HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, November 22, 2011

Lari Dari Klinik.




Yayyy! Malaysia menang. Malaysia menang. Johor pon diberi cuti istimewa kahkahkah. Tak. Tak. Harini cuti keputeraan Sultan Johor. Janganlah marah hentak-hentak kaki pula apesal anda kena pegi kerja hari ini. Selamat bekerja ya sambil raikan kegembiraan bersama teman-teman.


Assalamualaikum..

Hai semua  ^__^.

Saat menaip entri ini saya sedang cuba menahan gatal dan bisa di badan. Memang rasa nak keruk-keruk. Semalam ok lagi. Harini makin menjadi-jadi miangnya.


Semalam tak sempat nak tulis apa-apa kat sini. Pagi-pagi dah terpacak kat klinik UTM. Dahler kena tawaf satu klinik sebab pintu masuk klinik dah tukar rupanya. Nampak sangat lama dah tak datang klinik sini. 


Mulanya ingat nak pegi klinik panel je sebab dekat sikit dengan rumah tapi buku klinik pulak dah tertinggal kat kereta lagi satu. Kereta lagi satu tu pulak nun jauh kat rumah mother in law. Sekarang ini kami ke sana ke sini melaram dengan kereta my FIL sementara dia masih kat wad. Keji betul sikap ini bukan? 



nombor bertuah. nama - nama aku. jari - bukan jari akulah hoi haha.



aih. berjanggutlah nak tunggu turn aku.

Incik papa mulalah tak senang duduk. Maka beliau berusaha calling klinik panel boleh ke dapat rawatan tanpa buku klinik. Mujur boleh. Jadi kami pon larilah dari klinik UTM menuju ke klinik Keluarga. Mungkin kalau akak nurse kat kaunter tu tahu sikap ini pasti dia menyesal memuji aku comel pada mulanya kahkahkah.



Klinik Keluarga. Masa ni hanya ada keluarga aku saja.



Aku punya dengan Zikry punya. Kami bersama-sama meraikan kehadiran chicken pox di tubuh kami hew hew hew.





nota-noti:
Saya tak berapa larat harini. Saya cuba jalan ke blog anda secara perlahan-lahan. Maklumlah nak kena menyimpan saki-baki tenaga untuk kerja-kerja di rumah. Begitulah nasib. Lainlah kalau ko puteri raja. Boleh guling-guling atas katil sekarang.


53 comments

November 22, 2011 at 8:33 AM

eh..rehat2la..esok pun blog blogwalking kan?,,take a rest dear

November 22, 2011 at 8:59 AM

Kat Tmn U tu byk klinik panel UTM..

November 22, 2011 at 9:01 AM

smga kesihatan akak cepat bertambah baik...keje2 jugak tp make sure dpt rehat yg cukup ye =)

November 22, 2011 at 9:03 AM

rehat n makan ubat okeh... moga sembuh spt biasa :)

November 22, 2011 at 9:07 AM

Selamat bercuti dan selamat berehat. Semoga cepat sembuh.

November 22, 2011 at 9:11 AM

anum siap melompat suka kegembiraan malaysia

banyakkan berehat ya

November 22, 2011 at 10:11 AM

Selalu berkunjung sobat :)

Klik 4information y gan :)
http://4share-information.blogspot.com

Komentar di tunggu sobat
Jangan lupa follow jga :) ( follow back )

Sesama blogger lebih baik saling sapa Dan saling memper erat blogger Indonesia

Salam blogger

November 22, 2011 at 10:20 AM

sian cik betty.
makan ubat rajin-rajin ye.
rehat cukup-cukup.

November 22, 2011 at 10:29 AM

lah, dah jangkit kat cik rina lak ke??

alahai, rindunya utm...dulu selalu g joging kat klinik ni...

November 22, 2011 at 10:52 AM

La, jangkit campak ke ape nie?

November 22, 2011 at 11:19 AM

wak pon demam baru nak kebah nihh.. eeeeee wak dah datang nihh nak komen komennnn....

November 22, 2011 at 11:26 AM

alahai....rupa2nya akak tak pernah kena eh sebelum ni.. :)

sabar la eh..penyakit ni dtg sekali je seumur hidup...:)

get well soon... :)

November 22, 2011 at 11:31 AM

sekarang mmg musim kot...ramai sangat yang sakit

November 22, 2011 at 11:48 AM

alahai..kena jangkitan campak risya rupanya..eheh..no wonder diam je bbrp hari ni..xpe la..just have a gud rest ye..nnt klo da sihat..leh la jln2 semula =)

November 22, 2011 at 11:57 AM

moga cepat sembuh...=)

November 22, 2011 at 12:07 PM

x sihat rupanya!..
bawak2lah rehat...:)

November 22, 2011 at 12:16 PM

untung klu ada klinik panel..tak yag tunggu lame kan huhuhhhhh

November 22, 2011 at 12:29 PM

kena chicken pop ker kak...

November 22, 2011 at 12:46 PM

sy pun hari tu berjangkit dr anak2 .. huhu .. Rina kena kerap mandi n makan sup panas banyak2 ..minum air kelapa banyak2..

jaga diri yea...

November 22, 2011 at 1:05 PM

aku baru agak agak nak bagi kau smackdown sedas dua sebab kau dapat cuti muahahahaha

November 22, 2011 at 1:15 PM

tak penah kena ke masa kecik dulu?

ala cian rina...

harap tak serius sgt dan tak teruk parut tu nanti...

jaga diri dan berpantang tau!

November 22, 2011 at 2:06 PM

huhu ciannya..get well soon ya..take care^^

November 22, 2011 at 2:59 PM

semoga cepat sembuh.
take a good rest :)

November 22, 2011 at 3:01 PM

make sure jgn kena hujan yer adik comel.. nnt parut bertanda.. take care..

November 22, 2011 at 3:56 PM

kn rajin2 mkn ubat nnt cpt sembuh

November 22, 2011 at 3:56 PM

Get well soon, minum air banyak ya...

November 22, 2011 at 4:05 PM

alahai kesian terkena jangkitan..cpt sembuh ya zikry n mamanya..:)

bestnya jhor cti..:)

November 22, 2011 at 4:18 PM

Alolo...semoga kedua2nya cepat sihat. anak kite pn tgh demam lg..

November 22, 2011 at 4:37 PM

akak take care yea...:)

November 22, 2011 at 5:10 PM

cik betty rehat leklok.semoga cepat sembuh :)

November 22, 2011 at 5:36 PM

Rehat secukupnya. Semoga cepat sembuh. :)

November 22, 2011 at 6:01 PM

kena gatal2 ke...rajin2 mkn ubat tau jgn skip2.bio cpt sembuh.ceh pandai ckp org pdhal sndiri penakut makan ubat.ehehe..

November 22, 2011 at 6:29 PM

akak kena pox pox ke ?? ala sian nya. take care ok kak :) jgn garu, nnti lg gatal. adik sy pun kena pox pox nih.takut plak kena jangkit . hehe

November 22, 2011 at 9:04 PM

mmg bosan kena tunggu giliran bila pegi klinik kan, kalau sakit mesti rasa tambah2 sakit campur sakit hati hee... rajin2 makan ubat supaya cebat sembuh ya keja rumah boleh minta suami tolong cover boleh? apa salahnya sekali2 nak bermanja cam tuan puteri

November 23, 2011 at 3:09 AM

Alamak!cuak sudah!

November 23, 2011 at 8:04 AM

sakit rupanya...take care ryna, akk doakn cpat smbuh

November 23, 2011 at 10:26 AM

Moga cepat sembuh hendaknya! Kalau berparut nanti boleh amalkan vitamin E utk pudarkan parut2 tu. huhu :D

November 23, 2011 at 10:35 AM

moga cepat sembuh hendakNYA..
kalau ke hospital pun hanya bila melibatkan perkara yang serius sebab tak larat nak tunggu lama-lama.. tapi start bulan ni kenalah hadap sebulan sekali hospital untuk medical check up.. eemmm... kena bawak i-pad, p-phone, tab, laptop bagai ni.. hahaha...

November 23, 2011 at 10:37 AM

rina, cik ina tertipu tadi , ingat klinik keluarga ko. semoga cepat sembuh ye.tidur atas daun mambu kurang skit bisa badan.InsyaAllah

November 23, 2011 at 11:44 AM

awak kena chicken pox ke? alahai..tawakkal ye dan jgn gatal2 nak garu nanti berbekas-bekas...benda ni memang berjangkit..apa nk buat kan...

November 23, 2011 at 11:58 AM

selamat bercuti dan semoga cepat sembuh yer...

November 23, 2011 at 12:14 PM

Cik Betty sudah diTAG..

http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/11/cik-ayu-udah-kena-tag-lorrr.html

November 23, 2011 at 2:40 PM

naseb baek la Johor cuti...dapatla rehat2 sket...

November 23, 2011 at 5:22 PM

arini dah ok sket? ape2 pun rehat ye

dill.

November 23, 2011 at 5:27 PM

minum air kelapa banyak banyak ok....hihii~

get well soon laling!

November 23, 2011 at 6:10 PM

halo..pa kabar nih org sebrang?

November 23, 2011 at 6:19 PM

Rajin2 makan ubat.

Err.. org johor yg keje kat KL bole cuti gak kan...

November 23, 2011 at 8:08 PM

inilah nasib wanita dan ibu
walau sakit camne pun
kerja rumah tetap jalan ...

campak ke c.pox rina?

November 23, 2011 at 9:07 PM

semoga copek sembuh yer..amin..:)

November 24, 2011 at 10:02 AM

Kena c. pox ke?? kesian....benda tue memang gatal la....waktu kecik pernah kena...

November 24, 2011 at 4:36 PM

owh ini n3 permulaan c.pox tu yer.. cepat2 sembuh tau.Amin...

November 25, 2011 at 6:16 PM

ye lah .. kalau pompuan yakni kaum ibu sakit kena juga buat kerja rumah . kesian ..moga cepatlah baiknya

November 27, 2011 at 8:21 AM

La hai .. Siannya dia.. Takpe2, sakit tu penghapus dosa.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal