HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Saturday, February 26, 2011

Hari Ni Takda Orang Bodoh Kat Jalanraya!

Assalamualaikum..

Meh baca cerita yang benar belaka ni:

Suatu pagi seorang ibu menghantar anaknya pegi sekolah. Biasanya ayahnya yang hantar tapi sebab ayah pegi outstation maka mak dialah yang ambik alih tugas tersebut. Dalam perjalanan ke sekolah..


anak: mak harini kenapa takde orang bodoh kat jalanraya ni mak?
mak: owh..orang bodoh tu semua keluar kalau bapak kamu je yang drive
anak: owhh..yer ker



[tolonglah..i ni jelita tau..sanggup u gelar i bodoh..apa u ingat van buruk u tu best sangat ker??]



Moral of the story:
  1. Bawak kereta betul² kalau tak mau digelar "bodoh" (hoi..aku penah kena nih sebab aku memang tak cekap bawak kereta..dek peristiwa tu aku memang trauma nak drive lagi..sob!sob!)
  2. Bersabarlah di jalanraya sebab semua orang pun nak cepat juga..


Notakaki:
Mungkin ada yang pernah baca ini di mana² sebab memang bukan aku yang reka cerita ini walaupun cerita ini bukan rekaan melainkan benar belaka.

18 comments

February 26, 2011 at 10:36 AM

hahahaha..ni mst si bapak yg komen depan anak haha..tp ada betul gak rina..time kita bawak ada je yg tak kena..cuba giliran kita mst ada org blakang tak puas ati hahaha..tp Abang sll cakap .."pebenda la dorang buat nih2.." 'sayang kereta ke'..yg penting jangan cakap bende tak elok depan anak2 hehe..

mmmm no penah wat entri camnih..

http://nopija.blogspot.com/2011/02/ragam-pemandu.html

February 26, 2011 at 10:46 AM

ehehehe itu biasa. kadang-kadang bawak motor pun kena.

February 26, 2011 at 10:50 AM

No:haha..my hubby salu gak ckp "ape benda ko nk buat nih"..tp rina mmg x suka drive..benciii

kesah:hehe..kalo x nk kena bwk moto bebetul yer..jgn sampai kena hon mcm haritu..

February 26, 2011 at 1:09 PM

err.. sebab tu cik pulau tak berani bawak kereta..
tak confident.. ada je lesen...
dah berhabuk dalam purse...
lalala~

February 26, 2011 at 1:19 PM

nampaknya tatabahasa masa driving pun kene jaga jugak kan? :D

February 26, 2011 at 1:48 PM

hahaha~

kalau zara drive setiap hari pun banyak pemandu gini~

February 26, 2011 at 1:53 PM

kkdg bengang dgn peel sstgh org, mcm jln tu mak bapak dorg punye, warghhhhhh !!!!!!

February 26, 2011 at 3:13 PM

cik pulau:oh samalah kita..ntah² lesen pon dah mati..kuikuikui

gB:oh mistilah..kalau tak kecik ati pemandu tak berapa pandai macam i nih..

zara:oh..sukanya kamu dtg ke mari..okeh saya nak lompat² kejap..owh saya admire tulisan kamu!sungguh!

nazrul:mungkin jugak mak bapak diaorang punya..betul tak??

February 26, 2011 at 3:43 PM

mak ayah kena jaga sbb jadi contoh untuk budak².. tapi kat atas jalan mmg ramai yg berlagak dan tunjuk perangai yang ntah pape.. kalau slow duduk kiri.. yg basic tuh pon ramai tak tau.. hehe.. ( nih luahan org yang kena drive dekat 100km sehari..)

February 26, 2011 at 4:33 PM

mamamirza:oh sy paham kamu sgt cekap memandu..kalau jumpa pemandu mcm sy jgn jerit bodoh ok? hehe

February 26, 2011 at 4:41 PM

kalau keluar ngan hubby pun selalu dengar dia mengomel bila drive. pompuan la jd mangsa.. yelah.. lemah lembut di jalan raya
KHIDMAT SEKS PADA PENOREH GETAH SANGAP

February 26, 2011 at 5:16 PM

o..lepas baca komen2 kat atas baru faham...hahaha!

February 26, 2011 at 6:34 PM

sporting giler jawapan mak cik die..hehehe

February 27, 2011 at 11:55 AM

berhati hati jalan raya.. kekadang terkeluar sndiri dr mulut hehehe

February 27, 2011 at 12:22 PM

lekit:kasihannya jd pompuan yg santun di jalan raya kan..

sunah:laa..kamu x faham rupanya..

farah:haha..mak dia lah bkn makcik dia

eyqa:owh..kamu ke yg panggil sy bodoh tu? hehe

February 28, 2011 at 10:36 AM

uhh biasela tu...tambah2 bile driver gal come mcm kita ramai yg jeles

February 28, 2011 at 10:51 AM

sha:perempuan x cekap mcm sy mmg sgt santun di jalan raya hehe (kononlah santun sgt)

March 13, 2012 at 12:12 PM

haha 2la kalau drive x sah kalau x membebel sorang2.mcm2 betul peel orang ni..zee paling geram kalau kita kalut nk p keje orang lain plak drive mcm nk mkn angin grrrrr

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal