HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Thursday, December 29, 2011

apa persamaan lisa surihani...




...dengan rina surirumah?


Jawapannya dua-dua kemain bizi. Bizi sangattttlah kan. HAHAHA.


Oh. Siapa tu rina surirumah? Sayalah. Hai semua :p.


Dari jumaat lepas sampai harini full je jadual saya. Sampaikan aaron ajak pegi dating pon tak sempat dah. Eheh.


Jumaat, balik kampung. Eh. Balik bandar lagi betul. Rumah mak mertua saya. Tolong-tolong untuk majlis tunang adik ipar saya, is.


Sabtu, hari majlis tunang. Biasalah. Sibuk-sibuk. Entah apa yang sibuk sangat tah. Sibuk gendong zikry kot. Masalah si kecik tu. Tak nak letak langsung. Papa dialah punca. Adik tunang beliau kerja. Kalau tak memang beliaulah yang kena jadi 'mangsa' (dukung anak). 


Ahad, papa yang bizi. Jadi rina surirumah kena buat-buat bizi jugak kat rumah. Bizi tido. HEHE.


Isnin, bizi carik kelengkapan sekolah risya nak masuk darjah satu. Saya dah beli dah baju sekolah risya. Cap canggih. Sesuai untuk mama dan papa yang sibuk (motto diaorang). Haih. Cam paham je rina surirumah ni bizi kemain. HAHAHA. Selain tu, beli beg sekolah angry bird, kasut sekolah, stokin, singlet, pensel. Macam-macamlah.


Selasa, bizi jalan-jalan buang masa, buang tenaga dan buang duit (makan, minyak dan tol sebab salah jalan kalau buang duit sebab shop-shop tak apa HEHE) kat JPO. Tak best pon kat sana (sebab tak dapat shop-shop sobs).


Rabu, bizi jadi mama mithali. Pegi sekolah risya dengar taklimat dengan beli buku. Oh. Baru saya tahu budak-budak sekarang dah tak pakai KBSR dah. Dah ganti dengan KSSR. Macam best jek bunyinya sebab budak-budak dah tak payah jawab exam. Dah tak yah paksa-paksa anak kejar nombor 1 dalam kelas kalau dapat nombor corot nanti mama rotan. Tak yah dah semua tu.


Harini, nak kena pegi taklimat kat sekolah agama pulak.


Kan dah kata dah rina surirumah tu bizi. Memang aaron takda can nak nyelit. HAHAHA. Nyampah kan?


Dah. Entri ni langsung tak bermanfaat. Saja nak bajet bizi cam lisa surihani HEHE.


Babai. 


nota-noti:
Autopublish. Tak sempat BW. Catatan kamu petang-petang nanti baru saya bacalah :).

31 comments

December 29, 2011 at 8:53 AM

pergh...memang bizilah rina surirumah...keh keh..

December 29, 2011 at 9:07 AM

waaa memang bizi...

December 29, 2011 at 9:12 AM

biasalah supermak. tpaksa trbang k sn k mari ;D

December 29, 2011 at 9:41 AM

mengalahkan lisa surihani ni bizinya! haha

awat tak shopping aja kat JPO tu..hehehe

December 29, 2011 at 9:45 AM

kemain lagi bizi....
KSSR tu x payah exam? syoknya...pastu camne diorg nilai pelajar ek?

December 29, 2011 at 12:10 PM

Siapa kata surirumah tak bz kan?

=p

December 29, 2011 at 12:15 PM

sangat bizi tu..

December 29, 2011 at 12:37 PM

ini betul2 bizi.. kalah lisa.. hehehe..

December 29, 2011 at 12:51 PM

samolah kito cik rina oiii..

bizi sokmo tak tau bila masa
tak bizi..

hari ni nak gi dating dgn dentist lak :)

December 29, 2011 at 1:56 PM

Kalau gini, kalah Lisa Suri hani tu Rina surirumah..hehe

Akak tak sempatlah dah ngan KSSR tu..tak de periksa dah ye..?
Kena ambik tau jugak ni..

December 29, 2011 at 2:17 PM

@aanie

guna pentaksiran aanie..ada band 1 sampai 6 utk setiap subjek..kalau 6 kira plg cemerlang..cemana pelaksanaannya sy pon x tahu

Anonymous
December 29, 2011 at 3:06 PM

faizura says:

wow rina surirumah tu yang kretip tu..

saya yang surikerja ni pun kebizian sampai tak sempat lipat kain, ingat jadi surirumah xbizi, bizi juge rupenye....

December 29, 2011 at 3:07 PM

Kemain bizi surirumah nihh. Hikhik

December 29, 2011 at 3:13 PM

heheh..mmg time2 nak buka skolah..para ibu akan bz...lagi plak yg baru nak masuk darjah 1, ngan tadika. 1st time memulakan persekolahan =)

December 29, 2011 at 3:17 PM

owh.. ade org nak masuk sekolah la.. bagus2!! :D

cakap kat risya.. sekolah is best!

hehehe.. :D

December 29, 2011 at 4:35 PM

ahaha.sama sibuk je. fully book to.

December 29, 2011 at 5:29 PM

suri rumah mmg super busy kan..

December 29, 2011 at 5:47 PM

Bizinya dia. Hehe nak tumpang bizi baca kebizian ni jugalah.

* Beli kelengkapan sekolah buat yati excited. Macam kita pulak nak back to school huhu

December 29, 2011 at 6:51 PM

jap jap. awak gi jpo hari selasa ye?

saya gi isnin lepas. :D

December 29, 2011 at 9:28 PM

senang cerita , asyik busy je .. hahaha

December 29, 2011 at 9:59 PM

ada persamaan rina suri rumah yg sy nmpk dengan lisa surihani..dua2 slim!hehe..

psstt kemain busy..:)

December 29, 2011 at 10:31 PM

hahaha...semput baca!!

December 29, 2011 at 11:34 PM

Suka baca entri Rina.. Sama la, orang sini pun busy juga ni.. sek dah nak buka.

December 30, 2011 at 9:49 AM

entri yg sempoi dan membuatkan saya gelak kecil dgnnya

December 30, 2011 at 9:53 AM

@sahromnasrudin


anda terhibur sy gembira :P

December 30, 2011 at 10:04 AM

rina, bleh tak bagi email id....sha ada hal nak cakap dgn rina.

December 30, 2011 at 11:58 AM

busy betul!!

December 30, 2011 at 2:51 PM

jpo?johor premium outlet eh kak?hihi

tabik akak!hihi, meh la kak, kita sama2 membusykan diri lg.

January 1, 2012 at 7:30 AM

Setuju...surirumah la makhluk tuhan paling busy...pagi ke tengahari..tengahr ke petang...petang ke mlm..malam ke esok...masa rehat hanya bila tidur.

#baru ni cuti seminggu dan merasa apa yg rina selalu rasa#

January 1, 2012 at 11:55 PM

mmg bz btol..heee :)

mama rina y sengaja membizikan diri..;p

January 4, 2012 at 3:56 PM

housewife lagi penat kan...

sbb tu sya gi keje...heehehehe


tapi bagus ke KSSR tu?
takde exam ok tpi camana nak evaluate student ek...cam confuse lak..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal