HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Monday, February 14, 2011

Aktiviti Hari Sabtu: Contest Kaler²

Hari: Sabtu
Tempat: U-Mall Tmn Universiti, Skudai

Luangkan masa memenuhi permintaan anak sulung betty, si risya yang beriya² nak masuk contest mewarna. Pada awalnya kami menyuruh dia pergi tapi dia enggan. Tapi bila dilarang pergi dengan alasan mama dan papa banyak kerja dia mengaruk hendak pergi (anak betty memang aneh sikit..dia suka buat benda yang berlawanan dengan apa yang mama dan papa dia kata). Betty dah tau pe'el dia..jadi bila nak suruh dia mandi betty cakap kat dia.."sya tak payah mandi yer..biar adik je mandi..nanti membazir air"..pasti dia menjerit² hendak mandi..haha.


Anak betty bukannya pandai sangat mewarna dan melukis (mungkin mewarisi tangan mama dan papanya yang keras) tapi alhamdulillah bila join contest pasti ada habuan untuk dia (sebenarnya ini baru kali kedua dia masuk contest). Kali pertama masuk contest tahun lepas..betty tengok tahap mewarna dia memang takda harapan nak menang tapi takpe asalkan dia berani nak cuba. Kami berdua balik tanpa tunggu pengumuman hadiah (papa dia takda..betty terpaksa dukung si adik yang badannya semangat..tak larat). Rupa²nya risya menang hadiah saguhati. Heran juga. Rabun kot mata penganjur.


Kali ni dia join dapat nombor 3. Oklah tu..ada peningkatan (sebenarnya peserta x ramai..hehe). Ni gambar² risya masa contest yang sempat betty snap guna hpon yang kameranya tak best sangat:



Masa diberi 1 jam lebih tapi risya berapa minit jer dah siap kaler. 



Inilah hasil mewarna si risya. Bolehlah..kalau dulu dia mewarna cair jer (maklumlah guna pensil kaler yang kecik tu jer).



Risya nak mulakan sesi menambah² kat lukisan tu. Dia sebenarnya malas dah. Risya memang cepat bosan.



Hah..tengoklah kaler dia bawak. Punyerla banyak. Betty dulu masa kecik takde kaler² macam tu. Satu present dari nyai dia satu lagi memang kena beli untuk art school dia.

 

Hebat budak² ni. Diaorang boleh mewarna tanpa melihat. Diaorang dah dilatih untuk menggunakan mata ketiga. Harga kursus membuka mata ketiga ni dalam RM680. Cuma 2 hari jer dah boleh sukses. Betty nak bukak jugak mata kat dahi betty ni tapi instructor tu kata orang dewasa dah tak boleh. Mata ketiga dah mati. Hadoii.



Risya yang dah bosan lagi. Budak sebelah dia tu dapat nombor 1. 



Dapatlah hamper sebagai hadiahnya. Dapat sijil jugak. Ada story masa nak ambik hadiah ni. Risya biasalah macam biasa buat perangai (gara² tak dibenarkan main bola tikam). Kena marah dengan mama dan papa. Ambik hadiah dengan linangan air mata. Mesti orang keliling ingat betty ni mak yang garang tapi hanya betty yang faham karenah anak betty yang sebenarnya. Apa² pun dialah racun..dialah penawar. Jantung ati betty tak kira macam mana pun pe'el dia.

3 comments

February 14, 2011 at 4:25 PM

masa kecil2 dulu arisha pun selalu masuk contest drawing and colouring ..hehe...best!

btw, garang itu tandanya sayang jugak kan?:)

February 14, 2011 at 4:56 PM

hebat nye dpt warne ttp mate.huhu..i bkk mate pun x cantek.ehhehe

February 14, 2011 at 6:05 PM

Rtp: betty mmg garang..tp sape yg x sayang anak oii..hehe

sasa: samala i..hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal