HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Friday, June 22, 2012

sutoku bukan sudoku






Hai korang.
Dah masuk bulan syaaban dah ek.
Aku ingat bulan ni aku nak pose sunat banyak-banyak.
Semalam aku pose.
Bukak pose lepas teguk sarsi aku terus sambar mende alah sutoku.
Aku tak sure lah nama dia sutoko ke sotoku ke tapi yang penting bukan sudoku.
Kira cam appertizerla kuhnunnya haha.
Tah papela appertizer makan junk food.
Abis takda kurma sutoku pon jalanla.
Yang penting dia adalah sedap.
Ah semua junk food memang sedap.
Ada ke junk food yang tak sedap?


choclairs nye botol sotoku dapat nama kansss lumrah doniyaa

Pes time makan junk food ni last month kut.
Masa tu si papa beli kat sabah.
Yang dalam botol ni dia pow kawan dia punya haritu.
Kaki pow ropenya somi aku ni.


Apa pon makan junk food adalah tak bagus.
Terutamanya untuk kanak-kanak.
Maka haruslah kita makan ini dengan sembunyi dekat dapor ya.
Anak kita bagi sikit je sudahhh.
Kikiki.


nota-noti:
Petang nanti aku jalan rumah korang yaa. Rindu nak ngendap korang watpe. Semalam-semalam adalah beberapa yang sempat aku ngendap. Ada yang sempat aku komen ada yang tak sempat. K bai.




34 comments

June 22, 2012 at 9:43 AM

morning rina

tak penah makan benda alah tu, bestnya dpt puasa smlm, kita tak puasa

rasa rugi sangat, ingat bulan ni nak puasa sunat byk2 jugak, dpt pahala selain persediaan nak sambut ramadan kan

June 22, 2012 at 9:58 AM

suka2...sy pn suka mkn ni...owh...sutoku nmanya..ahahaha!!!tau mkn je slama ni :P

June 22, 2012 at 10:09 AM

ape kebanda ni.. xpernah nampak n makan pon.. atau pernah makan tapi xtau ape kebenda alah ni.. :)

June 22, 2012 at 10:17 AM

salam..

nampak macam kuih belah rotan je ni..

June 22, 2012 at 10:48 AM

suka jugak..dlu adik ada gi sabah..beli banyak..plastik dia besar gabak..sedap..tak tahu nama dia gitu..hehehe

June 22, 2012 at 10:56 AM

Sutoku? Mcm nama Jopun!

June 22, 2012 at 11:40 AM

jemput singgah rumah den potang kang...kbai...hahahahaha

June 22, 2012 at 11:53 AM

ralit dibuatnya kalau makan junk food terus-terusan. :D anyway, Sis Rina, how about the taste?

June 22, 2012 at 12:16 PM

sutoku? apebenda tu? 1st time dgr..tgk rupa macam amplang pun ya..ekekeke

June 22, 2012 at 12:27 PM

kite suke keropok roda. ringan. kalau beli boleh amik banyak2 sebab ringan. makan sambil tengok tv - tak sedor abis sampai tinggal serdak.

pastu teguk air byk2 sebab byk MSG - dehydrated. hahah!

June 22, 2012 at 2:32 PM

@Rtp Farra Arisha

rasa sotong pedas tp x pedas sgt hihi

June 22, 2012 at 3:27 PM

Kat Sabah memang banyak 'kopok' tu, tapi kakcik tak pernah beli bila ke sana. :)

June 22, 2012 at 3:29 PM

kikikiki... gelaks sampai sakit perut.. betul tu jajan budak2 tak elok makan mak budak takpe... tu yang budak2 marah tu.

June 22, 2012 at 3:41 PM

salam rina..nampak sedap tu..acik pernah jumpa kopok jagung je yang bentuk macam tu

June 22, 2012 at 3:51 PM

wahhh tak penah jumpa pulak makanan camnih.bila tgok gmbr nmpk mcm tauhu kering.hewhew.

sy pun berazam nak puasa bbyk bulan ni :)

June 22, 2012 at 4:04 PM

saya pun pernak makn ni. lama dah dulu.. tp susah nak jumpa la

June 22, 2012 at 4:11 PM

hehe.. sonok dapat puasa...=D

jom baca kejap..=D
http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

June 22, 2012 at 4:13 PM

Ohoho... pandai sorok dgn anak ye Rina. Mummy makan sorang-sorang kat dapur anak-anak tak tahu ye..

June 22, 2012 at 4:29 PM

ooo...sal pun pernah makan sotoko ini. sabah bah

June 22, 2012 at 4:44 PM

ecah suka giler mkn sutoku ni kak sedap hehe

June 22, 2012 at 7:36 PM

Amplang ke ni? Kalu amplang tak apa mkn byk pun.

June 22, 2012 at 9:14 PM

Nampak sedap.. Nur tak pernah dengar dan rasa..

June 22, 2012 at 10:22 PM

Kak rina yg beauty, tu macam amplang je..mmg bnyak jual kat sabah.. Origin drpd tawau, tapi kat kk pun bnyak jual gak..

Selalu beli kalau balik kmpung, member2 suka..

June 23, 2012 at 12:50 AM

Makan sutoku sambil buat sudoku..pantun sekerat..hehe..

sekali-sekala layan junk food memang best, akak suka yg evergreen, everlasting..TWISTIES..sejak zaman kanak2 lagi ada..

June 23, 2012 at 1:20 AM

Akak betty. Aku mmg prnh gak beli keropok ni kat sabah masa site visit last year. Tp dh dpt smbutan la kat rumah.

Pakat dengan diri sndiri je perabih. Huahua.

June 23, 2012 at 11:09 AM

sutoku tak pernah pulak makan. jajan rota tau lah. hehehe :D

June 23, 2012 at 6:56 PM

kenyang ke takat makan mende alah ni?

June 23, 2012 at 10:26 PM

Salam kenal, akak kadang2 beli jugak benda ni...bagi mengisi masa lapang

June 24, 2012 at 4:01 PM

wah sodap!! kena bg saya sikit ni kak !! hehe. baru tahu ada makanan nama sutoku...hehe

June 24, 2012 at 6:35 PM

ye la 1st time tgk...makanan jepun ke??

June 25, 2012 at 4:58 PM

rasanya memang sedap..ada rasa masing-masing sikitkan..rangup cam makan keropok

June 26, 2012 at 3:25 PM

tak penahnya sha makan or tengok menda ni....sedap ke?

June 26, 2012 at 5:07 PM

Sedap ke cik betty? CR tak pernah beli..nanti nak try belilah hehehe lama tak jenguk sini..

June 27, 2012 at 11:49 AM

mcm rupa keropok ampalang pun yer juga... huhu.. :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal