HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, February 23, 2011

Jom Ramai² Kenduri Coklat Di UTM!

Assalamualaikum..*_*

Korang suker makan cokelat? Selain hantu pengat betty jugek hantu cokelat. Tapi dulu kan betty penah menjadi tembam sebab hari² makan cokelat tau :(. Betty ingat muka tembam comel sebab betty tengok roomate betty yang pipi tembam tu comey sangat macam ct nurhaliza (masa tu ct baru nak glemer..nyanyik lagu kau mawarku..hari² betty cas suara cam ct nyanyi lagu nih kat bilik air). Tapi biler tengok betty tak jadik comey pun kalau tembam maka betty memilih untuk melupakan cokelat selama setahun. Kalau kawan offer cokelat pun betty buat² sopan menolak cara baik walau dalam hati tak rela.

Tapi sekarang betty dah kurus sangat macam orang somalia. Jadi betty tak kesah dah nak makan cokelat banyak². Tapi dah jarang beli cokelat sebab nak jaga kesihatan. Maklumlah dah tua..kenalah jaga perut, jantung, buah pinggang nih. Cokelat tak salah pun kan tapi dalam cokelat yang jual tu diaorang tarok gula banyak kan nak bagi cokelat tu manis.


[ummm..ngap!ngap!sedap giler weh cokelat]

Sebenarnya nak bagitau kat korang mulai besok sampai jumaat ada chocolate fair kat UTM tau..

Sebenarnya bukan cokelat jer tapi Pesta Buku&Coklat..tapi betty asyiklah teringat kat cokelat semata²..tp inche' papa awal² dah ingatkan: "jangan bazir duit beli cokelat..papa nak beli iphone"..

Erkk..apa kaitan cokelat dan iphone? Tak paham sungguh beta..kijamlah tak boleh beli cokelat sebab nak beli iphone..takda kena-mengena langsung ok..

Hah..jagalah cokelat² sekalian..nanti betty datang dan menggigit kamu semua sedap²..tunggu tau!

Korang semua yang duduk jb marilah datang ramai² meriahkan pesta nih..yang duk jauh pun boleh datang..yang bukak booth bukan setakat orang johor jer..orang dari negeri lain pun ada bukak booth..tadi betty dah pegi tengok..ada gerai dah siap susun cokelat dan marshmallow dia..nyumm3x..rasa nak petik² jer cokelat yang diaorang dah hias jadi pokok tu..

Pesta Buku&Coklat ni akan dibuat di Dewan Sultan Iskandar (tempat kenangan konvokesyenku). Ada banyak aktiviti lain jugak. Macam esok ada derma darah..hari Rabu ada amnesty day bahagian keselamatan UTM&PSZ (agaknya aktiviti apa tu?), jualan buku terpakai..last day ada cabutan bertuah. Tadi kat depan PSZ (library UTM) pun nampak meriah..ada gerai jualan jugak rasanya..

Selama 3 hari betty akan menginap di dunia sedap tu nanti..kiri kanan depan semua cokelat..betty buat apa nak nyibuk kat sana yer??? adalah..hehe..





7 comments

February 23, 2011 at 1:04 AM

jah suka dark coklat vochelle.. ejaan vochelle tu jah hentam ja.. best tau coklat ni.. jah tak berapa nak kurus keding.. boleh makan sket je la coklat2 ni...

February 23, 2011 at 1:18 AM

eiks, student UTM ke? hehehe...housemate saya yang wat pesta coklat tu~ ;)

mr papa
February 23, 2011 at 11:48 AM

coklat makan habis....iphone 4 x habis....

February 23, 2011 at 11:57 AM

huhu.. nak pegi jauh bonar... leh tolong pegi tak???.. hihi.. nanti tepeklah gambar ngan citer kat sini..

February 23, 2011 at 2:36 PM

chekjah:kalo i suka ferero roche..siap berebut dgn anak i..hehe

sunah:mehla singgah gerai cik betty nih..

papa: dia merengekk lagi..hehe

mamamirza:jomlah..cuti² mesia kat UTM terchenta nih..

February 24, 2011 at 2:34 AM

bestnya..bila waktu2 santai makan coklat...terasa hilang stress!

February 24, 2011 at 6:21 AM

keli:i plak waktu stress suka makan cokelat..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal