HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, April 4, 2012

saya dan purse LV.






Aku kan dah lama berangan nak beli purse memandangkan purse percuma yang aku dapat masa beli susu ibu mengandung dulu dah koyak.
Berangan dulu okk.
Kan dah kata suka berangan. Nak beli barang berangan dulu.


Ada satu hari ni, si fazz tag gambar purse LV kaler hot pink yang sangat menawan kat fb. 
Replica jerlah. Aku belum mampu nak beli yang ori.
Tapi adalah jugak berangan nak melangkah masuk ke butik LV sebenar tanpa gigil dan membeli seketul handbeg LV dengan perasaan seolah-olah membeli sepeket cekedis twisties.
Berangan jer okk.


Saya replica. Tapi saya menawan.


Fazz ni ekceli bekas kawan blog. Tapi beliau dah pencen blog semenjak sibuk dengan bisnes onlinenya.
Boleh tengok pagesnya kat >>SINI
Macam-macam ada.


Fazz ni dok kedah kalau tak silap aku.
Lepas dah pikir dan berangan 3-4 hari aku confirmlah dengan fazz jadik nak beli purse tu dengan dia.
Memandangkan fazz ni cuma agen dropship jadi purse menawan aku tu akan dipos oleh pembekalnya.


Sekarang sampailah part lawaknya (bagi aku kelakarlah).


Kan atas kertas pos laju tu ada alamat pengepos.
Bila aku belek-belek, alamat pengepos (pembekal) adalah berada dalam satu taman dengan aku.
Berbeza nombor rumah dan jalan jerlah.
Apa dahh. Buat penat posmen jer.
Kalau aku jogging gi tempat dia tak sempat menitik peluh pon hehe.



nota-noti:

Minggu ni saya agak sibuk sikit. Jadi mungkin terlambat jengah blog kengkawan :).



43 comments

April 4, 2012 at 9:49 AM

nak beli wallet jugak...wallet riny pon da koyak..hehehehe..:)

April 4, 2012 at 9:57 AM

LV....kawan saya ada beli satu RM4k je...hahahaha

gila ko sebulan gaji tu....xpatut

April 4, 2012 at 9:59 AM

cantiknya

April 4, 2012 at 10:01 AM

wahhhh lv tu hehehe.dekat je rupanya.kekeke.comel pulak.

April 4, 2012 at 10:02 AM

haiyo, nk beli ori memang kene tggu linda gji 6 rbu ke atas le sebulan..x mampu den..cik betty, baik beli terus dari pembekal..haha

April 4, 2012 at 10:06 AM

Kakcik beli beg kecik dengan harga RM10 dan buat sebagai beg duit. :)

April 4, 2012 at 10:13 AM

hakhak...mmg kelakar pon....tp nak buat camne, tak tahu alamat pembekal kan....

jap g nak g jenguk gak la fb dia....

best kan kalo dpt beli LV tanpa rasa gigil....usahkan LV, nak beli levis yg 200 tu pun dah gigil nak bayar...kahkahkah....

April 4, 2012 at 10:40 AM

wah.. cantik kak.. i like hot pink!

April 4, 2012 at 10:44 AM

cantik kaler tu..tp sy pakai yg murah je≥...rm40 tu pon da rs mcm mahal...

April 4, 2012 at 10:46 AM

replika pun still cun ape...janji blh guna...haha :)

April 4, 2012 at 10:54 AM

naseb baik baru beli purse pierre cardin jadi tak tergode. hehehe

April 4, 2012 at 11:08 AM

nice...color tuh mmg hot hehhehe

April 4, 2012 at 11:35 AM

bestnya kak, replica pun replica lah dulu, nanti ada rezeki dapatla yg betul.

April 4, 2012 at 11:37 AM

takpe replika pon replika lah..nak beli yg ori mau puasa sebulan haha..

part peluh tu tak tahan tu rina..haha

April 4, 2012 at 11:40 AM

hehe itu suatu kebetulan! anyway, the purse looks nice in pink colour! :D

April 4, 2012 at 11:55 AM

wow, pink menyerlah..dah tugasnya posmen..hehehe

April 4, 2012 at 12:15 PM

mungkin si pengepos malu nak bersua muka jumpa pembeli! haha

April 4, 2012 at 12:34 PM

kalau akak pakai barang branded, mesti org kata beli dkt pasar malam.. oh, jahatnya orang itu

April 4, 2012 at 12:35 PM

kalau mampu pun tak bli lah bag memahal gitu...byk lg menda lain ble bli.ehehe.dpt yg replika pun dah bersyukur sgt2.lgpun cantik tu kale dia... :)

April 4, 2012 at 12:43 PM

laaa..satu taman rupanya..ehehe...pasni mungkin lg byk la yg boleh dibeli kan :p

April 4, 2012 at 12:46 PM

oh..beli ngan Fazz ye..
ok lah tu. merah menyala..jauh lg dah nampak..hihi. lepas ada rezeki boleh beli yg ori plk..:)

April 4, 2012 at 1:25 PM

Salam ... hihi .. sampai wat entri .. apa2 pun terima kasih naaa ... sudi shopping dekat saya ... hahaha ..

**** dah cukup umur .. kena pencen lah .. hihi .. ermm .. Insyaallah .. jika rajin .. sy cont balik menulis .. sayang la plak tgok blog .. huhuhu

April 4, 2012 at 2:07 PM

Cantik sgt. pink karer gitu.. :)

April 4, 2012 at 2:16 PM

la...kalo tak jimat duit pos tu kan...hehe

April 4, 2012 at 2:20 PM

auuu..shocking pink lagi tu...nice..!! :)

April 4, 2012 at 2:47 PM

kak fazz dok kulim,dh pencen berblog dh kan?

haha mmg lawak,len kali sng la nak beli purse baru,jogging je..:)

sy pernah beli brg replica,beg tgn yg harganya sertus lebih tp etelah di diskaun rm80.pakai 2 3 kali zipnya dh rosak.terus menyesal rasa macam tak nak beli dah brg replica nie..

baik sy beli yg jenama siam or takde jenama harga rm30.puas hati..:)

mungin dh nasib,tak boleh slhkan brg replica,tp tu la kerana pengalaman dh rasa tawar hati..

April 4, 2012 at 2:57 PM

lawa la.. hehehe..:)

April 4, 2012 at 3:00 PM

alahai kesian berpeluh ketiak posmen tu nak menghantarnya

April 4, 2012 at 3:06 PM

@Puan Kutu

yup..ada diceritakan dalam entri di atas hehe..


sy ni pes time nk pakai replica..tgklah kalau ok yg ni buleh thn lama boleh cekau hand bag lak hehe

April 4, 2012 at 3:25 PM

salam

teringin tapi tak mampu.hehe..

selalu lalu kat kedai bonia dan belek -belek je...rm 2000...owh...nantilah..hahahha

April 4, 2012 at 3:44 PM

lawakn kaler ni..nti ada msa sy nk jenguk2 page dia jgkla:)..kot2 ada yg berkenan dihati:)

April 4, 2012 at 3:46 PM

orang yang beli oritu sakit jiwa gamaknyer nak habiskan ribu riban ... kuang.. kuang orang tak derp berduit cam akakni ler... akak replicapun tak pernah beli..
akak jenis nak ori jadi kena beli yang murahnyer jenamaler...

April 4, 2012 at 4:09 PM

Rina, ctk gile yg pink tu. Nmpk class. Even replica tp ok. Kwn sy hadiahkan sy purse Channel. Dah bape thn. Lgsg tak koyak tak pe. Sy pulak jenis lasak. Mmg bestlah. Tp kenapa sy kedekut gak nak beli eh? Syg oh duit! Hahahahah!

April 4, 2012 at 4:18 PM

org x pandang pun purse..
org pandaing isi dalam purse jer:p
hehe
dkat plak umah yg jual tu..
borong abis ler cik betty pasni:)

April 4, 2012 at 4:21 PM

@shark

terasa ahkak tau! hikhik

April 4, 2012 at 4:22 PM

agak2 pasni bila nak beli lagi awak gi joging je kan... hee...
selalu gak berangan beli barang2 branded ni... baru beli hbag tak branded pun along dah persoalkan kenapa mama asyik beli hbag... kalau yg rega ribu riban mimpi dulu jer kui.kui.kui.

April 4, 2012 at 6:32 PM

cantik..kalernya mengancam...

April 4, 2012 at 9:30 PM

heheh... mmg kelakarlah! kalau tau awal2 dah tentu2 cikbetty jogging je pegi sana kan...

April 5, 2012 at 8:20 AM

wah shocking pink.. i like..

April 5, 2012 at 10:23 AM

itu namanya professionalism dalam berbisnis. (walau mmg rasa nak gelak laju laju! hahaha)

April 5, 2012 at 11:12 AM

KESIAN KAT POSMEN TUE...AHKAK YG JUAL TUE PUN TAK TAHU YA...HIHIHI MEMANG KELAKAR..

April 5, 2012 at 3:36 PM

replica pun still mahal ok!

sya punya cuma beli kat psr karat je...huhuuu

April 10, 2012 at 9:42 AM

cantiknya !!! pink !! :D em even tak ori tp mahal juga tuh. sbb LV.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal