HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, December 7, 2011

Trofi & Anugerah Dan Smart Reader






Sorilah. Harini saya nak tayang-tayang sikit. Harap jangan bosan. Kalau bosan pon buat-buatlah macam tak bosan yeaa. Hehe.


Assalamualaikum..


Semalam dekat entri INI pada gambar ini saya tanya trofi apa yang saya pegang kan?




Hihi. Ada yang kata risya punya hadiah.

Bukan. Bukan. Risya punya yang kemetot ni.




Ada yang ingat hadiah incik papa main game juget penyapu.

Pon bukan. Hadiah untuk game tu yang ni.




Ada yang ingat hadiah incik papa atau hadiah saya sebab pakai gaya retro secara overdos.

Haha. Pon kurang tepat.



Pn. Syg kepada encik beh dan Aanie teka hampir betul.

Memang hadiah best costume.



Best costume untuk couple category. Hehe.



Kira macam hadiah kemuncak untuk event hari tulah.


Saya rasa kami menang sebab:

Saya cantik. Haha. Muntah. Saya pon rasa nak muntah cakap macam ini. 

Bukanlah.



Rasanya kami bolot trofi itu pasal saya dengan incik papa pakai sedondon.

Bintik-bintik.



Kami juga dapat ini.

Sebagai tanda penghargaan smart reader kepada parents yang setia dengan mereka lebih 3 tahun.




Tahniah juga kepada Smart Reader Pulai Perdana yang baru-baru ini dapat Anugerah Smart Reader Terbaik Seluruh Malaysia.


Kalau ada yang tanya saya pendapat tentang hantar anak belajar kat smart reader, komen saya:


Silabusnya memang berat.

Smart reader memang bukan tadika untuk bermain.

Fokus mereka memang nak kasik budak-budak pandai membaca dan mengira sebelum masuk sekolah rendah



Saya putuskan untuk hantar Risya ke sana dulu sebab:

Dekat dengan rumah.

Saya tengok sekolah tu macam bersih, cantik dan selamat.

Sekolahnya kecil jadi takdalah risya yang kecik masa tu terselit kat mana-mana. Haha. Ini jangan pakai. Cuma halusinasi seorang ibu masa tu.


Yang paling utama

Saya mahu dia pandai cakap inggeris.

Sebab

.
.
.
.
.

bahasa inggeris saya low class haha. Malu  -___-.

52 comments

December 7, 2011 at 8:57 AM

wow...best2 mcm2 anugerah dapat. paling suke yg last sekali.

Harapan kita memnag menggunung terhadap2 anak2. tp adakalanya harapan tak seindah pencapaian.
Ikut budak2 jg kan..

Tp anak rina mmg best, hr tu kan dh tengok karangan Risya.

December 7, 2011 at 9:11 AM

wow bestnya
tahniah

December 7, 2011 at 9:12 AM

:) bagus...kena terapkan english speaking.....elok sgt²

December 7, 2011 at 9:17 AM

wah congrats...

December 7, 2011 at 9:27 AM

rambut sungguh brutal

December 7, 2011 at 9:33 AM

he..he..happening btul! sronok nengok. akk pon english low class gak T_T

December 7, 2011 at 9:36 AM

tahniah,...teringin nak hantar sama..tapi apakan daya belum cukup lagi utk bayar bulan2..

December 7, 2011 at 9:56 AM

wow!! lamanya dgn Smart Reader...mmg setia betul ni...
tapi mmg Smart Reader bagus pada pandangan saya, walaupun saya cuma hantar abang setahun je, saya nampak progress dia sgt baik, dia boleh membaca, mengira dan menulis dgn baik...alhamdulillah..

apapun, kita sebagai ibu mmg nak terbaik utk anak2 kita kan...tak mampu sekali pun, sedaya upaya usahakan jugak...

December 7, 2011 at 10:12 AM

ramai kata smart reader nie mmg terbaek kan....

December 7, 2011 at 10:23 AM

Wah tahniah!

December 7, 2011 at 10:24 AM

banyaaaaaknye dapat adiah...tapi tenet No slow la..xleh tengok sume gambo2 tu waaaaa....

ye la kita mesti nak yang terbaik tuk anak2 kita kan..tp No p anto tadika dekat2 sini je rina..jaoh sangat klo nk ke bandar huhu....

December 7, 2011 at 10:28 AM

wow. tahniah akak dan abang. sungguh bertuah risya dapat ibu bapa yang supportive dan sporting

December 7, 2011 at 11:00 AM

yeay..boleh la belanja diri sendiri kuih 3 biji seringgit...:)

sy pun cadang nak hantar anak ke tadika camni sb x pandai nak ajar sendiri...tp x mampu...huhu...maybe sy kena cari jln lain...

December 7, 2011 at 11:05 AM

congrats, sume dpt hadiah...

December 7, 2011 at 11:09 AM

Tahniah Rina.. bagus hantar ke SR dan yg penting juga as a parents kita pun kena selalu gunakan bahasa Inggeris kalau mahu anak kita boleh berbahasa Inggeris.

December 7, 2011 at 11:16 AM

ni mak abah dia yang lagi vogue~~keh keh~~

December 7, 2011 at 11:34 AM

yang femes pasni - risya lah! hihi~

December 7, 2011 at 11:37 AM

bestttttt..hee!

ira la yg teka slh tu kan..ekkekeke..;p

akk cantik apaaa...thats y blh menang..hihihi..;p..sedondon tu penting..heeeee

smart reader mmg bagus kan tp mahal sikit la..3thn ke akk hantar risya kat sn?

December 7, 2011 at 11:46 AM

Wah, bestnya siap dapata trofi lagi yer, tapi saya memang terpikat sungguh dengan fesyen polkado itu!cantik dan sedondon;)

December 7, 2011 at 11:59 AM

Banyaknya dapat hadiah. Memang sporting abis dengan rambut afro tu. Congrates!!

December 7, 2011 at 12:09 PM

peehhhhhhhhhh

mmg kamu sepadan.. sebab tu terpilih..
kalaulah s, reader dekat kawasan ayu, sure ayu hantar umai..

tahniah buat kamu sklrg..

December 7, 2011 at 12:21 PM

tahniah.. ;)
bila kita support sesuatu event pasti akan ada sesuatu untuk kita.. hehehe...

December 7, 2011 at 12:21 PM

wah wah wah...dah macam retis..bolot trofi..hehe.

December 7, 2011 at 1:52 PM

Tahniah!!!....Menang hadiah tue...

December 7, 2011 at 1:55 PM

yeayyy, dapat trofi! hehe, congrats then..:)

yeah, smart reader kindergaten gets so many talented kids :)

December 7, 2011 at 2:01 PM

Ingatkan hadiah last tuh utk si peneka tepat. huhu~

December 7, 2011 at 2:05 PM

wah.. cayalah.. org sporting mmg patut dpt ganjarannya.. Tahniah utk rina yang cantik, hubby and risya juga.. akak pernah hantar anak ke smart reader juga.. mmg bagus.. tp takdelah smp 3 tahun.. so takdelah dpt hadiah.. he..he..

alamak sori yer sbb akak salah faham ttg kacang pool haji tu.. nnt kena baca balik entry rina tu utk betul2 faham..

December 7, 2011 at 2:27 PM

Tahniah Rina!!

nti buatla entry pasal smart reader erk.. brp kena bayar semua.. kalau sudila..

December 7, 2011 at 3:05 PM

Sy pnh dpt review tak bgs psl SR. Sy agak isau nak anta anak ke sana sbb ada kwn, anak die stress smpi tak nak g sekolah psl cikgu garang. Homework mengalahkan sekolah rendah. Dari perwatakan ceria, terus jdk anak yg pendiam dan depressed. Sy isau mcm tu.

Eh, walhal Aydin kecik g tp dah sibuk2 eh? Hahahahah!

December 7, 2011 at 3:58 PM

BI saya pun out.

December 7, 2011 at 4:36 PM

rina..wah menang best costume gitu..tahniah..

December 7, 2011 at 5:23 PM

takpe setiap ibu bapa mesti nak yg terbaik utk anak2.tak rugi pun.jgn ikut2 orang.kalau ikut org mmg susah nanti.yg pntg kemampuan kita.wah...berbaloi2 la kan bila menang.tak sesia usaha mencari costume and mix n match ikut kreativiti sndiri.

December 7, 2011 at 5:58 PM

mmg patut ar menang sbb awak ngan hubby awak tu mmg retro abis lagi2 tang rambut tu heee... smart reader mmg bagus sayang jauh dari rumah saya takde transport nak hantar

December 7, 2011 at 6:50 PM

Alamak malu nk kongsi resepi sbb ramai gg terror buat..

Saya kongsi resepi ringkas saya kt sini jela..

4-5 kpg roti potong 4 mcm petak2
1tin susu cair
1biji telur
4sudu besar gula
1sudu kcl esen vanila
Sedikit kismis

Buatnya :
Roti sapu majerin susun dlm loyang
Ambk bekas lain..campurkan semua bhn spt telur..susu cair..gula..dan esen..gaulkan til sebati
Tuangkan dlm loyang yg ada roti td..tggu sekejap n tabur kismis..
Then kukus dlm 1/2 j pkai api sederhana..then sejukkan dulu..msk dlm peti ais..then bru mkn..

Ok x??

December 7, 2011 at 6:56 PM

saya pon low english.
jadi nanti kalau saya ada anak saya nak suruh terror english jugak macam risya comel. hehehe.

December 7, 2011 at 7:27 PM

nt nk anta anak gak lah.tp mesti mahal kan kak.

December 7, 2011 at 8:54 PM

saya pun mahu anak saya pndai bahasa inggeris tp sini tak ada...takpelah pndai ckap speaking jerman pun okelah..haha

December 7, 2011 at 10:27 PM

banyaknye menang..dah agak dah menang best costume, sje tak nak gtau haritu..:P

ajar anak english dari kecik mmg penting kan kak..

December 7, 2011 at 10:50 PM

Terbaek.... Sweet couple ni.... Congrats yea...

Anak mesti pandai speaking kan?

December 7, 2011 at 11:45 PM

bnyaknya dpt hadiah..... apa2 pun tahniah dari dela

December 8, 2011 at 9:37 AM

oohh. dapat best kapel rupenya. suka bangat la tu ea kak. haha =)

December 8, 2011 at 3:28 PM

wah...dapat pearl tu.... :)

tak salah la family akak terpilih..mmg sporting pun..lagi2 bab rambut afro tu..hehe.. :)

December 8, 2011 at 3:31 PM

Tahniah Rina n suami..mmg layak dapat anugerah..sebab sporting gila..akak bila tgk suami Rina sanggup pakai rambut tu dah dpt rasakan betapa sportingnya dia..hehe

Tahniah kat Risya juga..bestnya mcm2 anugerah habis Rina n family bolot ye..tak merasa lah org lain..hehe.

BI mmg penting sgt..

December 8, 2011 at 4:00 PM

tahniah...dpt anugerah dan hadiah tu:)

December 8, 2011 at 5:00 PM

tahniah..bestnya dapat hadiah paling hebat plak tue

December 8, 2011 at 5:00 PM

tahniah..bestnya dapat hadiah paling hebat plak tue

December 8, 2011 at 5:21 PM

Wahh meriahnyaa.. pas tuh menang plak byk hadiah..

December 8, 2011 at 7:48 PM

wahh.bestnya dpt hadiah..best costume couple lg..tp mmg sgt style ar mlm tu..incik papa sgt sporting..nk pkai rambut retro cm tu :p

December 8, 2011 at 9:07 PM

mantoplah hadiahnya especially best couple tu..

risya mmg pandai..:)

December 9, 2011 at 12:18 PM

tahniah ko satu family dapat anugerah.lepas ni risya boleh ajar rina BI, ye ke rina tak mahir BI. cik ina pun tak mahir BI gak.

December 9, 2011 at 6:34 PM

best couple costume category..wah tahniah..berbaloi la berambut afro..hehe

Anonymous
December 14, 2011 at 12:12 PM

Tahniah..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal