HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Thursday, April 19, 2012

mekap.






Dulu-dulu kan kalau pasal pakai mekap aku bolehla dikategorikan sebagai manusia tabah.
Sebelum mekap pakai pelembab dulu bior foundation senang melekat.
Dah tepek foundation sampai liang roma mintak ampun sebab sesak napas, tenyeh pulak concealer.
Yolah. Muka tak berapa nak licin kan.
Lepas tu barula tenyeh benda lain pulak.
Lepas tu kalau nak solat, cuci lepas tu tenyeh balik.
Hadoih. Penat tau tak.


Sekarang ni, bila usia pon dah makin lanjut (oh emonya nak tulis ni).
Anak pon dah berderet-deret (hihi macamler anak aku ramai noo kan).
Kadar ketabahan pon dah berkurangan.
Ketabahan terpaksa dialihkan kepada anak-anak pula.
Maka, aku pon dah tak tabah lagi nak menghadap peralatan mekap.
Apatah lagi menghadap cermin dalam kadar lama.
Kerana tak sanggup melihat kadar kedutan yang makin bertambah (oh emo lagi).


Jadi, sekarang ni paling habis pon aku tenyeh krim siang - tepek bedak sikit - lipbalm kaler pink.
Dah cun habisla tu kononnya.


Tapi. Tapi.
Huhu. Sedih pula bila menengok kesan-kesan cela di muka jelas kelihatan.
Tak mulus dan tak gebus.


Tapi finally, aku jumpa jugak penyelesai masalah aku!
Dengan mekap all-in-one ni aku tak payah lagi nak berusaha keras demi mendapatkan kulit wajah yang gebus dan mulus tadi.
Diala pelembab, diala foundation, diala concealer, diala bedak compact, diala krim SPF, diala krim anti-penuaan (oh sukaaa), diala krim pencerah.
Tenyeh sikit.
Tak sampai 1 minit dah siap.


Akhir kata,
Terima kasih Perfect Beaute Creme.




Kalau korang nak jugak mekap ni bolehla klik >>SINI okeh.



52 comments

April 19, 2012 at 9:13 AM

:) nice

April 19, 2012 at 9:17 AM

nak juga

April 19, 2012 at 9:23 AM

orang pompuan ngan makeup memang xdapat dipisahkn .. hehe :)

April 19, 2012 at 9:25 AM

@Anum

kalau nak klik dekat link sy bagi tu ya :)

April 19, 2012 at 9:32 AM

nak usharlah bedak tue...:)

April 19, 2012 at 9:47 AM

Amboi Rina...klu bab mempromosi brg, mmg berbakat. Hahahahahaha! Cool gile. Sy pun ley terpikat dgn iklan nie tau!

April 19, 2012 at 9:53 AM

@Pok Amai-Amai

practice makes perfect hehe

April 19, 2012 at 9:55 AM

heheh.. minat2... nk mncuba jgk la bdk tu..lg express..lg bgus.. stakat ni lya rjin lg bab2 makeup ni.. tp simple.. just pakai beauty face cream safi rania n bedak kompak.. tang mata eyeliner... tu j la.. kalo tlebih jangok... tpkai gak blusher n eyeshadow

April 19, 2012 at 10:01 AM

amboi. kite pakai moisturiser n bedak ronasutra, lipbalm pakai dalam kete. huhu.

tapi bedak awak ni nampak menarik gak. sat eh kite jenguk.. :D

April 19, 2012 at 10:02 AM

@LYAfrina

samala lebih kurang dgn sy..tp eyeshadow dgn blusher tu mmg sy x pakai dah..krim siang safi rania tu sy x sesuai sgt..mcm melekit rs

April 19, 2012 at 10:08 AM

mase sebelom kawin tabah ye mekap, linda pun x suke sgt mekap byak2..tapi mcm nak try je krim tu..

April 19, 2012 at 10:23 AM

wahh senangnya...bagus2

April 19, 2012 at 10:28 AM

entry ni mesti feedback psl org yg ckp akk mcm da umo 40an tu kn? ;-)

April 19, 2012 at 10:38 AM

rina acikm memang dari dulu tak rajin..tapi uv protek tu mesti guna..ngan lipstik.

April 19, 2012 at 10:44 AM

boley la nk mencuba beauty cream nie ye :)

April 19, 2012 at 12:41 PM

salam

mencari sesuatu untuk menghilangkan jerawat yang degil kat pipi ni..huhu

April 19, 2012 at 12:44 PM

bestnya, saya lagilah, tak boleh beli brg mekap, abis semua anak buat jahanam, tak kiralah mahal ke murah ke

penyudahnya pergi keja tak payah mekap langsung, org tgk pun scary haha

April 19, 2012 at 1:35 PM

comelnye, macam berminat la pulak...

April 19, 2012 at 1:35 PM

wah mmg tgh garu2 kepala cari penyelesaian cacat cela muka nih..

tq cik betty...=)

April 19, 2012 at 2:10 PM

anak dh berderet pun ken jaga penampilan atleast biar sedap mata memandang utk suami... :) wah...bagus gak bedak ni kan...satu hari nanti leh cuba gak..

April 19, 2012 at 2:14 PM

@Syira Qahira

cer try makan ifood..haritu ada adik kawan tu jerawatnya teruk sgt..lps sebulan makan ifood jumpa dia lg dah kering jerawatnya

April 19, 2012 at 2:31 PM

@KhaiRin : anies


hehe..takdala anies..sy x kesahla pon psl tu..apala sgt angka pd usia kan

April 19, 2012 at 2:36 PM

nak.....nak cantik..hehe

April 19, 2012 at 2:36 PM

singgah sini n follow blog kecantikan skali

afasz.blosgspot.com

April 19, 2012 at 2:43 PM

@Tina Othman

HAHA..takpela org scary..nnt boss takut nak marah

April 19, 2012 at 2:47 PM

yer ke kak berkesan..?

dulu pun..sy gila bermakeup..lagi2 time study...

bila dah kerja...tahun pertama..masih tegar lagi tenyeh makeup...tahun yang berikutnya..

tak kuasa dah...tepek krim siang..bedak compact..lipstik sikit...jalan.... huhu..

April 19, 2012 at 2:50 PM

@gadisBunga

sy penah gak pakai bedak ronasutra tu :)

April 19, 2012 at 3:06 PM

@nabilah_2908

samalaaaa hehe..tp kes awak lg naya..lum kawen pon dah malas nak mekap??

April 19, 2012 at 3:13 PM

mcm bagus jer...nanti try tanyo wife dio nak tak...wife pun jenis yg kurang bersolek nih...

April 19, 2012 at 3:15 PM

rasa mcm nak mencuba...nanti kalau mcm bajet ok kakD email ye...

April 19, 2012 at 3:52 PM

semua boleh jadi mudah klo all in one. semoga tetapi sehat dan cantik alami! ngehehehe

April 19, 2012 at 3:56 PM

laju je sy pegi klik.aduh yg dok ada nie pun tak terpakai,cmno nak pakai perfect beaute Creme.hoho..

April 19, 2012 at 4:05 PM

menarik menarik ehehehe~

April 19, 2012 at 4:13 PM

dulu2 mmg rajin nak pakai foundation bagai.. skrg ni, pakai pelembab, calit krim muka, sapu bedak, jalan.. he..he..

April 19, 2012 at 4:13 PM

dulu2 mmg rajin nak pakai foundation bagai.. skrg ni, pakai pelembab, calit krim muka, sapu bedak, jalan.. he..he..

April 19, 2012 at 4:16 PM

kalau izan mmg paling sempoi aje bab mekap2 ni. tak sanggup nak lama2 depan cermin. nnti ada yg kena sound plak.. hehe

April 19, 2012 at 4:24 PM

auch, macam dah terpikat jer bila dengar ayat-ayat dari cik betty ni,,,hehehe

April 19, 2012 at 4:29 PM

Dulu, masa bekerja... rajinlah bermekap... sekarang ni dok bermekap dgn tepung2 kat dapur..

April 19, 2012 at 4:34 PM

menarik...saya pun suka kalau yg all in semua...mudah!!..nak gi ushar..

April 19, 2012 at 6:14 PM

Wahh menarik.. :)

April 19, 2012 at 6:35 PM

errr... tak pakai mekap...

April 19, 2012 at 9:23 PM

hmm kalau tuka2 beauty produk mesti nnt tmbuh pimples :( cik betty takde skin prob ye kalau tuka produk? tu yg kadang2 takut nk cuba2..

April 19, 2012 at 9:46 PM

nak cari kat mana Rina?? kak berminat gak...

April 20, 2012 at 12:54 AM

menarik.....akak pun nak cuba jugaklah....malas nak mngadap cermin lama2...

April 20, 2012 at 4:52 AM

ce tayang gambo sikit kak .. hehe ..

April 20, 2012 at 5:27 AM

ahh setuju lah..brg mekap byk terbiar dlm beg,nk lama2 takut anak2 dan encik ayah tk cukup tabah nk tunggu..haha

berapa harga...bak gambar yg dh mekap :)

April 20, 2012 at 6:27 AM

As salam Cik Betty gebuss :)

Wah, berapa harganye ni? Nnt nak check lah... Tp compact powder byk lg tuh...huhuuu...

Pssst... nnt check entry Homemade nugget tu ye di sini>>>>>> http://my-mindofmine.blogspot.com/2012/04/homemade-nugget-resepi-nuget-cara-saya.html

Nnt buat ye utk anak dara tu ;)))

April 20, 2012 at 7:29 AM

kak. kite skang pakai krim sian dengan bedak je ha. malas nak nak berfaoundation bagai. hehe :)

April 20, 2012 at 8:57 AM

ada baca tadi kat situ.
1 minit je boleh siap mekap.

April 22, 2012 at 5:38 PM

awk ada natural beauty, klu tak makeup pun takpe....lain lah cam sya ni...huhu, hantu pun lari...

April 30, 2012 at 7:03 AM

muka saya berminyak...saya pun tengah cari bedak yg sesuai :))

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal