HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Saturday, March 19, 2011

Cerita Bergambar Kenangan Silam

Assalamualaikum..

Kadang² asyik membaca pun boleh memeningkan kepala. Jadi hari ini tidak mau menulis dengan panjang dan hanya nak mengimbau kenangan silam dengan gambar. Walaupun belumlah terlalu silam sebenarnya sebab berlaku pada petang semalam. Wakakak.


AWAS! Terlalu banyak yang hendak dikenangkan. Dan anda mungkin tak sanggup untuk mengimbaunya bersama. Dan anda pun mungkin akan terus...mentutup blog ini. T__T. Tapi tak apa. Blog ini untuk kenangan cik betty ketika tua kelak. Itupun jika blog masih ada.

Maka akan tetap meletak gambar dengan banyak dan gigih demi kenangan masa silam. Yang tak mungkin berulang. Atau berulang pada tahun hadapan. Dengan bayi yang lain mungkin. Wakakak. Kenapakah masih menulis panjang walaupun tadi dah kata tak nak menulis panjang. Dasar. Wakakak.


[bayi yang meminati kuda dan tak faham tentang erti mengambil gambar]


[kuda yang jinak dan faham erti bergambar]


[seorang bapa dan dua orang anak]


[bayi comel ini namanya Muhammad Zharif Zikry]


[bapa membuat sesi berjabat tangan secara regangan dengan kuat - en sayed rakan sejawatan membuat sesi kiraan botol air dengan secara teliti]


[mencari cacing]


[mestilah memanaskan badan sebelum membuat kerja berat]


[masih seorang bayi yang tak memahami apa²]


[saya adalah objek tengah]


[bersemangat bergaya untuk memberi sorakan jitu kepada bapa...]


[dengan bermain pasir bersama rakan tanpa memperduli bapa]



[bapa, encik jam (baju biru) dan encik sayed (baju merah) -  3 otai CICT yang perlu berada di belakang demi kekuatan yang tiada tolok bandingnya]


[tarik..tarik..ngeri permainan ini - kelihatan seperti urat kentut terputus - en sharul (baju coklat) gagah memberikan arahan demi kejayaan pasukan - tukang mentangkap gambar adalah pertama kali menyaksikan perlawanan mengerikan ini]


[pihak lawan (Pendaftar) kelihatan kurang berisi dari segi fizikal tapi jangan disangka air yang tenang takda buaya - eh?]


[akhirnya...CICT terpaksa akur dengan air yang tenang jangan disangka takda buaya]


[wajah² kehampaan kerana mengecewakan anak dan isteri yang jitu memberikan sokongan]


[pusingan kedua - harapan mulai kembali berbunga tayar]


[mentarik dengan kepaduan yang gagah dan gigih - en sharul pun begitu gagah membagi arahan lagi]

Adakah pusingan kedua mereka telah menang dengan bergaya?


[sebab perlawanan ini adalah peringkat semi-final walaupun gagal ke final mereka tetap mendapat pingat - gangsa pun ok daripada tiada pingat -tahniah untuk bapa walaupun bermain di peringkat ini sahaja]


[bapa dan staff CICT - bayi pun ingin menjadi staff]

Tamat. Bye-bye.


notakaki:
eh? lupa pulak nak bagitau pusingan kedua mereka menang atau kalah (perasan bila daddyziyad tanya) - keputusan mereka kalah juga - tapi kalah kepada pendaftar yang memang juara bertahan dari tahun lepas - itu bukankah alasan yang kukuh untuk mereka kalah?








14 comments

March 19, 2011 at 9:41 AM

famili day ker nie?macam best jer.hehe

March 19, 2011 at 9:42 AM

nasib baik bapanya faham erti bergambar !

March 19, 2011 at 10:00 AM

Hhahaha..En.Sharul memang gigih beri arahan !

Eh..second round tu menang atau kalah lawan team Pendaftar yang kekurangan jisim badan?

~haha

March 19, 2011 at 10:24 AM

one happy family!!

semoga berbahagia selalu ye

March 19, 2011 at 10:41 AM

Pn Kutu: haha..xlah ini sukan antara staff UTM

lavendari: hah..nasib kan..

daddyziyad: hehe..mmg mengagumkan..second round masih kalah..pendaftar juara bertahan dr thn lepas..alasan kekalahan yg sgt kukuh..

March 19, 2011 at 10:47 AM

c.Azrine: ya..tq ^_^

March 19, 2011 at 11:22 AM

seronok kan dapat men aktiviti cenggini,,
bahagia je nampak.. sume happy.. lalala~ ^^,

March 19, 2011 at 1:40 PM

hahaha..klo game tarik tali la yang No paling suka sbb nak tengok sapa yang jatuh hehe...takpe, tak menang pun takpe..yg penting semangat kekeluargaan dan kesukanan tu kene ada baru best..ye dak rina..hehe

March 19, 2011 at 2:39 PM

bestnyer..enjoy bapa2 nie bersukan ye...

March 19, 2011 at 2:44 PM

tarik tali je ke ...

best la ..

March 19, 2011 at 5:37 PM

comel mereka....(bebudak okey)

March 19, 2011 at 9:11 PM

dash lama ayu tak join sukaneka dan aktiviti tarik tali...

mmg akui sangat2 berniaga..buatkan ayu rindu pada semua kenangan silam..

March 19, 2011 at 9:55 PM

hai cik betty....seronoknyeee tgkkk gambar2 tuuu...penuh kemeriahan dan keceriaann....

terima kasih sudiii singgah blog..
moga kekal ukhuwah kite ye..

March 19, 2011 at 11:52 PM

wahh meriah sgt2..suke kuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! argh..next year nak amek sukan berkuda as my cocuriculum subject. okay x kak?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal