HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, April 2, 2012

mirror mirror dan piano.





Morning. 
Pagi ni hujan.
Aku pulak macam terkena penyakit.
Penyakit monday blues kata omputeh.
Padahal penyakit malas huhu.
Standardla kalau ujan macam syoknya kalau boleh lepak atas katil.
Tapi apalah daya kan.
Kerja-kerja di rumah harus dilaksanakan dengan jayanya.
Apa, ingat kerja surirumah boleh curik tulang sesuka hati ke?
Curik tulang update blog kejap takpalah HEHE.


31 mac haritu genaplah umur risya 7 tahun.
Takda besday party, takda kek harijadi, takda hadiah.
Thanx buat yang wish kat fb.
Nak buat kek banyak peralatan takda.
Oven aku pon dah biol.


Just bawak risya jalan-jalan.
Makan-makan kat stulang lepas tu tengok wayang.
Kitaorang tengok movie mirror mirror tu.
Mulanya risya nak tengok citer zizan jangan pandang-pandang tu.
Tapi kitaorang hasut dia tengok mirror-mirror HEHE. 




Citer ni pasal snow white.
Tapi lain sikit jalan citernya.
Dalam citer ni snow white yang selamatkan putera.
Kiranya snow white kuatlah. Putera dia badut sikit.
Julia Roberts jadik mak tiri jahat yang ada kuasa sihir.
Masa ending dia, Snow White nyanyik lagu hindustan versi omputeh.
Kesimpulannya, aku sukalah citer ni.
Aku? Besday sape ni?
Ok. Salah.
Kesimpulannya, risya suka citer ni.


Encik papa kata nak beli piano kanak-kanak yang macam kat bawah ni untuk risya.
Harga dalam 100 lebih.




Aku rasa macam tak berapa berbaloi.
Baik beli piano betul.
Aku risau satu hari jer piano tu ada rupa piano.
Esok lusa mungkin dah rupa lain. Kaki piano jadik pedang, butang piano buat masak-masak dan lain-lain yang seriau aku nak mikirkan.
Satu lagi, aku takut pening dengar bunyik ting-tong ting-tong secara tak ketentuan hala.
Lainlah kalau encik papa nak buat bilik kedap bunyik kat rumah ni.
Oh ya. Aku memang ada masalah kefobiaan terhadap bunyik yang berterusan macam bunyik game angry birds tu. 
Sungguh menjengkelkan.

39 comments

April 2, 2012 at 10:03 AM

:) piano betul mahal kan???

lagi bagus sound dia lagi mahal

April 2, 2012 at 10:09 AM

@azam

piano betul lagi mahal..tp boleh pakai sampai tua..yg ni takut tahan 1 hari je huhu

April 2, 2012 at 10:37 AM

happy belated b'day to risya dear...moga menjadi anak yang soleh & beriman & diberkati hidup di dunia & akhirat

April 2, 2012 at 10:47 AM

Selamat hari lahir risya.. semoga jadi penyejuk mata dan hati kedua ibu bapa.. :D

April 2, 2012 at 11:24 AM

happy birthday Risya!!

April 2, 2012 at 11:27 AM

happy belated birthday yang ke 7 tahun risya, semoga menjadi ank yg solehah, smoga menjadi anak yg bijak pandai. cepat besar ye. blh tlg mama update entry. hhehehe.

April 2, 2012 at 11:59 AM

aa ah..kalau beli piano betol, boleh mama risya tumpang main sma..silap2 mama risya yang kongker piano tu..hahah

April 2, 2012 at 12:00 PM

nak gi nengok mirror mirror gak la. yg jadi snow white tu katanya anak phil collin ek?

April 2, 2012 at 12:00 PM

happy birthday risya..seronok jugak risya dapat menghabiskan masa dengan keluarga diharijadinya

April 2, 2012 at 12:55 PM

happy belated birthday risya...nk tgk cite tu tp lom ada ms la

April 2, 2012 at 1:01 PM

hahaha...cik rose pun fobia bunyi...suka suasana sunyi...tenang sikit...movie tue cam best jer...boleh layan nanti..

April 2, 2012 at 1:16 PM

bestnye mirror mirror. teringin nak tengok!

April 2, 2012 at 2:42 PM

hehe..nasib baik risya xde banyak bunyi,,kiranya boleh berkompromi lagi ngn mama nak nk tgk mirror mirror..

lagu hindustan di omputihkan..cam menarik je..lagu ape je tu ye..ni yg rasa tetiba nak tgk movie ni

April 2, 2012 at 2:48 PM

tapi sekarang bukan kat aiped pun dah ada piano ke? gitar, dram, pun ada. kehkeh!

April 2, 2012 at 2:56 PM

@gadisBunga

hikhik..piano ada kat tab..bising jerr..bingit!

tp risya x suka main pon..dia lg suka main game yg mencabar sikit

April 2, 2012 at 3:02 PM

Happy belated birthday Risya...

Better jugak belikan dia the real piano...or masukkan dia ke kelas piano

April 2, 2012 at 3:14 PM

Happy Belated Birthday Risyaa...:)
lamenya dah tak singgah sini..

April 2, 2012 at 3:21 PM

@eLL

phil collin pon ahkak x kenal hikhik

April 2, 2012 at 3:30 PM

@Daddy Ziyyad

tula..sy pon ada angan-angan nk masukkan dia ke kelas piano tp tula masa sekolah sekarang pack sgt..kesian dia takut penat

April 2, 2012 at 3:32 PM

hujan lebat di monday blues.. wah! boleh buat tajuk lagu ni dan muziknya dialunkan oleh Risya dgn piano baru.. amacam?

April 2, 2012 at 3:34 PM

Happy belated birthday Risya...
Kalau beli piano baru yg betul makan 8-10 ribu Rina.

Kakak suka dengar bunyi piano.

April 2, 2012 at 3:43 PM

@Kakzakie

tula kena tunggu besday risya umur 21 tahun br beli HAHA

April 2, 2012 at 4:09 PM

happy belated birthday buar risya... samalah dgn munna klu nak beli hadiah brg pikir banyak kali ..sebab anak satu hari je brg mainan diorg dah boleh bertukar rupa dan bentuk

April 2, 2012 at 4:20 PM

heoy belated besday buat risya.oklah tu dpt jalan2n tengok wayang..murah gak harga piano tu,tp lebih sesuai utk zikry rasanya.klu untuk risya beli piano yg betul2 punya.haha..

besday aiman hari tu pun tak beli kek,takde besday party.cuma tok wan je belikan kek.jimat2.haha..

April 2, 2012 at 4:42 PM

selamat hari lahir untuk risya..

April 2, 2012 at 4:52 PM

happy belated besday risya.....

piano kanak-kanak mama risya takleh tumpang main....piano betul baru blh main......kann?? kekeke....

April 2, 2012 at 4:56 PM

dulu selalu berangan nak main piano..tp mahal la..hehe

April 2, 2012 at 4:58 PM

best eh mirror mirror?nk tgok jugaklah nnti hehe~

April 2, 2012 at 6:24 PM

huhu.. hrga piani tu mahalkan..klo beli..msti manfaatkan...

wah..lya pon teringin nk tgk mirror2 ni..

April 2, 2012 at 6:44 PM

harga piano mmg mahalkan cik betty. betullah.. izan pun kalau dengar bunyi yg non stop rasa nak luruh je jantung ni.

hmmm... nmpknya kena request en papa buat bilik utk main muzik lah camni... hehe...

April 2, 2012 at 9:00 PM

happy belated birthday risya..

umai dh lama suruh ayu beli vcd mirror..
nanti ayu cari

April 2, 2012 at 10:16 PM

happy birthday risya...semoga jd puteri yg solehah...

betul la rinna,bebudak ni bukan pndai jaga brg...

masuk kan kelas piano je kot better

April 2, 2012 at 11:11 PM

wah, dah tgk ye, dahlah minat sangat dgn julia roberts, tunggu cd keluar jelah nanti

April 2, 2012 at 11:14 PM

salam kenal tuan blog..
suruh papa risya belikan piano yg betul satu..ble mama risya tumpang sekaki..hehe

April 2, 2012 at 11:27 PM

Nak tengok miror2 gak...camana la julia roberts jadi jahat gaknya...

April 3, 2012 at 12:09 AM

nak tengok cerita mirror mirror jugak !! hehe. sbb nampak macam best. tak sabarnya !! :) btw, berbaloi beli piano kalau ada yg betul2 nk main :) hehe :)

April 3, 2012 at 4:10 PM

kesian risya x dpt tgk zizan..hihi happy belated bday risya.. k.betty.. beli dulu piano kecik tu tgk dia minat ke x main piano.. huhu kang beli mahal2 dia dah xnak main.. jd hiasan je pulak.. :-)

April 3, 2012 at 11:56 PM

hepy belated besday utk risya.
kalau beli piano betul kena hantar risya gi kelas piano sekali baru la tak sakit telinga bila dengar bunyi2 tak tentu hala hee...
satu lagi bunyi yg boleh bikin sakit telinga selain bunyi angry bird ialah bunyi gitar yang tak keruan haaa...

April 4, 2012 at 2:24 PM

ha..kan betul best cite ni..sy tgk iklan je tp dah teruja nak tgk...

Happy Belated Birthday Risya.. :)

bab piano tu....rasanya setuju dengan akak...hehe.. :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal