HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, October 31, 2011

Lama Menghilang Sebab Deepavali



Cak! Rindu kamu :). Kamu rindu saya tak? *perasan* hiks.


Deepavali saya ke Cameron Highlands. Seronok! Pertama kali ke sana.




Bertolak dari Putrajaya, rumah adik. 
Singgah di Tapah makan nasik lemak bersama teh tarik
tanpa tahu yang selepas itu akan menempuh jalan berliku
hingga rasa nak terburai isi perut.



Singgah di Lata Iskandar.
Menikmati panorama deruan air terjun.



Tengok-tengok saja dekat sini sambil menghisap madu RM1 satu stick.



Masih di Bee Farm. 
Kembangnya bunga matahari sekembang muka dan hidungku juga T____T.



Boh Tea Plantation.
Masa ini sudah hujan renyai-renyai.



Panoramic view @Boh Tea Plantation.



Boleh panjat ke atas untuk panorama ladang teh yang lebih best.
Separuh jalan kepala saya berpusing lalu turun.
Actually, gayat hiks!



Lawatan sambil belajar ke kilang teh boh.



Saya beli satu kerana berkenan bekasnya.



Budak ini sekarang bila suruh senyum ambil gambar suka buat muka begini.
Geram!



Jalan-jalan di ladang teh Bharat pulak.


Dah cukuplah. Banyak lagi gambar takkan nak letak semua nanti korang muntah, LOL!



nota-noti:
Bila dah seronok jalan malas betul nak balik rumah :(.

50 comments

October 31, 2011 at 8:39 AM

wah seronoknya jenjalannnnn~

October 31, 2011 at 8:44 AM

wah seronoknya
patut la menghilang

October 31, 2011 at 8:51 AM

mana gambar stroberi?

October 31, 2011 at 9:04 AM

Bunga matahari itu lebih besar dari muka Rina. Macam bunga palsu kan. Seronok kalau dapat bersama keluarga

October 31, 2011 at 9:14 AM

wah lama dah saya tak pegi. Tiap kali pegi isi perut saya terburai...uhuhu

October 31, 2011 at 9:34 AM

Cantiknya budak kecik tu senyum... Gerammmm. Sambut Deepavali di Cameron, ada putar lagu hindustan tak... lari2 kat cerun bukit :).

October 31, 2011 at 9:59 AM

dah puas jalan mmg malas nak balik rumah.. he..he.. comelnya awak ni rina..

October 31, 2011 at 10:03 AM

wah..awak p seminggu lepas sy p..sy p ziarah mak long sy.dia dok kat brinchang.kedai dia opposite shell brinchang, sebelah dgn medan selera..

October 31, 2011 at 10:07 AM

musim2 ujan ni syok la ke sana ek

October 31, 2011 at 10:09 AM

tertunggu2 entry baru Rina.. rupanya sakan bejalan.. eh tengok awak mcm budak sek menengah je lagaknya.. hiks..

tak gaya ibu beranak dua.. hehehe

October 31, 2011 at 10:20 AM

owh rina gi bercuti deepavali upanya..vanakam!!

canteklah view kat situ..lama tak g cameron..

October 31, 2011 at 10:31 AM

wah..jalan2 sakan ye rina..No pun teringin nak p skl lagi sbb suka makan stoberi jeruk hehe...

October 31, 2011 at 10:57 AM

hohoho ... bestnya .. nak pergi lagi la..

Anak awak cute la ... tambah2 lagi sikecik .. pandai buat muka yea...

October 31, 2011 at 11:06 AM

tak sempat pegi plantation hari itu.. wuwuwuwu

October 31, 2011 at 11:07 AM

wah bestnye sambut deepavali kat cameron...sha lepak kat umah je...heheehe

fima
October 31, 2011 at 11:20 AM

salam rina...ni fima. ingat lagi tak..dulu sama2 felo kat kolej perdana ngan busya...besar dh risya..ingat lagi masa melawat rina after dilivered kan risya dulu...rina interested dgn bizz premium beautiful..rina cuba2 lah lawat blog ni www.hanishaizi.com
kalau interested boleh lah contact fima 0127855723. kem salam busya..

October 31, 2011 at 11:39 AM

keciknya cik rina...jeles..
haha..comel betul senyum cam tu...xde gambar strawberi ke?

October 31, 2011 at 11:43 AM

@fima


hai fima..ingt lagi :)..nnt rina jenguk website tu..dtglah rumah bukan jauh pon hehe

October 31, 2011 at 11:49 AM

eh eh mana ko nokk...larikkk...kahkah.

October 31, 2011 at 11:52 AM

wah seronoknya jalan2...saya juga setiap kali nak berjalan terpaksa cancel ada je halangannya huhuhu...

October 31, 2011 at 12:11 PM

welcome back!

October 31, 2011 at 12:33 PM

smpi ati...g CH x ajak pon

waaaaaaaaa

October 31, 2011 at 12:47 PM

Berapa bakul borong stroberi?

October 31, 2011 at 12:49 PM

Dah lamaaa sgt i xkesana..
entah bila nak pergi lg..
duhh~~

October 31, 2011 at 12:53 PM

perghh...bestnye.. saya xpernah lagi sampai kat sane.. jlesnye.... :(

October 31, 2011 at 1:18 PM

"bestnya dapat pegi c.h'land..akak baru plan nk gi ms cuti sekolah ni...tgk byk blog boh citer bercuti masing2..."

October 31, 2011 at 2:20 PM

best tgk gambar jenjalan.. hehe.. kitowang pon tak sampai lagi.. ntah biler nak gi jenjalan.. ok.. balik maen masak² pulak ya.. :)

October 31, 2011 at 2:35 PM

Rindulah!!!!!!

Wah, seme org pun g jenjalan kat CH. Sy pun nak g sane gaklah! Tp tak thn sebu perut bile kena redah jln berliku tu. Adehhh!

October 31, 2011 at 2:52 PM

arghhh, jeles nya...

best tul tengok awak jalan sana!

sya mmg plan nak gi cameron, last ke sana 8 tahun dulu...huhuhuuuuuu

jalan elok ek?
musim ujan ni takut lak naik gunung tu..

p/s: rina nk amik gambo fabroid tu, amik je lah...tak kisah punyeee :)

October 31, 2011 at 3:09 PM

alhamdulillah, dah sampai cameron highlands...

tengok gambar kan blog, terkenang semasa akak pergi sana..banyak benda dibeli sampai sarat beg..sudahnya strawberi busuk sampai rumah...

October 31, 2011 at 3:17 PM

eheeee bunga matahari kembangnyaaa ;)

October 31, 2011 at 3:23 PM

rindu lor..lama tak nampak.hehe..

wow sy pun baru sekali pergi cameron.dah lama masa masih anak dara.

Ntah masa tu sy rasa tak best pun.sy kata ini tempat makcik2 beli buah dan sayur.hehe..

Lata iskandar tu pun sy dah smp..

klu mlm dan pagi memang sejuk gila.klu pegi sama en suami sure best.kehkeh..

October 31, 2011 at 3:40 PM

teh bharat tue sedap kan...sy suka rasanya huhuhhhh

October 31, 2011 at 3:47 PM

beznye oliday..mesti ramai yg bercuti disana kan..prince pon suke suasana tmpt tu..

October 31, 2011 at 4:29 PM

last ke cameron highland last year maso birthday wife...ingat nak pergi lagi bawak Mifz sekali bilo tgk gmbr2 akak nih..:)

October 31, 2011 at 4:49 PM

1st time tengok tuan rumah

alahai...kociknya dia ...kiutlah :)

October 31, 2011 at 5:01 PM

ni yang terasa nak bercuti gak ni...

October 31, 2011 at 6:02 PM

"rina,akak jawab soklan kamu kt sini ek...sebenarnya 10,000 langkah sehari tukan mcm saranan kt tv tu..utk kempen kesihatan ler tu...rakyat sihat negara maju..hehe...akak kira ler seminit akk langkah lebih kurang seratus atau 110(bergantung laju atau slow yer..)pastu darab ler ngan stgh jam atau berapa minit akk dpt...dlm sejam dpt dlm 6000 lebih kot..(bkn akk kira dr step pertama smpai sejam berjalan tu)akak takde lah alat yg org pakai letak kt tgn(ker pnggang?) utk kira berapa langkah tu..kira manual,main agak2 jer..."

October 31, 2011 at 6:05 PM

you spending time at cameron highland? wow, syoknya. i'm gonna follow you too ;)
comel sungguh your kids!!

October 31, 2011 at 7:14 PM

sedang plan2 nak kesana nanti...

October 31, 2011 at 7:27 PM

wah seronoknya. bwk bali strawberry byk2 tak ?? :D hehe. last year last sy pergi. tak tahan lah nk naik tu.pening kepala tp sgt dingin :D

October 31, 2011 at 8:07 PM

bestnya gi cameron, cik ina last pegi tahun 96,. mesti sekarang bestkan. yang tak best jalan tetap berliku cam dulu, sapa tak tahan boleh muntah. betul tu, kalau dapat berjalan memanglah liat nak balik rumah.kui kui kui

October 31, 2011 at 10:51 PM

muka senyum ke nak marah tu. huhu

October 31, 2011 at 11:12 PM

bestnye jalan2..

October 31, 2011 at 11:19 PM

suami ema pun suka bercuti ke cameron...best sejuk..pernah pergi musim raya cina...best sbb tak ramai orang...jalah pun clear jea...tp hujan...

October 31, 2011 at 11:32 PM

bestnya dpt bercuti ngan family..alalalaa,tomey budak tecik senyum camtu!!

November 1, 2011 at 8:53 AM

patutla menyepi ye...g jenjalan tmpat sejuk upanye.ehehe.best tak?ratu last pegi masa bebaru peknenkan abang 2 bulan...lama dah tu.igt nk pegi jugak nnti...kot2 leh dpt bunga byk cam nora elena ke..bluekk...

November 1, 2011 at 8:56 AM

Patut la....kau lama menghilang ya Cik betty....Kaum India sibuk Deepavali....Cik betty satu keluarga pegi Cameron Higlands pulak...tertanya-tanya jugak mana cik betty nie....dah lama tak tulis entry....Windu la....hihihi

November 1, 2011 at 9:01 AM

no wonder la chii datang sini..asik diam je..rupa2nya cuti2 mesia gak rupanya..eheheh...

bestnya g cameron..chii last skali g..rasanya time umo 15 thn.....lama sungguh tuh :p

pape pun..welkam back to blogger..ehehe

November 1, 2011 at 1:28 PM

Zirky pandai buat mimik muka..hehe..comel..!! :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal