HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Saturday, February 5, 2011

Dada Meletup!

Cuti² raya cina neh macam bosan pulak. Tak tau nak buat apa. Nak tulis entri pun macam takda idea. Cuma teringat keluhan beberapa teman di facebook yang tak menyenangi bunyi mercun meletup kuat² di malam chinese new year. Alahai..kenapa nak bersikap tak sporting macam tu. Bukan selalu pun kaum cina nak sambut chinese new year. Setahun sekali je. Kita pun time raya nak jugak main bunga api segala macam. Lagipun kena terimalah negara yang kita duduk ni berbilang kaum. Haruslah saling hormat-menghormati walaupun sebagai melayu kita merasakan punya hak mutlak ke atas tanahair tercinta ni.

Jiran sebelah rumah cik betty cina. Diaorang main jugak mercun yang boleh menggegarkan dada bila mendengarnya..terganggu jugak tidur bayi kecil cik betty. Tapi cik betty sikit pun tak marah². Esoknya sebelum pulang ke kampung mereka bagi sekotak limau dan angpow untuk anak² cik betty. Baikkan diaorang. Lagipun cik betty rasa menggambarkan perasaan yang keterlaluan di internet tak kiralah melalui facebook ke blog tak berapa patut sangat sebab catatan kita tu mungkin boleh menimbulkan isu yang lebih panas. Orang kata terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata badan binasa.


Bukan rugi pun berbaik-baik

4 comments

February 5, 2011 at 2:17 PM

muafakat membawa berkat...

February 5, 2011 at 4:13 PM

keli: betul tu..

February 7, 2011 at 12:46 PM

betul tu rina...kadang2 kita ni salah orang je nampak huhu..

February 7, 2011 at 4:20 PM

No: kdg² kita kena letak diri kita kat tpt org lain..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal