HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, February 29, 2012

surat bantahan.






AMARAN: Entri harini mungkin berunsur sedikit niyang repek <-- merepek maksudnya tapi serius aku sedang serius.





Kepada pihak yang berkenaan <---sesapalah yang susun rancangan kat tv3 tu kan,


Saya ingin meminta jasa baik pihak tuan supaya menukar balik waktu siaran drama bersiri BFF ke asal iaitu Ahad pukul 9.00 malam. Dah sedang elok sangatlah waktu tu. Time saya tengah gosok baju. Tahukah pihak tuan bahawasanya menggosok baju itu adalah perkara bosan. At least ada drama boleh layan takdalah saya tersangap lepas tu tergosok tangan sendiri.


Sebenarnya saya tak kisah kalau pihak tuan nak tukar hari tapi jangan letak waktu siarannya lewat sangat. Mungkin bagi tuan 10.30 malam tu adalah belum lewat tapi saya nih bangsa tido awal sebab esoknya saya kena bangun awal untuk buat sarapan anak saya nak pegi sekolah dengan suami saya nak pegi kerja. Kalau saya tido lambat mungkin nanti esoknya saya terbangun lambat lalu menjejaskan keseluruhan ahli keluarga pula termasuk anak jiran yang tumpang kereta pagi-pagi nak pegi sekolah.


Sebab tu saya malas nak tengok Pelangi Kasih walaupon ada Beto. Tak rela saya nak korbankan waktu tido semata-mata kerana Beto. Beto je pon kannn.


Ya, saya taulah BFF tu berciri tak-payah-tengok-pon-tak-apalah-der tapi alang-alang saya dah tengok dari episod 1 biarlah saya menyeluk pekasam tengok sampai episod akhir. Apa? tengok online? Alahai der. Internet sendu nak nengok online boleh lemau saya depan lappy nih. Lagipon malas nak beriya-iya sangat demi nak menonton sebuah drama ringan-ringan macam nih.


Errr.. tapikan drama tu best jugak dilayan sebenarnya HEHE.


Jadi, disebabkan itu bolehkah pihak tuan mempertimbangkan permintaan saya ini?



Yang benar,
insan terluka.

40 comments

February 29, 2012 at 11:09 AM

heheh. tu yg malas kalau dah start melayan ni. bayangkan, citer aishiteru yg kite agak menaympah tu pun kite nak layan sampai episod last jugak. heheh~

February 29, 2012 at 11:12 AM

LAYANNNN.......

xdapat tgk.....xde letrik

February 29, 2012 at 11:16 AM

cik betty hantarlah surat ini pada yg berkenaan..

February 29, 2012 at 11:21 AM

tv3 nak bagi laluan rancangan mentor...tu yg dia tukar...

tul tu..sy pun bangsa tido awal gak...BFF punya pasal..sanggup sy tahan mata nk tgk...

TV3 kisah ke pendapat penonton..? contoh drama kul 7 tu...ramai dah bising suh tukar...tak tukar2 gak...huhu...

February 29, 2012 at 11:24 AM

akak layan citer BFF ni ker...
HAHA sy xlayan,,,sbb tu xherann ;p

February 29, 2012 at 11:24 AM

akak pun drama yg dah lewat2 ni jarang nak layan.. sebab layan mata lagi syiok.. he..he..

February 29, 2012 at 11:25 AM

email lah kat TV3, cc kan kat Karam Singh Walia!! haha

February 29, 2012 at 11:38 AM

betul la kak, bila dh tengok dri episode 1 mesti nk habiskan jugak..
semalam tak larat dah nak tunggu pukul 10.30... so kena mengadap kt tonton.com.my la jawabnye

February 29, 2012 at 11:42 AM

kadang tgk kadang tak, tak tau pulak udah tukar time

tapi samalah kita, suka gosok baju sambil tgk drama hehe, takde lah bosan nak mengadap baju berlambak tu

February 29, 2012 at 11:48 AM

mrh la ni ye hehehehehe

February 29, 2012 at 11:57 AM

pukul 1030 kan, dah lewat sangat da :)

February 29, 2012 at 12:02 PM

Tekejut jugak bila ditayangkan semlm..nasib baik sempat tengok..

Harap ada yg membaca surat bantahan ini.. :)

February 29, 2012 at 12:19 PM

hehe..permintaan Cik Betty akan dipertimbangkan..

February 29, 2012 at 12:24 PM

hehe...hantar le pada yg sepatotnye surat ni..boleh le dia tau betapa ramainye insan terluka..linda pun layan cite nih

February 29, 2012 at 12:32 PM

Hahahahahah! Rina nie klu tak melawak, mmg tak sah kan? W'pun entri serius. Tp sila kekalkan sifat terpuji (eh?) yg mcm nie ye sbb ianya mengingatkan sy pd Jennifer Aniston (aik?)...Hahahahah!

Mujur sy tak suke tgk drama2 TV3 tu. Tidakkk! Tidakkk!

=p

February 29, 2012 at 1:39 PM

tu la kan...ratu pun byk citer tak follow sbb watu tayangan yg mcm dh malam sgt.walaupun suri rumah tp makin takde masa nak layan sme rancangan ada lah.tak mcm suri rumah dulu2 :)

February 29, 2012 at 1:40 PM

hahahah,comel lah akak ni ! hehe. bantah 100% ye perubahan waktu BFF tu. hehe. namee salu nk tgk tp terlepas !!!

February 29, 2012 at 1:40 PM

Saya x brapa layan.Tertengok beberapa episod shj. Nape tetibe Si Sya kahwin ngan kawan baek die tuh??

February 29, 2012 at 1:45 PM

Ada juga drama BFF juga ye... kalau dah mengikuti mesti nak tahu cerita selanjutnya kan Rina...

February 29, 2012 at 2:06 PM

saya pun jenis yang tdo awal
bila siaran BFF nie dah ditukar kepada 10.30mlm terasa liat nak tengok.sebabnya terasa membazirkan masa utk tdo bila tdo lewat

February 29, 2012 at 2:07 PM

tu la pasal...nape di tuka ke hari selasa 1030..pd chii..da agak lewat gak...semlm pun terpaksa tahan ngantuk...tp sebab nak tau gak apa akan terjadi ngan shidah n is...chii gagahkan diri gak..

ke minggu ni je..sbb ahad lepas kan ada konsert jom heboh

February 29, 2012 at 2:30 PM

@Pn Syg kpd En. Beh



sbb dia nak lepas dari kongkongan mak ayah dia..best fren dia yg offer gitu..sya tu kan nk jadi fashion designer tp ayah dia x bg

February 29, 2012 at 2:30 PM

tu la..lewat kn...

xter ni klu dh follow dr awal mmg cm tu..payah ckit...xleh tidak, nk follow jgk..hee

February 29, 2012 at 2:46 PM

tu la..lewat kn...

xter ni klu dh follow dr awal mmg cm tu..payah ckit...xleh tidak, nk follow jgk..hee

February 29, 2012 at 2:53 PM

ohh..peminat drama BFF rupanya

pandai ja depa tu tukar waktu ye
habis drama samarinda jadi 2 hari
seminggu pula...suka tengok lakonan
nabila huda walaupun perangai dia
ntah apa2 ...walaupun mata dah layu ..ngantuk :)

February 29, 2012 at 2:58 PM

@ariana

akak keje tv3 eh..HEHE

February 29, 2012 at 3:22 PM

harap2 ada la pihak tv3 yang bca luahan hati rina ni

February 29, 2012 at 3:35 PM

hahahaha...No gelak guling2 rina bace surat bantahan ni..sabao je la rina ning hahahaha

tp pe2 pom syabas rina..mane la tau kan kot2 dorang tersearch BFF kan..

February 29, 2012 at 4:00 PM

@chii

tu la kan..hopefully satu hari tu jelah..kalau next week sama juga mmm malehla sy nk sambung tgk dah


:( keciwa

February 29, 2012 at 4:05 PM

drama tu buat layan geli-geli gosok baju atau tumbuk sambal belacan okey gak : )

February 29, 2012 at 4:24 PM

hikhikhik...
lya rsa erhibur baca ni..
x pnah layan bff ni...

February 29, 2012 at 4:48 PM

tgk crita tu waktu eps 1 je.. huhu dah tuka time rupanya

February 29, 2012 at 7:09 PM

hantar emel kat tv 3, or kat FB page mereka letak link entry ni :)

February 29, 2012 at 10:43 PM

kak,email la ke tv3 kak.hihi

March 2, 2012 at 11:31 AM

Suka baca surat layang Cik Betty ni...kelakar! Mungkin akan dipertimbangkan tu...hikhikhik

March 2, 2012 at 11:35 AM

fuhh, thank god sya tak tngok sbb ter miss eposid awal so rasa tergantung terus tak follo...

klu tak confirm sya pun meroyan gak...hehehe


ye lah kan, masa dah elok leh plak jadi lain...

March 2, 2012 at 4:49 PM

haha...harap pihak tv3 ambik perhatian yer...

March 2, 2012 at 10:45 PM

bagus lah cik betty ni. panjangkan lah surat ni pada pihak yg berkenaan...

March 4, 2012 at 2:03 AM

kak..hantar la ke tv3..hee

setuju gak sbb skali dah tgk nak tgk gak kan..;p

March 5, 2012 at 9:45 AM

yup..nape la ditukar ari & waktunye. weekend tus edang elok je time2 gosok2 & lipat baju. kalo 10.30 mlm start alamatnye mmg tido lewat le...blum campur time nak tido kn 2 org askar tu huhuhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal