HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Friday, February 24, 2012

emak dalam wanita hari ini.







Konon-konon semalam bajet masak pagi-pagi lepas hantar risya sekolah sebab dengan harapan lepas tu bolehla menghadap belog tanpa diganggu oleh tugas-tugas rutin yang wajib.


Kemudian tetiba teringat akan pesan emak 2-3 hari lepas. Supaya jangan lupa tengok Wanita Hari Ini (khamis semalam punya). Bukan sebab topik yang dibicarakan adalah penting (Keluar Rumah Tanpa Tuduhan Nusyuz) tapi ada yang lebih penting dari itu. Iaitu emak MUNGKIN masuk tv. Itupon kalau abang kamera terfokus muka emak. Kahhh.


Wah, emak sendiri nak masuk tv. Mestilah teruja nak tengok kannn. 


Rupanya emak dengan kumpulan wanita kampong (kumpulan Bina Insan kg Dato' Abd. Rahman Yassin) dapat jadi tetamu dekat studio. Kira macam jadi penonton secara live lah. Dapatlah gelak-gelak tengok pengacara-pengacara buat silap semasa bercakap. Emak kata banyak kali asyik cut. Mak tak cerita banyak sangat. Mungkin sebab terlalu seronok berjalan-jalan di Kuala Lumpur tanpa abah atau emak malas nak taip mesej. Dan aku pulak memang bangsa malas nak mengecall.


Habis tu semalam tepat pukul 12, alihlah siaran awal-awal. Sambil mata buntangkan luas-luas nak carik emak dalam tv. Adalah nampak mak sipi-sipi. Hehe.



nota-noti:
Petang sikitlah baru saya menyebokkan diri BW ke blog korang ya :). Nak keluar makan ABC huhu.


(updated)
nota-noti 2:
Cis, kedai ABC semua pakat tutup di siang bolong. Kejadah bukak kedai ABC memalam. Time panas-panaslah orang carik. Dah tak pasal-pasal eskrim Magnum jadik mangsa.



32 comments

February 24, 2012 at 2:36 PM

truja masuk tv

February 24, 2012 at 2:41 PM

Wahh teruja yer mak masuk tv.. iye laa..bukan selalu dpt peluang masuk tv kan.. :)

February 24, 2012 at 2:42 PM

fuhyoooo pasni mesti saham naik sbb da msk tv ehhehehe

February 24, 2012 at 2:45 PM

wow glam kejap mak masuk tv

February 24, 2012 at 2:55 PM

haha tajuk tak menahan...
tahniah pd emak kerana dpt masuk tv..hehe

February 24, 2012 at 3:02 PM

salam rina,

amvoiii..glamer mak dia ye..
sipi2 pun jadilah :)

February 24, 2012 at 3:02 PM

Tak snap ke gambo mak yang nampak sipi2 tu? :)

February 24, 2012 at 3:03 PM

jadilah sipi2 pun kan.. janji keluar tv.. ha..ha..

February 24, 2012 at 3:12 PM

hehehe... kiutlah mak dia. Bersemangat bagitahu dapat masuk TV. Sipi-sipi pun takpe janji pengalaman tu yang penting :)

February 24, 2012 at 3:36 PM

punyalah mak teruja masuk tv...tak apalah sipi-sipi pun kan..

February 24, 2012 at 3:40 PM

mkn abc..??? dapnyer...:)

February 24, 2012 at 3:53 PM

Sedapnye ABC!!!!!! Sini ujan. Tekak pun dah mule gatal mcm nak batuk. Tp nak gak mkn ABC!

February 24, 2012 at 4:19 PM

comelnyeee emak...msti mak make up lebih ckit ni sbb nk masuk tv..

February 24, 2012 at 4:19 PM

hihi, mesti rasa berbunga kan sebab bukan senang nk ada peluang selalu macam tu.masuk TV lagi.;)

February 24, 2012 at 4:57 PM

serius mak masuk tv?tak kenal yg mana satu.sy mmg ikut tajuk tu semalam..sbb keje pg,klu tak mmg tak tgok tv.hehe..

February 24, 2012 at 5:16 PM

ehehe..okla sipi2...daripada xpernah langsung kan..ekek

February 24, 2012 at 5:34 PM

sipi2 pun dapat masuk jugak . hihihi .

February 24, 2012 at 7:07 PM

wahh..heee..glamor mak k.rina..hee

ira xda ms nak tgk tv..kerja..wuuu :)

nak abc 1!heee

February 24, 2012 at 7:20 PM

mak yana pun selalu masuk tv kalau persidangan umno...

psal ratu balqis tu katanya sabda nabi s.a.w. tp tk tahulah hadis soheh ke tk...wallahualam...

February 24, 2012 at 7:25 PM

sama lah ratu mmg tak pandai nak call mak pastu ckp ayat2 cam dlm tv tu ke.ehehe.bukan sengaja nak lupakan mak.tidak sama skali tp mmg dr azali tak geti berbahasa basi camtu.biasa lebih pd perbuatan dr percakapan utk tunjuk rasa sayang.

wah...ABC???lom gaji lah :(

February 24, 2012 at 7:33 PM

rekod tak? :D

February 24, 2012 at 8:26 PM

Glemer sat mak rina erk!!

February 25, 2012 at 1:03 AM

Tak suruh mak beri soalan kat ustaz tu..tentu kamera fokus kat muka mak nanti..:)

Rugi lah kedai ABC tutup siang hari..kan musim panas ni..:)

February 25, 2012 at 1:54 AM

hahahaha magnum lagi sedap hahahaha

wah kemain lagi mak dia masuk TV.. sipi sipi pun jadi la..kan :P

February 25, 2012 at 8:13 AM

ingat mak jadi tetamu jemputan prog.wanita hari ni...hihi.

February 25, 2012 at 10:54 AM

hehe glemer mak akk...

February 25, 2012 at 11:14 AM

bestnya dapat msuk tv hehe~

February 25, 2012 at 3:48 PM

hee nk msuk tb jugak..

Anonymous
February 25, 2012 at 4:52 PM

@Rizal iGossip:
diva sgt hehe

February 25, 2012 at 9:07 PM

hehehe...suka baca yg last tue...

February 26, 2012 at 6:53 PM

masuk buletin utama baru jd topik utama kot...hihi

February 28, 2012 at 8:19 AM

ceewah masuk WHI lagi tu even nampak sipi2

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal