HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, January 2, 2012

aktiviti baru di tahun baru kira macam azam baru jugaklah





Selamat tahun baru 2012 semuaaa!!


Pagi-pagi 1 Januari 2012 hari ahad pulak tu di kala orang lain masih berkuak-lentang dalam selimut, rina surirumah dah lentung-lentang kat dapor pukol 5 pagi. 



Semangat gitu masak nasik lemak sambal sotong tersedap di dunia. Hidangan lengkap dan menyihatkan kahkahkah. Betul apa. Janji jangan makan tiap-tiap hari sudah.



Lepas masak kita pergi aerobik pulak. Nampak tak saya? Nampak tak? Yang sebijik lebih kurang macam orang lidi tu (tudung pink dengan baju dan seluar kelabu). Kalau tak nampak ambiklah kanta pembesar ya ~hiks. Siapa tahu cara nak gemukkan badan selain dari minum susu weight gain?



Mama pegi aerobik, papa pegilah bersiar-siar menjaga anak kan :). Thanx papa kerana memahami.



Dah habis tenaga kita top-uplah balik dengan melantak sampai licin nasik lemak sambal sotong tersedap di dunia tadi ~hiks.



Bukan mama aje nak berseronok. Anak-anak pon nak. Berbaloi buang selimut pagi-pagi pegi Hutan Bandar Mutiara Rini nih. Boleh jana masyarakat sihat dan keluarga penyayang. hakhak. Berkempen pulak dah. Papa pon misti seronok bangun pagi layan keluarga tercinta di hari minggu hehe :p.

57 comments

January 2, 2012 at 10:23 AM

best kalau dapat buat aktiviti camni pepagi.. tambahan dengan family plak.. saya dah lama tak buat benda2 camni dengan family..

January 2, 2012 at 10:27 AM

seronoknya....lepas aerobik makan nasi lemak....emm sedapnya....cik betty slim jer kan...

January 2, 2012 at 10:29 AM

@Chekgu Azrine


mmg seronok tp x boleh buat selalu..ahad depan suami sy bz jadi duk rumah jela kut :(

January 2, 2012 at 10:29 AM

@Cik Rose Cute


sy nak gemuk sikit..cik rose ada cara x?

January 2, 2012 at 10:38 AM

awak nak gemuk buat ape wak...

saya ni nak kurus yg tak dapat2!

January 2, 2012 at 10:41 AM

@gadisBunga


bmi sy x ideal lah GB..kurang berattt :(

January 2, 2012 at 10:42 AM

betui ka nk gemuk?
senang ja..lps melantak puas2 then zzzzz...gerenti..dijamin..2 bln naik 4 kilo!

slmt thn baru kak!

January 2, 2012 at 10:47 AM

selamat tahun baru kak.
akak ni orang nak kurus akak nak gemuk pulak.
x aci betul.
huhuhu

January 2, 2012 at 10:53 AM

@KhaiRin


sy nk gemuk secara sihat :)

January 2, 2012 at 10:54 AM

@J.Syazwana


gemuk atau kurus dua-dua kena usaha utk capai berat ideal dear :)

January 2, 2012 at 10:59 AM

selamat tahun baru..seronok ada xtvt dgn anak2

January 2, 2012 at 11:23 AM

wah k.rina...heee...hidangan sedap tu..;p

selamat tahun baru..:)

azam tahun baru eh gi aerobik..hehehe

January 2, 2012 at 11:44 AM

wife papa mifz pun jenis yg badan susah naik...samo la ngan akak...:)

January 2, 2012 at 12:10 PM

aktiviti sihat ^^

January 2, 2012 at 12:19 PM

okeh nasi tu sedap! craving for nasi lemak. cik betty ok dah tak yah makan weight gain apa hohoho.

January 2, 2012 at 12:28 PM

seronok...


pagi2 lagi dah berseronok 1 family yek...

January 2, 2012 at 1:46 PM

amik isi sy sikit ye cik betty.hahaha..

mmg seronok klu sesekali buat aktiviti macam nie,lepas aerobik melantak,best!hiks..

January 2, 2012 at 2:36 PM

hihi,berbaloi bngun awal2 pg.hihi

January 2, 2012 at 2:36 PM

yg kita ni sampai lebam2 nak kuruskan bada..dia pulak nak gemukkan badan,meh ambik lemak2ku ini..

January 2, 2012 at 3:04 PM

Rina;untunglah..org nak kurus..dia nak gain weight..hehe.

Sporting betul En Papa tu ye..:)
layan anak masa Mamanya aerobik.
Apataknya dah mama susah2 bangun sediakan nasi lemak tersedap didunia kan..
Suka tgk family Rina yg bahagia..:)

January 2, 2012 at 3:27 PM

@Pen Biru


sy x nak lemak..sy nak otot boleh? haha

January 2, 2012 at 3:40 PM

Kakak tak tahu Mutiara Rini ada hutan bandar Rina. Kakak ingatkan yg dekat dgn RTM itulah Hutan Bandar yg selalu kakak pergi (makan zz mee rebus tulang)

Siap bawa tikar lagi:)

January 2, 2012 at 3:42 PM

@ariana


alhamdulillah kak atas kurniaan kebahagiaan ini :)..

January 2, 2012 at 3:50 PM

@Kakzakie

baru lagi rsnya tempat ni dibangunkan :)

January 2, 2012 at 3:57 PM

setuju ngan Gb...tak pyh dah gemuk...cun ape kurus gini..x nmpk mcm mak orang pun..silap2 org ingat anak dara lg..hehe

January 2, 2012 at 4:07 PM

cdapnye..trliur tgk nsi lmk tu..hehe

January 2, 2012 at 4:26 PM

Rajinnya Rina bersenam... sedap tengok nasi lemak tu..

January 2, 2012 at 5:59 PM

wow.. best nye.. huhuu

January 2, 2012 at 6:07 PM

cuti=bangun lewat..
heheh

January 2, 2012 at 8:25 PM

kalau guna photoshop trik semua boleh digebukan sekelip mata :P, kita transfer lemak mahu? haha...waa terliur la tengok nasi lemak sambal sotong tuu...

January 2, 2012 at 8:31 PM

@Maya Mayana


ahak! takmo ah main tipu..

January 2, 2012 at 9:02 PM

wah3..maintain slim walaupon da jadi mama...hehe..

sonok kan dpt luangkan masa dgn fmly..smoga bahagia smpi ahir hayat ye kak :)

January 2, 2012 at 9:06 PM

meh amik lemak ratu skit...part mane nak..ehehe..

January 2, 2012 at 9:26 PM

Selamat tahun baru 2012..

Wakakakaka..saya rasa nak derma aja lebihan2 daging & lemak saya ni pada awak...wakakakkaa..baru lah kita sama sama ada ideal BMI !!

January 2, 2012 at 11:18 PM

sy dah lama sgt2 dh x hang out dgn family kt tempat2 yg mcm tu.. selalu lepak shopping complex aje.. hehehe.. :D

nasi lemak tu memang nampak best.. :)

bab nak tambah berat tu.. hehehe.. makan..tidur..makan..tidur..makan..tidur.. dalam seminggu.. insyaAllah menjadi.. hehehe.. :D

January 2, 2012 at 11:33 PM

hee..k.rina..

kan lepas dah add link tu keluar titik tak?kalo keluar, akk kena rename titik tu..ira snri y letak nurulism tu..akk try buat..kalo xleh, akk bg email n password blog akk, ira tlg akk buat..kalo akak nak la..heee :)

January 3, 2012 at 7:53 AM

nampak sedap nasik lemak... lama plak dah tak masak nasik lemak.. rajinnya beraerobik... orang cam kita nih nak gemuk ntah camna kan.. tak tau ler kalau satu masa nanti jadi gemuk sendiri..

January 3, 2012 at 10:37 AM

nampak merahnya sambal sotong tu..konpem pedas ni...

cuti duk ghumah jer..

January 3, 2012 at 10:43 AM

@MamaEma


merah tu ada cara nk buatnya ema..tpx pedas lgsung sambal ni..zikry pon selamba jer makan haha

January 3, 2012 at 10:48 AM

Alangkah baiknya kalau cik ina yang montel ni ada semangat joging cam rinna : ) jeles tau berkelah-kelah ngan anak -anak sambil makan nasi lemak.

January 3, 2012 at 11:01 AM

Layan Poco-Poco pun best jg

January 3, 2012 at 11:25 AM

tgk gambar nasi lemak pun dah kelaparan yg amat ni

January 3, 2012 at 11:43 AM

xtvt senaman tu mmg best.. tp xtvt makan2 lauk tersedap lagi super best.. he..he..

January 3, 2012 at 11:50 AM

semangat waja betul bgn masak nasi lemak sambal sotong tersedap di dunia kul 5 pg...hiks
eh, buaian tu macam best la..

January 3, 2012 at 11:51 AM

inilah namanya masa berkualiti bersama keluarga kan

January 3, 2012 at 12:23 PM

Hokeh apa kecik comey.. Awet muda you.. WN pulak berletih2an nak jadi kecik comey..

January 3, 2012 at 1:32 PM

slalu baerobic d bilik aje...

waduh gigihnya rina.... akk pon dh lm t.bpicnic d tepian tasik. slalu pun bwk bkal ns lmk tsdap d dunia jugak heheh. hb byk kali ajak coz dia pun b azam nk jogging2. tngoklah nnti....

January 3, 2012 at 2:21 PM

sungguh2 yer akak ber'aerobik..hehe. :)

January 3, 2012 at 4:48 PM

kakak! awak sangat comel!

anak2 cun amat!

dill.

January 3, 2012 at 5:21 PM

uiskhhh rina,

i wish nak uat transfer lemak je dr spare tyre sya ke body slim awak tu...

huhu, jeles tul!

January 3, 2012 at 7:25 PM

hihi..nasib baik dah boleh..hee..;p..

nt akk buat cheese tart tu..tunjuk kat blog tau!heee...sng je..kalo akk xnk penat..buat pastry dlu, jgn letak gula tau katdoh pastry tu..tkt keras...pastu masuk dlm bekas kedap udara lepas siap bakar..esoknya br letak adunan cheese tu..hee..kalo akk xnk penat la..haha ;p

January 3, 2012 at 7:26 PM

best dapat buat aktiviti camni dengan family plak.. lepas tu makan2 skali.. wah best!

January 3, 2012 at 7:26 PM

eh lupa..

akk kuat mkn x?msti x kan?

kalo nk tmbh berat bdn, akk cari omega oil tablet..mak ira mkn, selera mkn dia btambah then naik la 2-3kg..hee..aritu beli brand halagel...brand lain ok jg kot..:)

January 3, 2012 at 11:16 PM

best kan kalu pagi2 dpat wat aktiviti dgn family..akak namppak bhagaia sangat,, suke bca blog akak.. sweet :)

January 4, 2012 at 7:17 AM

Seronoknya tengok happy family ni spend time together..... Sweet ....

January 4, 2012 at 9:06 AM

@sobri yaacob


adik suka? terima kasih :)

January 4, 2012 at 9:03 PM

aaa, akak ada tips tak macam mana nk bersenam pagi2 ?? sy ni pemalas betul nk senam. pdhl sy rasa badan sy sgt tak sihat sbb tak berpeluh. :) anak akak sgt comel. geram tengok :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal