HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, August 22, 2011

Flinstone & Punggung



Assalamualaikum..

Hai, korang. Apa khabar? Dua hari tak jengah blog ni. Rasa cam dah lama sangat pulak. 

Sekarang aku ada kat Presint 16, Putrajaya. Kat kuarters adik ipar aku. Besar gilak rumahnya. 

Aku buat apa mengembara sampai sini? Nanti-nantilah aku cerita ek.

Biar aku hupdate dulu cerita basi jumaat lepas punya. 

Macam biasa biar aku sakitkan mata korang dengan gambar makanan dulu. Wakaka. Bosan betul blog ni ah kan


stonegrill sizzling @ Jusco Bukit Indah, JB


Nah. Inilah berbuka stail flinstone namanya. Main panggang-panggang daging atas batu. Nasib tak tulis nama atas batu kan. Flinstone masak camni ke???


Ada banyak pilihan benda yang nak dipanggang. Daging ostrich pon ada. Huhu. Tak tergamak aku nak makan ostrich tu. Jadi aku pilih benda yang normal aje. Ayam, kambing dan lembu.


 Set ni siap sekali dengan nasik goreng. Bolehlah tahan bagi aku rasa dia. Tapi tunggu sampai daging betul-betul masak baru makan. Kalau tak sakit perut lak kan.


Actually, ini pertama kali kami masuk ke sini. Asalnya nak masuk nando's tapi penuh. Jadi aku merajuk dengan nando's. Wakaka.

-------------------------------------------------------------------

Sekarang kisah punggung.

Punggung sapalah yang jadi mangsa penceritaan kat sini kan. Hehe.

Hei! Ini bukan main-main tau. Serius. Untuk jadik iktibar pada semua wanita.

Biasalah shopping mall kan dindingnya cermin lutsinar. Dari luar boleh nampak apa kat dalam.

Masa aku berjalan nak masuk ke Jusco tu, dari luar restoran nando's tu aku telah dipamerkan dengan paparan punggung seorang wanita. Bukan setakat alur aje tapi hampir setengah punggungnya terdedah. Bertudung tau. Bukan porn star.

Kasihan. Tak tahu berapa ramai yang dah saksikan punggung dia. Sudahlah putih. Memang nampak jelas betul dari luar sebab dia duduk betul-betul membelakangkan dinding cermin tu.

Aku nak tegur tapi takut dia malu. Kang tak pasal dia lempar ayam nando's pulak kat muka aku. Makan free lah jawabnya kan.

Jadi, aku ambik sebagai iktibar ajelah. 


Wahai wanita! Dengar ni makcik nak pesan. Especially kalau korang berseluar dan pakai baju singkat. Bila nak duduk tu berhati-hatilah sikit ya sebab biasanya seluar akan tertarik ke bawah. Jadik pastikan tarik seluar ke atas sebelum duduk. Atau jalan paling selamat jangan pakai baju singkat. Lebih-lebih lagi kalau korang berbadan agak montok ya. Kalau tak nak punggung korang jadi pameran sedonia maka dengarlah saranan aku nih.


Sekian.


nota-noti:
Mungkin aku agak bz harini jadiknya aku sampai rumah korang lewat sedikit.






51 comments

August 22, 2011 at 9:04 AM

sedapnya.........

August 22, 2011 at 9:05 AM

waaa..sedapnye la makanan stone grill itu.... kak rina! ada kat putrajaya ke. ingat y lagi tak, pembantu felo kat kp dulu?... y duk putrajaya. comelnya la anak-anak akak, dah bosar dah yang sorang tu,..ingat lagi kat kolej perdana dulu sopan santun jek budak kecik comel itu........

August 22, 2011 at 9:06 AM

rugi lah aku tk der kt situ....hehehe

August 22, 2011 at 9:16 AM

hahaa . lawaklah entri ni kak . tapi serius ada meseg .. perhhh , kakak yang nampak montot tuuuu . memang kesianlah . esti dah ramai tengok wayang free ..

August 22, 2011 at 9:20 AM

sedapnyer stonegrill sizzling tuh...unik hokeh...

pasal punggung tuh dh slalu nmpak...hukhuk....malu sendirik klu tgk... :p

August 22, 2011 at 9:28 AM

kenapa tak mabik gambar punggung tu ... hehe .. best la.. makan2 saya pun 2 hari tak bukak blog.,..

August 22, 2011 at 9:30 AM

waiter dia mesti tangan ketul ketul kan? hari2 bawak batu~keh keh~~

August 22, 2011 at 9:41 AM

budak melayu islam sekarang memamg habitat dia suka tayang bontot.

August 22, 2011 at 9:42 AM

wahhh nnti nk makan stonegrill jugakkk.hehehe.lama dah ngidam teeeheee.

sabor je lah kan hal punggung tu.rezeki lah kalo org laki nengoknye.haihh~

August 22, 2011 at 9:54 AM

senario tersebut di soping complex dah jadik kebiasaan huhuhhhhh

August 22, 2011 at 10:07 AM

perghhh tergode tgk makanan tu...
kes punggung tu dla pun pnh jumpe..mmg rs nk tegur tp xtaw camne..bikin malu je kan

August 22, 2011 at 10:21 AM

nmpk best aje grill set tu.. akak tak pernah makan.. pasal punggung tu thanks yer.. peringatan utk diri sendiri juga ni..

eh, kat precint 16 yer.. dah dekat dgn ofis akak tu..

August 22, 2011 at 10:33 AM

merah mate prince tgk makanan tu...(pdahal mengantok ni..haha)

August 22, 2011 at 10:41 AM

@whyza

whyyyy!!!! apa kabar? akak nk jengah balik blog why ( x pasti why ada blog ke x) tp profile not share lah :(

August 22, 2011 at 10:43 AM

okay,perut start kruk krak daaahhhh! haha... akan ingat nasihat akak,sama-sama perempuan kalau ingat mengingati apa salahnya kan,benda baik....


p/s:akak,selamat hari raya,heee

August 22, 2011 at 10:56 AM

Dah jadi trend sekarang tayang punggung kepala bertudung. Kalau yg putih satu hal gak, ni yg berkarah dg daki...alahai tah apa yg nak ditayang.

Tu lah kita kan..Nak tegur takut kena pelangkung percuma..(bkn Cik Betty jer rasa cam tu, Ate pun takut.. maka tak terlaksanalah amar maaruf nahi mungkar)

August 22, 2011 at 10:59 AM

setuju ngan cakap ate tu. tambah sikit lagi kalau kurus putih gebu cam ala-ala model, syok gak nak tengok.

August 22, 2011 at 11:13 AM

uishhh ... kecuh liur nengok ha ... cam best jek tuh ^_^

August 22, 2011 at 11:23 AM

Sy pnh jln2 kat Aeon JB tu. Mmg ada restoran flinestone kat situ. Hehehe...


Kalau sy, sy tegur dgn cara baik. Sy tak sampai hati bersubahat menipiskan pahala dia dan org ramai yg melihat dan mengata.

=(

August 22, 2011 at 11:24 AM

Makanan dah sedap..pandangan mata pulak x best ye rina..x tau nak kata lah diorang ni..kadang tahu, tapi buat2 x tau..huh..

August 22, 2011 at 11:52 AM

duk kat putrajaya tu..tak mahu jalan2 kl ke cik betty?

August 22, 2011 at 11:53 AM

woaaaaa sedapp !
ops ! malu gila crta tang punggung2 ni T.T



p/s , bru dpt bw haha

August 22, 2011 at 11:55 AM

waaa cedappnyer nampak makanan tuh..
set sekali nasik, lagi curlastt! kompom kenyangkan?
tayang punggung di Nandos?? errrr no comment! huh

August 22, 2011 at 11:59 AM

lately ni ramai bloggers duk citer yg dorang terjumpa minah2 Islam ni pakai camtu sampai nampak alur punggung...

trend yg tak boleh diikut...

August 22, 2011 at 12:14 PM

Hi cik betty, lama btl KC tk singgah sini. Stonegrill tu dulu KC penah try kat the mall. mmg best.

Bab punggung tu ... memang perempuan zmn skrg harus lebih berhati2, nak pulak yg suka pakai low waist cut jeans.

August 22, 2011 at 12:21 PM

laaa, napa tak amik gambo punggung putih tu...hahaha


sya teingin nk mkn kat stone grill tu tpi malas nye tgok style masak cam tu... rasa lmbt je nak makan... hehehe (dasar pelahap kan)

August 22, 2011 at 12:29 PM

kesiannya wanita itu. kalau lelaki yg tengok ape lah perasan lelaki itu agaknya. hukhuk

August 22, 2011 at 12:53 PM

Aduhai..free show laa bulan2 romadan nie yer..

August 22, 2011 at 12:54 PM

@MaMa CyDa

sori..kita tak boleh nak jejak awak pasal blog awak ada malware..

August 22, 2011 at 1:11 PM

kalu sy, sy cmpk kn je cicak kt dlm seluar dia tu heheheh

August 22, 2011 at 1:26 PM

tak pernah makan la..teringin ja nak makan...hehe..

hehe...sal punggung tu...maloo kan kaum hawa neh...bila duduk org yang kt belakang nampak...adoii la...

August 22, 2011 at 1:57 PM

ceh...ingatkan menu tu boleh dapat kat putrajaya!

*

duduk dan nampak vontot adalah antara perkara yang saya takut. malu okeh!

August 22, 2011 at 3:03 PM

minat bruno marc gak ke..hehe...nk lirik lgu tuh taep je kat google...tajuk die grenade...hehe

August 22, 2011 at 3:33 PM

@Lalalililulu

oh itu ya tajuknya..hehe..tajuk pon baru tahu nih ha..

August 22, 2011 at 3:33 PM

time shopping mmg tempat makan nak berbuka penuh kalau lambat mmg tak de tempat duduk. Budak2 pompuan zaman skrg ni mmg suka pakai seluar yg boleh nampak punggung kita yg dah jadi ibu ibu ni plak yg rasa malu, agaknya seluar cenggitu sengaja direka utk tayang lurah punggung agaknya hee... tak tergamak den nak pakai.

August 22, 2011 at 4:08 PM

nape kat Melaka takde...macam best je..huhu..

Jusco Bukit Indah ni area mana eh kak...? yg dekat dgn Taman Johor Jaya tu ke...? kalau dekat..raya ni...boleh cari...hehe... ;)

August 22, 2011 at 4:09 PM

Cakap pasal flinstone ingat hidung dia Cik Betty...

August 22, 2011 at 4:48 PM

hmm dah biasa sgt tgk adegan2 ni tapi tak leh nak buat apa jika empunya diri org tu sendiri merelakannya menjadi tatapan orang...sebab Islam menyeru kita selalu melabuhkan pakaian

August 22, 2011 at 5:04 PM

akak, maaf sebab semalam saya tak drop comment kat blog akak. saya buka blog akak tapi dia loading tak habis, so saya terjah blog lain dulu sementara tunggu blog akak loading. maaf yea! tapi akak mmg tersenarai dalam list saya. :)

yang pasal punggung, mmg dah jadi benda biasa . lagi2 bila dah selesa duduk kt kerusi tu, mula lah kita pun lentik2 n tonggek bila duduk. nampak habis lurah2 punggung. tu bahaya kalau pakai seluar yg low cut dan shirt pendek. malukan diri sendiri nanti. :) good sharing! :)

August 22, 2011 at 5:08 PM

rina,

Tutti Fruitti tu kat Taman SUtra...
dekat je dgn Sutra Mall

deret dgn Pappa Rich :)

August 22, 2011 at 5:08 PM

terima kasih sebab bagitahu saya! lepas ni saya takkan cuai lagi! :) semalam habis saya terjah semua 1++...akak tertinggal. maaf tau :)

August 22, 2011 at 5:40 PM

kesiannya kat dia.huhu.tp xkan dia xrasa angin2 kena bntot dia kak?huhu.

August 22, 2011 at 8:29 PM

haha free show..kita yg tengok pun malu tp org yg pakai slamber jer!mmg nak tayang kot,bknnya tak perasan.kehkeh..

August 22, 2011 at 9:04 PM

A'ahlah abah br perasan yang abah tk share blog..hehehe..thanks sebab sudi bgtau..mekasih byk2..patut lah takde org sudi ke blog abah..hehehe

August 22, 2011 at 11:02 PM

tajuk kombinasi yg menarik ekeke..

mmg biasa nampak mcm tu tp ada tak cara berhemah nk tegur ek..btul gak tu,takot tuan bdn marah,x psl2 huhu..

seronok memanggang,kembalik ke zaman batu yer hehe

August 23, 2011 at 2:30 AM

sedapnya ala flinston tu...

tang punggung tu memang malas mau komen.... adoi..... dah ada punggung tak reti nak jaga tu memanglah tak payah ditergur...

August 23, 2011 at 5:44 AM

selalu nampak kejadian menayang punggong ni.. hahaha

dorang ni nak kata tak perasan.. xkanla kan??

August 23, 2011 at 8:29 AM

amboi..sedapnya sis..tapi mmg lain dari lain la..

aduhhh..betu tu sis..xpasal2 bunga bca pasal [unggung tu malu rasanya..lau bunga tak tau la..mybe tegur jer..mybe sekadar dalam hati jer..:)

August 23, 2011 at 9:18 AM

hurm..kekadang mereka sengaja je nk tayang rina huhu...

August 23, 2011 at 3:16 PM

waaaa tak pnah lagi
msuk nandos tu..hari tu kawan ajak
berbuka kat situ..
tapi x ley pi..
tu ar..lelaki lebih kurang gak..
pakai seluar londeh2..
haha

August 23, 2011 at 9:22 PM

ingat salah eja tadi. panggang jadi punggung. tapi betul ada citer bab punggung. huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal