HOME   SIHAT & CANTIK   BLOG KAWAN MAYA   AWARD
                                                                                             

Wednesday, May 25, 2011

Awas! Entri Berunsur Kebencian..

Assalamualaikum..

Nampaknya ada sesetengah kawan blogger yang tak boleh bukak link menghina Islam di entri >> INI semalam. Blog jahanam tersebut masih belum dipadam. Contentnya sangat menyedihkan - menghina Allah, Rasulullah, Makkah dsb. Memang tak sanggup nak baca pon. Sangat berharap pihak berkuasa mengambil tindakan sekeras-kerasnya. Jujur. Saya sangat terkilan kerana penulis blog yang mengaku dirinya Islam (yang mungkin sudah murtad atau memang kafirun) mempersendakan Islam sedemikian rupa.

Tutup bab yang menyedihkan lagi membencikan itu. 

Mari membaca sesuatu yang lebih sia-sia.

Contohnya. Kenapa saya benci Aaron Aziz. Opss. Larikkkk. 

Suatu waktu dulu saya juga suka banget sama itu Aaron Aziz. Ini gara-gara dia berlakon cerita apatah yang ala-ala hindustan tu. Drama singapore rasanya. Baru-baru ini saya menjadi benci sangat kepadanya secara tiba-tiba. Tiba-tiba setelah menonton satu drama lakonannya bersama Nabila Huda yang saya sudah lupa apa tajuknya. 

Dalam drama tu Aaron dah bunuh Nabila dengan kejam (rejam dengan screw driver). Nangis saya melihat Nabila kena bunuh. Tahulah itu bukan betul tapi saya rasa nak bunuh Aaron masa itu juga. Saya memang benci kepada lelaki yang melakukan kekejaman terhadap wanita dan kanak-kanak. Kalau Aaron nak jadik samseng dalam filem KL Drift ke Samseng Jalanan ke saya langsung tak heran. Pasal tak pernah tengok filem tu pon.

Saya berharap drama Nora Elena mampu mengembalikan kegemilangan Aaron di dalam hati ini. Walaupon semasa menonton dia sebagai Seth Tan (setan?) saya masih terbayang dia adalah psiko yang terlepas dari hukuman kerana membunuh Nabila Huda. 


erkkk???? bila pulak dia jadik macam ni? bluwek! bencilah..




41 comments

May 25, 2011 at 10:27 AM

sib baik bukan Fahrin Ahmad ihiks

May 25, 2011 at 10:35 AM

ahak ahak....auwwwww shekshiiii nyeee hihi..

No pun bukan peminat aaron ni..entah la tak masuk jiwa lagi la hehe

May 25, 2011 at 10:35 AM

hehehe.. jaga2 gambar tue >>> bleh menggoda keimanan .. hahaha.. saje je melawak,,,

Emm saya tak minat Aaron Aziz .. memang tak minat pun... saya pun tak tengok drama Elena tu pasal tak minat kesemua pelakon drama tu ..

Sy hanya tonton drama or cerita yg ada pelakon kegemaran saja mcm fasha Sandha.. Adi Putra.. Tiq Zaqyah .. mak jah .. Haaa... lupa2 cerita Asmara saya suka bangat..

May 25, 2011 at 10:46 AM

seth tan~~haha~~macam takde nama lain~~bunyi macam setan juga dipilih~~


muka saya,kalau ditenung dari sudut titik buta,akan kelihatan seperti aaron aziz tahu!haha~~

May 25, 2011 at 11:01 AM

aah cik betty,tu sbb rara pun tak suke nk bc entry2 tu,buat akit hati je.baik ignore je.tak yah layan.kalo layan n mat=rahlagik dorg suke.

May 25, 2011 at 11:05 AM

dia org singapore kan

May 25, 2011 at 11:17 AM

kejap ehh..sy nak mencelah..hahahaha..bujal kamu neh kalau dtg sini ada je idea nk buat lawak..x tahan sy nak gelak..

sahrom: yer dia org singapore

fazz: sy pon x minat pelakon drama nora elena tp sbb cerita dia mcm best maka sy tgk..asmara sy x tgk..

ticer wan: minat fahrin yerrr..

No: huhu..seksa la No..bk seksi..

May 25, 2011 at 11:25 AM

salah sebut nama seth tan tu jdi lain kan.hahah..crite tu adaptasi dri sebuah novel

May 25, 2011 at 11:26 AM

gambar bahaya gambar bahaya :P

May 25, 2011 at 11:27 AM

tu gambaq zaman bebudak kot. he's singaporean.. social life ni biasa lah..

May 25, 2011 at 11:38 AM

oppsss...seksi ke seksa....

May 25, 2011 at 11:45 AM

tp dlm cite nora elina tu tak patut gak nama dia seth tan sbb dah mcm setan sebutan dia :)

May 25, 2011 at 11:55 AM

irma&ratu: dlm novel pon nama dia seth tan kut..tah pesal saja nk buat lawk kut ha

sizuka, yan & ema: hehe..geli..

May 25, 2011 at 12:12 PM

opppssssttt...aksi terlampau aaron aziz la...hehehhe

May 25, 2011 at 12:28 PM

muda nya muka aaron..haha. btw, kite pun tak suka bc entri mcm tu..panass je

May 25, 2011 at 12:40 PM

sy tk pernh tgk lk drama Aaron bunuh Nabila tu...

pasal cite semalam...sy dh berjaya masuk dgn Google Chrome...mengucap panjang bila membacanya.. :(

May 25, 2011 at 12:57 PM

Pelakon yang hebat mampu membawa watak baik, kelakar, dan jahat dengan berkesan. Kalau Cik Betty tak suka sebab dia berlakon jahat bunuh Nabilah itu menunjukkan lakonan dia berkesan. Hahaha :D

May 25, 2011 at 1:26 PM

haha...gambar panas ni...majalah MANGGA suka la pic cam ni...hehe..

May 25, 2011 at 1:43 PM

salam petang betty~ mommy minat slot nora elena tu....bukan kerana pelakun kot, tapi jalan cerita n time petang yang begitu preeee...jadi mommy ngadap ler sambil guling2~heee

May 25, 2011 at 1:56 PM

ala dalam drama je kan...take it easy...:)

May 25, 2011 at 2:14 PM

Hei! Cik betty jangan kutuk Aaron Aziz tau...Cute suka dia hehehe...(jangan marah My dear)Just gurau2 jer...Dia berlakon best jugak....

Nantikan filem dia jadi jahat...filem arahan Samsul Yusof...

May 25, 2011 at 2:26 PM

Ouchh.. Nora Eleena? saya hanya minat aaron aja.. pasal tu tgk..:)

May 25, 2011 at 2:37 PM

kalau dlm citer nora lena tu dia ada gaya sebagai seorang perampai hak milik org lain tapi dalam senyap...

saya suka gaya dia berlakon dan yang paling best skali bila tgk nora lena tu..seksi tang gigi dan mulut dia...heheheh

May 25, 2011 at 2:43 PM

prince pun same cam cik betty la..xbape minat die..dlm drama nora elena tu pun xminat die bawa watak tu..prince lbh suke malik..heehee

May 25, 2011 at 3:19 PM

nasib baik x minat dia hehe..

May 25, 2011 at 4:12 PM

semalam dah try buka tapi tak leh buka pun link tu.. T___T

May 25, 2011 at 4:18 PM

hahaha..bunga xminat sangat sesiapa pun kau berlakon..sekadar tengok jer..haha..lau best layan..lau x..xlayam..haha..tapi bunga minat faizal tahir..hahaha..

May 25, 2011 at 4:50 PM

ain: cuba bukak pakai google chrome..

May 25, 2011 at 5:05 PM

kak rina ni pandai jugok melawok ye.
hahaha.

May 25, 2011 at 5:30 PM

Seksislah entri kali ini...Auww..

Mengenai Lynas tu, kerajaan sehabis mungkin ingin jayakan juga.Jadi situasi sekarang ialah seperti berikut :-

Rakyat VS Kerajaan + Lynas


Pandangan rakyat Australia mengenai Lynas.( Dengan sarikata )

May 25, 2011 at 6:11 PM

uiks? picture sngt seksa.....

May 25, 2011 at 7:42 PM

"mula2 start citer nora elena ni ank akk dah ckp..ni citer adaptasi dr novel yg bertajuk(kalau tk salah)kasih yg suci..siti saleha ni tgh ngetop pulak skrg ni kan..ishh tk minat aaron,minat remy ishak..kehkeh.."

May 25, 2011 at 8:50 PM

heheh.. maknanye lakonan die berjaya la sebab memberi kesan kepada penonton kan.. tapi picture beliau xleh blahhh la... nyampah n geli jerk... hahaha

May 25, 2011 at 9:07 PM

ish2 ..macam2 sekarang ~

May 25, 2011 at 10:43 PM

adoi... gambar last tak bleh blah.. lucupun ada...

May 26, 2011 at 9:14 AM

sakit hati betul bila masuk ke blog yg menghina islam itu.. rasanya lebih elok klu kita tak pergi ke blog itu lagi.. sbb org mcm tu mmg tak boleh dilayan.. makin dilayan makin menjadi..

akak pun layan nora elena tu.. sbb dah pernah baca novelnya..

May 26, 2011 at 9:22 AM

assalamualaikum

salam ziarah di pagi khamis...

May 26, 2011 at 10:20 AM

aaron aziz?? owhh..im melting :p

May 26, 2011 at 11:56 AM

tapi aaron aziz hensem...tak suka fahrin ahmad sjak tgk lakonannya dgn umi aida dlm puaka tebing biru tu....seksa sgt...xleh trima dek akal org islam lakon mcm tu...omg

May 26, 2011 at 5:33 PM

eh. aaron aziz ke tuh. hahahaha.

kakak, follow sini balik. thanks follow kite. #459

May 26, 2011 at 10:46 PM

adoi tak tgok pun cerita yg nabila kena bunuh tu.aaron aziz ker sapa ker layan jer klu cerita best...:)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright of cikbetty.blogspot.com.All Right Reserved. Template Edited By Syazwana Jamal