebut yeayy nak balik sambil angkat-angkat tangan happy bila cikgu cakap ok dah boleh balikk.


*ni tak tau lagi update bila huhu




44 comments

January 22, 2013 at 10:56 AM

welcome back

January 22, 2013 at 11:10 AM

cak juga...

January 22, 2013 at 12:01 PM

Comelnya Zikry,dah sekolah dah....

January 22, 2013 at 12:05 PM

welcome back :)

January 22, 2013 at 12:23 PM

teruk jugak ye rina alah, saya biasa je cuma bila perut dah besar yg ada mcm2 tu

heeee samalah kita berabad berzaman tak update, kemalasan terlampau

January 22, 2013 at 1:19 PM

Oklah dapat tayang Zikry pakai baju sekolah kira ok. Tambah selagi masih muda Rina. Kalau kakak muda kakak tambah tiap tahun hihi...

January 22, 2013 at 2:04 PM

hai hai kak betty :)

January 22, 2013 at 2:18 PM

cak..!
kita cak balik kat sini.. ;)

ada ketika kita teramat sibuk dengan tugasan hakiki.. hati membuak2 nak melayan blog tapi apakan daya.. keadaan belum ckup mengizinkan..

January 22, 2013 at 2:25 PM

comelnya anak akak ! hehe. saya yag baru kahwin ni pun rasa takut pulak. macam mana if dah ada baby...wow lagi macam2 kena fikir kan. saya plak jenis lembik...tak tahu lah macam mana pregnant nanti.. :B

January 22, 2013 at 3:21 PM

Rina, sy tak preggy. Ayu tersalah bt perkiraan. hahahaha! Tp elok gak klu rmi yg kata sy preggy. Bia betul2 preggy. Sorang je, mana ckp. Heeeeee~

January 22, 2013 at 3:34 PM

cute mcm maknya :)

Welcome back!

January 22, 2013 at 4:24 PM

welcome back..lama btol ye mnghilang..

January 22, 2013 at 4:42 PM

Ala comel la dia ..tu nak buat peace ke?

January 22, 2013 at 6:22 PM

cak back..eh? hahaha

hamboi....mcm p bercuti akak neh...hehe..lama benor x hapdet...hikhik

January 22, 2013 at 9:07 PM

Welcome back n happy blogging..n keep on blogging k..

January 22, 2013 at 9:54 PM

Dah besar dah ek.. encem dia... belajar rajin2, dapat no.1.. :D

January 23, 2013 at 12:38 AM

cak cak cak.

besar dah zikry ni,
mesti zikry suka kalau tiba2 dia dapat adik baru nanti. hheee

January 23, 2013 at 8:29 AM

Sesekali update la, lepas juga rindu kat Rina.

January 23, 2013 at 2:30 PM

ini tahun baru punya entry kan...hehee

January 23, 2013 at 3:59 PM

anak kita pun tadika tahun nie gak..alahai lelah maknya nak tolong ajar anak wat homework..memanjang jer cikgu kasi banyak

January 27, 2013 at 7:24 PM

dh tadika dh ye zikry..rasa macam masih kecik lg si zikry ni tup2 dh jadi anak bujang..

January 29, 2013 at 2:40 PM

Hi.. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

January 29, 2013 at 7:51 PM

hihihi. cemana agaknya nada yeay Zikry tu yek? ;D

January 30, 2013 at 4:00 PM

asssalamualaikum Rina...main cak2 yer...:)

January 31, 2013 at 3:27 PM

hahhaaa nak bayangkan macam mana reaksi menangis dambil 'yeaaay' hihii

February 3, 2013 at 7:48 AM

comelnya dia..
bru nak menyesuaikan diri tempat baru..lama2 ok tu..insya-Allah

February 5, 2013 at 8:53 PM

cakkkk...
lamanya tak nampak..

February 6, 2013 at 4:45 AM

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

February 7, 2013 at 10:58 PM

Assalam rina..lamanya x dgr berita, mc, biskut ye, kjp ada kjp takde..tp iklan tu pun dh lama takde..anyway..dh besar sibungsu tu, boleh sgt menambah dah tu..:))

February 18, 2013 at 3:05 PM

assalamualaikum..sy tumpang lalu disini ya....

February 21, 2013 at 10:47 AM

Hola Betty Bella!

Eh lama tak update gak eh? Calit sikit... tgk jugak tarikh tu... wahhh dah nak sebulan ko! Saya pun tak menjengukk ni baru nak main cak! cak! hihihii... Jgn tutup blog...saaayyaaaaaang...huhuu

February 24, 2013 at 6:25 PM

hai dik.....
Wahh...teruk jugak alahan ya....

February 26, 2013 at 2:56 PM

nic epost :D salam kenal yaaaa

February 27, 2013 at 2:52 PM

alahai comelnya dia nk g sekolah ;)

March 4, 2013 at 1:04 PM

haah seronok tgk org pegnen tak mo plak berjangkit kat akak nih...hihi :)

March 18, 2013 at 10:45 AM

welcome back..jgn la tutup terus blog...

March 21, 2013 at 12:48 PM

Assalamualaikum…
Apa khabar?
Sihat ke?
Harap2 sihat + bahagia selalu…

March 26, 2013 at 2:44 PM

hai cik betty..

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

April 2, 2013 at 2:01 PM

comelnya dia..

slm ziarah

April 3, 2013 at 10:53 AM

salam perkenalan....tak usah la tutup blog....saya pn rasa mcm nak tutup dulu bila kenangkan tak dapat sambutan...tp bila difikirkan balik biaqlh sebagai kenang-kenangan masa tua...hehehe....

jemput singgah blog eika yer

http://atikarafina.blogspot.com/

April 3, 2013 at 4:31 PM

comel anak no dua ni :-)

April 5, 2013 at 10:47 AM

comelnya anak dia...nak g sekolah ye..slmt berkenalan..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

April 26, 2013 at 6:40 PM

assalamualaikum cik betty..
lama tidak jumpa... blog anda semakin cantik... sallam dari Indonesia..

visit me ya...

April 28, 2013 at 9:43 AM

Halo saya Blogger dari Indonesia.
SAya ingin bertukar link dengan blog anda.
Silahkan pasang link saya terlebih dahulu di blog anda.
www.infoahmadi.com

nanti akan saya pasang balik link anda di blog saya

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal