HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Friday, April 6, 2012

gurauan saiz.






Semalam petang kan kitaorang keluar hantar stok kat kedai.
Lepas tu pegi makan-makan.
Ada satu kedai ni (ekceli ianya adalah sebuah van) jual nasik lemak.
Agak glemer konsep kedai van ni kalau kat jb.
Kat tempat lain aku kurang pastilah.


Lepas belek-belek lauk, aku setujulah dengan cadangan encik papa yang dari haritu dok ajak makan kat situ.
Lepas tu kan masa budak kedai van tu cedokkan nasik lemak untuk encik papa kan boleh pulak dia sakat suami aku.
"Nasik ni misti tak cukup kan untuk abang kalau tengok saiz badan", sambil sengih-sengih.
Aku yang dengor ni macam tersentap sket tapi memandangkan bukan aku yang dia sakat maka aku sengih saja.
Encik papa pon ok jer aku nengok.
Takda tanda-tanda sentap.
Encik papa sengih-sengih juga sambil kata "ha, tula memang macam tak cukup".


"Ha, nasik ni misti cukup untuk akak", kata budak kedai van tu lagi setelah cedokkan nasik aku.
Aku sengih jer.
Memanglah cukup.
Aku kan kecik.
Kantung makanan pon keciklah.


Lepas tu aku mintak lagi sepinggan nasik lemak kosong untuk zikry.
Masa nak bagi nasik lemak tu boleh plak dia cakap lagi "ele, ni nak cover line jerkan. Bukan untuk anak kan tapi untuk abang tu kan".
Eh. Budak ni.
Karang orang makan nasik lemak.
Ko makan pinggan.



Encik papa saya di masa mudanya. Selim-melim, berleher jinjang. Adatlah dah kawen dan beranak-pinak misti ada spare tayar sana-sini menandakan hatinya senang dan mempunyai isteri yang pandai masak. Eh ye ke? *Hakhakhak macam tipu jer*


nak order perfume aura klik >>SINI yup.

42 comments

April 6, 2012 at 2:53 PM

:) xsuka gurau macam ni....hehehehe

sensitif la.....

April 6, 2012 at 2:57 PM

Budak tu terlebih ramah tu. Kena dengan orang yang tak tahan bergurau, mahu kena balik ke dia. :)

April 6, 2012 at 2:58 PM

kuang asam punya mulut......
nak sakat org pun agak2 ler.....
lebih2 plak.....

ee menyampah org mcm ni....

April 6, 2012 at 3:04 PM

hensem la kak ms muda2 dulu... sik baik tak termengorat dulu hehehe

pandai msk tu extra tp pandai amik ati tu...terlebey extra..

April 6, 2012 at 3:13 PM

Hensemnya incik papa sebelum kawin...patutlah cik betty tergoda....hehehe

April 6, 2012 at 3:17 PM

@Cik Rose Cute

HAHA..time ni sy lum jumpa dia lagilah..sy jumpa dia mmg suda besarrr huhu

April 6, 2012 at 3:18 PM

kalau akak pun sentap.. tp dlm kes akak mmg akaklah yg akan jd mangsa kena kutuk tu.. mmg lagi sentaplah.. suka hati orglah nak makan banyak pun.. bukannya mintak free kan..

April 6, 2012 at 3:20 PM

kemain mulut budak tu~~insuran takde kah?

April 6, 2012 at 3:21 PM

@bujal X

ada kot sbb tu berani mulut cabul HAHA

April 6, 2012 at 3:29 PM

amboi-amboi-amboi kemain lagi mulottttt bergurau macam kenal-kenal lama dah. tanak pergi lagi makan kat situ

April 6, 2012 at 3:40 PM

Hahahahah....nape entry Rina nie tiapkali baca...sy mst sengih sorang2 dpn pc? Hahahah...ade je idea nak melawak kan? Susah oh nak bt org ketawa. Hahahahah...tgk komen sy, mst ade je hahaha dalam ayat. Hahahaha!

P/S - Ouh, En.Papa peminat Liverpool ka? Mcm suami sy...

April 6, 2012 at 3:53 PM

budak tu x pandai bergurau la.....


suka ayat yg last tu.....kekeke...

April 6, 2012 at 3:57 PM

@Pok Amai-Amai

dia peminat bola ke? HAHA

fara,sy suka kalau awak terhibur HEHE

April 6, 2012 at 3:58 PM

kacaknya en papa masa muda.sekarang pun still kacak..:)

aduh budak tu tak tahu berniaga agaknya.patutnya tak bley keluarkan statement sentap.klu mulut longkang camtu mau lingkup bisnes.hahaha..

April 6, 2012 at 4:11 PM

amboi..amboii..lezerrnya mulut tu
kang sumbat makan sambal nasi lemak baru tau :)

April 6, 2012 at 4:14 PM

kalau saya mesti sentap kalau org ckp mcm tu, suka lah kan nak byk ke sikit ke

April 6, 2012 at 4:28 PM

terlebih ramah itu budak..nasib tak makan pinggan sebijik..

April 6, 2012 at 4:29 PM

akak makan katne??kelmarin sy dgn kgkawan ada jgk mkn dkt gerai van yg jual nasi lemak sedap dekat area stadium larkin.sedap nasi lemaknya.abang2 dekat situ pun jenis suka menyakat.hewhew~

April 6, 2012 at 4:47 PM

amboi mulut...esok2 dio laser lagi kasi sumbat itu nasi lemak dalam mulut dio...hehe

April 6, 2012 at 4:52 PM

ngengong akak nasik lemak...

April 6, 2012 at 5:24 PM

laser jgk budak tu ekk..besalah org laki bila dah kwen ni, bini peknen 9 bln je, tp dorang peknen sepanjang tahun..hehe

April 6, 2012 at 5:30 PM

selamba jer budak tu ya dia dah kenal biasa ke dengan keluarga awak sampai berani gurau gitu...
wah dulu2 mmg en. papa slim gilakss ya tapi sekarang... comell.
orang lelaki kalau berenti merokok akan naik berat badan kot

April 6, 2012 at 5:34 PM

@sizuka[Izzati]

dekat-dekat umah akak jer :)

April 6, 2012 at 5:35 PM

@wanie amerie

HAHAHA..benarrrr sekalikk

April 6, 2012 at 5:35 PM

@gerhana luka

masaelahnya encik papa sy masih merokok huhu

April 6, 2012 at 5:36 PM

@Rapunzel Cikilolo

itu budak laser adalah pemuda HEHE

April 6, 2012 at 5:36 PM

dgn customer pun dia buat gurau camtu haishh...

April 6, 2012 at 6:59 PM

suami saya selalu org ckp mcm tu

dia ckp biasalah makan beras apa semua menjadi...dulu saya selim...


la ni saya dh nk same size dgn enik ayah so far belum jumpa lg org mcm tu..kalau tk saya jeling manja dia tau...

April 6, 2012 at 7:20 PM

tu kira terlebih peramah pulak...silap haribulan, pinggan masuk dalam mulut...hehehe

April 6, 2012 at 9:12 PM

amboi kemain lagi mulut dak tu yer..kalo dia sakat linda mcm tu memang kene simbah dgn sambal le dak tu..err..ter emo plak linda ni

April 7, 2012 at 11:52 AM

hik hik hik macam pernah kena je dekat aku ni...

April 7, 2012 at 1:27 PM

hampeh nye gurau!

klu sya kena, itu last lah mkn situ... grrrrrr...

mesti nasi lemah Dahlia kan...

April 7, 2012 at 6:39 PM

As salam,

Hola Chica!

Lama tak kunjung ke sini... Budak tu pun, agak-agaklah kan... Macam hina sifat org lak... Nak bergurau biarlah bertempat kan :)

April 8, 2012 at 12:39 AM

ewah-ewah, gurauannya bukan main lagi. hehe tapi klo orang yang steady and cool always, gurauan semacam itu akan dipandang biasa-biasa je! eh, transformasi semasa memang seperti itulah. :D

April 8, 2012 at 6:38 AM

nasib baik suami rina sabar, kena ngan orang tak tahan bergurau mau budak kena jerkah tak pun kena makan pinggan : )

April 8, 2012 at 11:22 AM

budak tu nak gurau niat nk beramah mesra la tu..hehe..tak kesah la kan gemuk ek kurus janji bahgia tadak org nak kaco idop kita ye dak :)

April 8, 2012 at 1:54 PM

amboi budak tu overnya bergurau. Cik betty tak rasa nak tampar-tampar ke mulut dia tu? hahaha

April 9, 2012 at 10:12 AM

peh ni leh bikin panas line ni...ku kenyek2 kang mulut dia tu

April 9, 2012 at 7:47 PM

budak tu mmg nak kene debik tu. adeh~

April 10, 2012 at 9:39 AM

haha, tp bg saya gurauan macam tu kasar dan tak sesuai untuk customer. hehe. handsome suami akak... kurus kering nya. hehe. takpe, dah kahwin..mesti mau naik maaa. akak maintain slim..apa rahsianya ??hehe :)

April 13, 2012 at 11:07 PM

ishk..kalo chii..mmg kena da budak tu..

ehem..org kata kalau suami dr kecik jd besar..tnda dia sgt eppy..eeheheh..alhamdulillah :)

April 17, 2012 at 1:13 AM

huuu nak gurau blh tp kalo over sgt gtu mcm nak kena penyepak je..hee ;p

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal