HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, December 14, 2011

Google+ Korang Dah Join Ke?




Assalamualaikum..



Korang dah join google+? 


Saya dah join jugalah walaupon tak mengerti sangat apa nak buat kat dalam tu haha. Biasalah. Apa orang buat saya nak buat gak. Tak nak ketinggalan kononnyalah.


Adalah jugak saya buat circle khas untuk blogger. Jomlah add saya Rina AVAIL. Kalau sudilah ~hiks. 


Lebih kurang facebook jugalah benda nih. Boleh bersosial kat dalam tu. Ping-ping entri sendiri yang bajekkk best sangat haha.


Saya ada jugak buat google pages untuk folo-memfolo sesama kita sebab dengar-dengar khabar widget follower yang biasa kita guna tu nak dihapuskan (tak tahu betul ke tidak). Tapi saya dah mati akal sebab widget g+ tu takmo gak muncul kat blog walaupon macam-macam tutorial saya dah godek. Keciwa T___T.


Saya try juga nak pasang button google +1 kat setiap entri (lebih kurang macam button like untuk fb) tu tapi pon tak jadik jugak. Button ni kira penting jugaklah pasal memberi kesan kat Google SERP (Search Engine Result  Page). Tahler tak tahu kenapa tak jadik. Dah naik lenguh otot bahu dah. *Padahal entri kat blog ni bukan bermanfaat sangat pon tapi nakkk jugak pasangg kan haha.


Oklah. Bai. 


*sedang kecewa :(.


nota-noti:
Rasanya coding blog ni yang bermasalah sebab kat blog satu lagi elok je g+ tu muncul.


34 comments

December 13, 2011 at 10:00 PM

alamak tk larat nak pk pasal ni..huhu

December 13, 2011 at 10:12 PM

@Tihara


penat nk godek coding..kalo jadik takpe juga..ini manjang x jadik :(

December 13, 2011 at 10:43 PM

kak,jgn ckp join google+.blog ni pun jat baru update balik..hihi

December 14, 2011 at 12:05 AM

Cik Rose pun baru tahu...Friends connect tak ada ke nanti....

December 14, 2011 at 3:03 AM

Hari tu godeh2 jap.. Lepas tu dah malas. Maaaflah Nur pun tak tahu.

Nur pun tengah tunggu tutorial dari mereka yg mahir.. :)

December 14, 2011 at 8:47 AM

interesting!!!!!!

December 14, 2011 at 8:47 AM

ema pun dah buat sama..tapi tak retilah pula nak letak kat blog ni...

December 14, 2011 at 9:06 AM

takot la nak cuba...kang bukan sengal bahu cm rina..sengal2 jdnya. hehe

December 14, 2011 at 9:42 AM

regis je..apa yg terjd pastu x amik port...hehehehe

December 14, 2011 at 9:44 AM

@KhaiRin


regis tu apa?

December 14, 2011 at 9:44 AM

blum xplore lg jugak. tp ada akk nmpak +1 kt n3 akk t.tau plak sapa yg klik n apa maknanya he..he

December 14, 2011 at 10:49 AM

hari tu ada member invite
tapi tak pi lagi..lastly lupa :)

December 14, 2011 at 10:51 AM

saya langsung taktau kewujudan pasal menda ni..

December 14, 2011 at 11:10 AM

mcm menari je google+ ni..leh try ni

Tenung Wanita Seksi ini Anda akan Nampak....

December 14, 2011 at 12:11 PM

Sy msh tak bape nak pndi g. Uwaa! Tak de ms nak godek. Kat opis pun keje tertangguh2.

December 14, 2011 at 12:19 PM

Tak join lg..baca sekali terus malas nak faham..hehe...kalau x join boleh ke?

December 14, 2011 at 12:36 PM

rata2 da ada google ni..erm..nnt chii add ya

December 14, 2011 at 2:03 PM

erm..masih blur2 juga tentang ni...huhu...

December 14, 2011 at 3:04 PM

pernah nmpk logo google + tu.. tp baru hari ni tahu mengenainya di entry ni.. he..he.. terlambat sungguh akak ni..

December 14, 2011 at 3:29 PM

xjoin lagi la k.rina..huu..

nt br nak join kot..huuu

December 14, 2011 at 3:51 PM

belum join lagi.. nanti nak survey2 dan usha erk

December 14, 2011 at 4:38 PM

mungkin satu hari FB akan jadi no 2..google+ no 1...

December 14, 2011 at 4:47 PM

sy dah lama buat akaun tp macam cik betty tak tau nak carik coding kt mana.haha..ada la 1 2 tuto sy tgok, tp malas nak peningkan kepala..

nti klu tak berapa nak tintong sgt br godeh lain.haha..

ntah bila la tak tintong!kahkah

December 14, 2011 at 4:55 PM

oh i see.niceeee

December 14, 2011 at 6:34 PM

bru nk tgok2.....

December 14, 2011 at 7:30 PM

komplikatedlah awak. saya ada join google+ tapi suam2 kuku je. tak selalu jenguk pun. tapi nanti kite add awak ye.. :D

December 14, 2011 at 8:54 PM

dah regis dah tp tak guna lg. hehe. regist pun sbb nak vote contest orang :) hihi. twitter pun belum. sigh :(

December 14, 2011 at 10:06 PM

akak, sorry baru blogwalking ni..nape tak leh pasang widget tu?error ke die tak kuar?

December 14, 2011 at 10:45 PM

abu pun tak tahu banyak lagi pasal g+.. tak pe yg penting buat je dulu.. bersedia mengikuti rentak google..gitukan rentak hahahha

rasanya akak kena tukr theme kot, baru g+ tu akan muncul.. tak pe kan teruskan cubajaya :D
oyeh!!

December 15, 2011 at 12:12 AM

"akak pun malas nk pikir psl ni..tp bila akk buka google,elok jer tepi tu ada +pia,akak tekan jer...tk yah buat apa2 pun...akk pun try lah add...puan bee,pastu kamu...hehhe..2 org jer..yg len lom lagi.."

December 15, 2011 at 4:46 AM

oh belum lagi..
nanti sesenang..

eh, mcm tak cukup2 masa je nak join..
anyway tnks for infomation..

December 15, 2011 at 8:28 AM

tahu2 gitu je.tak sempat nk explore lg..rajin la rina ni..cuba2 n berjaya plak tu pasang button bagai tu =)

senyum2 tau,namo keciwa lagi hehe

December 15, 2011 at 12:27 PM

say dah lama join tapi tak tahu function nye...hahahaha

sengal kan!

December 21, 2011 at 8:48 AM

dekat blog sy ade button tu tp sy x tahu ape function dye.. hehehe..

skrg bru tahu..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal