HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, August 24, 2011

Membawa Hati Ke The Curve



Assalamualaikum..

Meh nak sambung citer semalam.

Oh. Ya. Sebab ini cerita 1001 malam maka dia panjang sikitlah. Haha. Nasib ah kalau korang letih nak baca puasa-puasa nih. Aku nak taip jugak. Tak kira.

Mari mulakan. 1,2,3.


Setelah berduka dan kesal sebab tak dapat borong sakan kat IKEA tu kan (belanja tak sampai RM50 pon kat IKEA huhu dah ah datang jauh-jauh kan) kitaorang pon pegilah solat dulu kat surau IKEA tu. Selesa tempat solatnya.


Lepas tu niat di hati nak terpa meatball dengan Daim kek IKEA tu tapi sadis sungguh sebab tak dapat tapau. IKEA tak amalkan penggunaan beg plastik. Terus mood aku lari jauh-jauh. Memang tak plan nak buka puasa kat IKEA tu pasal aku lapar nasik. Encik Terhebat aku ajak buka kat Waroeng Penyet.


Waroeng Penyet @The Curve, Mutiara Damansara

Sebelum pegi IKEA kitaorang dah cuba booking dulu kat restoran nih tapi dah penuh. Diaorang suruh datang lepas pukul 8 malam. 

Ok. Fine.

Jadi sementara tunggu restoran tu clear kami jalan-jalan dulu. Beli baju anak-anak duatiga helai. Sambil aku menyedap-nyedapkan hati sendiri (yang masih bersisa kesal sebab tak dapat beli barang yang aku nak tu).

Bawak anak-anak main. Terhibur sikit hati aku.





Dah agak-agak 8 lebih kami pon pegila nak berbuka kat Waroeng Penyet tu. Tapi masih penuh. Huhu. Sedap sangat ke sampai orang makan tak reti-reti nak balik?


Akhirnya setelah muncung itik aku panjang sejengkal dapat jugaklah tempat duduk. Nasib ah servis masak dia cepat.


Sebab dah lapar sangat jadi macam terlebih-lebih pulak lauk yang kami order.



Ikan bawal bakar. Encik Terhebat aku punya lauk. Rasanya manis pasal diaorang letak kicap manis kut.



Udang Penyet aku punya. Biasa jer bagi aku rasanya.


Dah tu jer gambar lauk.

Aik? Kata banyak lauk mana lagi gambar lauk?

Malas nak ambek gambar pasal aku dah penat sangat. Risya pon dah tertido kat kerusi tak sempat makan.


Selain lauk tersebut kami order ayam penyet juga. Serius. Ini sebab nafsu. Macam sedap tengok ayam orang meja sebelah. Tapi. Biasa juga rasanya bagi aku.


Aku order rawon jugak. Macam sup tapi kaler hitam. Sebab makan nasik kering jer tak best la pulak. 


Rawon tu tak sedap. Haha. Sesedap rasa jer nak kata tak sedap. Apa taknya. Aku tanya maid indon adik aku dia makan rawon tak. Dia bilang "eii..buk. rawon gak sedap buk. kuahnya item." Sambil jelir-jelir lidah dia. Hah. Betul la tak sedap. Dah anak jati indonesia sendiri pon kata tak sedap kan. 


Aku minum air soda gembira untuk gembirakan hati (sebenarnya sirap bandung entah napa diaorang bagi nama soda gembira). ET aku order air timun. Tak sedap. Hehe.


Dah tamatlah kisahnya.

Aku pon dah penat nak tulis lagi.



nota-noti:
Bizi kemain harini. Aku pegi rumah korang lewat sikit lah ya.

46 comments

August 24, 2011 at 10:29 AM

sedapnya ikan bawal bakar

August 24, 2011 at 10:31 AM

udang tu tak kena penyet pun???he~~

August 24, 2011 at 10:38 AM

air timun Rina? kalau timun cina( tembikai) tu biasa lah minum..hehe
akak kalau pg Ikea suka makan kat restoren nasi kandar kayu ke apa..cik abg penggemar mee mamak je huhu

August 24, 2011 at 10:41 AM

telan air liuk je lah

August 24, 2011 at 10:50 AM

Bila la saya nak ke Ikea jugak errkk... jauh la sangat,,,

Biar betul minum air timun... tak pernah rasa pun..

August 24, 2011 at 10:58 AM

alo alo alo..cian nyer..xpa x pa nnt mai sini lg..borong 1 IKEA k! (plus jgn lupa bw beg sendirik ;-)

August 24, 2011 at 11:16 AM

rina..air timun..1st time dgr ni sedap ke..

August 24, 2011 at 11:32 AM

semua yg ko tulis pun semua tak sedap...agaknya sbb mood ko tak best kot masa tu? hehe...

August 24, 2011 at 11:33 AM

@wahida

hahaha..sy pon perasan juga..rsnya sbb mood sudah lari makan pon jadi tak sedap

August 24, 2011 at 11:37 AM

semuanya dgr cam tak sedap jer

August 24, 2011 at 11:41 AM

wahhhh the curve pulak.hehe.rawon?bunyinya mcm rawan je teeheee.

August 24, 2011 at 11:42 AM

Sbnrnya, sy pun tak suka Waroeng Penyet tu. Selain portion yg ala-ala, harga juga agak mahal.

Tak. Tak suka.

August 24, 2011 at 12:39 PM

klu makanan yg tak kena dgn selera kita tu mmg kita rasa tak sedap kan.. itu yg klu keluar makan, akak order apa yg biasa makan aje.. he..he.. tak berani nak mencuba..

August 24, 2011 at 12:58 PM

Udang tuh jerk yang akak nampak cam sedap..hehehe..

August 24, 2011 at 1:20 PM

Soda Gembira...hehehe...

overall..mmg tak sedap la eh kak...

hmmm...sabar her la... :)

August 24, 2011 at 1:42 PM

Penat2 tunggu, dapat pula makanan tak sedap, bertambahlah penat, ya? :)

August 24, 2011 at 2:04 PM

gmbr nampak sedap tp rina kata tak sedap..jd kena percaya pada tekak yg merasa hehe...

air timun ramai yg kata sedap sbb dpt segarkan bdn tp ni rina dah rasa,terus tak terbayang yg org lain kata hehe

August 24, 2011 at 2:11 PM

ikan bawal bakar???? selalu saya masak merah..sedap ke ikan bawal bakar..

August 24, 2011 at 2:12 PM

Itulah bahayanya bila order makanan ikut nafsu...ekekeke

August 24, 2011 at 2:14 PM

xpela akak..len kali dtg lg ikea time xpose..ni nk soh akak dtg len kali untuk bershopping di IKEA

August 24, 2011 at 2:23 PM

adoi tayang makanan jer nie...hehe lain kali makan kt IKEA YER..:)

August 24, 2011 at 2:50 PM

Waroeng Penyet baru masuk tv semlm..

August 24, 2011 at 2:51 PM

ayam penyet tu basa je kan..?

August 24, 2011 at 3:17 PM

mmg sedap la perut melantak makanan sume tu..hehe

dulu mase prince mula2 gi ayam penyet ingatkan mcm mane la air soda gembira tu, sekali sampai air banding+soda jer..

August 24, 2011 at 3:53 PM

memang kat mana2pun bulan pose nih, restoren penuh jer ...
haihhhh, nak makan luarpun susah!

August 24, 2011 at 4:11 PM

tersilap masuk ni...patutnya masuk dekat2 koi 7 baru ok...tangkap leleh u....

August 24, 2011 at 4:26 PM

cik betty dtg kl tk ckp :( sobsobsob

August 24, 2011 at 4:31 PM

kebanyakan restoran ayam penyet bukannya sedap sangat tapi itulah heran kenapa la orang kata sedap pada saya biasa2 aje. saya suka lagi masakan padang.mesti perut awak dah berbunyi2 tunggu nak makan nasi kan heee... kesian sabo je la.

August 24, 2011 at 4:37 PM

mmg susah nak cari ayam penyet betul sedap...

soda gembira sbb bandung soda tu mmg asal indon, kite tiru je...hehehe

August 24, 2011 at 4:48 PM

soda gembira? macam pelik je namanya...

August 24, 2011 at 4:53 PM

hihi,nmpak sedap.1st time jat makan masa g johor,kat kuantan xjmpa plak.haha

August 24, 2011 at 5:54 PM

teringin rasanya untuk merasa soda gembira dan air timun....dua2 x pernah dengar...")

August 24, 2011 at 6:19 PM

kenapa asyik baca bab2 makanan nie masa nak tunggu buka. aduss

August 24, 2011 at 7:04 PM

kalo pergi Ikea wajib mkn meatball tuh....

August 24, 2011 at 9:01 PM

salam singgah...kite nak jadik kwn baik jugaklah! :)

August 24, 2011 at 9:10 PM

selalu dengar orang akap pasal IKEA.. saya xpernah makan kt sane.. sedap sangat ke kak.. hehehe

August 24, 2011 at 11:17 PM

lepas ni mesti ko dah x mau makan kat sini kan kan..heheh...

August 24, 2011 at 11:17 PM

Kami jauh dari KL tapi wife selalu dok ajak pergi IKEA. InsyaAllah one day.

August 25, 2011 at 2:47 AM

rawon..?sdp?xpnh rse lg.haha

August 25, 2011 at 7:49 AM

memang gembira bila tengok anak main tu..hehehe..sedap gak lauk nampak..saja nak goda bunga kan..kan..hahaha..

air timun..aduh..lau bunga mmg xpesan la sis..heee

August 25, 2011 at 8:40 AM

nasi ayam penyet feberet hubby bui tu..soda gembira..?first time dgr..

August 25, 2011 at 11:51 AM

hahahha..ye la..tang soda gembira tu kite pon penah minum..kat restoran kat klcc..ntah apa namanya..ingatkan apa la soda gembira tu.. rupanya.. sirap bandung + ice cream soda.. heheheh

August 26, 2011 at 11:21 AM

adoi ! lapar tetiba ni ~
dugaan pose ! hahaha

August 26, 2011 at 3:09 PM

udang pon boleh di penyekkan kan? kesian lah udang tu kak. hhehe :p

August 26, 2011 at 9:17 PM

wah dah lama x makn kek daim n meatball. :) teringinnn. wuu,ni yg nak nangis nih.

September 2, 2011 at 3:00 PM

udang penyet tu mcm menarik je..mcm terasa nak mencuba nya la plak..:D

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal