HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, February 16, 2011

Aktiviti Hari Ahad: Di Penghujung Tanah Besar Benua Asia

Hari: Ahad
Tempat: Taman Negara Tanjung Piai

Penah jejakkan kaki ke sini? Betty nama jer orang johor tapi inilah first time datang ke tempat ni. Itu pun sebab ada kenduri kawen dekat Serkat (dekat je dengan taman negara ni). Kalau tak memang tak pegi. Jom tengok gambar² betyy sekeluarga di sana:



 Apesal la blur pulak gambar ni. Tak pro la mr papa snap gambar. Lagipun guna hpon jer. Isk! Ni yang tak sabar nak ada kamera nih. Oh..tadi dah cakap kan pegi kenduri kawen sebab tu betty dan si risya pakai baju yang memang tak sesuai untuk pegi jalan².



Ni betty pulak yang snap gambar. Sama jer ropenya. Blur semacam jer. 



Betty dan dua permata hati. Si Risya tu dok pegang bunga telur yang dibawak dari rumah nyai dia. Dia perasan dia pari² bila pakai gaun.



Panas teriklah masa ni. Tapi nak bergambar jugak. Lagipun tempat ni tutup awal. Jadi memang kena pegi waktu matahari masih memancar². Tapi angin laut sedap sungguh.



Tahniah yer betty dan zikry. Sekarang kami sedang berdiri di penghujung selatan tanah besar asia. Bangga²..hehe.



Sebenarnya mr papa snap gambar monyet² kat sini. Banyak sangat monyet. Tapi mana monyetnya yer?? ghaib la pulak. Misteri nih..



Ha..adala monyet. Nampak tak??



Gadis² comel dari jepun. Eh..ada terselit jejaka sorang. Diaorang nak bergambar dengan rakyat tempatan. Macam kagum jer diaorang bila betty sebut "moshi-moshi" dan "arigato"..sebenarnya dua perkataan tu jer yang betty tau. Hehe..

7 comments

February 16, 2011 at 10:42 AM

kat area mana ni?
INSYAALLAH hari sabtu ni..nak ke JB

February 16, 2011 at 11:27 AM

mamaema: kat tanjung piai..

February 16, 2011 at 12:19 PM

Best nye! Cuti sem ni nak gi jugak lah :D

February 16, 2011 at 12:46 PM

dorang bangga la at least ada perkataan dlm bahasa dorang org tempatan tahu..

February 16, 2011 at 3:52 PM

wan: jalan kejap je dh abis..kecik jer tempatnya

lekit: dulu lg bnyk perkataan jepun yg betty tau tp skang dah luper..

February 17, 2011 at 1:44 AM

bestnya tempat ni...mesti rasa damai kan?huhu..dah lama x g tempat2 camtu..sbb sibuk di ladang ikan...ohhhh...

February 17, 2011 at 9:53 AM

keli: sesekali pegila..merehatkan jiwa..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal