HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, June 1, 2011

Kenapa Aku Berblog?

Assalamualaikum..

Kenapa eaa? Cer citer. Cer citer kat Nelly. Siap sedia ya pasal akan mengarang dengan sedikit panjang. Kalau bosan scroll aje. Heheh.



Pada suatu masa dahulu, ececeh seorang surirumah yang sedeh berkira-kira untuk berniaga secara online setelah memutuskan bahawa dia tidak bahagia bekerja di luar rumah. Maka terciptalah sebuah blog perniagaan di Inspirasi Sihat&Cantik. Sila. Sila. Sesiapa nak membeli-belah boleh jenguk ke sana. 

Setelah beberapa bulan berlalu. Surirumah tersebut terasa ingin membebel tentang perkara duniawi lainnya. Asyik-asyik pasal produk asyik-asyik info penyakit kejemuan pulak melanda hati surirumah tersebut. Maka dia pon meneruskan misi membuka blog personal pulak. 

Terasa sedap dapat meluahkan rasa hati dekat blog sendiri. Ada pulak orang baca dan komen semakin meriah rasanya hidup surirumah tersebut. Rasa macam hari-hari jumpa orang padahal berkurung dalam rumah nak jumpa kucing pon susah. 

Kehidupan surirumah tersebut semakin berwarna-warni dengan adanya hobi baru. Takdalah asyik membuat hobi mengemas rumah semata-mata dan kemudian membebel gara-gara orang membuat sepah. Hidupnya yang sunyi lantaran suami sibuk bekerja siang dan malam sedikit sebanyak terubat juga

Sedikit masa dulu surirumah ini juga suka menulis dalam diari yang sebenarnya bukan berciri diari pon. Lebih berupa buku contengan. Dekat dalam situ dia menconteng isi hati kalau sedang marah. Tapi kini buku conteng tak main dah ah sebab boleh conteng-conteng dengan lawa dalam blog. Tapi tak sedap jugak sebab dalam blog tak boleh nak conteng benda-benda marah. Jadi kita contenglah benda-benda manis saja. Kalau ada yang tak berapa nak manis kena tapis-tapis dulu kalau tidak nanti macam membuka aib sendiri.

Tapi kebelakangan ni surirumah ini dah mulai bosan dengan hobi baru dia. Agak-agak ada potensi nak bersawanglah kut blog ni..hehe. Alah. Takpalah. Blog aje bukan rumah pon. Kalau rumah bersawang tu baru perkara penting yag perlu diberi perhatian.

Oh ya. Cik Nelly, jawapan kepada soalan segmen tu saya kalerkan pink supaya cik nelly tak penat baca karangan yang bajet nak dapat A+ ni ya.

Lupa laks kena tag orang. Ini yang tak berapa nak gemar neh. Takpalah. Sebagai memenuhkan syarat penyertaan kang tak pasal disqualified lak penyertaan aku neh maka aku tag jugalah. Silalah :


tarikh tutup : 17 jun..sempat der nak join. Sapa mahu join klik gambar nelly kat atas tu ya.



nota-noti:
Moga manusia (?) keji yang sanggup melempar bayi baru lahir dari tingkat atas apartmen tu dapat pembalasan setimpal dengan kejahatan maha keji dia.



31 comments

June 1, 2011 at 11:09 PM

hehe...dah mcm baca hikayat apa dah ayat2 kt sini...comel je..mcm berborak dgn diri sendiri kan hehe...

betul tu,kasi rejam je tukang campak baby tu..sedih tgk baby terlentang atas jln darah2 =(

June 1, 2011 at 11:26 PM

surirumah skang tak sama cam dulu.surirumah skang up to date :)

June 1, 2011 at 11:50 PM

betul tu rinna kita beblog nak hilangkan bosan, lagi bila dah jadi surirumah tangga. apa kata kita lempar orang yang campak bayi tu, biar dia tahu cam mana azabnya.

June 2, 2011 at 12:08 AM

hehe! thanks untuk tag akak . insyaAllah Tia buat ye ;)

June 2, 2011 at 12:24 AM

owh... kire akak mula start berblog ni pon dari blog shop la yerk :) so cm ne bisnes kak.. ok :)

June 2, 2011 at 1:00 AM

lain org lain pengalaman... kongsilah... saya boleh tambah ilmu 'rumah tangga n anak2 comel awak' heeeeeeeeeeee. nak sawangpun jgnlah seminggu tau... heeeeeeeeeeeeee

June 2, 2011 at 6:09 AM

memang terbaiklah...............

suka dgn blog yang ikhlas menulis...

chaiyok2

June 2, 2011 at 9:04 AM

hahaha..bunga lum join g..ehhee..pernah baca dalam blog nelly pasal ni..hehe..

June 2, 2011 at 9:12 AM

oh patutla nama blog cik betty suka tulis tulis... tuka la nama cik betty suka conteng conteng keh keh keh..

June 2, 2011 at 9:27 AM

serius~dulu saya berblog semata2 bila komen kat blog orang ada gambar kat profile saya~haha~~

June 2, 2011 at 9:32 AM

sedihkann!! kesian kat baby tuu!!melampau la org tuu..

June 2, 2011 at 9:49 AM

"surirumah ini pun lebih kurang sama jer hikayat sebab mesabab dia membuka blog nya..heee..smga jgn bersawang..teruskan mengarang hikayat hidupmu di blog ini.."

June 2, 2011 at 10:46 AM

kak,jat da seminggu bersawang blog.tibe2 dia dtg mood xnk bukak blog.aduh psiko betul.

June 2, 2011 at 10:50 AM

saya doakan suri rumah ini brjaya dgn bidang perniagaan yg diceburinya ya

June 2, 2011 at 11:03 AM

wah...akak masuk contest yer..nak masuk gak..tapi tak pandai nak karang per...huhuhuhu....

p/s: harap budak yang buang bayi tu akan kena hukuman setimpal...biar kedua2 suspek ditangkap...

June 2, 2011 at 12:00 PM

cik betty surirumah hebat!

June 2, 2011 at 12:03 PM

ala kak. jgnlah sawangkan blog ni. nnti kite rindu nak dengar kakak bebel. :)

June 2, 2011 at 12:03 PM

hehehe... best la baca hikayat rina nie.. tersusun je ayat .. best baca,,, tapi jangan lah sawangkan blog rina key..

June 2, 2011 at 12:08 PM

Hahaha sama ler Cute...Boring tak ada buat apa...First time tengok cik betty join...Thanks Tag Cik rose Cute....Nanti Kita Join...

June 2, 2011 at 12:13 PM

dah boleh buat novel 'bermulanya aku berblog"..hehehe


eeeiii...geramnya dgn manusia yg berhatikan SYAITAN....

June 2, 2011 at 1:55 PM

owh..mcm tu rupanya citer disebalik nya ya..eheh..

ishk ihsk..jgn dibiarkan bersawang lama sgt..skali2 ok tau :p

June 2, 2011 at 2:37 PM

samalah..dah mula bosan dengan blog skang nie.tolong!!!hehe..

June 2, 2011 at 2:41 PM

rumah bersawang bahaya...nanti byk lak labah2 kan...hehe

June 2, 2011 at 3:09 PM

alahai..bakal bersawang...? huhuh...

kenapa lak mcm tu..dah jumpa hobi baru ke..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOGGER VS BLOGGER IN DRAFT

June 2, 2011 at 5:43 PM

nk join p xde mase.. huhu.. :(

June 2, 2011 at 10:05 PM

Menarik...

Skim Latihan 1Malaysia = SL1M

June 2, 2011 at 11:04 PM

sejujurnya , nelly suka etri akak ..
the best !

June 2, 2011 at 11:15 PM

hehe...boleh bela spider...

June 3, 2011 at 12:59 AM

kalau nak tulis yg marah2 tu bley jugak. tp jgn publish , biar dok dlm draft. hahaha .

June 6, 2011 at 10:41 AM

hehehe...ada satu tahap kita terpaksa merehatkan diri sebentar utk mendapatkan semula mood yg hampir pudar...



syok jd silent rider....baru nak komen...hihihi...

June 6, 2011 at 11:44 AM

panjangnye sejarah....tapi best...hehehe online biz trus ke berblogging...anyhow best of luck

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal