HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, August 23, 2011

Pengembaraan Ke Kota Yang Kesal



Assalamualaikum..

JB - Taman Desa - Puchong - Mutiara Damansara - Putrajaya.

Ahad dah bertolak dan ada di sini sampai selasa (hari ini).

Risya ponteng sekolah 2 hari. Takpelah. Cuma tadika. Walaupon macam kesal sebab tadika bayar mahal. Rugi kalau ponteng.

Encik Terhebat (ET) ada bengkel kat sini. Aku saja ikut sebab nak jalan-jalan. Kebetulan nak ke KL ada pulak customer dari KL order green fit maka alhamdulillah atas rezeki sambil selam minum air kurniaan Allah.




Well. Kalau ke KL tapi tak singgah ke IKEA adalah macam tak seronok bagi aku. Walaupon kadang-kadang macam tak tahu nak beli apa dah.


Shopping sakan? Tidaklah. Sekadar beli satuduatigaempat barang aje.


Actually, ada lagi nak beli tapi sayang semuanya besar tak muat kereta T______T. Sudahlah ET bagi greenlight untuk shopping sakan di sini (betulkan pa? heheh). 


Maka, keluar dari sini dengan sedikit kesal.


Membawa hati ke The Curve. Nantilah sambung.


Aku sedang kesal.



56 comments

August 23, 2011 at 9:03 AM

suka bau 'kayu' kat ikea...

August 23, 2011 at 9:05 AM

ikeaaa... wajib pergi kak..:)

August 23, 2011 at 9:08 AM

1, 2, 3, 4...banyak jugak tu.

August 23, 2011 at 9:09 AM

no tak pernah pegi lagi kat ikea tu hehe..ada masa leh singgah sana kot

August 23, 2011 at 9:09 AM

kesal sb x dpt beli sofa raya ke?? hehe...

August 23, 2011 at 9:13 AM

kesal sebab x dapat nak hangkut banyak barang ke??hehe..

August 23, 2011 at 9:18 AM

Ikea mmg best..akak dari Kuantan pun mesti singgah walau pun x beli apa..hehe

August 23, 2011 at 9:19 AM

kena bawak lori kalau ke IKEA, baru syiok borong barang bawak balik JB..:P

August 23, 2011 at 9:30 AM

uisssshhhhh nt leh dtg lagi.

August 23, 2011 at 9:38 AM

wahh... borong sakan tu..

August 23, 2011 at 9:43 AM

bila ke ikea klu tak membeli byk2 sbb tak muat keta mmg selalu rasa kesal.. tp klu beli byk2 pun rasa kesal juga memikir duit yg kuar tu.. he..he..

August 23, 2011 at 9:46 AM

beli la mpv~keh keh~~ble sumbat banyak~~

August 23, 2011 at 9:52 AM

Betul komen Daddy Ziyyad. Nxt time if g Ikea, sila sewa lori ye? Heheheh!

August 23, 2011 at 9:53 AM

karipap ikea ada beli?

August 23, 2011 at 10:00 AM

jangan kesal.. nanti lain kali pergi bawak lori...hehehe...

August 23, 2011 at 10:13 AM

emm yana pun kdg2 kalau dah berkenan tp tk ambil,sampai rumah teringat-ingat pun satu dua hari nyesal..jgn fikir sgt lah..esok2 kan ada,buat preparation and checklist selengkapnya :)

August 23, 2011 at 10:14 AM

napa org luar KL suka IKEA erk?? huhuhhhh

August 23, 2011 at 10:24 AM

rina..ala 1,2,3,4, barang jer..$$$ yg kuar tu kesal tak....

August 23, 2011 at 10:32 AM

brg kt ikea tu kt jb pun ada

August 23, 2011 at 10:34 AM

suka barang2 ikea

August 23, 2011 at 10:40 AM

kak,dapat sewa lori mmg terbaik kak.hihi.

August 23, 2011 at 10:52 AM

jika masuk IKEA musti beli barang punye,
tak banyak 1,2 mende musti kaut..huhuhu
bahaya tempat tuh^^_ hihihi

August 23, 2011 at 11:10 AM

sabo ye kak..nnt sy tlg bukak kn IKEA nyer branch @ JB

August 23, 2011 at 11:14 AM

@aanie

hehe..bukan sofa tp benda-benda deko yg besarr

August 23, 2011 at 11:14 AM

baru kali pertama pergi ikea. tak pernah rasa mitbol yg diagung-agungkan itu.

*dahla sesat. tak tahu bila lagi nak pergi

August 23, 2011 at 11:14 AM

@lieynanilaz

yerla..kesal sbb x dapat borong semua hehe

August 23, 2011 at 11:15 AM

@gadisBunga

kali ni x beli sebab malas nak beratur..tp memang penah beli..terbaekkk!

August 23, 2011 at 12:05 PM

@eLL

harus cuba meat ball tu sbb sedappppp sgt!

August 23, 2011 at 12:11 PM

xpe...bleh mengubati kesal di the curve t

August 23, 2011 at 12:12 PM

mmg teringin sangat nk dtg ke ikea..huhuhu..

August 23, 2011 at 1:12 PM

adakah dgn pergi Curve dapat mengubati kekesalan itu...? :)

August 23, 2011 at 1:16 PM

nanti balik nak menyinggah IKEA jugak lah.hehe~

August 23, 2011 at 2:20 PM

dah penat merengek nak pegi IKEA tapi tak dilayan, sebab cik abang saya dah tau mesti akan over bajet kalau masuk situ.

August 23, 2011 at 2:52 PM

mwemang kesal dtg jauh klau tak dapat bawak balik apa yag di ingini..lagi kesal kalu belum gaji huhuhuuuuu

August 23, 2011 at 3:14 PM

lain kali bawa lori k..
bolehhh beli satu kedai..
hahahaha...
pandai dah poteng..
okey ar tu..hihihi =)

August 23, 2011 at 3:23 PM

sya suka ke Ikea tpi seumur idup baru 3 kali je jejak sana...huhuu

mesti syok kan... jeles!

August 23, 2011 at 3:42 PM

Wah seronok shopping kat Ikea hihihi...datang KL singgah la kat Telok panglima Garang....KL ikea kat mana erk? tak tahu huhuhu...selalu jugak gan cik hubby pegi KL tapi tak jumpa...

August 23, 2011 at 4:04 PM

ok. pas dah habis kesal. sambung balik ye kak. ;)

August 23, 2011 at 4:15 PM

en. terhebat awak tu saja bg green light tu pasal dia tahu kereta time tu berapa muatan.... heeeeeeeeee... jgn nanes ok... mucukkkkkkkk

August 23, 2011 at 4:16 PM

xpe still ade mase nk tarik blk perasaan nyesal tuh...hajak abe U-turn blk ke IKEA...bley gitu hehehe

August 23, 2011 at 5:05 PM

hmm,..sikit je ye..tapi sampai xmuat kereta nk masuk brg shoping..tu belum cite kat the curve lagi..wahh..ni lah baru btl2 shoping sakan..haha

August 23, 2011 at 5:25 PM

sampai KL dia..
best jalan ke ikea
tapi poket mesti rabak lepas tu..hehe

August 23, 2011 at 6:01 PM

akak jangan sedih.nnti boleh pergi lagi! :D and makan meatballs jugak! hehe

saya pun suka ikea.macam2 barang unik ada :)

btw, Selamat Hari Raya akak ! ;)

August 23, 2011 at 6:56 PM

alolooo...hahaha nanti lain kali pergi naik van lah...borong habiss...hehhe...syok betul shopping ikea..kalau boleh nak bawak balik smua..hahaha

August 23, 2011 at 8:04 PM

sesekali ponteng takpe. Anak lebih suka dengan parents dari kat school lagipun.

August 23, 2011 at 9:25 PM

kena beli lori nie...

August 23, 2011 at 9:44 PM

kesal?haha selalu jugak terjadi,bila balik menyesal plak sbb tak beli benda yg kita nak tu.hehe..

August 23, 2011 at 10:01 PM

jgn kesal...hari lain boleh repeat...")

August 23, 2011 at 10:58 PM

aik... pelik ni kalau shopping pun kesal?

August 23, 2011 at 11:44 PM

kesal? ha sambung2 citer hehe...

kalau dkt dgn ikea kan best..bley cuci2 mata selalu =)

August 24, 2011 at 6:41 AM

jangan kesal , jimat duit. bukan kalau beli barang kat ikea dia tolong hantarkan ke?atau kalau jauh di tak hantar.

August 24, 2011 at 8:27 AM

sepanjang hidup ni xpernah p cana...hehe..

xpe2..nanti leh shoping g sis..hahaa

August 24, 2011 at 8:33 AM

tak pernah lagi ke sana walaupun biasa lalu kat situ.. :(

August 24, 2011 at 10:26 AM

Jangan kesal Rina, Esok masih ada. Akak pun teringin nak ke ikea tapi tak pernah kesampaian. Ada hikmah kot takut nanti kesal macam Rina. Hihihi.

August 24, 2011 at 4:27 PM

alahai... cik betty yang kaki IKEA ni knp frust ??

August 24, 2011 at 4:27 PM

alahai... cik betty yang kaki IKEA ni knp frust ??

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal