HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Thursday, April 28, 2011

Beto Kusyairy.




Assalamualaikum..


Aku adalah peminat nombor satu Beto kalau nak tau.
Antara abang (eh abang kahh mengadoo) aaron ajis dengan Beto aku pilih Beto lagi.
Haha. Blah la ko.


Ni gigih gugel biodata Beto segala.
Kata minat kannn.
Biodata aaron aku tak carik ponnn.
Haa bukti tu aku peminat Beto.
Tapi takdela sampai nak tampal gambo dia kat dinding bilik tido.
Nak kena pelangkung dengan laki ke hapeee.


Biodata Beto Kusyairy

Nama sebenar : Nur Kusyairy Zakuan Osman
Tarikh lahir : 19 Feb 1980 #muda setaun dari aku rupenyaa
Mula berlakon : 2003
Status : Sudah berkahwin dengan Tisha Shahar (2008)
Asal : Kuala Lumpur
Warna Kegemaran : Hijau (aku agak je)
Pendidikan : Diploma Pengurusan Hotel dari UITM

Aku ingat dulu pes time aku nampak si Beto ni dalam drama Durrani.
Tapi tak bestt sangat ah dia dalam drama tu.


Beto Kusyairy dalam Kashaf Imani

Haaa.
Masa drama ni mainla aku tetiba cam ter'jatuh cinta' dengan Beto.
Apesal ko suwit sangat eh Beto dalam citer tu.
Mulala feeling diri sendiri adalah Sharifah Amani (heroin citer tu) ahaks. # rasa nak lempang tak?


Beto Kusyairy dalam Juvana

Kengkonon nak tengok tapi cam biase tv tengok aku.
Lagipon Beto bukan hero.
Malas ahh layan.


Beto dalam Geng Surau

Nak tengok jugak tapi tak tertengok.
Beto jadik glemer pasal citer ni kott ekk.




Beto dan isterinya yang comel, Tisha. Derang dah bercinta dari zaman studi kot.



Wife beto punya blog kat >>SINI


(updated version)

Baru-baru ni aku tengok Beto dalam cerekarama Jujur Aku Dayus, jadi suami kepada Nora Danish. 
Pon besttt sangatt.



39 comments

April 28, 2011 at 8:27 AM

muka saya adalah lebihkurang beto tu~hihi~~

*ok sekarang sila muntah~~

April 28, 2011 at 8:31 AM

Dah lama juga dia ni berlakon tapi kurang dikenali. Hehe.

April 28, 2011 at 8:42 AM

No pun sll gak tengok dia ni berlakon cuma watak yg mmg No ingat sampai skang ialah dalam 'Geng Surau' watak sebagai Razif a.k.a Mayat hahaha...remaja nakal tp mmg kiut kan hihi..cerita tu pun sarat dengan nasihat dan jenaka budak2 pun suka tengok..

April 28, 2011 at 8:44 AM

amboi akak, cari yg ensem je ye, hihi =)

April 28, 2011 at 9:09 AM

suke gak ngan beto ni..
paling berkesan kat ati (cewah), mase die berlakon dalam cite geng surau ..die pegang watak razif @ mayat..budak nakal yg baru keluar dari sekolah budak nakal..mmg best..

April 28, 2011 at 9:15 AM

saya minat ashraf muslim.. hehehe.. ciri2 lelaki soleh.. layannn

April 28, 2011 at 9:25 AM

saya pun tengok juvana.. siap like page fb dia sbb nak baca komen orang lain pasal citer tu..daim tu ensem kan...hikhik

April 28, 2011 at 9:50 AM

Hai Rina..Cik Abang tak jeles ke minat2 kat pelakon lelaki ni?..hehe
Kalau akak alamat tarik muka lah dia..ye lah..mungkin Cik abang Rina ni jenis sporting, tak pelah kan..

April 28, 2011 at 9:52 AM

salam,
samalah, kiter pun minat ngan si beto ni since dia belakon geng surau ms bulan posa thn lps..
dan baru tau dri blog awak nii yg dia dah kawen..adoiii, ari tu nmpak dia shoot kat area umah, nmpak dia live tersgtlah kecik jer orgnya..mmg teruja nak bergambo ngan dia tpi segan lah plak, sbb ms tu kiter pakai buruk2 sbb kuar umah g kedai...hahhahaha...
(pnjngnya komen kiter.....sbb teruja sgt ngan beto nii...)

April 28, 2011 at 9:58 AM

oo...mamat ni

baru saje terr tgk semalam sat
di drama astro

April 28, 2011 at 10:07 AM

kenal muka tp tak kenal nama...mmg dia slalu berlakon tp biasanya tambahan...watak2 antagonis...tu yg tak bape nk amik port tu...

April 28, 2011 at 10:22 AM

whoahhhh cik betty minat encik beto.eh cam kena pulak kan.kehkeh.

April 28, 2011 at 10:30 AM

Apasal saya tak kenal ekk.. beto tak kenal la .. cornetto tau la aiskrim... siyes mybe muka dia tak menepati ciri2 lelaki idaman kot ... keh..keh..

April 28, 2011 at 10:40 AM

tgk gak cter kashaf imani....best ar cter 2....btw,cter juvana pown nmpk mcm best jer... :)

April 28, 2011 at 11:13 AM

yg ada tahi lalat kat bibir tu erkhh

April 28, 2011 at 11:19 AM

dengan saya akak xjatu hati ke.. hahaha...

April 28, 2011 at 11:28 AM

bujal: oh yer..suweet!

tira: betul..dia populariti kureng tp lakonan dia best

No: rina x tgk lg..tp mmg jd sebutan ek citer tu

kami: hesem ke dia?

dhia: ni yg buat sy nk tgk citer geng surau plak ni..bila astro nk ulang eh

azrine: hehe..suka yg hensem jela tu

izan: daim hensem tang tahi lalatnya hehe

kak ariana: laa..nk jeles apanya hehe

kuntumz: uish rugilah x bergambo

kak ati: yer..dia salu main drama astro

ratu: pehni kena amik pot ha

izzati: eh..a'ah la

fazz: sy kan kalau suka pelakon/lelaki bkn sbb muka tp personaliti..mcm shah jaszle tu hensem kan tp x syok pun tgk dia berlakon

Nabilah: best kan..akak ciap leleh air mata lg..suweet ah kashaf dlm citer ni

April 28, 2011 at 11:33 AM

muka cam familiar..tak bape knal sgt..sbb mungkin dia blum dikenali lg kot..

salam knal rina..mamatim folow sini..jom terjah blog mamatim plak..tq

April 28, 2011 at 11:52 AM

rumah mina takdop astro...mina baru nmpk kat cerita juvana tu...

agak syok jgk..hehehe....

April 28, 2011 at 12:17 PM

banyak nya jatuh cinta .
=p

April 28, 2011 at 12:52 PM

prince tak kenla sgt beto ni..tapi cite juvana kat tv3 tu prince tgk mmg best..xsabar nk tgu cite die minggu depan..

April 28, 2011 at 2:24 PM

pelakon baru ke?? angah tak tahu punnn kureng sikit bab artis nie.. yg kureng popular hehehe

April 28, 2011 at 2:47 PM

hehehe....xpela...skali skala jatuh cintan

April 28, 2011 at 3:35 PM

x penah kenal pun dia ni. ekkk

April 28, 2011 at 4:22 PM

Kakcik terlepas dari menontonnya! TV yang ada siaran astro duduk di bawah - bila dah masuk bilik, tonton siaran percuma sahajalah - itu pun kalau rajin! :)

April 28, 2011 at 5:19 PM

sya kenal dia ni melalui Geng Surau...memang best la dia blakon dlm citer tu...bla baca n3 cik betty ni baru tau nama dia BETO

April 28, 2011 at 7:18 PM

la....kubayangkan muka dia pan asian. hahaha!!!!

April 28, 2011 at 7:21 PM

gad1s kenal dy dlm juvana.....

suke tg0k dy....

c(:

April 28, 2011 at 9:29 PM

dah lama tak nengok tv... tak tau citer-citer ni..

April 28, 2011 at 10:05 PM

nampaknya.. ayu tertinggal jauh ttg dunia pelakon baru.. Zero ko..

nama merekapun mmg tak dikenali oleh ayu...

April 30, 2011 at 11:59 AM

nie ker beto?sy lg ketinggalan keretapi.dh lama tak layan drama.artis br pun tak kenal.hehe..

May 23, 2011 at 4:33 PM

suke gile mamat ni...tp mmg frust bila tau dia dah kawen...oh!~

May 25, 2011 at 8:17 AM

Hai! Cik betty...

Cute pun suka tengok dia berlakon hehehe...

zana
May 26, 2011 at 12:44 PM

ejaan nama tu betul dah..cume kalo nk lebih tepat Nurkusyairy (1word) yang lain tu betul la :)

May 26, 2011 at 9:27 PM

aw ! minat dekat Beto . laaa , dah 31 rupanya . tengok muka muda lagi . isk3x! btw , suka gile tengok cite Kashaf Imani tu . sweet sangat2 !

November 18, 2011 at 10:18 AM

heee..baru je nak usha2 si mamat beto ni :)

February 20, 2012 at 12:01 PM

kayna pun suka tgk beto ni sejak mak laa asyik menggilai dia ni. mak suka dia berlakon rosly dhobi.

Anonymous
May 1, 2012 at 4:50 PM

best beto best

November 16, 2012 at 3:46 PM

suka sangat tengok lakonan beto..mula kenal pun bila tengok geng surau

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal