HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, April 27, 2011

saya dan RAPI.






Cerita ni kan dah basi sangat dah.
7 tahun lepas punya cerita.
Tapi baru nak letak dalam blog.
Nakkk jugaklah letak kan.
Nak buek camno, 7 tahun dulu aku takde blog.


Masa tu majalah ni baru sangat keluar.
Ada satu ruangan tu macam menarik jer aku tengok.
Aku pon dengan poyonya mengarang-ngarang surat.
Tah cemanalah kan surat aku pon terpilih.
Seronok kemahenn waktu kak Pupe talipon aku masa tu.
Masa tu aku cikgu. Mujur arr masa aku terlompat-lompat gaya kera tu hari sabtu, budak sekolah takde.
Kalo tak, jatuh ar saham sebagai cikgu paling jelita ketika itu *muntahla korang sekarang, wakaka*.


Sehari sebelum hari kejadian, bertolaklah aku bersama tunangan tersayang menuju ke kota metropolitan.
Di sana, menumpang tidur di rumah makcik sedara. Mujurla ada makcik sedara duk area Shah Alam. Kalau tak ntah manala kami nak merempat. Masuk hotel murah karang, orang pandang slekk plakk.


Pagi pada hari kejadian, ntah kenapa muka aku macam sembab plak pagi tu.
Diaorang ada amik gambo sebelum mekap huduh giler muka aku.
Aku rasa derang sengaja ni edit gambo before make over tu, bior nampak huduh hihi.


Lepas datangla juru mekap mula menyolek-nyolek muka aku.
Tapi tukang solek dia lelaki uolls. Bukan nyah tau tapi lelaki tulen. Adnan kalau tak silap aku nama dia.
Sedang mekap-mekap tu boleh plak tunang aku kata muka aku cam hantu sebab mekap tebal cenggitu.
Cis, tak guno.


ada ke hantu rupa cenggini?


kena paksa ketawa

Masa nak ambik gambar kat studio ada orang ingat aku ni nak photoshoot untuk cover girl majalah DARA. 
Ceh ceh. Kembang semangkok jap lubang idong.


Lepas tu bermulalah benda paling menyeksakan.
Kena posing-posing.
Aku manalah pandai.
Keras macam kayu balak.
Malu lagi.


Yang bestnya aku dapat jumpa Waheeda kat bilik mekap. 
Tapi sebab malu aku tak tegur dia. 
Bongok tak?


44 comments

April 27, 2011 at 9:06 AM

kalau anak dara saya ngurat tuan punya gambar tuh~he~~

April 27, 2011 at 9:17 AM

fikir bukan2..kejap nak fikir bukan2 ni...


erm.... baguslah dapat masuk majalah tue...

April 27, 2011 at 9:21 AM

ehhehh.. comelnya.. dah macam cover girl la.. awat tak try gadis cover ke.. dwiremaja ke masa tu.. tp betul la .. comel n lawa..

April 27, 2011 at 9:29 AM

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cik betty!nak mintak sain!hihi:)

April 27, 2011 at 9:44 AM

wah muda-muda dah glamer....mujur dah ada cik abang kalau tak abis la...ramai yang tunggu nak isi borang....hehhehhe

April 27, 2011 at 9:51 AM

wah! femeslah akak mase tu kan, hehe

akak terasa macam artis tak, seronoknye~ =)

April 27, 2011 at 9:54 AM

zaira hehe aku beli rapi masa tu sukee tgk kau. siap bgtau kat minah n aishah masa kenduri kawen aku.. cantik ko. org kurus mmg cantik pakai baju pesen2 gitu hehe. tp ko mmg cun don t ever worry-denny sila jgn jeles haha

April 27, 2011 at 9:59 AM

kenapa xtegur waheeda tu..klu tak boleh amik gambar sekali die pastu tempek kat blog ni..hehe

April 27, 2011 at 10:00 AM

wah..pernah masuk majalah..glemer tu ...hihi..kenangan seumur hidup kan?

*jom join my 1st GA ..^__^

April 27, 2011 at 10:06 AM

wah wah wah...comelnya rina time ni..tapi skang stil comel pe hehe..ooo dlu No sll beli rapi tp sejak dah mahal kosnya di Labuan hurmmmmm sepi tanpa berita la skang..rina tau, tambah sket je leh dapat rege semenannjung tau..hampeh tul!.. nak langgan masih terkubur camtu gak hehe..oh ya, ce kabo edisi brp tu No nak cari kot2 ada stok hehehe...tp siyesssss...cumiiiiil sangat!

April 27, 2011 at 10:15 AM

comelnye sis! (=

April 27, 2011 at 10:19 AM

wallah cik betty masuk rapi..walaupun basi tetap fresh bg sy.hehe..comellah pic tu..

April 27, 2011 at 10:30 AM

wahhh cantik cik betty ye.. baru dapat tengok pic cik betty

April 27, 2011 at 10:33 AM

wah2~.... gelemor betui cik betty ek....ade iras2 lisdawty lak tu, memang comey.....betui

April 27, 2011 at 10:43 AM

alolo..so gula2 la kak...cumilll sangat..hihi

April 27, 2011 at 10:46 AM

cantik la kak.. :D

p/s : akak..mana cerita pasal sambungan burung tu ek..? tak jumpa pula..huhu

April 27, 2011 at 10:58 AM

wah.. mesti akak femes kan mase tu... nk signnnnnnnnnnnn

April 27, 2011 at 11:02 AM

comel lah....mana ada mcm hantu...
hehehe...

sbnrnye dlm hati en tunang time tu...
mesti kemain bangga dpt tunang comel..hihihi...

April 27, 2011 at 11:04 AM

cun2...ooo..dah pernah glemor la ni ye...tak pa cerita basi pun...bukan senang nk pose masuk majalah kan....

April 27, 2011 at 11:25 AM

huyooo!!!masuk majalah 2...konfem lps 2,femes...hehehe

April 27, 2011 at 11:38 AM

cik betty comey & bergaya..tahniah dpt masuk majalah 7tahun dulu,heheee..

April 27, 2011 at 12:03 PM

Glamer you ....

Makanan terlarang

April 27, 2011 at 12:30 PM

Waaa smart laa model tu. Ehem ehem.. :)

April 27, 2011 at 12:43 PM

Ayu...patut pun dapat masuk majalah..:)

April 27, 2011 at 12:43 PM

lawanya !!!

April 27, 2011 at 2:19 PM

Komen saya, sama macam komen Bujal.

~haha

April 27, 2011 at 2:53 PM

kenangan terindah tu...bukan senang2 nk masuk majalah tau :)

April 27, 2011 at 2:56 PM

C0mel la..

April 27, 2011 at 3:36 PM

wah comel lote cik betty ni.. apapun benda tu kenangan manis.. so tak kisah la nak share

April 27, 2011 at 4:16 PM

yuhuuu... masuk majalah gtu...!! glemer dia! haha nk lempang laju2 yerr meh cini likha lempang cikgu meh~~! hehe

psssttt lawo lah!!

April 27, 2011 at 4:34 PM

cantik!! xtermuntah pun..haha

April 27, 2011 at 4:37 PM

cantiknya cik betty....mmg cantik sgt

April 27, 2011 at 4:55 PM

wah cantik 'Puan' Betty muda2 dulu...
macam hantu ke? tak pon...

April 27, 2011 at 5:54 PM

Cantik dan Ayu gitu... Heehe.

April 27, 2011 at 6:28 PM

waa glamer gitu. macam artis

April 27, 2011 at 7:27 PM

nk signnnnn....wah glamer lah cik betty!

April 27, 2011 at 9:15 PM

eceh peymes...

April 27, 2011 at 10:51 PM

patut lah anaknya comel , emaknya pun cute giler..

April 27, 2011 at 10:59 PM

lawanya rina...
peeh..kalau kamu tak syer entry nie sampai skrang tak tau itu mama betty

April 28, 2011 at 3:38 AM

wahh cantiknya ayu gitu..:)

April 28, 2011 at 4:50 AM

apa yang nak fikir bukan tu betty. lepas ni makcik harus geladah majalah rapi yang lama. makcik dah cakap dulu ngan betty comel.pening makcik nak panggil nama ko yang mana satu ni betty ke rinna?

April 28, 2011 at 8:13 AM

ayu gtu..hahaa

April 28, 2011 at 8:48 AM

comel comel.. comel 7 tahun lepas laa.. salam kenal sy dari London..:)

April 28, 2011 at 2:49 PM

mmg comei...bertuah nah dpt masuk majalah...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal