HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Friday, December 30, 2011

hari orientasi risya darjah 1





Sekejap jer masa berlalu. Pejam celik pejam celik baby kecik comel yang saya gendong, susukan, cubit (aiyakkk macam mak tiri) dulu dah menyarung baju putih kain biru ni.



Perasaan saya? Bercampur-baur. Teruja campur sebak. Ntah apa nak disebakkan pon tak tahu. Macam biasa memang suka dramatik sikit.


Pagi tadi macam biasalah dia tak nak mandi. Saya tenang jer. Tak bising macam selalu. Terus dukung dia pegi bilik air dan mandikan. Mujur dia tak meronta dan menotti macam selalu. Bila dah sarungkan baju sekolah dia suka dah.



Dapat pulak bawak beg angry bird kan. Lagilah seronok.



Sekolah Kebangsaan Taman Sri Pulai Perdana. Sekolah ni sekolah baru. Kiranya 4 januari 2012 nanti hari pertama ia (bolehlah guna kata ganti nama ni untuk sekolah walaupon memang salah cikgu bm jangan babab saya eh) beroperasi sebagai sekolah.



Sebelah risya tu aiman anak jiran. Budak india yang belakang risya tu michelle kawan smart reader risya. Risya cakap michelle ni suka usik dia. Best friend risya masa kat smart reader ada yang masuk sekolah hidayah (sekolah swasta) kat Senai. Ada yang masuk sekolah rendah lain sebab lain taman. Ramai lagi kawan smart reader risya tapi masuk kelas lain.



Masa ni papa dah datang untuk ambil dia balik. Budak-budak ada ujian untuk tentukan kelas. Buat masa ni risya duduk kelas 1 Gigih. Harap-harap risya gigihlah bersekolah ya :).



Dah. Teruja nak update bila baca citer firdaus kat blog cik ina tadi ~hiks.






46 comments

December 30, 2011 at 4:25 PM

tak sabar nak tuggu ema punya turn bila anak masuk tahun satu 2013

December 30, 2011 at 4:38 PM

heheh.

tahun depan anak kita nak masuk tadika,5 tahun.=)

cepat masa berlalu kan...

December 30, 2011 at 4:41 PM

Perasaan yg sama dgn saya tahun lepas masa Yusuf masuk tahun 1. Thn 2012 Yusuf dah masuk thn 2.. :D

December 30, 2011 at 4:44 PM

@Zefa NorAsmara


pelik ek perasaan tu..susah nk ungkap dgn kata-kata

December 30, 2011 at 4:45 PM

bila risya dah besar mama pun maknanya dah makin tua.hehe..

December 30, 2011 at 4:53 PM

Comelnya pakai baju sekolah....kita sebagai ibu begitu teruja melihat anak ke sekolah hihihi...tue yang bergenang airmata...tue..

December 30, 2011 at 4:56 PM

Hihihiihihihi!

Klu sy pun Rina, of cos le dramatik gak. Hahahahahaha!

Suke baca entri nie pas entri Cik Ina. Tumpang hepi. Iskkk!

Sy lak terharu padahal anak org!

December 30, 2011 at 5:00 PM

eh anak kite sebaye la..tapi tak banyak mbik gambar die..de satu je..nti hr pertame sekolah nk mbik gambar jgk la..banyak2..:)

December 30, 2011 at 5:00 PM

@Puan Kutu


umur tua x pa jgn muka tua hahaha..tu yg x sanggup dilihat tu

December 30, 2011 at 5:36 PM

anak saya baru nak masuk tadika.tapi saya yang bedebar lain macam..dia rilex je..hehehe

December 30, 2011 at 5:37 PM

tahniah risya..belajar rajin2

December 30, 2011 at 5:38 PM

@diana


haha..salu camtu kan kita ni

December 30, 2011 at 5:48 PM

mesti seronok tgk gelagat budak2 darjah 1 ni..1st time masuk sekolah rendah...hihi.Mungkin da xsama cm dulu...sebb skrang diorng da biasa belajar kt tadika..da pndai bergaul..^_^

December 30, 2011 at 5:50 PM

Selamat melangkah ke alam persekolahan buat Risya, dan moga Risya akan 'gigih" belajar ye..

Dan untuk Mama Risya tu..akak ucapkan slmt jg..hehe.Akak masih ingat mcmn perasaan ketika anak sulung akak melangkah ke darjah satu dulu..walau pun dah berbelas tahun berlalu, percaya tak..:)

December 30, 2011 at 5:57 PM

@Nonie

tula rsnya dh takda lg kut kes nanges-nanges

December 30, 2011 at 5:58 PM

@ariana

hihi mekasih kak..rsnya sy pon samalah..misti cam akak gak..ingt smpi bila-bila

December 30, 2011 at 6:19 PM

mesti rasa sebab tengok anak dah besar ek...

December 30, 2011 at 6:27 PM

ala..ala...comelnya pakai baju sekolah.... :)

December 30, 2011 at 6:58 PM

waa excited!hihi.tetibe jat plak berdebar, tringt masa msuk sekolah dulu.hihi,mengimbau kenangan.

December 30, 2011 at 8:59 PM

cepat betul masa berlalu

December 30, 2011 at 9:43 PM

bertambah teruja tengok semuanya baru..

December 30, 2011 at 10:16 PM

ala comelnya... betul tu.. dulu mak bapaknya mcm baru je amik PMR..eh.. anak dah darjah 1..

December 31, 2011 at 8:53 AM

amboi..mesti semangat nak belajar yee..semuanya baru..

December 31, 2011 at 9:58 AM

hye risha, comeinya ngan baju sekolah , mesti tak nangiskan sebab dah pernah sekolah sebelum ni.

rina dan family selamat menyambut tahun baru 2012 semoga tahun 2012 dan tahun seterusnya hidup rina dan family lebih baik ye.

December 31, 2011 at 10:56 AM

Taman Sri Pulai Perdana dekat seremban kan? Oh, dekat dgn rumah mak sy ;)... ape2 pun mmg seronok tgk anak nak g sekolah, tak dpt nak bygkan perasaan time tu nnt ;)

December 31, 2011 at 11:23 AM

risya..good luck in school ya.. :) sekolah best oo.. kwn dgn budak2 baik je tau.. jgn kawan dgn budak2 nakal.. hehehe..

:)

taman sri pulai perdana, seremban ke??

December 31, 2011 at 1:54 PM

mesti budak2 yg lain jeles ngan beg tuh..hehe

December 31, 2011 at 2:45 PM

ala comelny die dgn beg angry bird...

belajar rjin2 tw :)

December 31, 2011 at 3:02 PM

teringat abang masa drjah satu dulu.risau cam apa ratu.camne dia nak bli makan kat kantin yg berebut2 tu.camne dia nak gi toilet kalau sorang2.camne dia nak salin baju senam n tuko baju skolah balik nanti.tp sebenarnya dorang akan lebih berdikari bila kita takde dgn dorang.setahun lagi turn adik pulak darjah satu.ntah camne gayenye.ehehe.comel kakak pakai baju skolah.beg sama ngan adik la tp adik kale itam n gambar lain skit.musim angry bird skang ni kan.

December 31, 2011 at 9:44 PM

kenangan manisla utk Rina.. anak masuk darjah 1..alhamdulillah..

December 31, 2011 at 10:46 PM

comel ..pakai tudung :)


selamat menyambut tahun 2012
jumpa lagi tahun depan di maya :)

January 1, 2012 at 7:33 AM

Selamat bersekolah risya...comel sgt pakai tudung..:)

January 1, 2012 at 5:06 PM

comel risya pakai tudung...:)

January 1, 2012 at 6:23 PM

alolololo, comelnya dia. tak nangis pun dia :D

January 1, 2012 at 11:53 PM

wah risya da sekolah!hee sekejap je da besar kan kak..:)

psss : kak, ira masukkan nurulism tu guna 'add url' bukan blog i follow tau..huhuhu..mcm biasa cuma ira letak link terus..cuba akk buat..sorry lambat reply ira xon9 pon..huu..

happy new year k.rina n family..:)

January 2, 2012 at 1:12 AM

Ehe! Comel je.

January 2, 2012 at 1:34 AM

lain muka risya bila bertudung... makin ayu.. hehe.. akif pon dah start 30 hb arituh.. en papa dia yang anta.. sekejap jer masa berlalu kan...

January 2, 2012 at 4:38 AM

Selamat belajar buat Risya.. :) Belajar rajin2 ye..

January 2, 2012 at 8:09 AM

kecik je .. tak macam darjah 1 . hehehe

comel ^^

January 2, 2012 at 8:21 AM

@MaryaYusof


oh tak..ini dekat skudai :)

January 2, 2012 at 8:21 AM

@Mimi Jazman


sekolah ni dekat tmn pulai perdana, jb :)

January 2, 2012 at 10:49 AM

mesti sedihkan kak tengok anak dulu kecik tetiba dah masuk sekolah. rasa macam sekejap je. hihi

January 2, 2012 at 8:30 PM

waa mesti semua aksesori alat tulis burung marah kan?

belajar rajin2 ye risha :)

January 3, 2012 at 11:25 AM

wah dah bersekolah ya...amzar tahun depan baru stat sekolah...

January 3, 2012 at 4:48 PM

selamat bersekolah adik comel!

dill.

January 3, 2012 at 5:23 PM

untung risya dpt rasmikan sekolah baru...

semua baru sana kan..
berkilat2 lagi brg2 nye...

dekat plak dgn rumah awak...best arrr

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal