HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Saturday, November 12, 2011

"Mega Giveaway CPB : Mehlah Kritik Kalau Berani"




Assalamulaikum. Hai, salam petang sabtu :).


Heran tak? Heran tak? Tak herann ponnnn kan kan. kahkahkah.


Bagi yang dah lama fren-fren dengan ai (harini nak bajet gedik) dalam dunia blog ni tahulah yang ai lah blogger tak hot (ada motif ke nak sebut?) paling pemalas nak main GA-GA. Bajet macamlah bagus sangat kan. Esok-esok ko buat GA takdak sape nak join barulah padan dengan muka sendiri kui kui kui. 


Harini ntah angin kus-kus mana sampai ntah tetiba nak join pulak GA cik puan bunga yang comel lote lagi menawan tu. Padahal takda insan malang pon yang tag ai (malanglah sebab kalau kena tag ai selalu derhaka tak buat). Hehe.


Takmo tulis panjang-panjang bajet mcam orang nak baca marilah selesaikan tugasan GA sekarang.


1. Mula-mula baca syarat penyertaan dia.

  • kena ada blog tak kisahlah kalau pak sedara punya pon tak apa. dah
  • kena folo blog dia. dah. tak yah suruh pon memang folo dah pasal blog dia best sampai tak mandi pagi ai duk baca dari tadi
  • warganegara malaysia. ya. ya. ai bukan warga indonesia walaupon muka ada sikit macam minah indon yang nama laudya cynthia bella tu. hahahaktui.
  • suka mandi pagi. errrr. mujur dia gurau kalau tak, tak dapat nak join kui kui kui.

2. Copy banner dan linkkan ke entri dia. Dah. *comeyla banner dia. suka ai. bodek lagii kuikui.*




3. Saat yang dinantikan iaitu hentam blog dia habis-habisan kahkahkah. Nah terimalah kritikan jahat dari ai. Kalau nangis suruh suami lap ingus eh. Sedia tau..


Sebenarnya ai tak tahu pon dia buat GA atau senang kata ai tak pernah tahu pon ada manusia nama cik puan bunga dalam dunia blog ni pasal niat suci ai online mula-mula tadi nak carik info pasal kaitan VCO dengan parut chicken pox tup-tup eh terkeluar blog cap katak dia pulak (ops..ops dia yang kata bukan ai kata tahu!!).

Makanya niat suci nak carik info tadi terus terlupakan malahan ai jadik lupa daratan sebentar apabila membaca blog beliau malah lebih sadis lagi ai terlupa nak tolong mak masak tengahari kuikuikui (ai kat rumah mak sekarang). Tengok. Keji kan blog dia sampai boleh buat orang sopan-santun cam ai terpesong dari landasan sebenar? Kehkehkeh.

Kesimpulannya (peh. macam penutup karangan UPSR pulak) blog dia BEST sangat! Entah apa yang best pon ai tak tahu tapi bila dah baca satu entri ai lompat lagi pegi entri lain lepas tu ai lompat lagi  sampailah ai pitam sebab terlupa belum makan tengahari lagi. Dahla mak yang masak kan. Keji betul. Makanya, ai rasa nak sumpah cik puan bunga tu jadik labi-labi sebab tulis kisah-kisah diri sendiri yang sumpah best walaupon dia bukan fasha sandha sampai ai nak sangat korek-korek kisah dia kahkahkah.

Kalau ai baca blog orang, ai tak kisahlah template blog orang tu macam mana lawa ker comel gedik pink-pink ker hatta yang tak semenggah pon ai akan baca asalkan isinya kena dengan citarasa dan mood ai ketika itu. Dan ai ngakulah yang ai jeles dengan template blog cik puan bunga yang kaler pink tu walaupon ai bukanlah penggemar kaler pink sebab ai ni matang-matang hahahaktui. Template blog beliau betul tak serabut. Takda lagu yang buat ai terkesima sebentar. Takda perhiasan-perhiasan aneh yang merencatkan nafsu ai nak baca entri ataupon mengomen.

Pendek kata, blog beliau adalah BEST maka ai masukkan dia dalam blog list ai dengan sukarela tanpa paksaan guru besar di sekolah beliau. Cik puan bunga ni cikgu tahu! Beranilah nak kutuk-kutuk dia nanti dia denda u olls main semut api bawah pokok rambutan baru tahu!

haha. dah penat ai asyik nak puji dia. puh puh. moga menanglah ferrrari kuning sejibik untuk ai berlagak depan jiran tetangga. *astagfirullahala'zim. awal-awal dah nak meriak.*

4. Cabaran seterusnya, namakan entri beliau yang paling ai suka.

Ah. Senang sangat. Pasal sebelum ai join GA dia lagi i dah like-like entri dia yang ni Blog Famous Kalau Masuk Majalah. Bukan sekali ai like. Malahan 2 kali. Siap guna id asben ai lagi tahu (sebenarnya ai tersilap guna id fb tu kahkahkah). Ni updated punya. Entri dia yang ai rasa terlagi ohsem adalah Mencintai Dua Lelaki.

5. Cabaran terakhir iaitu perkara ai paling tak gemar kalau main GA. Kena tag 2 orang. Sapelah yang ai nak mangsakan eh? Hah. Nasib koranglah eh. 


Puan Kutu
Cik Rose Cute Ibu Comel


Pesanan untuk korang: Buat GA nih best-best tahu. Kalau korang menang ai pon dapat habuan jugak tahu. Merasalah kita bersama-sama melaram dengan ferrari kuning nanti muahahaha.





nota-noti:
Tak sempat BW lah 2-3 harini. Nak pegi bajet tere kat dapor mak sattt.


21 comments

November 12, 2011 at 3:11 PM

hahaha....terkezut seketika....tengok cik betty join ga....Thanks tag...nanti cik rose join.....

November 12, 2011 at 3:28 PM

wah..semoga impian tercapai memiliki sebuah ferrari kuning...(^_^)

November 12, 2011 at 4:02 PM

wow, segment yang lain dr yang lain !! :D

November 12, 2011 at 4:03 PM

wow hadiah ferrari kuning tu.haha..Insyaallah nti i join..i pun suka puji2 blog orang..kehkeh

November 12, 2011 at 4:42 PM

wahh..nak memiliki ferrari ya..insya Allah..=)

adeih..chii terpaksa baca 2 kali..sebab nya kepala da pusing2 da ni..

GA nak kritik..aduhai..sangat x reti..apa pun..gud luck chii ucapkan

November 12, 2011 at 5:56 PM

selamat bersegmen...hehe

November 12, 2011 at 9:00 PM

ferrari kaler kuning?
replika nyer ke?
hehehhehe

November 12, 2011 at 10:59 PM

good luck kak rina.. ya la firstime tengok join GA.. sama la, aku pun dah lama sgt tak join GA GA ni.. terjah blog famous kalau masuk majalah..

November 13, 2011 at 6:56 AM

rajennye akak join GA. :)
good luck yee.

November 13, 2011 at 8:42 AM

Wahahahahaha ada hati nak sumpah i jadi labi - labi yeee! Cis! Cis!

Terima kasih join! ^___^

Kreatifnya entry!! Sukaaaaaa! KEHKEHKEH! Thanks banyak - banyak letak blog dalam bloglist awak.

Goodluck yeeeeeee! Insyaallah ada rezeki adalah! ^___^

YAAYYYYYY!

November 14, 2011 at 8:54 AM

saya paling malas join GA. keh keh keh

November 14, 2011 at 9:31 AM

wah kaw2 rina bagi ek haha..ok No doakan smg rina berjaya..No pun lame beno tak main GA2 ni...mmmmm sabo je la...

November 14, 2011 at 9:50 AM

alamak..tag cik betty belum dijawab lagi ni...

November 14, 2011 at 12:19 PM

rajinnya cik betty join GA skrg..mesti byk mase ade tu kan dan boring xtaw nak wat ape..hehe

November 14, 2011 at 2:12 PM

dh lama x join apa2 GA.. x sempat dah skang.. baru anak sorang dh rasa mcm BZ manjang.. kekekeke

November 14, 2011 at 2:37 PM

hahahaha..sib bek tak kena tag..apepun, selamat berjaya utk awak ya :-)

November 14, 2011 at 2:52 PM

bila mood rajin nk join GA, TAG datang..harus layankan.. ;)

good luck kak..!! moga2 menjadi di antara yg bertuah dalam GA ni.. :)

November 14, 2011 at 2:54 PM

saya pun jenis malas nak join GA...

semoga berjaya yer...klaka la n3 kali ni...

November 14, 2011 at 3:34 PM

this is a very nice GA! all the BEST!! :)

November 14, 2011 at 4:14 PM

semoga berjayo yer....mano tau rezeki kan...

November 14, 2011 at 5:39 PM

bab tag tu yg lomah sekali kan...huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal