HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Thursday, August 25, 2011

Make Over




Assalamualaikum...



Ini wajah gate sebelum kena make-over. Abaikan ajelah simen yang berkeladak tu ya. Tak larat aku nak sental puasa-puasa nih. Aku pon selalu tutup mata tengok simen tu. Dah tutup mata bermaksud tak tengoklah kan.



Wajah yang rupawan selepas kena make over. Barulah ceria sikit hari-hari mendatang nak menyidai muka baju kat laman kan. 


Aku tak buat gate baru. Hanya modified gate lama jadikan gate wrought iron. Murah sikit kos dia berbanding buat gate baru.



nota-noti:
Bilalah encik terhebat aku nak bawak pegi Ayer Hitam plak ni?





73 comments

August 25, 2011 at 9:52 AM

waa nk nyopping kat ayer hitam le ni?
lawa gate tu :)

August 25, 2011 at 9:54 AM

cantiknya!
kna cabut gate lps tu dia tmbah2 besi ka cmne?

August 25, 2011 at 9:55 AM

cantiknya
cik betty..

August 25, 2011 at 10:07 AM

rina..samala kite..gate asal masa beli umah kurang menarik dan kosong..tp bila dah makeup sket baru ceria gitu..

August 25, 2011 at 10:12 AM

wah.. berkilat gitu.. gate raya la ne ek :)

August 25, 2011 at 10:13 AM

Hebat wrought iron tu. Nmpk ctk. Serius ctk. Nie gate raya nie!

August 25, 2011 at 10:21 AM

Berseri laa umah ngan gate baru yer.. okey.laa baru semangat nak raya kan.. :)

August 25, 2011 at 10:23 AM

wow ,,, gate pun berhari raya jugak...

August 25, 2011 at 10:32 AM

@Ku Azhar

a'ah..cabut dulu gate..lps tu baru tambah ikut design yg kita nak

August 25, 2011 at 10:33 AM

Buat pintu pagar pun sekarang memerlakan belanja yang bukan sedikit, kan?

August 25, 2011 at 10:41 AM

Berseri-seri lah dengan gate raya nampaknya ye..:) Akak suka lah patern bunga2 kecil gitu..
Rina nak bershopping lg ke kat air hitam tu..?

August 25, 2011 at 10:55 AM

nak pergi beraya kat rumah cik betty lah

August 25, 2011 at 11:03 AM

@MamaEma

jomlah..:)

August 25, 2011 at 11:03 AM

dah cantik dah pagar tu... :)

seronoknya pi shopping...sy tk start pape pun lagi..huhu... ;)

August 25, 2011 at 11:04 AM

@kakcik

yerla kak cik..takda apa yg murah sekarang ni..:(

August 25, 2011 at 11:20 AM

tambah bunga2 je kah?

August 25, 2011 at 11:24 AM

@bujal X

bukan bunga saja bujal..silalah lihat sebelum an selepas ya hehe

August 25, 2011 at 11:28 AM

lawa gate tu..ingatkan tukar baru....camne modified tu??

August 25, 2011 at 11:40 AM

ye la..dah lawa..

*skang memang ramai yg wat stail camtu..ubah suai gate sedia ada..

August 25, 2011 at 11:49 AM

cunlah pagar baru tu.. nmpk berseri2 rumah.. akak tak tahu pun boleh modified aje gate biasa jadi wrought iron.. info yg baik ni..

August 25, 2011 at 11:53 AM

kak jgn sidai spentot kt pagar tu udah ler... mn la tau nk tayang spentot raya kn...

August 25, 2011 at 12:41 PM

Cari apa kat Air Hitam? keh keh keh..

August 25, 2011 at 12:47 PM

kan dah jadi cantik tue...=)

August 25, 2011 at 12:55 PM

Cantik... sekarang kan trend macam ni. Kakak punya masih style lama lagi. Sayang pulak nak tukar...

Pergi Air Hitam nak beli vase dan bunga ye...:)

August 25, 2011 at 1:04 PM

comelnya gate, ada bunga2

August 25, 2011 at 1:15 PM

wah ceria dgn pagar baru.heeee~

August 25, 2011 at 1:46 PM

comel2..

August 25, 2011 at 1:56 PM

hoho... berkilat kilat gitu... meriah la raya tahun ni ek...

August 25, 2011 at 2:41 PM

cantiklah..

kita lantai dah setahun buat

tapi pagar...ntah bila
nak tukar yg gitu ...huhu


^___________~

August 25, 2011 at 4:50 PM

awk buat kat kedai mana tu?

if u dont mind, telling me how much kena?

thanks rina ;)

August 25, 2011 at 5:23 PM

wow dah siap gate raya lagi cantik tu! tahun depan buat lantai simen tu jadi lantai raya plak ye tak de la berkeladak lagi heee...

August 25, 2011 at 6:07 PM

ooohh bleh eh?kalau jat,jat ckp beli baru da tau.

August 25, 2011 at 6:19 PM

cantik tu gate baru..org dtg beraya nti dok depan gate dah memuji.hehe...

August 25, 2011 at 8:51 PM

gate sempena raya yeee...ngeee...

August 25, 2011 at 10:07 PM

ohhh...nanti keli nk beraya rumah cik betty...dah cam dah warna n rupa gate cik betty...")

August 25, 2011 at 10:54 PM

wahhhhhhhhhh cantiknya gate... rumah kita pintu grill adalah.. cantiklah... color bunga merah yeak.... tahun depan warna lain plak... lalalalalalalal

August 25, 2011 at 11:29 PM

jimat sket coz bile wt cre ni kn?tp nmpk mmg lg berseri la!lawa2=)

August 26, 2011 at 12:06 AM

lama tidak bersua....

August 26, 2011 at 1:09 AM

berapa RM ek buat pagar tu?

August 26, 2011 at 1:32 AM

wahhh!! seyes lawa..
tak tipuuuu
stylahhh..
nk dtg raya rumah akak nnti bolehh???
hihi

August 26, 2011 at 4:53 AM

wow.. persiapan raya yang best.. mesti selau jenguk luar tgok2 gate ni kan.. eheh

salam ukhuwah salam pershabatan..

August 26, 2011 at 8:00 AM

pagar raya =) cantik.kakak ipar pun buat mcm ni kat gate asal..kami je dok tunggu gate asal tu hehe...

August 26, 2011 at 8:37 AM

Salam Aidilfitri 1432H..Maaf zahir batin..Maaf dipinta andai komen dan pandangan saya sebelum ini telah mengguris perasaan sdri.. Semoga ikatan ukhwah sesame blogger kan semakin erat lagi di Syawal 1432H ini..

August 26, 2011 at 9:38 AM

meriah lh raya thn ni ya ;D

salam aidifitri buat rina n family
drive leklok ok!

August 26, 2011 at 10:09 AM

memang cantik dan berseri2 la..macam tuan die jugak..wah, kali ni nak beraya pun semangat je kan rina hihi

August 26, 2011 at 11:20 AM

amboi kak !
raya2 !!
gate pun kena raya jugak ! hehehe

August 26, 2011 at 11:51 AM

la..mati2 ingat pagar baru tadi...mcm mana boleh modified lak yer? tak tau lak...info baru ni...ada plan gak nak tukar gate baru, tapi kalau boleh modified mcm ni, aku pun nak...

berapa kena?

August 26, 2011 at 11:51 AM

selamat hari raya aidilfitri sis...
maaf zahir dan batin...

August 26, 2011 at 2:21 PM

cantiknya gate raya tue..jimat dulu ye just modified mana patut...hehhe

August 26, 2011 at 2:48 PM

wahhhhh...cantikkkknye gate dia..gate pun turut beraya..bagus2

August 26, 2011 at 3:04 PM

dah berseri2 nmpak nya gate rumah tu kak. ;)



dah boleh beraya p uah akak lah ni. hehehe

August 26, 2011 at 4:13 PM

wah gate rayo yer...cantek2...

August 26, 2011 at 6:06 PM

mesti gate tu gumbira! sebab belum lgi hari raya dia dh pkai bju raya!!! haha.. mkin lawa gate tu

August 26, 2011 at 9:16 PM

wah lawa nya gate baru!! :D hiks, gate raya ke kak? heheh :)

August 26, 2011 at 10:06 PM

salam..

sungguh comel dah..pintu pagar tuu

August 27, 2011 at 4:35 AM

wow really nice make over!!

BB Luvs Me

P.S: visit our children's clothes website and enjoy 10% off with code RAYA10 until 31 August 2011.

August 27, 2011 at 5:24 AM

dah cantik sangat pun..
itulah penangan cat yee..

slmat hari raya
moga ceria2
bersama kluarga tersayang..

August 27, 2011 at 6:35 AM

buat sendiri...rajin jugak la tu...hheee

selamat hari raya maaf zahir batin

August 27, 2011 at 10:45 PM

Ok juga ye make over gate tu. Cantik. Tak tau pulak akak boleh buat cam tu. Jimat sikit kan dari nak tukar semua.
Selamat Hari Raya Rina dan family. Raya kat mana?

August 28, 2011 at 1:46 PM

beraya dgn pagar baru lah cik kak diaaa ..hehehehe

August 28, 2011 at 3:50 PM

perghh gate raya 2..
huhu

selamat hari raya ^_^

August 28, 2011 at 3:56 PM

FUYOOH.NI PAGAR RAYA KE KAK RINA ? XD

August 28, 2011 at 5:09 PM

cantikkkkk...bila nak make over jugak nie hihihi

August 30, 2011 at 9:26 PM

melawat cik betty di raya pertama...kenyang makan rendang neh...adeh...")

September 2, 2011 at 2:59 PM

wahh..siap ada bunga2 gitu pagarnya..ehehe..

ape pun..selamat hari raya dari chii ya :D

September 3, 2011 at 12:49 AM

askum

salam perkenlan.... saya juga surirumah .... boleh la kita berkongsi cerita yer...


SELAMAT HARI RAYA!

September 4, 2011 at 2:10 PM

kak.. Salam aidilfitri. Maaf zahir batin..

September 6, 2011 at 9:07 AM

cantik.. ;)

September 6, 2011 at 2:28 PM

@wahida

boleh modified sis..besi biasa jadi wrought iron..kos dia dlm rm900 jer bergtg pd design

September 6, 2011 at 2:37 PM

@Dr. Ben

rm900 dr..

September 6, 2011 at 2:39 PM

@mamaNoriz

sy tak tahu kedai mana coz just talipon nombor member bagi..then cina tu dtg..rm 900 rega pagar tu

September 6, 2011 at 5:30 PM

ehh maknanya buang dan tambah mana2 yg patut kat gate tu laa erk..? tak sangka jadi lawa mcm gate baru

September 13, 2011 at 2:02 PM

macam pernah ku lihat gate itu kan tp sayang bukti tiada... :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal