HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Tuesday, March 27, 2012

nasib baik teringat.






Phewwww. Nasib baik teringat harini besday abah! 
Itu pon nasib baik terbukak pesbuk dan ada tulis Rahamat Jailani It's his birthday (abahku ada pesbuk tapi tak aktif pasal lupa password HUEHUEHUE).
Kalau tak memang saya tak ingat langsung.
Berdebor dah tadik.
Takut abah kecik hati.
Dahla anak 2 jer.
Yang sulung (yang tengah taip entri nilah) dahler tak berapa rapat dengan beliau.


Kecik-kecik dulu beliau agak garang.
Standardlah bapak zaman dulu kan.
Sekali beliau jeling kecut perut terus semunyik belakang rumah.


Garang-garang beliau pon tapi beliau sebenarnya penyayang.
Cuma tak reti nak tunjuk.
Tapi adik manja dengan abah.
Ah, adik tu dengan emak pon manja.
Maklumler anak bongsu kan.
Kecik-kecik dulu salu rasa nak jotos jer dia sebab manja sangat HUEHUEHUE (jahat tak aku).


Masa kecik dulu, selalu rasa abah tak sayang.
Sebab abah garang.
Rupanya bila dah besar emak cerita abah selalu bangga dengan saya.
Pasal saya budak agak cemerlang kat sekolah dulu.
Tapi abah tak pernah tunjuk.
Saya masih ingat hari saya ambik result PMR, abah gembira sangat macam ada emas jatuh kat riba dia padahal emas tu banyak kat tangan emak jer HUEHUEHUE.
Abah, terus isik borang MRSM untuk saya dan terus pegi hantar petang tu jugak.
Teruja sungguh abah.


Tapi sampai satu masa, abah kecewa dengan saya.
Sebabnya saya tak jadik apa-apa (tak ada kerja yang best).
Tapi abah tak penah tunjuk.


Jauh di sudut hati saya rasa sedih sebab kecewakan abah (air mata ni gatal pulak nak meleleh sekarang).
Tapi saya rasa bahagia dengan kehidupan sekarang.
Melihat anak membesar depan mata setiap hari, setiap jam, setiap minit, setiap saat, setiap nanosaat.


Maafkan saya abah.
Saya sayang abah.
Walaupon tak penah ucap, tak penah tunjuk.



*sedang lap air mata dengan hujung baju yang busuk pasal lum mandi.



abah di waktu kecilnya - cilok dari pesbuk beliau

45 comments

March 27, 2012 at 10:35 AM

misteri bau busuk bila datang blog ini terjawab sudah...

March 27, 2012 at 10:35 AM

:) mmm...sayang abah kan?

March 27, 2012 at 10:41 AM

jangan sedih2 ye, at least rina masih seorang anak yg baik kan. :)

March 27, 2012 at 10:51 AM

selamat hari lahir pokcik...

rina jgn nangis2 nanti ahkak pun nangis sama....

dah2 nah tuala lap ayaq mata tu....buruk beno kamu nangis dikkk..

March 27, 2012 at 10:58 AM

hargailah beliau sementara beliau masih ada.

cewahhh komen kemain kan.

hihiihi

:)

March 27, 2012 at 11:01 AM

happy b'day uncle...moga dipanjangkan usia, diberi kesihatan tubuh badan & diberkati hidup di dunia & akhirat.

March 27, 2012 at 11:04 AM

happy birthday abah k.rina!hee

agaknya ni la feeling along ira kot..wuuu

sbb ira mcm adik k.rina je..hee..

ayah ira pn agak garang..wuu..tp ira tau dia syg anak2nya ni..:)

k.rina jgn sedihhhhhh :)

jenguk2 abah selalu yea..tu je y akan buat dia happy nt..

March 27, 2012 at 11:04 AM

ala, comelnya anak beranak nih. hepi besday pakcik. anak sulung pakcik ni sayang sangat kat pakcik tau.

March 27, 2012 at 11:15 AM

huhuhu. sedih la... ape maksud kerja tak best?

March 27, 2012 at 11:22 AM

@Rapunzel Cikilolo

bkn keje x best..tp tak ada keje best..mcm akak ni dok rumah jer :)

March 27, 2012 at 11:55 AM

Eh...awak adalah orang YANG ADA APA-APA. Sy selalu iri hati dgn kwn2 yg berpeluang membesarkan anak dpn mata. Igt best ke tglkan anak kat umah bbysitter pastu kite g keje? Tak suke tau!

March 27, 2012 at 11:58 AM

kerja rina tu kerja paling best dalam dunia.. gaji banyak mana pun tak boleh nak bayar utk tugas tu.. rasanya ayah rina pun bangga, tp tak tunjuk.. semoga ayah rina terus mendapat keberkatan umur hendaknya..

March 27, 2012 at 12:13 PM

awaklah pengurus sumber manusia terhebat..percayalah..mengurus isi rumah adalah suatu tugas yg sgt mulia

March 27, 2012 at 12:20 PM

@Pok Amai-Amai

setiap pilihan hidup ada pro dan kontranya kan :)

March 27, 2012 at 12:21 PM

@sahromnasrudin

semua tugas yg halal dan diberkati adalah mulia kan :)

March 27, 2012 at 12:23 PM

kalau cerita pasal ayah @ apak(akak call ayah akak) memang mesti bertakung air mata.. rindu saat kecik2 dulu.. apak memang seorang lelaki yang istimewa...

March 27, 2012 at 12:41 PM

sangat sedihhhhhhhhhhhh.
kalau abah rina y baca. pasti dia tersentuh juga.

tak apa,,, dia ttp bangga sbb rina bahagia..selamat hari lahir ayah rina

March 27, 2012 at 1:04 PM

saya pun sensitif kalau bab2 orang tua dan kanak-kanak...

March 27, 2012 at 1:05 PM

selamat hari jadi buat Abah....Org yg garang, memang jarang tunjukkan kasih sayangnya, walaupun dalam hati, mereka mmg sayang sgt2

March 27, 2012 at 1:33 PM

happy birthday untuk abah

March 27, 2012 at 1:57 PM

rine pun sayang abah rine.. huehue,.

anyway.. happy birthday to rina's fathers..long life and happy always..

March 27, 2012 at 2:10 PM

Rina... bila dah jadi ibu-bapa hati mudah benar tersentuh bila mengenang zaman kita kecik bersama orgtua kita. Moga abah sihat, dipanjangkan umur dan berolah kebahagiaan. Amin...

March 27, 2012 at 3:21 PM

comey hencik abah time kecik2..

epy beday to ur abah ye.. =D

March 27, 2012 at 3:28 PM

sayang abah

March 27, 2012 at 3:43 PM

akak pasti ke abah akak kecewa dgn akak...?

rasanya tak...dgn apa yang akak ada..pasti abah akak dah cukup bangga.. ;)

selamat hari lahir tuk abah akak...moga Allah kurniakan kesihatan dan kebahagiaan yg berpanjangan tuk beliau.. :)

March 27, 2012 at 4:29 PM

sy pulak yg rasa nak nangis....emo lak bila cakap pasal ayah kita kan?

dulu pun ayah sy sgt garang....rasa mcm dia x syg sy...tp bila sy dpt result spm, dia la yg paling hepi....

tp sy lagi teruk dari rina....sb sy pun x dpt keje yg best jugak pun...x dapat bantu ayah sy apa2....

March 27, 2012 at 4:57 PM

semoga Allah SWT mengurniakan ayah rinna kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur ye.Amin

March 27, 2012 at 5:11 PM

Moga abah panjang umur.. sgt klasik gambar itu.. :)

March 27, 2012 at 6:20 PM

happy birthday untuk abah...

March 27, 2012 at 6:47 PM

that's so called bittersweet moment of yours! :') selamat ultah buat abah sis rina. semoga sehat slalu hendaknya. :)

March 27, 2012 at 6:50 PM

cik betty..selamat hari lahir buat abah rina..
acik dulu kecik2 rasa mak yang tak sayang sebab garang ya amat dan asek nak marah je..tapi abah..sekali pun tak pernah marah..terasa disayangi je dengan abah.

March 27, 2012 at 7:08 PM

aduh kenapa sy pula jadi emosi bila baca entri ini?hoho..

selamat hari lahir ye abah..:)

March 27, 2012 at 7:10 PM

terima kasih atas doa dan ucapan kalian semua :)..misti abah sy hepi bila tahu ramai orang mendoakannya

March 27, 2012 at 7:11 PM

@Puan Kutu

sy tulis dr hati mgkin sbb itu emo sy melekat dkt puan kutu hikhik

March 27, 2012 at 8:07 PM

teringat abah yee..selamat hari jadi untuk beliau..hargailah dia..

March 27, 2012 at 10:51 PM

x per janji x lupe kan, kena cepat2 wiah lah kan

eppy bday buat abah adik ! ! !

March 28, 2012 at 12:00 AM

happy birthday utk abah rinna...

dh lama tk dengar words "jotos"

March 28, 2012 at 12:06 AM

selamat tambah umur kepada abah cik betty :)

March 28, 2012 at 6:38 AM

sebak dada saya baca coretan awak sebab saya dah tak ada bapa untuk di ucap selamat hari lahir.
tapi aruah bapa saya sangat sayangkan saya dan manjakan saya masa dia ada... sebab saya jer yang paling cemerlang dalam ramai2 anak dia.
tapi tu ler akhirnya saya cuma duduk dirumah serupa macam awak heee....

March 28, 2012 at 7:28 AM

selamat hari lahir buat abah awk..moga diberikan kesihatan y bpnjangan..amin...

suka tgk2 pic lama n klasik camni..pnuh memori

March 28, 2012 at 1:02 PM

sedih lak baca...

xpe, yg penting doa dan ingatan sentiasa ada...

dai bertuah sbb dpt ank baik cam rina..

March 28, 2012 at 11:09 PM

selamat hari ulangtahun abah..
semoga panjang umo,dimurahkan rezeki dan gembira di samping keluarga tersayang...

eh eh..terpanggil abah plak :p

Anonymous
March 30, 2012 at 6:43 PM

beruntungnya badan dapat duduk umah 24 jam, jeles tau!!>,< bersyukur la dgn apa yg kita nikmati. berpa ramai org keja nk resign. Nk komen gambo tu..
comelnya muka nenek kiter yek. Patut la kita smua comel2 belaka..hi hi hi perasan masuk bakul la sikit.
-auntie busy-

April 3, 2012 at 12:15 AM

happy belated birthday abah akak !!! :D

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal