HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Friday, February 18, 2011

Fasha Sanda Takda Perasaan..

Sori eh..fasha. Nama awak sorang jer kita tulis kat tajuk. Awak hot. Kita suka awak. Apa agaknya perasaan mereka eh? Dipuji, dipuja..memang best tapi juga dikutuk, dicaci dan dimaki..tapi macam mana diaorang boleh tahan eh? Kau sanggup? Cuba bayangkan berada di tempat diaorang...sejauh mana kau sanggup menahan kesabaran?


[gambar pinjam dari google]

Aduh..manisnya fasha kalau bertudung. Teruk kena kutuk sebab macam² kontroversi yang dia timbulkan. Kesian jugak betty tengok dia. Macam mana perasaan dia yer? Takkan seronok kut ekk. Betty tak nak kutuk dia ah..sebab betty pun bukan manusia sempurna (umpat sikit² kat umah dengan mr papa tu adala jugek..tak baek tau).


[mintak ampun yer pinjam gambar en google]

Memey pun sama jugak. Macam mana dia boleh hadapi masyarakat eh. Kena tangkap khalwat lagi. Isu gaduh tak berkesudahan dengan abby abadi lagi. Agaknya kalau betty di tempat dia duk berkurung jer dalam rumah. Betullah mr papa cakap "mama jangan berangan nak jadik artis..mama bukannya kuat..mama tu lembek.." eh? betty ada hati nak jadik artis ke? 


[pinjam ajer dari google]

Apa pulak rasanya menjadi wanita cantik seperti dia? Betty lebih suka tengok wajah dia masa mula² dia berlakon dulu. Manisss sangat. Hingga betty rasa dialah wanita tercantik semalaya. Tapi sekarang dah kurang sikit..tak taulah sebab apa? adakah mekap dia terlampau tebal? atau bulu mata palsu terlalu lebat?


[ambik kat google jer]

Waktu dia mula² muncul dulu betty suka tengok kecomelan dia (sekarang tak comel lagi). Walaupun orang sering mencari kelemahan wajah dia (kenapa ah orang suka carik kat mana cacatnya wajah siti..eh dato' siti..maaf yer) tapi memang pun teknik mekap telah menyebabkan wajahnya jadik macam puteri lindungan bulan. Tapi okeh ah tu..daripada kita yang bermekap tapi masih tak cantek. Apa rasanya jadik dia yer..punya segalanya di dunia ini..nama, harta, pangkat walaupun belum punya harta paling berharga iaitu cahaya mata.


[maaf yer redmummy..ambik gambar ni dari google..wah..merahnya]

Redmummy..Apa rasanya menjadik blogger popular weh? Taraf blogger popular nih dah macam artis dah wei. Sana-sini orang kenal. Sikit-sebanyak privasi pun hilang kut bila orang kenal nih. Cuba bayangkan kalau betty popular:

"eii..itukan cikbetty yang femes tu..tak senonoh ah dia..gelojohnya dia makan"

"itu ker cikbetty?? hah..memang tak cantek pun dia kann..fesyen baju dia..ewwww..tak hot langsung"

"hoi..tangkap gambar cepat..cikbetty tengah korek idung tuuu..panasss nih"


Kesimpulannya..sanggupkah kau jadik orang popular? Privasi dan ketenangan hidup kau mungkin terganggu-gugat. Mula² memang syoklah..tapi kitakan bukan manusia sempurna. Mesti ada cacat-cela. Tahan tak hati bila orang mengutuk dan mengeji. Yerlah..bukan senang nak puaskan hati semua orang kan..

11 comments

February 18, 2011 at 5:50 PM

kita memilih so kita kena berani pula hadapi.. Setiap yang manis.. takkan semuanya manis. Kelat, payau, masin & pahit seiring dengan kejayaan yg kita kecapi.. bak kata pepatah berani terima kena berani juga la laluinya.

February 18, 2011 at 5:54 PM

kita pon tak sanggup juga..yela..sedangkan orang biasa pon manusia cuba cari kelemahan kita apa tah lagi bila femes ni kan..lagi la ramai yang dengki..huhu

February 18, 2011 at 6:45 PM

cik betty... jah rasa kalo nak hot tu, kene masuk dalam sauna kot.. hehe.. baru hot,..

February 18, 2011 at 9:22 PM

uiks!! hanya org yang kuat dan tabah ke boleh hadapi semua itu.. kalau fara sure tidakkk!!!

February 18, 2011 at 10:24 PM

yup..mase sab mule2 nk pi audition af tuh..sab ade terpikir gak..tpi...sab buat tuh ats minat sdri..so,dr minat tu la yg buat sab sgup amik risiko..tpi...nsib la xdpt. haha. myb xde rezeki sab nk jd popular.! huahua. :D

February 19, 2011 at 1:27 AM

oh sangat setuju. mmg la bila famous privasi pun dah takde. buruk baik semua masyarakat akan pertikaikan. :)

February 19, 2011 at 9:01 AM

tak sanggup rasanya ilang privacy.. huhu.. diowang tuh msa dlm gambar kat tv mmg tak nampak.. tapi dalam hati mana tau kan.. hehe..

February 19, 2011 at 3:26 PM

artis i suke nih!!

February 21, 2011 at 12:05 PM

hmm teringin tapi tak sanggup....bleh?...hehehe

March 16, 2011 at 11:29 AM

setuju sangat dengan cik betty.. :)
jadi artis ni mmg kena korbankan macam2 benda.. salah satunya adalah PRIVASI.. mesti susah eh, bukan mesti susah tapi mmg susah kalau privasi kita 'dicerobohi'.. susah.. susah..
bunyi mcm la saya ni popular.. he3..
kat sekolah je popular kat Malaya tak~ tak sanggup kawe!!
by the way, i like ur blog :)

April 28, 2012 at 1:32 AM

search pasal fasha sanda tersmpai kat sini hikss

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal