HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, May 8, 2012

takda can.






Kebelakangan ini, aku agak jarang update kan kan.
Perasan tak korang?
Ke aku jer yang perasan sorang-sorang orang perasan aku tak update muahahaha.


Kengkadang kesian jugak kat orang yang singgah sini.
Misti diaorang keliru ingat ni tugu peringatan ke hape kan.
Tugu peringatan cik betty wakaka.


Minggu ni risya exam untuk sekolah agama.
Aku dah berazam untuk belajar bersungguh-sungguh.
Cis, anak exam apehal plak mak yang kena belajar ni.
Yelah. Sebelum ni ujian setara aku biarkan je dia belajar sendiri.
Yang bermakna dia tak belajar langsung.
Aku suruh belajar dia buat derkk aje.
Takpa-takpa. Aku bagi can.
Aku nak tengok setakat mana kemampuan dia jawab soalan tanpa ulangkaji.


Ada subjek ok ada subjek ko.
Ko pon tak teruk sangat la tapi dasar ibu bapa kalau anak tak dapat markah 90 lebih rasa cam tak puas hati jer kan.
So minggu ni memang aku tak bagi can.
Aku suruh dia ulangkaji dan aku pon kenalah ulangkaji buku dia sama.
Aku pon takda canlah nak hadap blog ni lelama.
Sori kalau aku terlambat BW okeh.




37 comments

May 8, 2012 at 2:42 PM

patut le jarang on9

May 8, 2012 at 2:44 PM

:) hehehe

xpe..selamat berjaya

May 8, 2012 at 2:48 PM

Anak cik rose pun ada exam..tapi minggu depan..minggu nie amali...penat mulut suruh si kakak ulang kaji...dia buat dek jer...Kita mesti nak anak 90 lebih markah hehehe..

May 8, 2012 at 2:50 PM

Hehehe...tak sempat2 pun tp kotak komen dah berubah ye Rina? =p

May 8, 2012 at 2:51 PM

Bagus omaknya nih..hehe..keep it up k..

May 8, 2012 at 2:51 PM

Bagusnya bila anak nak periksa, ibu turut belajar sama. :)

May 8, 2012 at 2:56 PM

yupp..minggu peperiksaan dah bermula...

takpe..takpe...lepas Risya habis exm..nnti boleh ngadap blog semula.. :)

May 8, 2012 at 3:14 PM

hehe...bagus le kalo mak nye pun study same. Baru le ank pun bersemangat kan

May 8, 2012 at 3:15 PM

kita perasan la cik betty lama tak update sebab kita memang tunggu cik betty update entri.

go go risya dan mama, sama-sama belajar sama-sama pandai. hehe

May 8, 2012 at 3:20 PM

mak-anak...sapa yg score plg tggi nnt? hehehe

May 8, 2012 at 3:35 PM

Bagus2 mama ngan anak sama2 belajar. :)

May 8, 2012 at 3:49 PM

ooo...patut la buat partime mengajar ye..hehehhehe...lawak ja..

May 8, 2012 at 3:51 PM

Klu camni mesti si Risya pun semangat nak ulangkaji....

May 8, 2012 at 4:10 PM

mak ayah mmg macam tu. kalau anak tak dapat markah 90 lebih mesti rasa tak puas hati. tapi tu maksudnya awak mmg mementingkan pelajaran anak-anak. :)

May 8, 2012 at 4:31 PM

perasan awak lama tak de n3, walau 2 ke 3 hari takde n3 rasa lama gak sebab saya memang tunggu nak baca n3 awak hee..
rajinnya awak ulangkaji sama2 anak ya, good luck buat Risya ya.

May 8, 2012 at 4:51 PM

@Pok Amai-Amai

kotak komen berubah? sy takda ubah apa pon..dah konpius dah ni..sy rs kotak komen ni dah lama berubah bila sy order template baru bbrp bulan lepas

May 8, 2012 at 5:04 PM

Oh, yeke? Ke sy yg baru perasan nie? Sbb dah nmpk kemas n cantik.

May 8, 2012 at 5:24 PM

betul, anak exam kita pun ikut ter-stress sama... hihi

May 8, 2012 at 5:43 PM

perasan sebab takde muncul kat bloglist kita. kekekekekeke
takpe demi anak kan??

May 8, 2012 at 5:44 PM

hee.. perasaan juge macam tak ber update.. tp kalau update mmg selalu baca.. jd silent reader pn somtimes..:)

May 8, 2012 at 8:15 PM

samalah kita cik betty..minggu ni mmg minggu exam abg muhaimin. pagi ptg sekaligus. next week si kembar. last sekali baru abg naufal...

gud luck utk risya n mamanya juga ye...

May 8, 2012 at 11:06 PM

bertuah risya dpt mama mcm cik betty..bila kita wat mcm tu,ank yg tgk sure semangat nk belajar..hehe

May 9, 2012 at 12:48 AM

As salam Rina,

Baguslah kamu ni, anak lg penting dr blog kan... Kena tahu yg mana satu priority... Blog kite pun lama gak terbiar berabuk, nak kata ank sekolh taklah juge...hikhikhik... :)

May 9, 2012 at 12:48 AM

"amboi3...tugu peringatan yer..terasa gak pedas nih..hihi...hurmm exam di hampir semua sekolah skrg ni...ank2 akk baru start semalam,jumaat ni last la..sek agama lom lg,minggu dpn kot..pastu horeyy cuti sek yer..mak2 pulak pening kepala.."

May 9, 2012 at 5:59 AM

memang betul..masa anak2 di sekolah rendah,time anak exam, kita pun exam sama..ibunya yg stress....Apabila dah sekolah menengah anak dah pandai sikit urus diri...kita pun dah relek sikit berbanding masa sek rendah..moga anak berjaya yek.InsyaAllah..

May 9, 2012 at 8:15 AM

wahhh, kita serupa rupanya... hehehe.. saya pun dah hampir sebulan x aktif kak... bz je memanjang.. huhu..

selamat menulis kembali..

May 9, 2012 at 9:17 AM

semoga berjaye rina eh risya hehe..

ye la klo anak nak pekse ni kite lak yg naik same kan..

No pun br je start balik ni..lame beno dh duk diam huhu

May 9, 2012 at 10:15 AM

sy pun dah jarang2 update....kalo ada cite baru update..tu pun dah basi...haha....

sambil study sambil update pun blh cik rina....hehe...

May 9, 2012 at 11:12 AM

bagus2.. anak2 dan pelajaran mereka mmg patut jd keutamaan.. bravo rina.. semoga risya dpt result yg cemerlang..

May 9, 2012 at 12:16 PM

takpe.. anak lagi penting.. blog jatuh no. 2

May 9, 2012 at 6:22 PM

ni mesti risya tekun blajar sebab mama dia pon tekun belajar sama. hehehe :)

May 9, 2012 at 7:17 PM

aku pun tengah sibuk sangat ni...

May 9, 2012 at 8:24 PM

ooooo mak dia nak 90 lebih gak :)... kena la risya study bnyk2 lagi..

May 10, 2012 at 12:18 AM

Bagus Rina..apa yg penting..kerjasama..hehe. Mmglah kena kerjasama ibu ngan anak pasal nak dpt 90 keatas kan..Moga Risya dpt A semua subjek dia..Insyaallah.:)

May 10, 2012 at 1:11 PM

hehe..slalu mmg mcm tu.kalau nak ank study..mak ayah kena stadi skali..kalau idak..mmg x jadi apa dibuatnya

May 10, 2012 at 4:05 PM

semoga risya cemerlang dalam exam nyer...amin...

May 10, 2012 at 5:26 PM

same le.. eda pon dah jarang ngadap blog.. bz dok ngadap anak2..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal