HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, May 11, 2011

Hari Ibu At Senibong

Assalamualaikum..

Selain tengok kerbau Cun sebelah malam, waktu petang dibelanja suami makan di Senibong sempena hari ibu. Restoran ada banyak di sini. Terletak di tepi laut, makan² di waktu petang yang panas ditiup angin sepoi memang enak. Aku rasa itu pasal makanan pon jadi mahal sikit. Nak masuk sini pon kena cas 2 ringgit.

Aku pernah makan seafood kat sini. Biasa² saja rasanya. Harga saja yang tak biasa. Aku makan tom yam kat area rumah aku rasanya lagi sedap, cuma tempat saja yang takda laut.

tengok ada laut. abaikan muka ngantuk aku. dia tak sihat.


mamat jambu baju pink dah terjaga dari tidur yang lena.


Kali ni pegi kami makan nasi lemak berlauk pemes. Suami aku order daging rendang. Aku order sotong sambal.

nah nasi lemak pemes.

Sebab selera aku tetiba patah, suami aku makan kedua-dua pinggan nasi lemak di atas. Serba tak kena aku rasa nasi lemak tu. Nasinya sedap kut. Lidah aku kata sedap tapi tekak aku tak nak masuk. Sotong tu lidah aku kata masin.

Nak tahu sedap ke tak nasi lemak kat Senibong, cubalah datang sini. Abaikan cerita aku yang sedang tak berselera ketika itu. Jangan pulak korang tak mau datang makan sini gara² cerita aku yang tak berapa best nih. Yang penting boleh makan sambil menikmati panorama.

31 comments

May 11, 2011 at 9:45 AM

saya kalau takde selera saya cari mushroom sup~he~~

May 11, 2011 at 10:02 AM

sis org jb ke....hehe....senibung ni nina pnh dtg...sedapla seafood dia...sbb ada org blanje...hehehe...

May 11, 2011 at 10:38 AM

selamat hari ibu..

bstnyerrrr..:0

May 11, 2011 at 10:46 AM

sedapnya kak tengok nasik lemak tu..hu3

May 11, 2011 at 10:49 AM

eh pasal apa tak ada selera?cik abg dh belanja sempena hari ibu tu,mkn jer la.hehe..

May 11, 2011 at 11:22 AM

Ruginya Rina..rezeki dah depan mata tu..kenapa..semalam sakit perut..tak ok lagi ke?Apun akak nampak cam best sgt nasilemak sotong tu..:)

May 11, 2011 at 11:27 AM

harga tu termasuk panoramanya sekali kot.. itu yg chargenya lebih.. he..he.. salam kenal yer..

May 11, 2011 at 12:35 PM

Dah kena bayar ke nak masuh Senibung??

Dah dekat 4 tahun saya tak ke kawasan tu...

Entah la..bagi saya makanan seafood di situ biasa biasa aja..

May 11, 2011 at 1:01 PM

yelah.. selera tak sama. ada kita rasa sedap org lain rasa tak sedap kan??
TERKINI : HANTU HOSPITAL
TERKINI : LAGI ISU BLOGGER MAKI HAMUN DALAM BLOG

May 11, 2011 at 1:32 PM

waaa...sdpnya...best kot klau makan tepi laut...hehehe

May 11, 2011 at 1:36 PM

Selera ni ikut cuaca jugak.. kalau panas2 cam ni mmg tak selera makan.. anak2 saya n saya pun tengah tak selera ni .. cuma makan mushrom soup je..
lagi satu makanan pedas2 n minyak2 memang tak selera..

May 11, 2011 at 1:37 PM

whoahhhhh macam best je.lamaaaaa tak makan nasi lemakkkk!

p/s: comellah mamat jambu baju pink.hehe nak kenal boleyyy :P

May 11, 2011 at 2:03 PM

alahai siannya tak de selera ....sedap tu nasi lemak, ti selera dah pulih ajak je en hubby tu pi lagi~hee

May 11, 2011 at 3:09 PM

betul tu mkn tepi laut best dpt rase tiupan angin die tu..tapi nape xde selera lak cik betty?ade ape2 ke tu..hihihi

May 11, 2011 at 3:09 PM

nampak nasi lemak macam sedap jer...

May 11, 2011 at 3:48 PM

alala kak,bdan x sihat kot 2 kak.2yg xberselera 2.kena dtg balik bl da sihat 2 kak O.o

May 11, 2011 at 4:24 PM

nak tau jugak, senibong ni kat mana yerk...boleh bagi klue tak??hehehhee

May 11, 2011 at 4:51 PM

bestnye mkn2 smbil tgk2 pemandangan...
salam kenal..:)

May 11, 2011 at 5:08 PM

namapk sedap tapi dimanakah senibong itu?

May 11, 2011 at 6:03 PM

tu takde selera tu ada ape ape ke tu..hehehe..

May 11, 2011 at 6:10 PM

badan tak sihat ni...tu pasal segala benda jadi tak sedap kot?

May 11, 2011 at 6:41 PM

klo No tengok je dh terliut rina oooi hehe..maklum la rina kan tak sihat lagi. serba serbi arsa tak sedap...

tp mmg best la klo tmpt mengadap laut kan rina..kami pun sll lepak tepi laut..

May 11, 2011 at 6:46 PM

tomelnya dak tu !!

May 11, 2011 at 10:30 PM

kat mana senibong nih..

btw.. get well soon Rina

May 12, 2011 at 1:46 AM

Huuu, best tempat ni. Bro Ery orang Jaybee selalu cerita dekat Tira pasal Senibong ni. Dia katak kalau nak makan seafood sini best.

May 12, 2011 at 9:16 AM

Salam, rina Avail. Nyum2...kecur liur tengok foto makanan tu, hehe..
Klu tak sihat memang selera kurang, lebih2 lg kena angin laut. Kak pernah rasa macam tu......:)

May 12, 2011 at 9:43 AM

mungkin tak sedap sebab daun pisangnya palsu kot ?

May 12, 2011 at 9:50 AM

senibong??

May 12, 2011 at 10:08 AM

Senibong ni dkt Permas Jaya, johor Bahru. Nk gi sana sy tak reti..suami yg bwk..guna GPS taip Senibong Cove..hehe

May 12, 2011 at 10:15 AM

kalau tak sihat...selera pun blh mati tbe2...

comel la budak 2 org tu..hihihi...

seronok betul dpt mkn tepi laut..
angin sepoi2 bahasa...

July 5, 2012 at 11:04 PM

hi...saya pun baru jer gi kat selera senibong seafood weekend lepas dan dah upload pics kat blog
Senang2 tu jenguk la yer

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal