HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Friday, June 8, 2012

From JB to Gong Badak, Villa Sri Mayang






Kalau bukan sebab papa ada keje dekat Terengganu, mungkin sampai bebila pon aku tak merasa menjejak kaki kat Terengganu.
Ehhh. Aku penahla gi Pulau Kapas dulu.
Tapi dah berkurun lama dah.


Kami bertolak hari Ahad (3 jun 2012) <--- wajib catat ni untuk kenangan masa tua kelak. Harus dicatat sebagai tarikh hari ini dalam sejarah
Cadangnya nak tolak 6.30 pagi tapi lajak sampai 8.30.
Standard arr. Janji melayu.
Breakfast dulu kat restoran zai, jumpa opismate papa dekat sana sebab kami nak pegi secara konvoi. Opismate papa, sharul bawak isteri dan anak dia jugek.
Opismate papa yang lain pon pegi gak tapi derang tak bertolak ngan kitaorang jadi derang takdalah dalam ini cerita hokeyy.


Kitaorang pilih jalan dalam menyusur pantai mersing - rompin - pekan - kuantan.
Best ikut jalan ni sebab boleh tengok pemandangan.
Asal nampak laut je cam jakun seketika dan sibuk tunjuk pada bebudak tu nampak tak laut lautt.


peta gugel ni entah sape punya mintak halal yaa


Aku nampak banyak benda menarik tapi tak sempat pulop nak capture.
Kang asyik berenti kang minggu depan pulak baru sampai terengganu.


Masa sampai kuantan singgah jap makan tengahari.
Keciwa hatiku kerna restoran yang kami singgah tu takdak ikan patin masak lemak tempoyak.
Tapi takpelah. Takda rezeki la tu namanya T__T.
Lepas dah makan-makan kitaorang gerakla semula.
Boleh plak tak jauh dari situ aku nampak restoran dengan besar-besar papan tanda ikan patin lemak tempoyak. Meleleh jela air lior tengok papan tanda.


Tak lama lepas tu sampaila kitaorang kat terengganu.
Tapiii nak menuju ke Gong Badak tu boleh tahan kembang dan kebas punggung dibuatnya.
Akhirnya, dah dekat maghrib barula sampai ke destinasi yang dituju iaitu Villa Sri Mayang.
Kitaorang duk sini sebab UTM suruh duduk sini. Lagipon dekat dengan UMT, tempat papa nak meeting besoknya.


Kedatangan kami disambut mesra oleh kawanan lembu.


Pagi lepas breakfast laksam kat depan villa.

Villa ni okla murah. Sesuai untuk golongan yang nak pegi bercuti dengan bajet ciput.
Bilik yang kitaorang dapat harga RM95 satu malam.
Biliknya kecik sikit macam sendat je bila dah isi 4 orang manusia kat dalam.
Bilik aku ada aircond, ada tv, ada bilik air sendiri, ada nyamuk sekor.
Pakej sekali dengan water heater rosak dengan bilik sapu sendiri (kehkeh konon tak suka kotor-kotor cehceh macam pembersih sangat je kau kan).
Tapi yang best ada Wi-fi weeewee.
Sarapan tak disediakan jadi sila terjah ke warung-warung berdekatan untuk mentekedarah.
Kalau nasib tak baik dapat bilik yang bilik air kat luar. 
Aku tengok kat brosur dia ada bilik yang besar tapi mahal la sikit.


Nak tempah kalau, pegila cek website derang : www.villasrimayang.com.my


Nanti-nanti aku nak sambung lagi citer gi terengganu ni tau. Untuk kenangan masa tua gak lahhh hihi. Ni baru terengganu ni kalau pi cuti obersea tah sampai taun depan dok update citer tu je kan ngehngeh.


33 comments

June 8, 2012 at 10:32 AM

sy pun dh bertahun x g t'ganu...bawak balik kopok lekor x??

ikan patin tu rasanya femes kat temerloh.....

June 8, 2012 at 10:32 AM

Boleh nampak lak nyamuk sekor tu! :)

June 8, 2012 at 10:38 AM

wahhhh JJCM gitew ya

June 8, 2012 at 10:54 AM

best nye g terengganu.. dpt jalan juge kan kak.

June 8, 2012 at 11:02 AM

nasib baik sekor jer ada nyamuk..ema pun jakun gak kalau lalu tepi laut..terus buka tingkap sampai habis..dan kasi wat keluar kepala..

June 8, 2012 at 11:16 AM

best tau pergi KT. saya pernah pergi sekali. kalau tak kerana ada interview dan exam kat sana, tak tahulah bila nak jejak. ramah tamah org KT.

June 8, 2012 at 11:24 AM

kite pon baru sekali sampai ganu. hehehe.

eh kite tak makan ikan patin. kalau balik kampung selalu je pakcik bawak sebab dia duduk pahang. tapi pandang sebelah mata je lah. keh keh


p/s : tak dapat email pon. huhuhu

June 8, 2012 at 11:43 AM

teganu ni makan dia la sedap. tapi ikut org jugak la. cuma bagi saya, ye, makan dia sedap. heheh.

*apasal saya baca brosur nampak cam dinosaur eh? mataku kero dah ka?

June 8, 2012 at 1:28 PM

akak betty :) singgah sini. mane kopok leko?

June 8, 2012 at 2:15 PM

akak oh akak.
password dah tukar eh?
takley masuk pon. huhuhu

June 8, 2012 at 2:54 PM

ada wifi ^.^ ... tu yg semangat sbb dpt on9... hehehe

June 8, 2012 at 3:17 PM

wahh syioknya jalan2 cuti kat terengganu.... pasti banyak tepat yang menarik tu kan.. mahal juga ye satu malam rm95.. hehehe

June 8, 2012 at 3:50 PM

seekor je nyamuk kat situ..best :)

ramai ke gannu..tak jumpa yus ke

June 8, 2012 at 4:36 PM

Awak, jgn lupe singgah warung Pok Nong yg hebat tu!

=D

June 8, 2012 at 6:46 PM

pergh.. hensem gile "penyambut teamu" kt villa tu.. hehe.. terengganu memang cantikkkkkkkk :)

June 8, 2012 at 6:47 PM

ohohohoho... jalan jalan time...

June 8, 2012 at 7:16 PM

wahhh bestnya cuti2 malaysia ;)

June 8, 2012 at 8:23 PM

Hehe.. suka ayat yang last tu.. :) Oversea dekat je Rina.. sebelah tambak Johor je.. :)

Tak sabar nak baca full story percutian nih.. Cepat2 ye update.. Naik sek akak dah busy.. susah sikit nak BW..

June 8, 2012 at 9:56 PM

wahhhhhhhhhh

syok habis bcuti kesana..
ayu kalau ada rezeki mmg akan kesana.. cuma tarikh belum tsedia..

June 8, 2012 at 11:03 PM

hehe..saya bukan takat oversea..terengganu dan negeri2 belah utara tu semua belum jejak...

tk sabar nk tunggu entry berikut.. apa yg best? makanan yg Best? apa yg pelik? apa yg wajib lawat?

June 8, 2012 at 11:18 PM

hahaha.. ayat yang last tu..
betullah.. mau 3 4 entry tak habis nak cover bercuti ke luar negara..

June 8, 2012 at 11:47 PM

ada jugak yg menyambut ok ler tu hahhaa

Anonymous
June 9, 2012 at 3:35 AM

zaira aku pun selalu sibuk tunjuk laut, sapu bilik hotel hakhak.tak reti pulak nak tgglkan sepah2 kan..diana

June 9, 2012 at 9:43 AM

wah cuti2 malaysia ke? bestya

June 9, 2012 at 2:22 PM

rine pun dah lama tak g trengganu..rasanya ada dah 3tahun..huhu

June 9, 2012 at 5:27 PM

mcm menarik gak villa tuh yer..harga pun agak berpatutan...

June 10, 2012 at 2:21 AM

untungnya dapat jalan2 p terengganu. mengidam jugak nak p sana, tapi tak tahulah bila. :D

June 10, 2012 at 8:38 AM

Travel by car memang seronok esp. jalan tepi laut..pemandangan cantik..

June 10, 2012 at 5:06 PM

rugi rasanya kalau tak makan ikan patin masak tempoyak..

meleleh air liur!!...

June 12, 2012 at 10:00 AM

Kalau Singgah Kuantan...mesti pekena Ikan patin masak tempoyak..rugi cik betty tak merasa hihihi...tak per beli sendiri ikan patin pastu masak...

June 12, 2012 at 11:53 PM

walau dah bertahun saya jadi wife orang tganu tapi masih tak puas2 nak jelajah tganu sebab banyak tempat dan makanan yang best2

June 13, 2012 at 10:32 PM

hurm..boleh tahan gak harga villa tu ye..chii pernh sampai bbrp..tu pun atas urusan kerja..
utk bercuti..belum sampai lg

June 14, 2012 at 11:28 PM

terengganu..teringat kopok lekor.ala teringin hehe. villa dia nampak nice....mesti selesa kan!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal