HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Thursday, July 19, 2012

masker.






Pada satu hari aku rasa cam nak letak masker kat muka.
Dah lama rasanya tak pakai.
Geram pulak tengok whitehead bersepah kat dagu.
Rasa nak gi facial kat spa.
Tapi kena kumpul duit dulu.
Tapi nanti duit dah cukup buat beli benda lain pula. #sedih


Tetiba nampak kat newsfeed orang promote masker.
Macam best jer.
Google dulu carik info ke review ke pasal produk tu.
Jumpa pulak satu blog ni ada jual.
Terus berminat sangat.
Call la tukang jual.

#cara dia jawab panggilan pon dah tak rasa mesra - hati rasa tak sedap
#tanya itu-ini dekat tukang jual - tukang jual jawab macam tak nak jual

Terus jadi tak berminat.
Matikan perbualan.
"Takpela awak nanti saya tanya dekat orang lain".


Dalam hati sebenarnya rasa nak maki.
Lalu aku sms dia.
Nak maki.
"Minta maaf kalau panggilan saya tadi mengganggu. Sebab awak macam bosan je nak layan customer."


Sikit punya bersopan kata-kata maki itu.
sms itu tiada balasan.
Agaknya dia ramai sangat customer kot.
Tula tak kesah sangat kalau customer picisan cam aku nak beli barang dia.
Ah, aku pon tak heran.
Bukan dia sorang pon yang jual.


Last-last pegi dapor, belah tomato sebelah buat goreng mee sebelah tenyeh dekat pipi.
Lagi puas hati.


PROMO GREEN FIT PERCUMA : KLIK HERE.


25 comments

July 19, 2012 at 9:52 AM

yang. taruk aloe vera pun best tau!

July 19, 2012 at 9:53 AM

hahahha, ye la tomato sejuk

July 19, 2012 at 10:05 AM

kalau rine pun bye2 je la..malas nak layan orang mcm orang hran sangat kan??
tak bestla kalau orang sombong gitu..huhu

July 19, 2012 at 10:10 AM

@gadisBunga™

tak gatal eh? sy rs cam gatal je bila letak lendir aloe vera tu

July 19, 2012 at 10:36 AM

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

dia gatal kejap je. tapi bila dah kering kan rasa cam wah..moisturised nye kulit. lebih baik dari krim malam. uhuhu.

cuma tang bau je tak menahan sikit..

July 19, 2012 at 10:51 AM

@gadisBunga™


oh yaa..harus dicoba ni..poko aloe vera kt rumah sy smpi dah terkeluar dr pasu dah..ada alasan nk kasik potong sama diaa

July 19, 2012 at 10:53 AM

dia taknak berniaga tu kak. try beli je dekat watson atau gardian, mungkin ada. atau akak buat cara tradisional tisu dengan putih telor.

July 19, 2012 at 10:53 AM

Itu lagi menjimatkan duit n plg penting fresh n takde bahan kimia.. Hehe..
Salam perkenalan... Follow u..

July 19, 2012 at 11:09 AM

haha..ape daaa tukang jual tu. susah pyah customer cari. layan cm tu plak. baik akak wat sendiri , lagi bgus. FREE..hihi

July 19, 2012 at 12:27 PM

hahaha..jgn lupa tepek timun jugak kat mata..ekekekeke

seller poyo macam tu mmg patut di BOIKOT..berlagak DIVA! haha

July 19, 2012 at 2:04 PM

heheh sabo je la kak..tepek je putih telur kt muka...free gitu..

July 19, 2012 at 3:19 PM

hahaha..kelakar lak,akak biasa buat sendiri guna telur putih je

July 19, 2012 at 4:58 PM

hehe...akhirnya masker air tangan sendiri. Terbaik!

July 19, 2012 at 8:20 PM

aloe vera berkesan kak hehe

July 19, 2012 at 9:53 PM

akak pun suka tenyeh tomato kat muka...

July 19, 2012 at 11:06 PM

social skill xbagus lg tu kot.boleh plak bt customer cmtuh.huhu.

July 20, 2012 at 2:56 AM

As salam Rina,

Syok baca entry ni... Agaknye peniaga tu mmg nak tutup kedai kot...hehehe.. Takpe letak tomato lebih baik kan... letak yogurt sikit pasti cun melecun lepas tu! Terasa mcm da lama tak manja2kan muka ni...hik3..hehee ;))

July 20, 2012 at 10:15 AM

baca entry rina ni baru akak teringat.. dah lamanya akak tak masker muka.. klu rajin kena buat juga ni.. biar berseri2 raya nnt.. he..he..

Salam ramadhan buat rina & family.. Selamat berpuasa..

July 20, 2012 at 11:23 AM

salam..

mmg x suke kalau kena layan mcm tu. bencilah.hehe..


salam ramadhan, semoga ramadhan kali ini akan memberi seribu rahmat buat kita semua.

maaf andai ada tersalah bicara.

July 20, 2012 at 1:07 PM

kan senang..tk perlu nak tunggu lam..hehehehe..

July 20, 2012 at 3:13 PM

hee.. bagus gak gunakan jer apa yang ada kat dapur untuk buat facial sbb bHn2 semulajadi ni lagi bagus dan menjimatkan. selamat menyambut bulan ramadhan!

July 20, 2012 at 11:06 PM

huhhuhu sadis je bc entry k.rina ni..hehe...

tp mmg ptt pn gtu...mcm xsuka je ye x..huhu

salam ramadhan k.rina n family.:)

July 21, 2012 at 3:47 PM

haha. nasib baik akak tahan makian tu. ayu kena jaga kak. :p

guna tomato, jimat apa kan. :D

July 22, 2012 at 12:23 AM

ishk..belagak sungguh org tu..erm..x patut dia layan org cmtukan setiap yg call tu adalah duit bg dia.ape da..

tomato? chii slalu pakai putih telur je..eheh

July 22, 2012 at 10:43 AM

nak pakai masker...guna tepung campur air asam jawa sikit letak asam limau sikit...best jugak pakai...tegang giler hihihi

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal