HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Thursday, November 10, 2011

Blog Kena Remove :(




Sobs. Semalam petang kan tengah syok baca-baca blog orang tetiba masa refresh blog sendiri keluar mesej camni:



ini google jer. tak kuasa nak printscreen sendiri punya. macam nightmare tahu. lebih nightmare dari nightmare freddykrugger tu huhu.


Sadisnya google nak main remove-remove blog macam gini. Dalam hati takut sangat tapi tak takut sangat jugak sebab blog lain pon penah hadapi masalah yang sama. So misti ada caranya nak dapat balik. 


Tapi takut jugak bila google-google ada juga orang yang dah dapat verfication code tu still tak boleh access blog. Kena buat rayuanlah. Lepas tu entri hilanglah apalah. Adoih.. 


Akaun emel kita pon google block sekali. Kononnya cam kita ni ada langgar term-term diaorang. Mana ada kan. Kita ni mak budak baik. Tak penah pon nak langgar-langgar pantang ke hapa. Langgar pantang masa berpantang beranak dulu adala sikit hiks.


Cara nak selesaikan masalah blog kena remove ialah dapatkan verfication code dari pihak google melalui SMS kat henpon. Tapi ntah malang apa saya tak terima pon verfication code tu. Sedih :(. Terus jadik murung nak buat hape pon tak lalu dah. Kalau kek coklat kukus moist ada sebelah ni pon memang tak lalu nak makan. Mujur kek tu dah habes kan hiks.


Dalam kerungsingan menunggu SMS verification code yang tak sampai-sampai, tetiba teringat ada kawan blogger dekat fb, Tia. Sebab penah terbaca entri di blognya yang dia penah kena macam tu. Tia ni dah banyak kali tolong saya. Maceh, Tia. Sayang Tia. Tia tolong saya dapatkan verification code tu dan tak sampai berapa minit blog kesayangan ni dapat diaccess semula. Terus senyum sampai telinga :).


Harap-harap janganlah berulang lagi kejadian camni. Seriau.


nota-noti:
Risya kena chicken-pox. Doakan dia cepat sembuh ya.



32 comments

November 10, 2011 at 8:41 AM

Sy da kena aritu. Tp nak mtk verification code tu, tak la pulak ada mslh.

Bkn mslh kita tp mslh google sbnrnya. Hiks~

November 10, 2011 at 8:45 AM

saya kena jugak~tapi saya tak buat apa2 pun~saya pasrah~tapi lepas tu terus ok~keh keh~

November 10, 2011 at 8:54 AM

So far alhamdullillah belum penah lagik jadi gitu.. harap2 tak de masalah laa..

Harap Risya cepat sembuh yer..

November 10, 2011 at 9:01 AM

ahhaa. google tgh mabuk tuh!

November 10, 2011 at 9:17 AM

Kakcik pun pernah kena, tapi kemudian dia ok sendiri. :)

November 10, 2011 at 9:32 AM

sy da kena aritu. berpeluh gak la da la tenet tgh lembab gile babs!

mandikan risya dgn daun semambu...

November 10, 2011 at 9:44 AM

takut jgk kene mcm tu... harap2 xde la...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com

November 10, 2011 at 9:47 AM

saya pernah kena. request v-code dan dia hantar melalui hp. pastu dah buat, okay dah.
diorg gertak je tuh. hehe

November 10, 2011 at 10:49 AM

alhamdulillah...nasib baik da ok..

alahai..si kecik kena chicken pox ya..semoga lekas sembuh ya...jgn mkn kicap..nnt berkesan plak

November 10, 2011 at 10:50 AM

apa motifnya...google nie

November 10, 2011 at 11:05 AM

biasanya ada org report kt google..sbb hasrat dengki....

November 10, 2011 at 11:07 AM

sy penah kena...pas tu suruh dia anta code tu la melalui hp....ke dia saje nak mintak no fon kita x...hehe...

November 10, 2011 at 11:10 AM

Tak pernah kena...takunya..ngee.. dah la tak berapa reti..

November 10, 2011 at 11:19 AM

ramai yg jadi macam nie.Alhamdulillah semua dh ok..

seriau jugak nie.keke

November 10, 2011 at 11:28 AM

if i was in a same boats of you, arisha pun berdebar juga tau..luckily, there's nothing and you get your blog back! :)) happy blogging!

November 10, 2011 at 11:49 AM

aku pun pernah kena cam ni gak...

November 10, 2011 at 11:55 AM

lagi sorang rakan blogger yg kena...

sy pun dah banyak dah jumpa blogger yg alami masalah ni..

apa la masalah blogspot ni kan..buat org susah hati je..hmm...

November 10, 2011 at 12:07 PM

alahai...banyak hal pulak la kan..mmg la klo dh kene cam tu mite pun tetiba je mcm nk pitam huhu..alhamdulillah blog dh kembali ok kan rina..

psst..harap2 x terjadi kat No huhu..

November 10, 2011 at 12:28 PM

hohhh.scary jugak kalau kena macam ni.boleh jadi heart-attack nih.huhohhh.mujur dah ok, Alhamdulillah.

moga Risya cepat sihat.jangan adik dia berjangkit pulak.

November 10, 2011 at 12:54 PM

Kakak pun pernah kena sekali. Tapi verification code dia sms pada kakak, lepas tu ok...

Memang seriau kan...

November 10, 2011 at 1:16 PM

Cik rose pun pernah jugak kena....nasib baik ada verification code sms pon....kalau tak sakit kepala.....nak godek2 tak reti..

November 10, 2011 at 1:44 PM

sama macam komen bujal...pasrah sahaja...hehe

November 10, 2011 at 2:07 PM

tak pernah lagi kena..kalau terkena..nak minta tolong dari dia juga...cuak lah kalau blog kena remove kan..

November 10, 2011 at 2:33 PM

cik ina dah kena seriau, masa tu gak nak pakai dotcom.dua hari cari jalan.

alah cian risya, semoga dia cepat sembuh ye.

November 10, 2011 at 3:17 PM

ada satu blogger tu, siap print dah buku kan blog dia. Bagus kan idea tu. Kalau hilang sekalipun blog, dia dah ada hard copy! :)

November 10, 2011 at 3:20 PM

boleh ke google remove kita? sebabnya...? ke kes yg kita kena ada akaun gmail tu?

ps: risya cayang sabar ok.... insyallah baik..

November 10, 2011 at 5:07 PM

@Daddy Ziyyad

sape? Nizam Sani ke? blog sy nih nk dibukukan jugak? hehe..cam x layak jer

November 10, 2011 at 5:12 PM

Belom kena...

tapi

mintak jaoh...!

November 10, 2011 at 5:53 PM

yeke..takutnya. minta dijauhkan lah. sy plg risau kalau jd bnda macam tu :( takut. yela, blog ni dah mcm soul kita. tibe2 lesap mesti lah sedih :(

November 11, 2011 at 3:20 PM

anak2 buah wife papa mifz pun ado yg kono baru2 nih...

ado petuo nih...tq2...

November 11, 2011 at 5:26 PM

eh silap ruangan la tadi komen...haha

pasal blog keno remove nih,harap dijauhkan la...huhu

April 21, 2012 at 10:45 PM

harap harap takk kena kat saya
amminn
im follow ur blog
anda di tag

http://sayacikamal.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-follow-by-hajar_20.html

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal